Haaruitval bij mannen : 7 redenen

redenen haaruitval bij mannen

7 redenen hoe haaruitval bij mannen kan ontstaan, en nóg belangrijker hoe je dit kunt oplossen !

Er zijn heel veel verschillende soorten haaruitval bij mannen. Dus voordat je allerlei dingen gaat proberen om het haaruitval tegen te gaan, zoek eerst uit om welke vorm van haaruitval het gaat.
haaruitval bij mannenVoor jullie heb ik het verdeeld in 3 groepen;
    • Genetisch bepaald
    • Levensstijl factoren
    • Conditie huid

Wilt je ons (vrijblijvend) advies of een haarwortelonderzoek ? klik hier
GENETISCH BEPAAlD

1. Het zit in je genen.
Dit is het meest voorkomende probleem bij mannen. Hierdoor ontstaan de zogeheten inhammen & kalende kruin. Wat iemand ook zegt: deze vorm van haaruitval komt niet door stress. Wanneer en of dit bij jou gebeurd is genetisch bepaald en kan van zowel je vaders als je moeders kant van de familie komen.

Oplossing
De meest effectieve oplossing voor deze vorm van haaruitval is de mesotherapie met dutasteride van de Haarkliniek van drs. Plinck. Wil jij weten of jij in aanmerking komt voor deze behandeling, vraag dan het vrijblijvend advies aan op www.haarkliniek.com !

2. Je wordt ouder.
Helaas kun je moeder natuur niet stoppen. Zowel mannen als vrouwen zullen zien dat met het ouder worden het haar dunner wordt en uit gaat vallen. Gemiddeld vanaf het 30e levensjaar neemt de haargroei en het haarvolume af.

Oplossing
Je kunt het accepteren en verder gaan met je leven. Wanneer je dit niet lukt en het haaruitval je dagelijks leven in de weg zit, kunnen wij natuurlijk het proces van moeder natuur wel vertragen. Zie jij dit wel zitten, vraag vrijblijvend advies aan op www.haarkliniek.com !

LEVENSSTIJL FACTOREN

3. Je eet niet gezond.
Zoals alles in het lichaam, heeft ook je haar voedingsstoffen nodig om te groeien en gezond te blijven. Snel gewichtsverlies, te lage bloedijzer waarde, een (crash) dieet; dit kan allemaal leiden tot (tijdelijk) haaruitval bij mannen.

Oplossing
Eet gezond en gevarieerd! Zorg ervoor dat je lichaam voldoende eiwitten, ijzer, zink, vitaminen etc. binnenkrijgt.

4. Je bent te gestrest.
Ondanks wat mensen vaak denken, is stress een zeldzaam voorkomende oorzaak van haaruitval. Alleen het type haaruitval ‘telogeen effluvium’  wordt door zeer intense psychische en emotionele stress veroorzaakt. Je vindt over het gehele hoofd dunner haar en haaruitval bij mannen.

Oplossing
Het best is om de oorzaak van de stress weg te nemen. Maar is dit niet mogelijk door bijvoorbeeld je werk waar je natuurlijk niet zomaar mee kunt stoppen; probeer dan bijvoorbeeld een therapeut, ga regelmatig sporten om de stress te beperken. De haargroei zal zich herstellen en na circa 6 maanden zie je de haren terug komen.

5. Je haar zit te strak.
Mode en gezond haar staan vaak tegenover elkaar. Strakke dreadlocks, de man-buns (knotje), bepaalde behandelingen voor het stylen van het haar. Dit kan allemaal je haar beschadigen en wanneer de haarwortels beschadigd zijn; betekent dit haaruitval bij mannen!

Oplossing
Wees voorzichtig met je haar en volg niet de haar beschadigende mode trends. Zorg voor gezonde haren en hoofdhuid door natuurlijke producten te gebruiken als de shampoos, conditioner & wax van drs. Plinck , die je vindt op www.haarkliniekshop.com !

CONDITIE HUID

6. Je hebt psoriasis.
Dit wordt snel verward met hoofdroos, maar psoriasis op de hoofdhuid zorgt voor een overproductie van huidcellen en ziet er uit als grote witte vlokken, vaak met een rode rand eromheen van de hoofdhuid. Psoriasis kan de haaraanmaak in haarfollikel ontregelen waardoor haaruitval bij mannen volgt.

Oplossing
Als je denkt dat je psoriasis hebt, vraag je het het best je huisarts die je eventueel medisch kan behandelen met bepaalde shampoos en cremes. Zodra de psoriasis weg is zal ook de haargroei herstellen, maar normaal duurt dit circa 6 maanden.Om dit probleem in eerste instantie zo veel mogelijk te beperken: gebruik natuurlijke producten ! www.haarkliniekshop.com

7. Je hebt seborroische dermatitis.
Dit is irritatie van de hoofdhuid ten gevolge van overmatige talgproductie. Je merkt het aan schilfering, jeuk en wat licht rode vlekken op de hoofdhuid. Het is niet een directe oorzaak van haaruitval maar kan bestaand haaruitval bij mannen verergeren.

Oplossing
Probeer krabben tegen te gaan, dit maakt het probleem erger en kan mogelijk zelfs een infectie veroorzaken. In dat geval moet je naar je huisarts. Zodra de infectie verholpen is zal de haargroei herstellen naar normaal, dit duurt circa 6 maanden. Dit probleem is te voorkomen door natuurlijke producten te gebruiken die de talgklieren minder prikkelen

12 Reacties

Avatar
Piet 13-01-2021, 10:32

Goedemorgen,

Ik heb een harttransplantatie gehad en nu is mijn vraag kan ik de haargroei serum nu al gebruiken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-01-2021, 18:58

ja u kunt het haarserum gewoon gebruiken

Reageer
Avatar
H 25-04-2019, 17:10

Ik word heel erg kaal en ik baal hier verschrikkelijk van , het is hij mij niet genetisch bepaald , aangezien mijn beide opa’s (en vader) dit niet hadden …. wat is de beste oplossing ??
Ik heb transplantatie overwogen , maar dit is financieel niet haalbaar op dit moment .

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-04-2019, 09:42

gelukkig zijn er ook nog andere behandelingsmogelijkheden , kijk eens op https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/ of maak een afspraak voor een intake consult

Reageer
Avatar
Samantha 07-12-2017, 13:16

Ik ben van plan een haartransplantatie te doen bij haartransplantatie iemand enige ervaring met deze praktijk.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-12-2017, 14:26

wij doen geen haartransplantaties

Reageer
Avatar
Selevany 04-10-2017, 15:27

Ik heb heel veel roos hoe kan ik het best voorkomen??

Reageer
Avatar
Ibo 27-09-2017, 15:05

Kan iemand mij helpen?
Is het ook voor Kroes/krullend haar ? Want 2 jaar geleden had ik mijn haar gestraight naar style en ik merk nu dat de haar uitval begint. Ik heb zelf heel erg spijt dat ik mijn haar heb ontkrult. Ik verlies mijn haar steeds beetje bij beetje waar de inhammingen plaats vinden en achterop mijn hoofd. Ik weet zelf nu niet wat ik moet gaan doen , want mijn haar is krul/style in elkaar en ik weet niet welke shampoo het best is om te gebruiken de Aloe vera of de Vitaal shampoo.
Met vr groet,

ibo

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 10:42

ik zie dat probleem vaker na straighen/ontkroezen. neem de vitaal shampoo en de natuurkuurcondioner om de haarstructuur te laten herstellen en daarmee ook je haargroei . succes

Reageer
Avatar
Ferhat 27-06-2017, 16:17

Hallo goedenmiddag mijn haar word steeds kaler
Maar een ander vraag als ik dit product gebruikt helpt dat wel of niet

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-07-2017, 11:52

ik zie heel goede resultaten , maar vanzelfsprekend kan ik resultaat niet garanderen

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck