Beginnend haaruitval.

Iedereen heeft wel eens een “bad hair day” maar wat als je gedurende langere tijd last hebt van haaruitval ? en wanneer spreek je van beginnend haaruitval ?

Haren worden constant vervangen, zoals eigenlijk alles in je lichaam. Oude haren vallen uit en de haarwortel is al bezig een nieuwe haar te maken. Zo verlies je gemiddeld 100 haren per dag en deze groeien gewoon weer aan. Vaak gaat dit geheel ongemerkt, soms valt het wel op. Haargroei en haaruitval zijn nooit een continu proces maar hebben een wisselend beloop. Na een periode van heel weinig haarverlies ( een stuk minder dan 100 per dag) volgt logisch een periode van meer haarverlies ( meer dan 100 haren per dag) Meestal is dit in voor- en najaar. Ook bij de mens komen een soort ‘rui’ perioden voor.

Tot zover is alles normaal , maar wanneer moet je je wel zorgen maken over beginnend haaruitval ?
Heb je langdurig- langer dan 6 weken- last van haaruitval (gemiddeld meer dan 100 haren per dag) dan is het mogelijk geen normale rui meer maar beginnend haaruitval. Je kussen ligt vol haar en je kam is vol.

Groeit je haar niet meer zo snel als vroeger en moet je minder vaak naar de kapper of wil het gewoon niet lang meer worden ?
Dit alles is een teken dat de normale haaruitval en aangroei van je haar uit balans is.
Merk je zelf dat je haarvolume minder wordt, je haarstructuur veranderd (droger, pluiziger) dan kan dit een teken zijn dat de aangroei van gezonde sterke haren verstoord is. Je merkt dit zelf als eerste, je omgeving ziet nog niets (dus die zullen je vaak gerust stellen) want het is pas zichtbaar als je al 40% (!) van je haar kwijt bent.

Wacht niet te lang om er iets aan te doen. Je helpt jezelf niet door te wachten. Haaruitval is vaak niet iets dat vanzelf over gaat; zonder behandeling het is éénrichting verkeer. Gelukkig gaat de haarwortel niet zomaar dood en is herstel van je normale haargroei weer goed mogelijk, maar daarvoor moet je wel actie ondernemen !

Bij
beginnend haaruitval is de kans op succes het grootst.

aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

Categorie

misschien ook interessant

Tags