Haarverlies voorkomen bij vrouwen

xeno-oestrogenen, natuurlijke haarverzorging, natuurlijke shampoo, natuur shampoo, beste haarverzorging, natuur, 100% natuurlijk

Voor het gemak kun je haaruitval en haarverlies op een hoop gooien en vinden dat dit hetzelfde is. Maar goed beschouwd is er natuurlijk wel een verschil. Wil je haarverlies voorkomen, dan is het belangrijk dit te weten.

Haaruitval heeft te maken met een niet goed functionerende haarwortel, als de stamcellen in de haarwortel niet goed functioneren kan er geen gezonde haar groeien. Het haar valt uit en wordt niet vervangen door weer een nieuwe gezonde haar zoals normaal het geval zou zijn. Dit verschijnsel zie je het meest bij erfelijke haaruitval: alopecia androgenetica. Haarverlies duidt op een veel breder verschijnsel. Als je haar beschadigd is en breekt, verlies je immers ook je haar. Vaak breekt het haar al in de huid af waardoor je met het blote oog niet goed kunt zien wat er aan de hand is. Haarverlies door beschadiging van slechte haarstructuur zie ik in onze kliniek heel vaak en gelukkig is haarverlies voorkomen bij vrouwen betrekkelijk eenvoudig. Wel moet je veel geduld hebben, een haar groeit langzaam.  Gemiddeld pas na 4 tot 6 maanden kun je het verschil merken en zul je nieuwe haargroei zien.

Tips: haarverlies voorkomen bij vrouwen

  • hou het natuurlijk.
    Het is altijd aantrekkelijk om net datgeen te willen wat je van nature niet hebt. Blond als je donker gekleurd haar hebt, krullen als je haar steil is en ga zo maar door. Jammer is wel dat alle chemische behandelingen (haarverf, highlights, ontkroezen of straighten, permanent) erg nadelig voor het haar zijn. Je beschadigt de cuticula, je  haar wordt bros en breekbaar. Wil je per se toch een kleur kies dan  een plantaardige verf. (pure henna of op henna basis) Er zijn tegenwoordig heel mooie kleurtinten en lang niet meer alleen maar rood. Blonderen kan helaas niet op een natuurlijke manier, maar voordat je gaat blonderen realiseer eerst nog even hoe agresssief peroxide kan zijn.

  • kies zorgvuldig je verzorgingsprodukten om haarverlies voorkomen
    Als je een keer natriumlaurylsulfaaat ( of SLS – dit is de Engelse term)  googled dan zul je je afvragen waarom dit middel überhaupt nog gebruikt wordt. Toch zit het nog in veruit de meeste shampoos, het droogt uit, beschadigt je haarstructuur en kan huidirritatie veroorzaken. Zelf adviseer ik altijd een zo natuurlijk mogelijke shampoo (dat is wat anders dan pH neutraal of zeepvrij) omdat geldt: hoe natuurlijker hoe veiliger voor je haar. Onze shampoos en haarverzorgingsprodukten zijn volledig natuurlijk en bevatten geen SLS. (en wat ik ook belangrijk vindt : zijn niet getest op dieren en volkomen afbreekbaar in het milieu) . Meer weten ? kijk op haarkliniekshop.com

  • gebruik een goede borstel
    Ik ben vaak verbaasd als ik zie wat mensen die zich zorgen maken over hun haar gebruiken als kam of borstel. Een metalen kam of borstel met metalen pinnen is misschien wel leuk als martelwerktuig maar voor je haar natuurlijk volkomen ongeschikt. Ook kunststof ( plastic) is nadelig, je haar wordt statisch -zeker in de winter-  de schubben gaan openstaan en je haar breekt. Neem een borstel met echt haar. Dit is de beste verzorging voor je haar en borstel dagelijks extra over je hoofdhuid om je hoofdhuid te masseren en de doorbloeding te stimuleren. Borstel als je haar droog is.

Meer weten hoe haarverlies voorkomen ? zie ook : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/

Gun je haar het beste.