Haarverlies voorkomen bij vrouwen

xeno-oestrogenen, natuurlijke haarverzorging, natuurlijke shampoo, natuur shampoo, beste haarverzorging, natuur, 100% natuurlijk

Voor het gemak kun je haaruitval en haarverlies op een hoop gooien en vinden dat dit hetzelfde is. Maar goed beschouwd is er natuurlijk wel een verschil. Wil je haarverlies voorkomen, dan is het belangrijk dit te weten.

Haaruitval heeft te maken met een niet goed functionerende haarwortel, als de stamcellen in de haarwortel niet goed functioneren kan er geen gezonde haar groeien. Het haar valt uit en wordt niet vervangen door weer een nieuwe gezonde haar zoals normaal het geval zou zijn. Dit verschijnsel zie je het meest bij erfelijke haaruitval: alopecia androgenetica. Haarverlies duidt op een veel breder verschijnsel. Als je haar beschadigd is en breekt, verlies je immers ook je haar. Vaak breekt het haar al in de huid af waardoor je met het blote oog niet goed kunt zien wat er aan de hand is. Haarverlies door beschadiging van slechte haarstructuur zie ik in onze kliniek heel vaak en gelukkig is haarverlies voorkomen bij vrouwen betrekkelijk eenvoudig. Wel moet je veel geduld hebben, een haar groeit langzaam.  Gemiddeld pas na 4 tot 6 maanden kun je het verschil merken en zul je nieuwe haargroei zien.

Tips: haarverlies voorkomen bij vrouwen

  • hou het natuurlijk.
    Het is altijd aantrekkelijk om net datgeen te willen wat je van nature niet hebt. Blond als je donker gekleurd haar hebt, krullen als je haar steil is en ga zo maar door. Jammer is wel dat alle chemische behandelingen (haarverf, highlights, ontkroezen of straighten, permanent) erg nadelig voor het haar zijn. Je beschadigt de cuticula, je  haar wordt bros en breekbaar. Wil je per se toch een kleur kies dan  een plantaardige verf. (pure henna of op henna basis) Er zijn tegenwoordig heel mooie kleurtinten en lang niet meer alleen maar rood. Blonderen kan helaas niet op een natuurlijke manier, maar voordat je gaat blonderen realiseer eerst nog even hoe agresssief peroxide kan zijn.

  • kies zorgvuldig je verzorgingsprodukten om haarverlies voorkomen
    Als je een keer natriumlaurylsulfaaat ( of SLS – dit is de Engelse term)  googled dan zul je je afvragen waarom dit middel überhaupt nog gebruikt wordt. Toch zit het nog in veruit de meeste shampoos, het droogt uit, beschadigt je haarstructuur en kan huidirritatie veroorzaken. Zelf adviseer ik altijd een zo natuurlijk mogelijke shampoo (dat is wat anders dan pH neutraal of zeepvrij) omdat geldt: hoe natuurlijker hoe veiliger voor je haar. Onze shampoos en haarverzorgingsprodukten zijn volledig natuurlijk en bevatten geen SLS. (en wat ik ook belangrijk vindt : zijn niet getest op dieren en volkomen afbreekbaar in het milieu) . Meer weten ? kijk op haarkliniekshop.com

  • gebruik een goede borstel
    Ik ben vaak verbaasd als ik zie wat mensen die zich zorgen maken over hun haar gebruiken als kam of borstel. Een metalen kam of borstel met metalen pinnen is misschien wel leuk als martelwerktuig maar voor je haar natuurlijk volkomen ongeschikt. Ook kunststof ( plastic) is nadelig, je haar wordt statisch -zeker in de winter-  de schubben gaan openstaan en je haar breekt. Neem een borstel met echt haar. Dit is de beste verzorging voor je haar en borstel dagelijks extra over je hoofdhuid om je hoofdhuid te masseren en de doorbloeding te stimuleren. Borstel als je haar droog is.

Meer weten hoe haarverlies voorkomen ? zie ook : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/
Gun je haar het beste.

47 Reacties

Avatar
kristien 14-08-2020, 08:34

Hallo , In ben 34 en heb lang lang maar zeer dun, en is zoiezo erfelijk in de familie. Ik wil graag met microneedling starten. Maar met de lengte van men haar is dit moeilijk doordat bijna alle stimulerende en natuurlijke serums olie bevatten. Het is echt niet haalbaar om het haar nu opeens dagelijks te gaan wassen. Heb je een lotion of oplossing hiervoor zonder olie,’
En hoe kam je het haar het beste als je de roller gebruikt? telkens een lijn maken voor het rollen?heb hier geen idee van . zou niet men haar nog schade willen bezorgen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:38

ja maak met een kam scheidingen in het haar en gebruik dan de dermaroller

Reageer
Avatar
A.Smulders 21-10-2019, 10:33

Goedemorgen,
Mijn haar is de laatste 10 jaar van lieverlee dunner en minder geworden.
Nu Ben ik 6 weken met minoxidil 5% bezig. Mijn haar is in deze periode nog meer uitgevallen. Het lijkt er op of dat de haaruitval nu minder wordt.
Is dit normaal!
Op mijn hoofdhuid voelt mijn haar dikker aan. Maar de lange haren zijn een stuk minder.
Raad u aan om door te gaan met dit?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-11-2019, 13:08

ik ben geen voorstander van minoxidil , het bevat oa een agressieve alcoholsoort ( propyleenglycol) wat veel bijwerkingen veroorzaakt

Reageer
Avatar
Astrid 02-01-2020, 09:56

Ik ben nu 4 maanden bezig met minoxidil. Bijwerkingen heb ik eigenlijk niet. Maar om nou te zeggen dat het echt werkt kan ik ook niet zeggen. Het valt wel minder uit. En kort op mijn hoofdhuid lijkt het iets voller. Er zit weinig tot geen groei in. Kan u mij iets beters aanraden.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-01-2020, 11:14

ik zie heel goede resultaten van ons biologisch haargroeiserum : https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
sophie 28-02-2019, 11:54

hallo,

ik heb mijn haren behoorlijk veel geverft en gebleekt laatste jaar en ik merk dat mijn haren enorm veel afbreken en splijten. ook heb ik aanzienlijk veel minder haar dan voordien. wat kan ik best doen? valt beschadigd haar sneller uit en kan dit verholpen worden door te knippen of maakt dit niet veel meer uit?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-03-2019, 10:45

na regelmatig verven is het haar beschadigd, deze schade is waarschijnlijk al wat dieper en knippen maakt niet uit helaas. Ik kan verf niet adviseren. doorgaans herstelt het haar zich daarna weer dit duurt echter 4-6 maanden. neem onze vitaal haarwasgel om het haar extra te beschermen https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
C van Gulik 10-10-2018, 06:10

Ik ben een vrouw van 47. Sinds 7 jaar merk ik dat langzaam maar zeker de haarstructuur veranderd in dun en breekbaar. Jeukerige schilferigheid is door de dermatoloog behandeld met antibiotica. Echter nu 2 jaar na die behandeling is er geen sprake meer van een haardos. Ik blijf haar verliezen. Het haar wordt nog ong 3 cm lang en valt weer uit.
Booral voor en in mijn nek maar nu ook aan de zijkanten.

Ik ben behoorlijk ten einde raad.

Heeft u enig idee?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-10-2018, 18:01

was er een infectie of ontsteking waardoor het behandeld moest worden met antibiotica ? ( want antibiotica helpen niet tegen haaruitval)

Reageer
Avatar
Netty van Rossem 26-04-2018, 12:12

Hallo, ik ben 65 jaar en heb sinds een jaar last van haaruitval. Ik merk het niet met kammen na het wassen maar mijn haargrens wordt steeds hoger en de aanzet bij mijn oren steeds dunner. Ik heb altijd mijn haar laten verven bij de kapper maar ben daar al bijna een jaar mee gestopt. Wat kan ik nu het beste doen om erger te voorkomen. Trouwens , mijn moeder heeft precies hetzelfde. Zij heeft al heel lang ook geen wenkbrauw, wimper en okselhaar. Ik ook haast geen wenkbrauw en okselhaar, gelukkig nog wel wimpers! Graag uw advies, waarvoor dank!

Reageer
Avatar
Adrienna 27-02-2018, 17:36

Ik ben een vrouw van 50, heb 5 jaar hormoontherapie geslikt tgv kanker maar ben nu al 3 maanden hiermee gestopt. Ik heb altijd volle bos haar gehad, nu ook nog. Maar alleen rond mijn kruin wordt het nu kaal. Eerder nooit last van gehad, ik blondeer al jaren en nooit haaruitval. Is hier iets aan te doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-03-2018, 18:41

Er is nog een naijleffect van de hormoontherapie. Het duurt 6-9 maanden nadat u gestopt bent voordat het haar er weer helemaal van hersteld is. Ik kan blonderen nu niet aanraden. Voor verder herstel adviseer ik onze vitaal haarwasgel en het biologisch haargroeiserum

Reageer
Avatar
Yashida 17-02-2018, 21:50

Hallo,

Ik ben een meid van 23 jaar. Na mijn zwangerschap kreeg ik erg veel last van haar uitval en eczeem op mijn hoofdhuid. Ik ben naar een dermatoloog gegaan en die vertelde dat ik seborrisch eczeem heb. Ik was mijn haar met Zwitsal shampoo en heb speciale shampoo van de dermatoloog gehad.

Mijn haar word nu heel droog en breekt af, heb op aantal plekken kale plekken en sommige plukjes haar zijn voor de helft afgebroken.

Wat kan ik er tegen doen? Ik zou zo graag willen dat het stopt het haar uitval en het afbreken.

Groetjes yashida

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-02-2018, 22:13

ik ben geen voorstander van babyshampoos bij volwassenen. ik kan onze vitaal haarwasgel adviseren deze is volledig natuurlijk ( zonder SLS) en beschermt tegen afbreken en tegen hoofdhuidirritatie (schilfers)

Reageer
Avatar
Mevr.kranenburg 23-10-2017, 11:40

Ik heb redelijke jeuk gehad op mijn hoofdhuid en begon mijn haar uit te vallen .
Intussen bij de dermatoloog geweest en heeft hij stukje hoofdhuid op kweek gezet en intussen uitslag gekregen
Dat het frontal fibrosing Alopecia is dus raak ik mijn haar kwijt?ik heb nog afspraak lopen voor bloedtesten ,
En medicijnen die het mogelijk kunnen stoppen?
Ik wacht af wat de arts zegt maar houd mijn hart vast dat ik alles kwijt raak .

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-10-2017, 20:09

als het inderdaad frontal fibrosing alopecia is, dan is er helaas geen behandeling voor. wel leert de ervaring dat het gelukkig vanzelf weer stopt. de haargrens kan wat opschuiven maar grote kaalheid gebeurt in principe niet

Reageer
Avatar
carol 13-10-2017, 00:21

Hallo ik ben afrikans. ik wordt kaal . ik ben erg verdrietig heb je wat voor me om mijn haar weer te laten grooien?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-10-2017, 09:33

neem ons biologisch haargroeiserum . je vindt ze in de webshop: https://haarkliniekshop.com/producten/

Reageer
Avatar
I.Belk 12-10-2017, 13:14

Hoi,
Hey ik ben ibo en ben 18jaar
Laats heb ik het Biologische haar serum en vitaal shampoo bij jullie gekocht. Ik gebruik het sinds 29 september en ik zie dat mijn zijkanten van mijn haar (waar de inhammingen te voorschijn komen) steeds achteruit gaat met groeien en dat kale plekken steeds meer zichtbaarder worden. Heeft u misschien enig idee hoe dat komt? Ik heb zelf Krullend/kroes haar en had 2 jaar geleden mijn haar 2x Gestraight / Ontkroesd waar ik natuurlijk nu heel erg spijt van heb gekregen. Heeft u misschien voor mij nog een aantal TIPS of andere mogelijk heden om verdere haar uitval te voorkomen. Er is mij ook verteld dat het resultaat pas te zien is na 4-6-maanden , maar nu zie verschil sinds ik het ben gebruiken dat het erger word of hoort het zo?

ibo

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-10-2017, 09:32

het is inderdaad niet goed voor je haar te ontkroezen, het raakt beschadigd en breekt af vaak al in de wortel. dit is niet zomaar verholpen. vandaar dat je nu nog steeds last heb ( en het erger lijkt) het duurt echt 4-6 maanden voordat het pas beter gaat worden. succes

Reageer
Avatar
Nelleke 16-08-2017, 22:41

SIinds een maand last van een pijnlijke hoofdhuid.Het voelt strak en branderig aan.Ik heb ook flinke haaruitval.Ik ben 58 jaar en mijn haar is erg droog en grijs van kleur.De pijn is ook wel eens weg,maar kan zo weer terug komen.Ik maak mij zorgen ,ik heb al niet zoveel haar het voelt steeds dunner aan.Wat kan ik hier aan doen? Groetjes Nelleke

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-08-2017, 17:28
Avatar
irene 09-08-2017, 19:51

Ik ben 38 en heb sinds een maand last van extreme haaruitval. Ik ben 11 maanden geleden bevallen en ben sinds 6 maanden flink wat afgevallen en veel gaan sporten.
Ik heb van mezelf al erg fijn en broos haar en begin nu echt kale plekken te krijgen. Ik ben afgelopen week bij een internist geweest en hoop over 3 weken meer te horen. Ik vermoed zelf dat het iets met mijn hormonen te maken heeft die uit balans zijn. Is daar uberhaupt iets tegen te doen en is dit dan blijvend haarverlies.
Ik heb lang haar. Helpt het om mijn haar wat korter te knippen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-08-2017, 20:40

na de zwangerschap is eet normaal haren te verliezen, het lichaam moet inderdaad een nieuwe hormoonbalans vinden. het is een natuurlijk proces en komt vanzelf weer goed, maar het kan een jaar duren voordat het haar weer normaal is. voor u lijkt me het ergste achter de rug. het is niet nodig het haar kort te knippen

Reageer
Avatar
Fatma 01-07-2017, 18:57

Hallo,
Ik ben 33 jaar oud en heb a jaren last van haaruitval. Ik heb kale plekken voornamelijk aan beide zijkanten.
Graag wil ik weten of dit te behandelen is?

Gr

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-07-2017, 10:47

om uw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden kunt u het beste het aanvraagformulier invullen : https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Natasja 30-06-2017, 00:28

Hallo

Ik ben 18 jaar en heb ongeveer een jaar geleden roaccutane geslikt voor 6 maanden tegen roaccutane na ongeveer 1maand na het stoppen merkte ik dat ik last had van ernstig haaruitval dus echt heel veel dat als ik aan me haren trok er een hele pluk van afkwam. Dit heeft ongeveer 3 maanden geduurd nu merk dat de haaruitval wel is gestopt en dat ik nu wel ongeveer 100 haren verlies per dag maar nu ben ik benieuwd of me haar nog wel gaat teruggroeten en hoe lang dit dan kan duren voordat ik verschil zie ? Ik word er helemaal moedeloos van.
Hoop zo spoedig mogelijk van u te horen

Groetjes Natasja

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-07-2017, 18:26

haaruitval bij roaccutane komt helaas regelmatig voor. het duurt een tijdje nadat je gestopt bent voordat alles weer hersteld is, maar gelukkig komt doorgaans al je haar weer terug: dit duurt 6-9 maanden

Reageer
Avatar
T. Egberts 15-05-2017, 00:37

Hallo ik ben Tamara 33 jaar oud, sinds afgelopen zomer ben ik gestopt met de anticonceptiepil. Ik had al geen goede bos haar… wel redelijk veel haar maar heel erg fijn haar. Sinds ik gestopt ben met de pil wordt mijn haar steeds dunner. Niet dat je mijn hoofdhuid ziet maar vooral de punten aan de onderkant. Het zijn echt dunne sliertjes. Kan dit komen door het stoppen met de pil? Is het tijdelijk of kan het blijvend zijn of nog erger worden?

M.vr.gr Tamara

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-05-2017, 22:41

als je met de anticonceptiepil stopt kan er haaruitval optreden, gelukkig herstelt het doorgaans weer vanzelf, maar het kan een jaar duren na het stoppen voordat alles weer normaal is

Reageer
Avatar
mel 18-01-2017, 11:07

Hallo, ik ben 20 jaar en me haar viel opeens heel veel uit en werd dun. Ik heb een paar keer mijn gestyled en ge krullend. maar hoe zorg ik ervoor dat me haren weer vol en gezond worden.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-01-2017, 09:26

ik ben geen voorstander van stylen, het haar kan beschadigen en afbreken. het beste kunt u onze Vitaal HaarWasgel gebruiken, deze geeft de beste bescherming: https://haarkliniekshop.com/vrouwen/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
Nadin 21-10-2016, 11:02

Zo’n 7 jaar geleden ben ik begonnen met intensief sporten en dieten om mij voor te bereiden op een fitnesswedstrijd. Ik was toen niet aan de pil of andere hormonen. Eigenlijk begon toen al mijn haar dunner te worden. Inmiddels ben ik al jaren niet meer op dieet of aan het trainen. Wel heb ik sinds 3 jaar een Mirena spiraaltje. Ik heb ook altijd last gehad van hevige PMS buien. De laatste 3 jaar valt het me op dat mijn haar steeds dunner wordt. Ik ben naar een haartransplantatie kliniek geweest. Deze vertelde mij nadat ze mijn haar met handen en ogen heeft bekeken dat ik veel haar heb en dat transplantatie de zakjes zou veschadigen. Ze heeft mij Minoxidil 2% aangeraden om mijn haar dikker te krijgen. Ik gebruik dit sinds 2 maanden en weet dat het een jaar kan duren voordat ik merk of het werkt of niet. Mijn vraag is: is het niet risicovol om zo lang te wachten mocht het niet werken? Ik heb gelezen dat als het te lang duurt eer het probleem aangepakt wordt dit misschien niet meer terug te draaien valt.

Mijn haar wordt dunner bij de kruinen. Een van mijn kruinen zit op mijn voorhoofd en ik merk dat als mensen met mij praten ze af en toe naar mijn kruin kijken. De haren om mijn haarlijn zijn dun, kort en breekbaar en over mijn hele hoofd (behalve de achterkant) is steeds meer hoofdhuid te zien.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-10-2016, 14:56

er zit niets anders op dan te wachten, dit is de enige manier om na te kunnen gaan of de minoxidil bij u aanslaat. zolang er geen ontsteking is van de hoofdhuid kan het wachten geen kwaad

Reageer
Avatar
Petra 22-09-2016, 08:05

Hallo, ik ben 47 en krijg vooral bij de haargrens steeds dunner haar, dat uiteindelijk verdwijnt. Helpt het haarserum hier tegen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-09-2016, 18:22

het hangt van de oorzaak af: als het haar verdwijnt omdat de haarzakjes zelf beschadigd zijn helpt het haarserum niet, anders wel

Reageer
Avatar
Sandra 05-11-2017, 14:40

Ik heb hier ook last van..

Reageer
Avatar
Nadia 21-08-2016, 14:04

Hallo Ik ben Nadia en ben 27 jaar
Ik heb nog ongeveer 1 jaar of langer last van dat mijn haar iedere keer dunner wordt en sinds kort heel erg veel haaruitval
Wat kan daar het beste tegen doen?

Met Vriendelijke groet,
Nadia

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-08-2016, 09:32

er zijn diverse behandelingsmogelijkheden kijk eens op: https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reageer
Avatar
Patricia 23-07-2016, 10:45

Hallo ,

Ik ben patricia ben 37 jaar en heb al jaren ( vanaf m’n 16e ) de ziekte CDLE en is omgeslagen naar SLE …’mijn haar is op veel plekken weg of weg geweest … Sommige plekken is het haar terug gekomen ( en dus spierwit ) is hier ook iets voor dat al m’n haren terug gaan komen ?.

M.V.G Patricia

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-07-2016, 19:06

helaas is bij CDLE (SLE) hergroei van haar op de aangedane plekken niet mogelijk

Reageer
Avatar
Brenda 24-01-2016, 21:27

Hallo ik ben Brenda en 23 jaar. Ik heb een tijdje last gehad van stress en had een jaar ongeveer mijn haar met blonde plukken gehad. Mijn haar is nu heel erg dun geworden. Ik hoop dat ik mijn dikke haar terug kan krijgen. Ik las dat proteine goed is voor je haar om het weer dikker te krijgen. Zal mijn haar weer dikker worden? Ik word er best wel onzeker van.
Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-01-2016, 10:33

na stress kan je haar inderdaad dunner worden, gelukkig hoeft dit niet blijvend te zijn . er zijn goede en effectieve behandelingen tegen haaruitval. kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/
proteinen hebben in het algemeen weinig effect op haargroei ( tenzij bij ernstige ziekte e.d) je kunt beter een goede multivitamine nemen: https://haarkliniekshop.com/vitamines/natuurlijke-multivitamine
succes

Reageer
Avatar
Lusette 04-11-2014, 18:20

Hallo ik ben lusette ik ben 24 jaar en ik heb last van haaruitval ik heb van mezelf beetje kroes haar ik slik vitemine pillen van kruidvat huid haar en nagels wat is nou de juiste middel om haaruitval aan te gaan ?

Lusette

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck