Beginnend haaruitval.

Iedereen heeft wel eens een “bad hair day” maar wat als je gedurende langere tijd last hebt van haaruitval ? en wanneer spreek je van beginnend haaruitval ?

Haren worden constant vervangen, zoals eigenlijk alles in je lichaam. Oude haren vallen uit en de haarwortel is al bezig een nieuwe haar te maken. Zo verlies je gemiddeld 100 haren per dag en deze groeien gewoon weer aan. Vaak gaat dit geheel ongemerkt, soms valt het wel op. Haargroei en haaruitval zijn nooit een continu proces maar hebben een wisselend beloop. Na een periode van heel weinig haarverlies ( een stuk minder dan 100 per dag) volgt logisch een periode van meer haarverlies ( meer dan 100 haren per dag) Meestal is dit in voor- en najaar. Ook bij de mens komen een soort ‘rui’ perioden voor.

Tot zover is alles normaal , maar wanneer moet je je wel zorgen maken over beginnend haaruitval ? Heb je langdurig- langer dan 6 weken- last van haaruitval (gemiddeld meer dan 100 haren per dag) dan is het mogelijk geen normale rui meer maar beginnend haaruitval. Je kussen ligt vol haar en je kam is vol.

Groeit je haar niet meer zo snel als vroeger en moet je minder vaak naar de kapper of wil het gewoon niet lang meer worden ? Dit alles is een teken dat de normale haaruitval en aangroei van je haar uit balans is. Merk je zelf dat je haarvolume minder wordt, je haarstructuur veranderd (droger, pluiziger) dan kan dit een teken zijn dat de aangroei van gezonde sterke haren verstoord is. Je merkt dit zelf als eerste, je omgeving ziet nog niets (dus die zullen je vaak gerust stellen) want het is pas zichtbaar als je al 40% (!) van je haar kwijt bent.

Wacht niet te lang om er iets aan te doen. Je helpt jezelf niet door te wachten. Haaruitval is vaak niet iets dat vanzelf over gaat; zonder behandeling het is éénrichting verkeer. Gelukkig gaat de haarwortel niet zomaar dood en is herstel van je normale haargroei weer goed mogelijk, maar daarvoor moet je wel actie ondernemen !

Bij beginnend haaruitval is de kans op succes het grootst.

aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

83 Reacties

Avatar
Simon janssen 05-02-2021, 10:45

Hallo,

Ik ben een jongen van 15, bijna 16 en raak redelijk in paniek als ik kleine haren uit m’n eigen haar haal. Is het normaal dat als je met je hand door je haar gaat dat je enkele haren mee kan nemen?
Groetjes Simom

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-02-2021, 09:33

ja je mag plm 100 haren per dag verliezen. deze groeien vanzelf weer aan

Reageer
Avatar
Simon 17-02-2021, 17:54

Erg bedankt voor uw antwoord!
Ik heb nog een snelle vraag, is het al mogelijk om op je 15e natuurlijk kaal te worden of is dat nog echt te vroeg?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-02-2021, 11:23

het is niet uitgesloten , maar is heel uitzonderlijk

Reageer
Avatar
jan 17-05-2019, 21:37

hallo,
Ik heb nog veel haar(geen inhammen en nog een volle kruin) maar bovenop mijn hoofd wordt mijn haar dun en mijn hoofdhuid word zichtbaar wat kan hiervan de oorzaak zijn.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-05-2019, 19:36

de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen is alopecia androgenetica . kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
Spong 08-09-2018, 11:33

Ik heb al een tijdje heel veel haaruitval. Er liggen heel veel haren in me bed, kussen. Me haar begint ook heel dun en kort te worden. Ik ben een meisje van 15 en heb geen idee hoezo ik het opeens heb. Ook als ik me haar borstel moet ik het zeker 4 x schoonmaken wat heel me borstel zit dan vol met haren, en heel me shirt zit daarna helemaal onder.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2018, 19:53

je mag gemiddeld 100 haren per dag verliezen; deze groeien vanzelf weer aan.

Reageer
Avatar
Mohammed 03-05-2018, 15:29

Als ik met me hand door mijn haar een ga krijg ik vaak kleine haartjes op mijn hand, betekent dit al haar uitval?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-05-2018, 11:13

je mag plm 100 haren per dag verliezen, deze groeien vanzelf weer aan

Reageer
Avatar
Martha d'Abreu de Paulo 21-05-2018, 16:08

Ik heb na operatie last van haaruitval daarvoor had ik het gevoel dat mijn haar niet zo snel groeide wat nu wel zo is. Ik heb wel darm en maag problemen. Verder nog een vraagje ik gebruik Fenegriek plus digestieve enzymen tegen reflux kan ik dit gewoon gebruiken wanneer ik de natuurlijke supplementen wil gaan kopen. Gr. Martha

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-05-2018, 17:15

ja als het alleen enzymen bevat mag het in combinatie

Reageer
Avatar
Jan 15-02-2018, 20:53

Beste Dr Phlinck,

Ik ben 19 jaar en ben nu bezig met het laten groeien van mijn haar. Ik ben nu ongeveer anderhalf jaar bezig en mijn haar komt nu tot mijn schouder. In die anderhalf jaar tijd heb ik gemerkt dat ik droog haar heb en dat ik roos had in mijn haar (inmiddels heb ik geen roos meer). Dit wist ik allemaal niet toen ik nog kort haar had en roos heb ik nooit gehad. Het gebeurde allemaal toen ik het liet groeien. Komt het misschien omdat ik nu meer op m’n haar let? Of speelt er toch wat anders, zoals het geschreven tekst op deze site. Ook denk ik steeds dat ik inhammen heb gekregen, maar als ik naar oudere foto’s kijk heb ik nog steeds dezelfde haarlijn. Toch is er iets wat mij nog onzeker maakt. Ik hoor het graag van u.

Alvast bedankt.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-02-2018, 22:10

bij lang haar kan roos erger worden en/of meer zichtbaar worden. door haarlengte of het haar langer laten groeien verandert de haargrens/haardichtheid niet.

Reageer
Avatar
Elize 22-01-2018, 00:49

Hallo, kunnen er korte dunne haartjes uitvallen als je last hebt van een lage ferritine en bezig bent met ijzerpillen slikken?

Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-01-2018, 17:51

ja in het begin kan dat nog , het duurt een aantal maanden voordat je ijzer weer op peil is en daarmee ook de haargroei weer herstelt( plm 4-6 maanden)

Reageer
Avatar
Anoniem 08-10-2017, 02:10

Is het uitvallen van ook kleine haartjes altijd erfelijke kaalheid of kan het ook andere oorzaak zijn?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-10-2017, 17:14

het kan heel veel oorzaken hebben

Reageer
Avatar
NLB 14-11-2017, 05:34

Ik begin sinds een jaar lichte inhammen te krijgen en de haren op de inhammen zijn erg kort, nu merk ik de laatste paar maanden ook dat mijn haar van dik naar een hele dunne en slappe punt gaat en als ik door mijn haar heen ga met mn handen dat ik vrijwel altijd minimaal 2/3haren in mn handen heb elke keer weer en ook redelijke haaruitval heb als ik het zelf zeg, wat zou er tegen helpen?

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 20-11-2017, 09:21

het beste is het biologisch haargroeiserum en de aloe vera haarwasgel . je kunt deze vinden via https://haarkliniekshop.com/producten/mannen/

Reageer
Avatar
Ewis 23-09-2017, 17:24

Ik heb erg last gehad van haaruitval tijdens inname van diane35. Toen overgestapt naar microgynon en toen stopte het. Maar door acne weer gestart met diane35 en toen begon het weer. Volgens dokter niet door hormonen, tekorten aangevuld en toen stopte het weer. Nu ben ik helemaal gestopt met pilgebruik en nu na 1 week stoppen krijg ik hele erge haaruitval, honderden haren haal ik eruit. Kan dit al na 1 week zo’n reactie geven? Wat denkt u hiervan?

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 10:58

meestal is de reactie niet zo snel. is er niet iets anders aan de hand wat je haaruitval veroorzaakt ? ik kan je het beste adviseren als je het aanvraagformulier invult; https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Nicolien 28-08-2017, 11:59

Goedemiddag,

Ik heb halflang haar en heb nu sinds een half jaar haaruitval! Voordat ik het biologisch haargroeiserum ging gebruiken kreeg ik al allemaal nieuwe haartjes. Om het proces te versnellen ben ik het haargroeiserum gaan gebruiken. Nu zie ik heel vaak allemaal korte haartjes in mijn wasbak? Hoe kan dit? Vallen de nieuwe haren nu gewoon weer uit en kan het door het serum komen? Help!!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:17

in het beging is dit nog normaal en een goed teken. je haargroei komt weer op gang met gezondere haren, deze halen het niet in een keer, maar vallen uit en worden weer vervangen telkens door weer iets sterkere die ook weer wat langer meegaan. geeft het hele proces 6-9 maanden . succes

Reageer
Avatar
Mehmet 07-08-2017, 01:15

Hallo,

Ik heb de laatste maand al erg last van haar uitval ik heb zelf krullend haar maar ben bang dat ik kaal begint te worden want ik zie aan mn haarlijn dat ik mn hoofdhuid een beetje kan zien en elke dag als ik me haar even was dan krijg ik wel 30/40 haren in m’n hand ,t enigste wat ik gebruik is perfecte krul van andrelon voor me haren maar ben bang dat ik kaal word, zou u mij aub hiermee kunnen helpen ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-08-2017, 13:06
Avatar
Maureen 07-06-2017, 14:37

Hallo,

Ongeveer 2 maand geleden ben ik erg ziek geweest, ik moest 3 darmoperaties ondergaan, heb 5 weken in het ziekenhuis gelegen en heb ook al die tijd hoge koorts en veel complicaties gehad. Ook heb ik deze periode ontzettend veel verschillende soorten medicijnen geslikt. Nu slik ik nog steeds bloedverdunners. Ik ben 23, maar merk sinds een week of 2 dat er erg veel haar uitvalt. Zelfs met het gebruik van conditioner (waardoor mijn haar super makkelijk doorkambaar is) zit alsnog de hele borstel vol haar, en het doucheputje ligt ook vol met haar. Ik heb al een stuk van m’n lange lokken laten afknippen, maar het wordt alleen maar dunner. Kan dit te maken hebben met het ziek zijn of medicijnen? Ik hoop dat het vanzelf weer over gaat.

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-06-2017, 12:28

ja, helaas heeft het te maken denk ik met de operaties en de medicijnen, je haar kan weer herstellen maar dit duurt 6- 9 maanden. Of alles herstelt, kan ik niet vooraf met zekerheid zeggen

Reageer
Avatar
Marlou 04-03-2017, 22:26

Hallo,

Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb de laatste tijd het idee dat mijn haar dunner is. Ook heb ik het gevoel dat er meer haren in mijn borstel zitten, maar misschien komt dat ook wel omdat ik me heel gauw heel veel zorgen maak over dingen die dan helemaal niet erg blijken te zijn. Ik vond ook een paar haren op mijn kussen, maar is dat niet gewoon normaal? Verder heb ik niet dat er echt hele plukken uitvallen of dat als ik mijn hand door mijn haar haal dat ik dan allemaal haar vast heb.

Ik zag ook in zo’n natuurlijke winkel bij mij in de buurt een shampoo voor haaruitval, maar ik weet helemaal dus niet zeker of ik dat echt heb. Kan het dan kwaad om zo’n shampoo te gebruiken of kan ik het gewoon uitproberen?

Ik hoop heel erg dat u mij kunt helpen want ik zit hier erg mee.

Alvast bedankt en vriendelijke groet,

Marlou

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-03-2017, 18:02

tot 100 haren per dag mag je verliezen, een shampoo voor haaruitval is eigenlijk niet mogelijk omdat een shampoo alleen bedoeld is om je har schoon te maken en niet in de huid komt. wel kan ik je onze aloe vera haarwasgel adviseren omdat deze 1005 natuurlijk is, het meest mild en het meest beschermend, je vindt deze : https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
kenny cornelis 06-12-2016, 10:38

ik heb een vraagje normaal gezien heb ik dik haar dat had ik heel men leven .tot nu ongeveer een week een half terug .ik last begon te krijgen van haaruitval . en vaak zie ik een wat haren vallen . nu ook niet overdreven maar toch . ik ben bang dat ik ofwel ziek ben ofwel kaal zal worden . klinkt misschien wat overdreven maar toch ik ben nog maar 22 en weet wel dat elke mens haren verliest . maar dan moet je vaak al heel hard over je haren vrijven . of wanneer je je haar kamt kan er wel eens een paar haartjes in de kam zitten dat weet ik .maar nu is men haar heel wat dunner .zonder dat ik ervoor naar de kapper ben geweest .zelfs als mijn haar nat is .voeld en is ook men haar structuur anders . ik hoop dat ik hier een antwoord op krijg

Reageer
Avatar
Charel 21-10-2016, 08:33

Hallo,
Ik heb ook last van haaruitval, met name bij haren wassen. Ik heb echter wel een abortus gehad zo’n 7 weken geleden dus ik weet niet of het te maken zou kunnen hebben met hormonen? Ik heb wel het idee dat het daarna erger is geworden.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-10-2016, 14:53

ja, in uw geval kan het daarmee te maken hebben, het duurt plm 4 maanden voordat de situatie weer de oude is

Reageer
Avatar
Charel 27-10-2016, 19:20

Hallo,
Ik had gelezen dat na een zwangerschap je inderdaad ongeveer 4 maanden er last van kan hebben omdat je tijdens de gehele zwangerschap minder haarverlies hebt en die haren later weer uitvallen. Maar bij een abortus (ik was 5 weken) zal het toch wel minder lang duren?? Of zie ik dit verkeerd? Ik hoor het graag! Bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-10-2016, 13:00

ja meest waarschijnijk duurt het bij u een stuk korter

Reageer
Avatar
ingrid 19-07-2016, 21:34

beste meneer,

als u denkt dat een ander middel mij meer zou kunnen helpen dan Priorin dan houd ik me aanbevolen uiteraard.
ik heb niet erg veel last van stress, behalve de stress van het haaruitval dan

groet
ingrid

Reageer
Avatar
ingrid 19-07-2016, 21:27

beste meneer,
ik hoop dat u mij advies kan geven. ik ben 43 jaar, ben vorig jaar naar de dermatoloog geweest vanwege seizoenshaaruitval. men heeft niks kunnen vinden, had er gewoon geen antwoord op. geen tekorten ofzo. de laatste 10 jaar steeds hetzelfde, van okt t/m apr superweinig haaruitval, echt max 30 haren per dag met kammen, wassen. maar in mei dan begon het altijd t/m september, wassen was een drama, en in de kam morgens tussen 40 en 90 haren, en het blijft de hele dag door geleidelijk uitvallen, ik word er dan helemaal gek van. sinds september vorig jaar Priorin gaan gebruiken, het haaruitval startte nu pas medio juni ipv begin mei, maar het is dramatisch, soms 150 haren per dag met kammen etc. maar soms heb ik het idee zelfs 200 op een dag. Volgens kappers mag ik niet klagen met mn haardos, echter het is niet meer wat het 15 jaar terug was. Omdat de medische wereld geen antwoord had, maar eens het paranormale ingeschakeld, volgens hun zou ik in de winter mijn haar vasthouden, en als er meer zonlicht komt, daar zou mn haar op reageren, dan ging t uitvallen. gemiddeld omdat in de winter zo weinig is, kom ik niet hoger uit denk ik dan 80/100 haren gemiddeld per jaar gezien op een dag, maar in de zomer word ik er helemaal gek van. ik zou een andere pil kunnen overwegen, maar die heb ik al jaren.
Mijn vraag aan u: erfelijk haaruitval bij vrouwen is dat altijd hetzelfde qua uitval of kan dat ook een seizoensgebonden karakter hebben?

groeten
ingrid

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 20-07-2016, 11:44

haaruitval wisselt met de seizoenen. en de haren die je verliest groeien gelukkig weer aan. het is heel normaal om in de zomer wat meer haar te verliezen, gemiddeld mag het haarverlies 100 haren per dag zijn.

Reageer
Avatar
Hoi Ingrid 12-12-2016, 09:40

Ik vroeg me af of het nu beter ging met je haren..Omdat ik in zo’n zelfde situatie zit.

Mvg
Sammy

Reageer
Avatar
be 07-06-2017, 20:20

Beste, hoe gaat het nu met uw haaruitval? Ik zit net in dezelfde situatie. Nu derde jaar op rij, telkens haaruitval van mei tot in september, …

Reageer
Avatar
ingrid 01-08-2017, 18:37

Hoi Be,

een jaar verder, weer hetzelfde verhaal (erg he), oktober t/m april, niks aan de hand, heel weinig haaruitval (20,30 per dag) mei ging, maar vanaf juni, vreselijk… in de maand juli wel 250 vaak gemiddeld per dag. ik durf mn haar bijna niet meer te wassen. ik ben het nu echt beu, na Priorin al 2 jaar te gebruiken elke dag, ik ben een mesotherapie gestart (heet XL hair) het is een kuur voor vrouwen van 8 x 100 euro, niet goedkoop, maar dan heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. of het echt helpt, duurt een paar maanden voordat het werkt, in de winter heb ik zowieso niks, dus ik kan pas volgend jaar juni zeggen of t werkt, ik hoop t….

groetjes
ingrid

Reageer
Avatar
Ricardo 02-06-2016, 18:36

Hoi,

Ik ben 16 jaar oud en sinds de zomervakantie 2015 heb ik besloten om mijn haren (voor het eerst) lang te laten groeien, en mijn haren zijn nu wel redelijk lang. Als ik mijn haar over mijn gezicht laat hangen dan komt ’t net onder mijn kin. Mijn ouders zijn bijna 50 jaar en hebben nog vol en dikke haren en geen inhammen, ik heb ook dikke haren en geen inhammen. Maar als ’t om mijn haar gaat ben ik een beetje zorgelijk, ik heb namelijk een (klein) probleem. Sinds vorig week merkte ik dat ik wat meer haar verloor dan normaal, komt dit omdat ’t nu warmer begint te worden en ’t seizoen verandert? En wat ook raar is dat als ik mijn handen 10x door mijn haren heen haal vang ik bijna geen haren op, maar als ik dat niet doe dan zie soms wel wat haren vallen.

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-06-2016, 16:48

ja dat lijkt me nog normaal, inderdaad heb je wat extra haaruitval in voor- en najaar, maar winter en zomer herstelt het weer.

Reageer
Avatar
Ayaz 21-04-2016, 14:45

Hoi ik heb plotseling heel erg last van haaruitval per dag vallen er meer dan 600 haren uit sinds 6weken elke haar met heel klein witte puntje als ik mijn haren was kommen gewoon plukjes haren in een keer uit. MVG

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-04-2016, 11:03

op afstand kan ik niet goed beoordelen wat er aan de hand is, maar plots sterke haaruitval zou kunnen wijzen op alopecia areata

Reageer
Avatar
danny 19-04-2016, 19:22

Hallo,

Ik heb al sinds mijn 24ste een terugtrekkende haarlijn. Het gaat heel langzaam en het is heel lang stabiel geweest met alleen inhammen. Dat vind ik geen probleem, maar nu is het haar midden aan de voorkant erg dun en je kan vaak de hoofdhuid er goed doorheen zien. Dat vind ik erg lelijk en storend, ik kan mijn haar ook niet meer in model krijgen. Ik ben nu 42. De kruin is wel nog heel vol en geeft absoluut geen tekenen van dunner worden. Ik wil er graag iets aan doen, maar ik heb veel stress. Dat zal komende tijd ook niet minder worden helaas. Is het zaak om te wachten met enige behandeling totdat de stress minder is of zelfs weg is, of kan er nu al iets gedaan worden?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-04-2016, 10:58

stress kan inderdaad de haargroei beinvloeden en het zou beter zijn te wachten totdat de stress weg is. Toch is het niet onmogelijk tijdens stress haaruitval door een behandeling te laten verminderen. Ik denk dat het het beste is dat u voor u zelf een afweging maakt wat nu het zwaarste weegt. kijk ook eens op: https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reageer
Avatar
Jordy 19-04-2016, 08:24

Hallo drs E Plinck,

Momenteel ben ik 18 jaar en heb al tijden de angst dat ik toch echt kalende ben.
Mijn vader is vroeg kaal geworden (begon op zijn 18e), maar ik nog geen last, voor hoever ik het zie, last van inhammen of daadwerkelijke haaruitval. Daarnaast vind ik nooit echt haar in het doucheputje, maar mijn hoofdhuid is duidelijk te zien op mijn kruin. Dat is wat mij zorgelijk maakt. Weliswaar ben ik ontzettend blond en heb ik redelijk kort haar, mijn kruin lijkt best uitgedund te zijn.
Voor de rest zie ik dus nog niet echt andere tekenen van kaalheid. Betekent dit dat ik nog ‘een kans heb’?
En wat zal uw advies zijn in deze situatie?

Mvg,
Jordy

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-04-2016, 16:16

ja gelukkig ben je er vroeg bij en heb je een kans. haarzakjes kunnen wel inactief worden maar sterven niet zomaar af. stuur een bericht naar info@haarkliniek.com en wij kunnen je vertellen wat het beste is om je haar te behouden / weer terug te krijgen . succes. kijk ook op: https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
justin brekers 17-04-2016, 20:35

ik heb op mijn haargrens aan de voorkant aan de zijkanten hele korte haartjes zitten, terwijl daar een half jaar geleden nog gewone haren groeiden. Ik ben daar wel een beetje ongerust over. Moet ik dit serieus nemen of niet?
Om het kapsel te hebben zoals ik het wel moet ik me haar aan de linkerkant naar rechts dragen terwijl het naar links groeit,
Is dit stimulerend voor kaalheid? (ik doe dit altijd met wax).
Wat kan ik doen wanneer mijn haargrens duidelijk begint op te schuiven?
Ik ben trouwens 16 jaar.

Ik hoor graag u reactie.

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-04-2016, 09:11

je hoeft je niet gelijk zorgen te maken, op jouw leeftijd ( in en rondom puberteit) veranderd de haargrens en kan zelfs ook kleur en structuur van het haar veranderen. als je je haar nu anders draagt (anders kamt oid) is dat niet erg en stimuleert dit geen kaalheid. Wel hebben wij een heel goede natuurlijke haarwax, dat is beter voor je haar en hoofhduid, want chemische stoffen in gewone haarwax kunnen nadelig zijn, succes. https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/natuur-haarwax

Reageer
Avatar
Akif 24-02-2016, 21:17

Ik heb het gevoel dat mijn haren in deze winter aan de voorkant zijn verminderd. Kan dit seizoensafhankelijk zijn?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-02-2016, 11:55

ja haargroei en haaruitval is een wisselend proces en is niet altijd hetzelfde. meestal is er in de winter en de herfst wat meer uitval en in voorjaar en zomer juist minder

Reageer
Avatar
Anoniem 27-01-2016, 21:36

heb nu een kleine 3 maanden last van vermeerderde haar uitval na een stress volle periode, bijkomend ook roos, 2 maal naar de dokter geweest voor de roos maar zonder resultaat. Op advies van mijn kapster ben ik biergist tabletjes gaan slikken. maar voor mijn gevoel heeft dit ook niet heel veel zin. wat ik kan ik hier het beste aan doen? 18 jaar oud

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 28-01-2016, 18:14

wij hebben een natuurlijke behandeling tegen hoofdroos : https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/anti-roos deze is veilig en effectief. was het 2 x per week en heb 2-3 weken geduld voordat je het verschil merkt.

Reageer
Avatar
Jo 03-11-2015, 09:17

Onze dochter van 13 krijgt steeds dunner haar. Het is niet zo dat haar haar erg uitvalt maar de haren zelf worden dunner. Met het blote oog kan je duidelijk zien dat de ene uitgevallen haar een stuk dunner is als de andere. Ook haar staart is duidelijk dunner geworden in het afgelopen jaar. Heeft dit gewoon met de puberteit te maken (ze is al twee jaar ongesteld, maar wel erg onregelmatig). Ze is overigens van Chineese afkomst.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-11-2015, 18:09

ja het meest waarschijnlijk is de verandering door de puberteit. ik zie vaak dat het haar dan van structuur en implant verandert. u hoeft niet gelijk ongerust te zijn , dit is een normaal proces.

Reageer
Avatar
Anoniem 14-06-2015, 16:24

Ik heb een vraag. Vanaf jongs af aan heb ik aan de rechte kan een inham. Sinds 3 maanden merk ik dat ik aan de voorkant dun haar heb gekregen en als je van boven kijkt en er schijnt er licht op dan zie je duidelijk een kale plek ontstaan.
Nu ben ik 22 jaar betekent dit dat het begint uit te vallen bij mij en zo ja wat kan ik hier tegen doen?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 15-06-2015, 07:22

het kan tijdelijk zijn, maar als het langer duurt dan 6 maanden is het tijd er iets aan te doen. kijk eens op:https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/

Reageer
Avatar
Furkan 06-04-2015, 11:56

Sins een maand heb ik erg last van haaruitval. Tijdens het douchen en wanneer ik met natte handen in mijn haren zit krijg ik veel haren in m’n handen. Het is allemaal begonnen met rozen in m’n haren en daarna heb ik haaruitval gekregen, dus heb ook last van rozen. Ik weet totaal niet hoe dat kan komen want ik had eerst helemaal geen last van. Overigens ben ik 18 jaar.

Ik zie uw reactie tegemoet

Mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-04-2015, 09:44

probeer onze antiroos shampoo succes

Reageer
Avatar
Mike 02-04-2015, 23:28

Ik heb sinds kort erg last van haaruitval, de dokter kon niks vinden. De haartrektest was negatief (god zij dank). De dokter zei dat het mogelijk seizoenshaaruitval was of stress. Ik bekommer geen stress, wel over de haren die ik verlies. Wanneer ik mijn haar was en weer droog verlies ik ruim 20 haren, allemaal met een wit puntje. Wat zegt dit over mijn haarverlies? Kale plekken zijn er niet. Wel maak ik mij zorgen. Ook heb ik last van lichte jeuk en droog en futloos haar wat moeilijk in model gaat. Wat moet ik nu doen?

Mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-04-2015, 09:42

gelukkig is er niets gevonden. tot 100 haren per dag verliezen is normaal, deze haren worden vanzelf vervangen. haaruitval is seizoensafhankelijk en kan wisselen

Reageer
Avatar
Danny 12-02-2015, 19:40

Ik heb aan mijn rechter kant een duidelijke inham maar mijn linker kant de kant waar ik trots op ben begint dunner te worden je kan er een beetje door heen kijken, ik heb pas geleden haarvitaal gekocht met biotine en zink of dat helpt geen idee maar zou die haargroeiserum van u een optie zijn? Ik ben 19 jaar trouwens

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 14-02-2015, 17:31

Ons biologisch haargroeiserum kan ik aanraden omdat je inhammen krijgt en je haar dun wordt. Heb geduld want je moet wachten op herstel vanuit de haarwortel. Dit duurt zeker 6 maanden. Ook is onze Aloe Vera shampoo aan te raden . Succes

Reageer
Avatar
Wael 12-10-2014, 12:12

Hallo,

Ik gebruik zelf wax om mn haar in model te brengen
Maar zodra k ga douchen en ik haal mijn hand over mijn haren heen heb k toch wel haren op mijn hand en dan praat ik over ong 5-6 haren
En dat het zelfde als k mijn haren in wax doe
Maar ook merk k dat ik minder haar heb dan een maand of 2 terug ongeveer

Graag hoor ik van u
Met vriendelijk groet

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-10-2014, 16:52

je mag tot 100 haren per dag verliezen gemiddeld. dit is normaal, deze haren komen weer terug. Wordt je haar desondanks toch dunner dan wordt het tijd voor een behandeling. kijk op:https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reageer
Avatar
Salam 30-09-2014, 17:23

Hallo,

Ik ben net twee maanden 16 en begin nu al te zien dat ik inhammen krijg, mijn vrienden en mijn moeder hebben het ook al opgemerkt.
Ik zou graag willen weten hoe ik het kan tegen gaan voor het erger word en het echt zichtbaar word.

Reageer
Avatar
F. 27-08-2014, 17:00

Hallo,

Ik ben sinds 2 maanden bezig met wave omdat ik dun en futloos haar had. ik moest veel moeite doen om mijn eigen haar leuk in model te krijgen en te houden. Sinds ik wave heb voel Ik me veel zekerder maar toen de vorige keer wave eruit werd gehaald leek net of ik veel minder eigen haar had. Klopt het dat je van wave dunner haar krijgt of dat het schadelijk is voor je eigen haar? En wat kan ik doen om mijn eigen haar dikker en gezonder te maken?

Groetjes

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 01-09-2014, 10:32

een wave kan schade veroorzaken aan het haar waardoor het afbreekt. beter is goede haarmiddelen te gebruiken om het haar vanuit de haarwortel dikker te maken , zoals onze haarboost: http://www.haarkliniekshop.com

Reageer
Avatar
Anoniempje 26-08-2014, 14:24

Hallo,

Ik heb een algemene vraag m.b.t. de haarwortel. Wanneer er haaruitval optreedt, is het dan zo dat de haarwortel nog wel actief is? En hoe groot is de kans dat er een nieuwe haar terug groeit?

Ik heb dik haar van mezelf, maar na een crashdieet is m’n haar uitgevallen. Na een aantal maanden normaal eten en wat producten in mijn haar. Is mijn haar weer aangedikt en gezond geworden. Nu sinds 2 maanden heb ik weer haaruitval, van helemaal niks naar een toch wel veel haren die uitvallen. Ik ben bang dat die haren niet meer terugkomen, is dat zo??

Alvast bedankt voor de reactie.
Anoniempje

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 01-09-2014, 10:29

gelukkig is een haar niet definitief verloren als deze is uitgevallen, vanuit de haarwortel groeit in normale omstandigheden weer een nieuwe aan. Dus ook na stoppen van je dieet groeit je haar weer terug, succes

Reageer
Avatar
mevr Gielen 25-07-2014, 19:28

Beste Dr Plinck,

Sindsik de anticonceptiepil slik heb ik las van haaruitval,nou blijkt dat deze pil levonorgestrel bevat wat een mannelijke hormoon is,nu is mijn vraag kan de pil voor haaruitval zorgen,graag u antwoord.met vriendelijke groet mevr Gielen

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 28-07-2014, 16:29

meestal is de pil een bijkomstige oorzaak van haaruitval en niet de hoofdoorzaak

Reageer
Avatar
Zuhal 25-06-2014, 02:31

Hallo,

ik heb al 10 jaar erg last van haar uitval. Ik dacht eerst dat het normaal was, maar ik merk nu echt dat ik meer dan de helft van mijn haar kwijt ben! Ook had ik echt dik haar en nu heb ik erg dun haar. Wat kan ik hier aan doen?

mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 30-06-2014, 16:53

wat vervelend om al de helft van je haar kwijt te zijn. gelukkig is er wel degelijk iets aan te doen . kijk verder op https://www.haarkliniek.com/ voor de behandelingsmoglijkheden

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 19-06-2014, 10:33

op deze leeftijd kan het nog met de puberteit te maken hebben, het kan een tijdelijke fenomeen zijn wat gelukkig weer vanzelf herstelt

Reageer
Avatar
Esther Huisman 17-06-2014, 22:05

Ik heb een zoon van 16 jaar en heeft heel erg haaruitval en wordt daardoor erg dun van haar.

Reageer
Avatar
eva 07-06-2014, 12:55

Hallo

Ik heb last van erfelijke haaruitval en ben 27 jaar.
Wat zijn de behandel mogelijkheden, ,?

Mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-06-2014, 08:43

de mesotherapie, de LED lamp en het Biologisch HaargroeiSerum zijn goede behandelingen tegen erfelijke haaruitval. Welke combinatie gebruikt moet worden , kan ik vaststellen na het haarwortelonderzoek

Reageer
Avatar
Najat 08-05-2014, 00:32

Hoi,

Ik heb enorme haaruitval me kussen zit vol haren me badjas de grond het is niet meer normaal heb hele zachte haren zit nooit in de klitten maar alles valt eraf!
En het groeit nauwelijks

Wat kan ik hier aan doen? En wat kost het een behandeling bij jullie?
Hoor het graag

Mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 13-05-2014, 16:19

het is verstandig eerst een afspraak te maken voor het spreekuur en een haarwortelonderzoek. de kosten zijn eur 145,00

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck