UV conditioner: bescherm je haar in de zomer.

Iedereen weet dat  gebruik van een zonnecrème nodig is bij zonnig weer. Maar vergeet je je haar niet? Terwijl je haar juist de meeste zon vangt. Het UV vervaagt de kleur van je haar en je haar wordt sneller grijs. En waarschijnlijk zwem je vaker bij zonnig weer. Zowel zeewater (zout!) als zwembad (chloor!) veroorzaken extra nadelige effecten.

Iedere haar wordt beschermd door de cuticula: de schublaag. Het zijn als het ware schubben die als dakpannen over elkaar liggen en een gesloten laag vormen ter bescherming van de haarstructuur. Het is juist deze laag die door het UV het meest te lijden heeft. Het gevolg zie je op de foto: de schubben staan geheel open of brokkelen zelfs af: je haar wordt nu niet meer beschermd. Het verliest de glans en soepelheid. Het wordt dof, het gaat klitten en kan zelfs afbreken.

Damaged-Hair-Follicle

beschadigd haar: dit wil je niet

Gelukkig zijn er speciale produkten om je haar te beschermen.
Een goede UV conditioner beschermt je haar niet alleen tegen het schadelijke UV  maar voedt je haar en voorkomt klitten. De door de Haarkliniek speciaal ontwikkelde UV conditioner bestaat uit natuurlijke ingrediënten en heeft een keurmerk. De UV conditioner beschermt, voedt en maakt je haar glanzend en soepel.

UV kuur bestellen ? (klik)
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D Kok, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck