Tips om je haar er jonger uit te laten zien

Ons haar wordt dunner, fijner, droger en grijzer als we ouder worden. De talgklieren worden minder actief en /of de vetzuur samenstelling veranderd waardoor de hoofdhuid en ook het haar droger wordt. Ook zijn de pigmentcellen minder actief en het haar verliest zijn kleur met grijsheid tot gevolg. Dit kan al op (heel) jonge leeftijd gebeuren – onze jongste patient met grijs haar is 14 jaar- maar meestal vind je je eerste grijze haren pas na je 30e jaar en neemt het pas echt toe na je 40e jaar. Veel verschijnselen horen bij het natuurlijke verouderingsproces en daar is weinig aan te doen.
Toch hoef je niet bij de pakken neer te zitten en kun je wel degelijk zelf iets ondernemen zie deze tips om je haar er jonger uit te laten zien.

 • Eet gezond.
  Natuurlijk heeft je voeding invloed op je haar, net zoals op de rest van je lichaam. Bepaalde voedingstoffen zijn van groot belang voor gezond haar: zalm bevat veel eiwitten en omega-3 vetzuren. Groene groenten zijn een bron van vitamine A en C. Noten bevatten zink.

 • Let op haarstylen.
  Juist al we ouder worden gaan vooral vrouwen het haar meer stylen, permanenten, de krultang gebruiken, watergolf etc. Vaak gebeurt dit om de achteruitgang in kwaliteit en volume van het haar te maskeren. Maar het is het paard juist achter de wagen spannen: het probleem dat je probeert te verbergen vergroot je alleen maar. De haarstructuur en de beschermende cuticula worden beschadigd en dit leidt alleen maar tot meer droogheid, beschadiging en afbreken van het haar.

 • Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten.
  De meeste shampoos bevatten te veel zeep wat het haar uitdroogt en de cuticula  beschadigt. Gelukkig zijn er goede shampoos zonder zeep ( natriumlaurylsulfaat of SLS) deze zijn veel milder voor het haar en beschadigen niet.

 • Doe je scheiding anders.
  Waar je dunner wordend haar het eerste opvalt is aan de bovenkant en door een scheiding midden bovenop valt het alleen maar meer op. Draag geen rechte scheiding maar probeer eens een zig zag model.

 • Probeer de juiste vitaminen.
  Studies hebben aangetoond dat het gebruik van de juiste vitamines bij dunner wordend haar zinvol is, haarverlies verminderd en hergroei van haar stimuleert. Denk bijvoorbeeld aan biotine maar ook de rest van de B vitamines zijn belangrijk, alsook de overige vitamines en mineralen zoals zink. Je kunt een voedingssupplement nemen, het liefst een natuurlijke want de synthetische worden niet goed opgenomen. Of let op voldoende eieren kaas, noten en frambozen in je voeding.

 • Bescherm tegen  UV schade.
  Iedereen is zich er wel van bewust dat de zon schadelijk kan zijn voor de huid maar je haar kan even zo goed beschadigd raken, vooral de cuticula. Je haar wordt bros en breekbaar vooral de combinatie zon en zee geeft beschadigd stro haar. Dus vergeet je haar niet met je zonbescherming. Er zijn goede conditioners met UV bescherming. Of draag een hoed of pet (daar krijg je geen haaruitval van) of misschien nog het beste: blijf uit de zon op het het heetst van de dag. Ochtend en avond zon zijn minder schadelijk.

Wilt het beste voor uw haar? Een veilige shampoo zonder SLS? Zoals onze Aloe Vera shampoo of de Vitaal Shampoo. Of de UV conditioner ?
U vindt deze in de webshop

Succes met onze tips om je haar er jonger uit te laten zien !

Categorie

misschien ook interessant

Tags