Haarwortelonderzoek ; hoe verloopt een consult en haarwortelonderzoek

haarwortelonderzoek, trichogram, haaruitval, haarverlies

Haarwortelonderzoek :

Hoe gaat een consult en haarwortelonderzoek in zijn werk?

Wanneer u komt voor het haarwortelonderzoek begin ik allereerst met het consult. Hierin bespreek ik samen met u van alles, van welke shampoos tot welke medicijnen, van hoelang de haaruitval aan de gang is tot de voorgeschiedenis. Kortom; tijdens dit consult probeer ik een zo duidelijk en compleet mogelijk beeld te krijgen over u als persoon.

Nadat ik samen met u alles doorgesproken heb, is het tijd voor de macrofoto’s.

Macrofoto’s wat zijn dat nou weer?

Met de macrofoto’s maak ik foto’s van uw haar; alleen zijn deze 500 x vergroot, zodat ik een goed beeld krijg over de gezondheid van de haren en de dichtheid van de haren. Uiteraard worden deze foto’s tijdens dit consult met u besproken en wordt alles duidelijk uitgelegd. Of de haren/haarcellen er goed of juist niet goed uitzien en hoe we dit verschil goed kunnen zien.

Dan is het nu tijd voor het haarwortelonderzoek zelf…

Het haarwortelonderzoek klinkt een stuk enger dan dat dit in werkelijkheid is. Mijn ervaring leert dat de mensen die het haarwortel onderzoek  hebben ondergaan hier hetzelfde over denken. Vaak krijg ik te horen; ‘Is dat alles’ of ‘Heb ik me hier nou z’n zorgen om gemaakt’.
Allereerst kunt u uiteraard plaatsnemen in de onderzoeksruimte waar in het haarwortelonderzoek plaatsvindt. Vervolgens krijgt u foto’s te zien van hoe een gezond groeiende haarwortel eruitziet in tegenstelling tot een ongezonde, uitvallende en beschadigde haarwortel. Als alles duidelijk is, ga ik beginnen. Ik begin altijd aan de zijkant; hier zal ik met een haarspeld uw haar in een scheiding vastzetten, vervolgens knip ik (alleen de haren die ik nodig heb) de haren af. Dan zal ik uw hoofdhuid desinfecteren en beginnen met epileren. Per pluk zal ik +/- 3 haren tegelijk epileren waardoor het aan kan voelen alsof u kaal geplukt wordt, dit is echter niet het geval. De haren die ik geëpileerd heb zal ik aan u laten zien. Ik zal uw hoofdhuid nogmaals desinfecteren en vervolgens haal ik de haarspeld weer weg zodat uw haar weer netjes over het geëpileerde stuk heen valt. Hier ziet u dus niets van. Dit hele proces herhaal ik op de kruin. Wees niet bang ; het door mij geepileerde haar groeit vanzelf weer aan. Na enkele weken zie je er niets meer van !

haarwortelonderzoek, trichogram, haaruitval, haarspecialist, tricholoogEen vraag die ik vaak krijg is ‘waarom moet het van de zijkant en de bovenkant, ik heb al zo weinig haar…’
Het antwoord hierop is heel duidelijk namelijk, de zijkant is altijd de goede kant van het haar en bovenop vallen de haren uit. Om dus een goed onderzoek te kunnen verrichten heb ik vergelijkingsmateriaal nodig. De zijkant wordt dus gebruikt om de haren van bovenop mee te vergelijken om zo een goed beeld te krijgen van uw situatie en u dus ook het juiste advies te kunnen geven wat betreft de verdere behandeling.

Wilt u weten wat er met uw haar aan de hand is? Vraag dan nu het haarwortelonderzoek aan !(klik hier)

 

  • Het haarwortelonderzoek en intake gesprek met de assistent-tricholoog omvat:
  • Trichogram (haarwortelonderzoek) en macrofoto’s haar/hoofdhuid
  • Advies haarverzorging en advies tot versterking haargroei en vermindering haarverlies
  • Uitgebreide uitslag (w o uitslag trichogram) en voorstel eventuele verdere behandeling ontvangt u binnen 5-10 werkdagen per e-mail.

Kosten : Eur 115,00 (mannen) , Eur 135,00 (vrouwen)

Categorie

misschien ook interessant

Tags