Tips haarverlies bij vrouwen

tips haaruitval bij vrouwen

Tips haarverlies bij vrouwen & wat doe je aan haarverlies?

Je uiterlijk en dus ook je haar wordt steeds belangrijker in onze tijd, op hoeveel (facebook)foto’s sta je al ? Je wilt niet dat je haar al op jonge leeftijd uitvalt, toch gebeurt dit regelmatig, maar hoe komt dit? En wat doe je hieraan? Lees in onderstaand artikel ‘tips haarverlies bij vrouwen’ wat je zelf kan doen tegen dit vervelende haarverlies.Mythes
Ook zijn er allerlei artikelen te vinden over tips haarverlies bij vrouwen en waardoor dit zou komen, hieronder heb ik de meest voorkomende mythes op een rij gezet met uitleg over waarom deze mythes niet correct zijn.
Mythe 1: Er is genetisch iets mis met je.
Laat mij dit gelijk erg duidelijk maken. Problemen met haarverlies heeft niets te maken met je twee ‘X-chromosomen’. Je bent nog steeds voor 100% man of vrouw!
Mythe 2: Te vaak wassen van het haar.
Wanneer iemand dit tegen je zegt, mag je hier best om lachen! Het te vaak wassen van je haar kan zorgen voor het droog worden en het verliezen van de glans van je haar en eventueel afbreken van je haar, maar niet het haarverlies dat van binnenuit komt. Let echter wel op welke soort producten je gebruikt, natuurlijke producten zijn het beste voor je haar!
Mythe 3: Borstelen
Het borstelen maakt je zeker niet kaal. Het maakt je haar pluizig maar als je het haar teveel borstelt zal dit er niet voor zorgen dat je kaal wordt. Een borstel met ‘echt’ haar is wel het beste voor je.
Mythe 4: (af) Scheren van je haar
Scheer je haar kort of helemaal weg als je dit wilt, maar als je verwacht dat hierdoor het haar dikker terug groeit zal je teleurgesteld zijn.

Wilt u (vrijblijvend) advies klik hier naar aanleiding van ‘tips haarverlies bij vrouwen’

Haargroeicyclus
Om het haarverlies en de groei van de haren uit te leggen moeten we iets dieper ingaan op de verschillende fases van de haargroeicyclus, dat en meer lees je hieronder. De haargroei kent een bepaalde cyclus, net zoals veel in je lichaam is er groei, rust en vervanging: je haar is er niet vanuit het niets dus daar zijn geen verassingen. De haren groeien in de zogenoemde ‘haarfollikel’  en iedere haarfollikel heeft los van elkaar een wisselende periode van actieve groei, overgang en rust. (waardoor je gelukkig in normale omstandigheden niet al je haar tegelijk verliest) De haargroeicyclus is opgebouwd in 3 fases; Anageen (groei), Katageen (overgang) en Telogeen (rust). Na de rustfase begint de haargroeicyclus opnieuw.
tips haarverlies bij vrouwenFase 1: Anageen
In de anagene fase groeit de haar vanuit de basis van de haarfollikel omhoog. De stamcellen in de haarfollikel delen zich nu constant om nieuwe haarcellen te maken. Deze fase duurt gemiddeld tot z’n 6 jaar. Dit is dus de groei fase.
Fase 2: Katageen
In de katagene fase worden de stamcellen steeds minder actief, ze delen zich minder, daardoor stijgt de haarwortel in de haarfollikel op en langzamerhand komt aan het uiteinde een knopvormige verdikking die het begin van de telogene fase aankondigt. De katagene  fase duurt gemiddeld 2 weken.
Fase 3: Telogeen
In de telogene fase valt de haar uit ( je herkent ze aan het witte knobbeltje aan het uiteinde). De haarfollikel is nu leeg maar onderin wordt in normale omstandigheden alweer vanuit de stamcellen een nieuwe (anagene) haar gemaakt.

Vormen van Haaruitval
Je hebt verschillende soorten haaruitval, onderstaand vind je deze soorten met de uitleg over wat ze precies zijn.
Alopecia Androgenetica
Dit is een van de meest voorkomende soort haaruitval die voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. Het ontstaat door het hormoon DHT waar het lichaam geen grip op krijgt. Dit hormoon zorgt voor een remmende werking in de haarfollikels waardoor het haar versneld uitvalt en minder gemakkelijk weer aangroeit. Ieder persoon heeft dit hormoon in zijn of haar lichaam alleen het is per persoon anders of je er gevoelig voor bent. Wanneer je ouders en grootouders hier gevoelig voor zijn is de kans groot dat jij dit ook bent.
Alopecia Diffusa
Dit type haaruitval kan worden ingedeeld in telogeen of anageen effluvium. Zodra er te veel anagene haarwortels tegelijk versneld overgaan naar de telogene fase treedt circa 2 maanden later haaruitval op, het zogenaamd telogeen effluvium. De oorzaken van het telogeen effluvium zijn bijvoorbeeld hoge koorts, bloedverlies/bloedarmoede, voedingsdeficiënties, traumata maar ook ernstige emotionele stress en het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Komt haargroei nog abrupter tot stilstand dan worden de anagene haren zelf aangetast zoals bijvoorbeeld door behandeling met cytostatica (geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van kanker). In dit geval spreken we van anageen effluvium. Andere oorzaken van anageen effluvium zijn ioniserende straling en bepaalde intoxicaties. (vergiftiging)
Alopecia Traumatica
Dit type haaruitval is het gevolg van externe factoren, eigenlijk is het geen echte haaruitval maar is er sprake van het afbreken van het haar. Gebeurt het afbreken al in de haarfollikel dan lijkt het erg op haaruitval. Oorzaken zijn :  ontkrullen/ontkroezen van het haar, een permanent, het verven van het haar of als het haar te strak wordt vastgemaakt of naar achter wordt getrokken. Denk dus goed na over wat je met je haar doet wanneer je het weer is een keer verft of permanent!
Samenvatting tips haarverlies bij vrouwen : wat zorgt er allemaal voor haaruitval?
 • 1. Erfelijke factoren
 • 2. Hormonale veranderingen
 • 3. Zwangerschap
 • 4. Stress
 • 5. Hoofdhuid Infectie
 • 6. Auto- immuun ziekte
 • 7. Bepaalde geneesmiddelen
 • 8. Haarstyling , verf, permanent, ontkroezen, highlights
 • 9. IJzer tekort, bloedarmoede
 • 10. Crash diëten
 • 11. Chemotherapie
 • 12. Verkeerde behandeling van het haar : shampoos met SLS, te heet fohnen, plastic of metalen borstels

Symptomen van haaruitval bij vrouwen
Het haar wordt dunner, voornamelijk boven op het hoofd en vanaf de scheiding naar buiten toe. De haargrens voor op het hoofd blijft vrijwel onaangetast. Ondanks dat het haar acuut uit kan vallen, zal het nooit helemaal kaal worden bij vrouwen, zoals het bij mannen vaak wel het geval is. Meer haarverlies tijdens het wassen en borstelen. Voor meer tips haarverlies bij vrouwen, lees snel verder!

Tips haarverlies bij vrouwen te voorkomen.
  • 1. Evalueer eerst de omvang van het probleem.
  • 2. Zoek de plekken waar het dunner wordend haar het meest opvalt.
  • 3. Probeer te kijken hoeveel haar je verliest wanneer je het haar gewassen of gekamd hebt. Gemiddeld mag je 100 haren per dag verliezen, dit is nog normaal.
  • 4. Kijk samen met je huisarts of iets uit je medische verleden voor het haarverlies zorgt, kijk dan vooral naar infecties, bloeddruk, diabetes, chronische aandoeningen,   geneesmiddelen -ook anticonceptiepillen- etc.
  • 5. Neem het liefst een borstel  met echt (= natuurlijk )haar. Geen metaal of plastic! wijde tanden, zo verlaag je het risico de haren af te breken.
  • 6. Het is beter om je haar pas te kammen/borstelen wanneer je haar droog is.
  • 7. Wrijf je haar niet droog met de handdoek, hierdoor kunnen onnodig je haren afbreken. Dep liever of laat aan de lucht drogen.
  • 8. Zorg ervoor dat je altijd je borstel schoon houdt, als je van dichtbij naar je borstel kijkt zie je dat deze vies wordt na een tijdje. Maak je borstel regelmatig schoon met een schoonmaakborstel, zeep en water.
  • 9. Gebruik veilige shampoos! Oftewel op natuurlijke basis. In veel shampoos zit SLS wat heel schadelijk is voor het haar en waardoor je haar afbreekt. Door natuurlijk producten te gebruiken voorkom je dit en dit is essentieel om haarverlies te voorkomen!
  • 10.Was je haar minimaal 3 dagen in de week, zo houd je het haar en de hoofdhuid schoon, in gezonde conditie en vrij van infecties etc. Let op: dit geldt alleen voor een natuurlijke shampoo! Een synthetische shampoo ( met SLS) maakt je probleem alleen maar erger.
  • tips haaruitval bij vrouwen haarboost
  • 11. Probeer niet te vaak (liever niet) chemische behandelingen te doen zoals verven, permanenten, staighten, highlights. Let op ook (heet)föhnen is nadelig.
  • 12. Trek het haar niet te strak naar achteren in een paardenstaart , draag niet te lang dreadlocks. Ook dit kan het haar afbreken ( en zelfs tot blijvende schade leiden!)
  • 13. Eet gezond! Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt!
  • 14. Zorg ervoor dat je roos vrij bent! Denk aan een anti-roos shampoo (wel de natuurlijke hè)
  • 15. Doe yoga en meditatie oefeningen om zo de stress en spanning te laten verdwijnen.
  • 16. Consulteer een dermatoloog of tricholoog om te kijken of het echt zo erg is als jij denkt dat het is.
  • 17. Doe wekelijks een hoofdmassage.
  • 18. Geef je lichaam en geest (en je haar) voldoende rust.
  • 19. Stop met roken. De dunne bloedvaten (haarvaten) raken verstopten dat is nadelig voor je haar
  • 20. Behandel het haar heel zorgvuldig, alsof het ieder moment kan breken.

45 Reacties

Avatar
Roos 30-10-2020, 09:30

Ik ben een jonge vrouw van 23 maar als ik kijk naar mijn zielige haardosje (wat vroeger al niet veel was) dan bemerk ik dat het veel dunner aan het worden is. Ik ben een jaar geleden gestopt met de pil en ik ben een jaar lang zuivel, ei en gluten vrij geweest. Nu eet ik bijna weer zo goed als normaal. Ik slik vitamine pillen zoals b12, foliumzuur, silicium druppels en omega 3,6,9. Maar toch maak ik mij erg druk waarom het nu al dunner aan het worden is.
Wat kan ik doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-11-2020, 11:36

probeer ons biologisch haargroeiserum ,ik zie hiervan goede resultaten om haaruitval te verminderen en hergroei te stimuleren : https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
Richelle 23-10-2020, 22:37

Beste meneer,

Ik heb een darm ziekte en veel stress hierdoor helaas zal dit voorlopig zo blijven. Ik ben een jonge vrouw van 23 en begin inhammen te krijgen. Me haar wordt ook dunner, en snel vet.

Ik zou graag willen dat de inhammen opgevuld worden en ik weer dikker haar krijg . Wat moet ik doen? Haartransplantatie?

Groetjes richelle

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-11-2020, 11:38

haartransplantatie bij vouwen is doorgaans geen goede optie, probeer de natuurlijke multivitaminen en het biologisch haargroeiserum, succes https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Job 29-09-2020, 16:32

hallo. Ik heb een uniek probleem. Mijn haar is dik aan de onderkant (krullen), maar aan de bovenkant dun(aan de bovenkant geen krullen)! Vooral rond het scheidingsgebied. Mijn haarlijn is onaangetast en heb lang haar tot de schouders. Ik heb gehoord dat het zin heeft om het haar aan de onderkant uit te dunnen. Ik heb oom gehoord dat een korter kapsel wonderen zou kunnen doen omdat de haarzakjes dan kunnen ademen??? Verder was ik mijn haar 1 keer per week met andrelon volume shampoo en conditioner. Ik weet geen raad??? Bedankt voor uw hulp Dokter!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2020, 15:08

je haar knippen en of uitdunnen heeft helaas geen invloed op de overige haargroei

Reageer
Avatar
Amanda 08-09-2020, 14:12

Mag u natuurlijke vitamines ook met saw palmetto gebruikt worden ?
Dat heeft het iets vermindert bij mij

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:42

ja dat mag

Reageer
Avatar
Roos 03-08-2020, 15:47

Goedemiddag, 1,5 geleden een nieuwe nier gekregen, vorige zomer een zware prednisonkuur gehad, 3x3000mg in 6mnd en tussendoor 20mgr elke dag. In Dec. Weer moeten starten met dialyse en in April door een wonder gestopt. Nu 28% nierfunctie. Heel fijn, maar al weken last van haaruitval, dun haar (eerst dik) en pluizig. Wat kan ik gebruiken om dit te herstellen? Dank voor uw reactie.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-08-2020, 17:00

ik adviseer ons biologisch haargroeiserum en de vitaal haarwasgel. succes https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
janneke 20-06-2020, 15:43

Ik had altijd lekker dik haar. Nu ben ik recentelijk geopereerd aan mn hoofd i.v.m. een bloedprop. Was geen tumor oid maar een ingekapselde prop met oud (zwart) bloed. Nu ongeveer 3 mnd later wordt mn haar aanzienlijk dunner. Kan dit gevolg de radiologische vloeistof (2x MRI)zijn of door de narcose?…

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:15

het kan nog een reactie zijn op de narcose, wacht nog plm 3 maanden, blijft het dan wordt het tijd na te kijken of er niets anders in rol speelt,

Reageer
Avatar
Jacky 05-05-2018, 17:06

Hallo,
Ik hen een vrouw van 51 met gezond haar maar mijn (ernstige) uitval vindt alleen plaats bij de inhammen. Verder gezond haar maar probleem wordt zeer groot. Zit in de overgang maar kan ooj familiair zijn. Wat kan ik zelf doen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-05-2018, 21:53

ik raad onze vitaal haarwasgel aan en het biologisch haargroeiserum: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Sandra 21-05-2018, 17:18

Beste dr Plinck,

Na 3 x ivf behandeling en 3 miskramen heb ik in maart 2 weken Yasmin pil gebruikt. Na 2 weken moet ik ermee stoppen ivm tintelingen en dof gevoel in mijn handen en voeten. Sinds ik hiermee gestopt ben heb ik extreem haaruitval. Plukjes haar vallen uit. Als dit niet stopt dan ben ik bang dat ik geen haar meer over houd. Wat kan ik t beste gebruiken ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-05-2018, 17:13

het meest waarschijnlijk wordt het haarverlies veroorzaakt door de hormoonbehandelingen ( en ook door het stoppen ervan). Geef je lichaam even tijd om alles te laten herstellen, dit duurt duurt plm 4 maanden, sterkte

Reageer
Avatar
Saartje 30-04-2018, 19:31

Beste,
Ik ben een vrouw van 45 en heb al veel grijze haren. Gedurende 2 jaar heb ik mijn haar met henna gekleurd met wisselend succes: soms pakte de henna, vaak waste ik de donkere kleur er gewoon weer uit.
Ongeveer 3 weken geleden heb ik mijn haar chemisch gekleurd en sindsdien zit ik met enorm haarverlies. Ik verlies plukken haar onder de douche, bij het kammen, als ik door mijn haar ga heb ik gemakkelijk 8 lange haren mee. Ik voel me hierdoor erg onzeker en vraag me af of mijn haar terug gaat groeien. Welke oplossing raad u me aan wanneer ik opnieuw een grijze uitgroei krijg? Alvast bedankt voor een antwoord.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-05-2018, 11:47

ik ben geen voorstander van chemische haarkleuring want ik zie vaak dat het haarschade en afbreken van het haar veroorzaakt. mijn advies is uitsluitend natuurlijk kleuring te gebruiken, maar voor het moment eerst het haar rust te geven zodat het zich kan herstellen

Reageer
Avatar
Eline 06-04-2018, 15:34

Hallo,

Mijn haar wordt vooraan steeds dunner. Je kan de hoofdhuid zien. Wat zou ik hieraan kunnen doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-04-2018, 15:41

kijk eens op https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/ voor meer uitleg en wat te doen

Reageer
Avatar
Marie 25-01-2018, 16:14

Ik heb ruim 4 jaar last van haaruitval. Mijn haarlijn is een stuk naar achter gegaan daardoor. De huisarts zegt dat de haarzakjes kapot zijn en dat het haar niet meer terug komt. Kan dit? Mijn zussen (en broers) hebben allen last van dunner wordend haar, maar bij mij is het langzaam uitgevallen bij de haarlijn. Het is nu een paar maanden stabiel maar ik zou zo graag willen dat het haar terug komt.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-01-2018, 10:56

is er een haarwortelonderzoek verricht? dit geeft de meeste zekerheid en daarmee kan de beste behandeling gekozen worden. U kut bij ons een haarwortelonderzoek afspreken: https://www.haarkliniek.com/

Reageer
Avatar
Britt 23-09-2017, 23:13

Beste,

ongeveer 6 weken geleden kreeg ik last van acute diffuse haaruitval, met bossen viel het eruit (24 jaar).
Twee weken later is er bij de dermatoloog bloed afgenomen en een haarwortelonderzoek gedaan, uit het bloedonderzoek kwam dat alles in orde was, en uit het haarwortelonderzoek bleek dat van ongeveer 100 haren maar 30 haren in de groeifase waren.
Na een maand was ik denk ik 30 % van mijn mooie blonde lokken kwijt.
Het enige wat ik mij kan bedenken en ik weet bijna zeker dat dit de oorzaak moet zijn is het stoppen van de Diane pil inmiddels zo’n 6 maanden geleden. Omdat de haaruitval maar niet stopte ben ik noodgedwongen twee weken geleden weer begonnen met de Diane pil, en de haaruitval is gestabiliseerd. Echter was er natuurlijk een reden dat ik met deze pil ben gestopt ( enorme migraine en meerdere bijwerkingen, etc). Ik ben heel blij dat het nu weer beter gaat met mijn haar, maar heeft u misschien een advies/andere oplossing? Deze pil maakt mij ook erg depressief en het is nu kiezen tussen de ene of de andere kwaal..
Ik slik ijzer tabletten, biotien, b supplementen en gebruik haarlotions etc, maar het helpt niet tegen wat de Diane pil veroorzaakt! Ik ben ten einde raad!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 10:56

ik kan ons biologisch haargroeiserum vrouw adviseren , dit is geheel natuurlijk en het beste om haaruitval te verminderen en herstel van nieuwe haargroei te bevorderen . succes. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
Maria 11-09-2017, 11:13

Beste,

Sinds paar maanden haaruitval, ferritine was 40, echter Dermatoloog vond dat wel laag i.c.m. leeftijd ( 52) advies 3x per dag ijzertabletten, echter nu lees ik dat volgens studie AMC, t beter is 1x per 2 dagen 1 ijzertablet te slikken, omdat t anders niet opgenomen wordt in de dunne darm en alles via de dikke darm weer uitgescheiden wordt, kent u dit onderzoek en onderschrijft u dit om t ferritine level omhoog te krijgen. Wat is uw eraring met een een laserhelm ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-09-2017, 18:29

ik ken het onderzoek ( nog) niet en ik weet niet of dit advies inmiddels in de praktijk al opgevolgd wordt en daarmee nut heeft bewezen. wel weet ik dat hoe dan ook ijzeropname via pillen lastig is ( dit geldt voor iedereen) en dat je geduld moet hebben . ik neem aan dat de dermatoloog tzt het ijzergehalte weer controleert.
ik verwacht weinig toegevoegde waarde van de laserhelm. voor consumenten gebruik mogen slechts laser met een (te) lage lichtintensiteit verkocht worden

Reageer
Avatar
Nuru 10-09-2017, 17:44

Nu 10 maanden burn out: ontzettend veel haaruitval. Kale plekken op mijn hoofd. Kunt u hier wat aan doen? Ik slik bètablokkers.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-09-2017, 18:23

als het gaat om alopecia areata dan helaas niet anders kunt het beste ons aanvraagformulier invullen voor het beste advies: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
amanda 07-09-2017, 22:51

helpen de natuurlijke supplementen ook tegen alopecia adrogenica?
of hoe kan je dat stoppen

Reageer
Avatar
Femke 04-09-2017, 19:10

Hoi,
Ik ben een meisje van 22 jaar en heb al last van haaruitval voor op mijn hoofd. Ik ben in december 2016 gestopt met de pil. Daarvoor had ik ook al last van haaruitval. Mijn zus en mijn moeder hebben ook last van haaruitval. Precies hetzelfde patroon. Ik sport voldoende en eet ook gezond. Veel stress heb ik niet. Wat zou ik nog meer kunnen proberen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:27

voor het beste advies raad ik aan het aanvraagformulier in te vullen: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
amanda 02-09-2017, 13:55

kunnen de supplementen ook bij het dim complex die gebruik ik namelijk

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-09-2017, 10:47

een korte periode ( 1 maand) kan wel, daarna niet meer samen omdat beide vit E bevatten en je dan teveel krijgt

Reageer
Avatar
Manon 29-08-2017, 08:21

Wat zijn de ervaringen met Spectral DNC-S, is dit beter en veiliger dan Minoxil???

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-09-2017, 11:01

persoonlijk heb ik geen ervaring met spectral DNC-S ook ken ik het niet via de literatuur en/of medische studies. Op grond van de ingredienten ( caffeine en aminexil) verwacht ik geen beter resultaat dan minoxidil. maar als de fabrikant dit claimt moet dit onderbouwd zijn met een onafhankelijke studie

Reageer
Avatar
Jurina 28-08-2017, 14:28

Mijn haarlijn word dunner en gaat meer naar achteren. Het lijkt alsof mijn haren eruit getrokken zijn, een soort litteken op sommige plekken. Dit zit niet in de familie en ik ben 37 jaar.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:21

om een goed beeld te krijgen van uw situatie en voor het beste advies verzoek ik u het aanvraagformulier in te vullen via onze site: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Lisa 24-08-2017, 22:30

Als je vegetarier bent geweest en je je haren vaak stijlde en waste en vanaf je pubertijd last kreeg van haaruitval Is er dan nog hoop dat je haren weer herstellen? Ik heb trouwens ook altijd een lage ferritine gehad onder de 10.

Alvast bedankt!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:13

ik kan niets garanderen maar het kan herstellen wel is het nu zeker niet meer aan te raden te stijlen. en zorg dat je ijzer op peil blijft . sterkte

Reageer
Avatar
Boegheim 01-08-2017, 17:01

Goedendag.mijn haar wordt bovenop steeds dunner.mijn oma en moeder hadden dat ook dat je zelfs de hoofdhuid erg ziet .ik ben 47 jaar …is er iets aan te doen? Gr claudia

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-08-2017, 18:28

ja gelukkig is er vaak wat aan te doen ook al is het erfelijk zoals bij u het geval zou kunnen zijn. Wel verrichte wij eerst graag nader onderzoek. Indien u wenst kunt u dat aanvragen via : https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Minela 18-07-2017, 16:24

Na een streng dieet en twee weken lang stressen, ben ik heel veel haar verloren. Ik vermoed zelf tellogeen effluvium maar het zou ook alopecia androgenetica kunnen zijn. Ik wil liever niet aan minoxidil beginnen. In de tussentijd slik ik allerlei supplementen waaronder saw palmetto, silica, brandnetelwortel extract en een goeie multivitamine. Ik heb ook door verhoogd testosteron last van hirsutisme en vraag me af of het daarmee te maken heeft. Na een hele lange tijd zie ik eindelijk nieuwe haartjes groeien, wat ik best verwarrend vind. Waarom groeit het pas na ruim een jaar? En is het dan wel alopecia androgenetica? Heeft het voor mij nut om het biologisch haargroeiserum te gebruiken? Ik ben trouwens een vrouw van 34 jaar.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-07-2017, 18:22

het is nog normaal dat het haar plm een jaar nodig heeft om te herstellen na een periode van stress. Wilt u zekerheid over de oorzaak dan kan ik een haarwortelonderzoek adviseren. Het biologisch haargroeiserum kan zeker zinvol zijn in deze fasen om haaruitval te helpen verminderen en het herstel te helpen bevorderen, succes

Reageer
Avatar
Maryse van Dalen 21-06-2017, 19:36

Is het gebruik van het biologisch haargroeiserum zinvol bij Alopecia Areata (of totalis)?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-06-2017, 14:37

nee, dit is een bijzondere vorm van haaruitval en daarvoor is het niet geschikt

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck