Haarwortelonderzoek ; hoe verloopt een consult en haarwortelonderzoek

haarwortelonderzoek, trichogram, haaruitval, haarverlies

Haarwortelonderzoek : Hoe gaat een consult en haarwortelonderzoek in zijn werk?

Wanneer u komt voor het haarwortelonderzoek begin ik allereerst met het consult. Hierin bespreek ik samen met u van alles, van welke shampoos tot welke medicijnen, van hoelang de haaruitval aan de gang is tot de voorgeschiedenis. Kortom; tijdens dit consult probeer ik een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te krijgen over u als persoon.

Nadat ik samen met u alles doorgesproken heb, is het tijd voor de macrofoto’s.

Macrofoto’s wat zijn dat nou weer?

Met de macrofoto’s maak ik foto’s van uw haar; alleen zijn deze 500 x vergroot, zodat ik een goed beeld krijg over de gezondheid van de haren en de dichtheid van de haren. Uiteraard worden deze foto’s tijdens dit consult met u besproken en wordt alles duidelijk uitgelegd. Of de haren/haarcellen er goed of juist niet goed uitzien en hoe we dit verschil goed kunnen zien.

Dan is het nu tijd voor het haarwortelonderzoek zelf…

Het haarwortelonderzoek klinkt een stuk enger dan dat dit in werkelijkheid is. Mijn ervaring leert dat de mensen die het haarwortel onderzoek  hebben ondergaan hier hetzelfde over denken. Vaak krijg ik te horen; ‘Is dat alles’ of ‘Heb ik me hier nou z’n zorgen om gemaakt’. Allereerst kunt u uiteraard plaatsnemen in de onderzoeksruimte waar in het haarwortelonderzoek plaatsvindt. Vervolgens krijgt u foto’s te zien van hoe een gezond groeiende haarwortel eruitziet in tegenstelling tot een ongezonde, uitvallende en beschadigde haarwortel. Als alles duidelijk is, ga ik beginnen. Ik begin altijd aan de zijkant; hier zal ik met een haarspeld uw haar in een scheiding vastzetten, vervolgens knip ik (alleen de haren die ik nodig heb) de haren af. Dan zal ik uw hoofdhuid desinfecteren en beginnen met epileren. Per pluk zal ik +/- 3 haren tegelijk epileren waardoor het aan kan voelen alsof u kaal geplukt wordt, dit is echter niet het geval. De haren die ik geëpileerd heb zal ik aan u laten zien. Ik zal uw hoofdhuid nogmaals desinfecteren en vervolgens haal ik de haarspeld weer weg zodat uw haar weer netjes over het geëpileerde stuk heen valt. Hier ziet u dus niets van. Dit hele proces herhaal ik op de kruin. Wees niet bang ; het door mij geepileerde haar groeit vanzelf weer aan. Na enkele weken zie je er niets meer van !

haarwortelonderzoek, trichogram, haaruitval, haarspecialist, tricholoogEen vraag die ik vaak krijg is ‘waarom moet het van de zijkant en de bovenkant, ik heb al zo weinig haar…’ Het antwoord hierop is heel duidelijk namelijk, de zijkant is altijd de goede kant van het haar en bovenop vallen de haren uit. Om dus een goed onderzoek te kunnen verrichten heb ik vergelijkingsmateriaal nodig. De zijkant wordt dus gebruikt om de haren van bovenop mee te vergelijken om zo een goed beeld te krijgen van uw situatie en u dus ook het juiste advies te kunnen geven wat betreft de verdere behandeling.

Wilt u weten wat er met uw haar aan de hand is? Vraag dan nu het haarwortelonderzoek aan !(klik hier)

 
  • Het haarwortelonderzoek en intake gesprek met de assistent-tricholoog omvat:
  • Trichogram (haarwortelonderzoek) en macrofoto’s haar/hoofdhuid
  • Advies haarverzorging en advies tot versterking haargroei en vermindering haarverlies
  • Uitgebreide uitslag (w o uitslag trichogram) en voorstel eventuele verdere behandeling ontvangt u binnen 5-10 werkdagen per e-mail.
Kosten : Eur 115,00 (mannen) , Eur 135,00 (vrouwen)

8 Reacties

Rita van Dongen 26-11-2017, 12:34

Ik weet niet of ik haaruitval heb maar ik heb wel dun en fijn haar. Uiteraard is dit door de overgang minder geworden en ik heb al niet zoveel haar. Het oogt ook altijd slap en dun en door veel kunst- en vliegwerk kan ik wel iets van maken. De vraag is kunt u ook iets doen met dun en fijn haar of moet ik hier maar gewoon mee leren leven?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-12-2017, 14:21

ook in dit geval is er nog veel mogelijk

Reageer
L.mashall 06-11-2017, 11:53

Hallo
Wat is jullie telnummer??

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-11-2017, 18:14

0638219277 alleen voor voor sms of whatsapp berichten

Reageer
JANSSENS MARC 30-10-2017, 20:41

dag dr plinck ik hoop jij mij kan helpen veel juik op hoofd haar valt uit ze hebben gezegd dat acne is maar ik heb ook vroeger exceem gehad soriaase maar is weg van vroeger nu is de vraag is onderhuids of toch acne ik ben ten einde raad ik hoop jij mij kan helpen ik zit wel in antwerpen ik wil wel vrij maken mij haar laten onderzoeken neem wel pil voor haargroei niet verder uitvalt vind niet meer dat helpt ik hoop dat je mij kan helpen ik hoop vlug van je te horen beleefde groeten marc

Reageer
Dylan Kok
Dylan Kok 03-11-2017, 11:15

Beste heer,
Jeuk wordt meestal veroorzaakt door irritatie van de hoofdhuid, dit komt heel vaak door het gebruiken van een verkeerde shampoo, en staat los van de huidziekte psoriasis. Ik adviseer u de aloe vera haarwasgel te gebruiken.(deze bevat gen SLS) https://haarkliniekshop.com/checkout/cart/
Om een afspraak in te plannen voor nader onderzoek verzoek ik u het online aanvraagformulier in te vullen, https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Zabida Dahoe 24-10-2017, 23:52

Heel graag maak ik een afspraak voor een haarwortel onderzoek te laten verrichten bij mij.

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society
drs Plinck is lid van World Trichology Society World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck