haarverlies door haarproducten

Recent onderzoek liet zien dat bijna kwart (22%) van alle mannen zich zorgen maakt om haarverlies door haarproducten (gel, wax, spray etc) En ongeveer een derde van alle mannen gebruikt dergelijke producten.

Is de manier waarop je je haar draagt en welke haarproducten je gebruikt je haarverlies of zelfs kaalheid waard ?

Gelukkig is er goed nieuws.
Het is niet zomaar waar. Er is geen direct haarverlies door haarproducten of het ontstaan van kaalheid. Gel, wax, spray etc dringen niet in de haren zelf door maar blijven aan het oppervlakte van de haren. De haarwortel zelf wordt niet aangetast en daarmee is er geen invloed op je haargroei , haarverlies of het ontstaan van kaalheid.

Toch is er meer aan de hand. De meeste haar(verzorgings)producten bevatten veel alcohol zoals propyleenglycol en andere chemische toevoegingen (kleurstoffen, conserveermiddel etc). Deze stoffen kunnen schadelijk zijn en huidirritatie veroorzaken wat je merkt door schilfering en jeuk. Een geirriteerde hoofdhuid kan je haargroei wel nadelig beïnvloeden. Behalve huidirritatie, eczeem of allergie kan ook de haarstructuur beschadigd raken. Het haar wordt bros en breekbaar. Het haar kan afbreken, soms al in de huid waardoor dit probleem erg lijkt op haarverlies. Strikt genomen is het dat niet want je haarwortel zelf is niet aangetast, maar het effect is hetzelfde: minder haar. Ik zie dit probleem vaak, in de kliniek is het makkelijk aan te tonen met behulp van een haarwortelonderzoek.

Wat kun je zelf doen ?

Het beste is te kiezen voor haarproducten zonder schadelijke toevoegingen: zonder alcohol (propyleenglycol), zonder SLS, zonder parabenen. De Haarkliniek heeft 100% natuurlijke haarproducten   ontwikkeld, deze zijn het meest veilig voor haar en hoofdhuid; beschermend, kalmerend en voedend.
Je vindt in de webwinkel   een natuurlijke haarwax, haargel, en shampoos ( =haarwasgel) Zo weet je zeker dat je met een gerust gevoel je haar in model kunt brengen. En dat jouw haarverlies door haarproducten zeker niet overkomt.

Categorie

misschien ook interessant

Tags