Oorzaken haaruitval bij vrouwen (2)

oorzaken haaruitval vrouwen

Oorzaken haaruitval bij vrouwen


Haaruitval of alopecia treft bijna de helft van alle vrouwen voor hun 50e levensjaar en meer dan de helft van alle mannen. Haar is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk en haaruitval kan je zelfbeeld aantasten, onzeker maken, stress veroorzaken en diverse emotionele reacties oproepen. De oorzaken haaruitval bij vrouwen zijn diverse.

Alopecia androgenetica. Erfelijke haaruitval, ‘gewone’ haaruitval
Deze vorm van haaruitval komt het meest voor en wordt daarom ook wel de ‘gewone’ haaruitval genoemd. Het kan al op redelijk jonge leeftijd beginnen, in en aan het eind van de puberteit. Dit betekent dat je de eerste verschijnselen kunt merken al rond je 15e -16e levensjaar. Gelukkig zijn dit uitzonderingen. Bij mannen kan haaruitval al duidelijk gaan optreden vanaf het 18e jaar, bij vrouwen vanaf het 20e levensjaar. De oorzaak is genetisch dus van binnenuit. Het is als het ware een wekker die afloopt. De haarwortels zijn bij deze vorm van haaruitval zo geprogrammeerd dat ze steeds minder actief worden, afsterven doen ze gelukkig niet. Zoek je de beste producten voor je haar die 100% natuurlijk zijn ?( klik hier)

Het patroon van haaruitval verschilt tussen mannen en vrouwen. Iedereen herkent bij mannen de inhammen, het opschuiven van de haargrens en de kale kruin, gaat het verder dan blijft alleen de zogenaamde krans van haar over. Bij vrouwen dunt het haar juist uit; de haargrens schuift niet op, er ontstaan geen inhammen. Opvallend is dat niet alle haren meer even dik zijn, er zijn dunnere en dikkere haren. Zonder behandeling is het eenrichtingverkeer, het haar wordt dunner, maar uit zichzelf niet meer dikker. Het gaat schoksgewijs, er kunnen perioden zijn met veel haarverlies afgewisseld met perioden waarin het proces stilstaat en er (tijdelijk) geen verdere achteruitgang is. Van alle oorzaken haaruitval bij vrouwen is dit de meest voorkomende.

Telogeen Effluvium
Als de haren abrupt overgaan van de groei fase naar de uitval fase is dit telogeen effluvium. In dit geval kun je honderden haren per dag verliezen, het kan vrij plots ontstaan en kan weken en soms maanden aanhouden en daarmee is telogeen effluvium een vaak nogal alarmerend verschijnsel. Gelukkig gaan de haarwortels niet dood, dus hoe vervelend het ook is: er is altijd herstel mogelijk en meestal gebeurt dit vanzelf. Telogeen effluvium kan diverse oorzaken hebben, denk aan: stress, na de zwangerschap, na een heftige ziekte, hoge koorts, operaties, gebruik bepaalde geneesmiddelen maar ook door minder opvallende oorzaken zoals ijzergebrek, schildklierstoornissen. Van de oorzaken haaruitval bij vrouwen heeft deze vorm een onderliggende oorzaak.

Beschadiging. Tractie Alopecia
Het haar zelf maar ook de haarwortels kunnen verzwakt en beschadigd raken door wat je met je haar doet. Het haar wordt droog, verliest glans en veerkracht en breekt uiteindelijk. Vaak breekt het al in de huid, het lijkt dan haaruitval maar is het in feite niet. Ook zie je met het blote oog een wit knobbeltje, vaak wordt gedacht dat dit de haarwortel is (en dus wordt aan haaruitval gedacht) maar een haar die afbreekt heeft voor het blote oog een wit knobbeltje, op het breekpunt is het haar dikker en rafelig (en dit lijkt op een wit knobbeltje). Je haar kan beschadigd raken door verf,  highlights (peroxide!), de styltang, permanent, ontkroezen, maar ook als je je haar  te strak draagt  in een paardenstaart.  Extensions kunnen het haar beschadigen op de aanhechtingspunten van de clips/lijm. Föhn je je haar te vaak en te warm, droogt het uit en beschadigt het. Bijna alle shampoos bevatten te veel zeep, drogen uit en irriteren de hoofdhuid. Is je haar al kwetsbaar dan gaat  het meer breken. Deze vorm van haarverlies zie je vooral aan de voorkant en de zijkant. Als de oorzaak van de beschadiging wordt weggenomen groeit het haar gelukkig bijna altijd weer aan. Heeft de beschadiging al heel lang plaatsgevonden of reageert je huid extra sterk dan kan het haarverlies definitief zijn.

Litteken kaalheid. Cicatriciele Alopecia
Als de haarwortels beschadigd raken en er littekens ontstaan, kan het haar helaas niet meer aangroeien. De littekens zijn vaak klein en zijn net onder de huid dus je ziet het vaak niet aan de buitenkant. Het kan worden veroorzaakt door huidziektes zoals discoide lupus, lichen planus, maar ook bestraling, ontstekingen en brandwonden.

Sinds 10-20 jaar lijkt er en heel nieuwe variant te zijn gekomen die je vooral ziet bij wat oudere dames (vanaf plm. 40 jaar. ) Bij mannen zie je het vrijwel nooit. Frontal fibrosing alopecia: in dit geval schuift de haargrens aan de voorkant en de zijkant omhoog doordat de haarwortels verlittekend zijn, de huid is glad, ook in dit geval komt het haar helaas niet meer terug. Van de oorzaken haaruitval bij vrouwen is dit de moeilijkst te behandelen.

Trichotillomanie
Dit is eigenlijk hetzelfde verschijnsel als nagelbijten maar dan voor het haar. Het is een dwangmatige handeling om aan je haar te plukken en te trekken. Vaak gaat het onbewust net zoals met nagelbijten. En kan het erger worden als je gespannen bent. Je ziet plekken waarin het haar erg is uitgedund, als je goed kijkt zie je veel korte gebroken haren, de huid is dus niet helemaal glad. Van de oorzaken haaruitval bij vrouwen is dit de meest hardnekkige.

lees meer oorzaken haar uitval bij vrouwen: klik

aanvraag direct advies  

of stuur je vragen naar aanvraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

82 Reacties

Avatar
Monique 23-11-2019, 20:51

Ik heb sinds ongeveer 3 jaar lichen planopilaris, het is nog steeds actief en zou graag willen dat het stopt. Heb al van alles geprobeerd. Is er een behandeling mogelijk?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-01-2020, 11:17

nee helaas, voor lichen planus bestaat geen afdoende behandeling

Reageer
Avatar
Sophie ds 14-10-2019, 16:12

Geachte,
2jaar geleden is mijn baarmoeder verwijderd en sindsdien breekt mijn haar af langs 1 kant de rechter kant .ik laat regelmatig mijn haar knippen maar het komt steeds terug.ik ben ten einde raad..

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-11-2019, 13:07

ik adviseer eerst een haarwortelonderzoek om de oorzaak te achterhalen

Reageer
Avatar
J 11-10-2019, 07:50

Hoi, vanaf mijn 20e heb ik om de paar jaar, elke keer vanaf het najaar tot rond de jaarwisseling een aantal maanden extreme haaruitval. Nadat de uitval een tijdje ks gestopt groeit het ook weer gedeeltelijk terug maar mijn haar wordt zienderwijs steeds dunner. In 10 jaar tijd zit ik nu in de 4e periode van extreme haaruitval. De dermatoloog heeft bloedonderzoek gedaan maar daaruit is niets gekomen. Heeft u een idee? En hoe komt het dat mijn haaruitval zo periodiek is? Ik weet dat iets meer haaruitval in de herfst vaker voorkomt maar zeker niet zo extreem. Bovendien heb ik er dus niet elk najaar last van maar om de 2 a 3 jaar. Als dit zo doorgaat ben ik bang dat ik op een gegeven moment echt niets meer overhoud…

Reageer
Avatar
J 11-10-2019, 07:51

Toevoeging: De haaruitval is over mijn hele hoofd maar is aan de (gehele) voorkant het ergst

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2019, 09:28

ik denk dat het tijd is voor verder onderzoek zoals een haarwortelonderzoek, hiermee wordt bepaald wat de mate van haarverlies is over en wat langere periode en wat de meest waarschijnlijke oorzaak is.

Reageer
Avatar
Kimberley Boer 05-09-2018, 16:35

Beste,

Op mijn 14de ( 8 jaar geleden) kwam ik erachter dat achter op mijn hoofd onderaan dus vlakbij de nek, een kale plek had. Naar de dokter geweest, doorgestuurd naar dermatoloog, creme gekregen hielp een klein beetje later niet meer.. in de afgelopen jaren tot 1 maand geleden elke keer weer een plekje erbij.. 3 maanden geleden opnieuw naar het ziekenhuis.. hormonen creme.. nou ik heb door die creme een plek erbij gekregen… im ben echt radeloos.. wat moet ik doen? En hoe zit het met de verzekering vergoeden zij dat?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-09-2018, 18:57

als er sprake is van alopecia areata dan zijn de behandelingsmogelijkheden helaas beperkt

Reageer
Avatar
Am 10-04-2018, 17:13

Beste,

Mijn haarverlies wordt over de maanden (jaren?) al maar erger en erger. Ik voel dat de haren loslaten (geen grap). Na een week hangen er opnieuw heel veel losse haren in het haar en dat is ondanks foligain en een speciale shampoo. Is het tij te keren? Ik ben 37 jaar en mijn moeder en vader zijn kalend, maar niet op deze leeftijd. Het was ook een jaar van stress. Hoe lang houdt het aan en moet ik ermee naar de huisarts, of verwijzing naar de dermatoloog?

Bij voorbaat dank,

P.s. Ik gebruik geen stijltang en geen synthetische verf. Enkel henna met biotine.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-04-2018, 15:40

ik denk dat het tijd is om gedegen onderzoek te doen ( haarwortelonderzoek) , mijn ervaring is dat huisarts en dermatoloog dit niet doen; wij wel. U kunt u aanmelden via het aanvraagformulier https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Anne 26-01-2018, 12:30

Hallo,

Ik heb sinds een halfjaar last van haaruitval. De laatste tijd gaat het wel weer iets beter. De dermatoloog heeft telogeen effluvium bij mij vastgesteld. Ik verlies nu echter veel kleine haartjes (ongeveer 3 cm). Is dit normaal? Ik maak mij hier best wel zorgen om. Alvast bedankt voor uw antwoord.

Reageer
Avatar
Anne 26-01-2018, 12:33

Ter aanvulling: ik ben een vrouw van 23 jaar

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-01-2018, 11:24

ja bij telogeen effluvium kan dat, maar meestal komen de haren ook weer terug. soms echter is een behandeling nodig, heeft de dermatoloog een behandeling voorgesteld ?

Reageer
Avatar
Sam 23-01-2018, 21:52

Hoihoi
Sinds een paar maanden valt me op dat ik veel haar verlies tijdens het douchen of als ik m’n haar kam. Ook doet het kammen van mijn haar pijn aan mijn hoofdhuid en voeld mijn hoofdhuid bij m’n kruin branderig.. ik maak me hier wel een beetje zorgen om, ik ben pas 25 en m’n haar is al niet zo dik. Kan dit komen door highlights? Of verkeerde shampoo? Of moet ik me echt zorgen maken

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-01-2018, 15:49

het kan door beide komen, waarschijnlijk is je hoofdhuid geirriteerd. neem onze aloe vera haarwasgel deze is geheel natuurlijk, het meest mild en verzorgend voor je haar https://haarkliniekshop.com/mannen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
Cheryl 19-12-2017, 11:51

Hallo,

Ik ben 25 jaar en merk dat ik het afgelopen half jaar een hoop haar ben verloren (voornamelijk de zijkanten schijnen door) ik heb een stressvolle periode achter de rug en heb ook een ct scan moeten ondergaan.
Mijn hoofdhuid doet pijn op de plek waar ik een kruin heb en waarvan ik nooit eerder heb opgemerkt dat hier het haar naar boven groeit? Uit bloedonderzoek is niets gebleken..

Zijn de symptomen hiervan te behandelen?

Met vriendelijke groet

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-12-2017, 17:21

ja, in principe is hiervoor een behandeling mogelijk, maar ik zal wel eerst een (haarwortel)onderzoek moeten uitvoeren

Reageer
Avatar
Romana 12-05-2017, 22:49

Hallo,

Ten eerste, wat fijn deze website!
Ik zit letterlijk met mijn handen in het haar.. ik ben een vrouw van 21 jaar en heb een stressvolle opleiding achter de rug. Ik heb nooit echt heel dik haar gehad van mezelf, maar wel dikker dan het het nu is. Voor zover ik weet heb ik geen haar uitval. Wel merk ik dat het haar bij mijn middenscheiding en aan de voorkant van mij hoofd dunner wordt(doorschijnend). Ik ben hier erg van geschrokken! Kunt u mij helpen?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet!

Reageer
Avatar
Romana 12-05-2017, 23:20

Even ter aanvulling;

Ik heb twee jaar terug tevens een tekort aan vitamine b12 gehad, dit is toen behandeld met injecties, en slik momenteel nog steeds pillen.

Mvg.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-05-2017, 22:43

ik kan u (vrijblijvend) advies geven als u het aanvraagformulier invult: https://www.haarkliniek.com/aanvraag-vrijblijvend-advies-thuisbehandeling-vrouwen/

Reageer
Avatar
Ing 15-04-2017, 22:38

Hallo, ik ben 30 jaar en verlies sinds ongeveer een jaar bovenmatig veel haar. Normaal had ik daar in de herfst/winter ook wel last van maar het houdt nu lang aan en wordt het erger: als ik een hand door mijn haar haal heb ik zo 10-20 haren vast. En dat kan ik vaker op een dag herhalen. En mijn bed ligt ook vol met haren.
Ik heb geen kale plekken, wel witte puntjes aan de onderkant van de haren die ik uittrek/kam.
Ik verf mijn haar met henna. Nu ruim een jaar. Ik heb dat eerder ook gedaan en nergens last van gehad. Ik ben nu een paar maanden overgestapt op wassen met zuiveringszout omdat ik geen chemische stoffen wil gebruiken.
Ik eet gezond, vaak vegetarisch maar soms ook een beetje vlees.
Ik begin me wel zorgen te maken over de hoeveelheid haaruitval. Wat kan ik hier aan doen?

Bedankt alvast

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-04-2017, 11:29

tot 100 haren mag je per dag verliezen, ook de witte puntjes aan de onderkant horen nog bij normaal haarverlies.

Reageer
Avatar
Naam (verplicht) 27-03-2017, 09:21

Hoi ik had jaren terug mijn haar laten verven in het buitenland. Dat was eerste keer toen ik me haar ging laten verven tijdens het verven voelde ik prikkeltjes dacht dat het normal was maar het werd steeds erger en erger dat ik tranen kreeg. Toen wist ik dat iets niet normaal ging ze zagen het ook al aan mij werd me haar gewassen 2 dagen later werd me huid droog wat verbrand was en kreeg ik op een kleine plek haaruitval en daar heb ik geen haar meer gekregen ben ook nooit langs mijn huisarts geweest hierover heeft datnog nut en wat kan ik wel doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-03-2017, 19:49

als het haar nu nog niet terug is, is er waarschijnlijk een litteken ontstaan en zijn de haarwrtels helaas dood op deze plek. er is dan geen herstel meer mogelijk

Reageer
Avatar
Eva Merit 06-02-2017, 22:53

Hoi Dr Plinck,

Twee jaar geleden begon mijn haar uit het niets heel erg uit te vallen. Ik merkte ook ineens dat mijn kruin plotseling omhoog groeide ipv natuurlijk naar beneden. Na 3 maanden deed mijn haar/hoofdhuid heel veel pijn tot de dag van vandaag. Ik heb alle bloedonderzoeken en heel veel artsen gezien maar niemand weet wat het is. Nu opnieuw bloed onderzoek en ga inmiddels via de dermatoloog een haarwerk aanschaffen. Heeft u hier weleens van gehoord? Groeten

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-02-2017, 14:05

ja ik zie dat probleem vaak. Bijv cicatriciele alopecia ( lichen planus, pseudopelade van brocq)

Reageer
Avatar
Anke Millenaar 16-08-2020, 08:59

Bij mij is na een haarwortelonderzoek ,lichen planopilaris vastgesteld,heb op de kruin e.n achterkant minder haar gekregen .De haaruitval lijkt nu minder ,wel vreemde haargroei opstaand haar en meer krul bovenop.Heeft dit ook te maken met deze haarziekte?Is lichen planopilaris nu nog actief weinig ontstekingen , alleen vreemde haargroei.Ik vind deze ziekte psychisch behoorlijk zwaar , je verliest je identiteit. Groeten

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:39

ja lichen planus kan de haargroei beinvloeden, het is idd een vervelende aandoening

Reageer
Avatar
marina draijer 29-01-2017, 14:50

hoi mijn haar wordt steeds dunner last gehad van haaruitval voornamelijk in de zomer ik slaap nu op een satijnen kussen en geen haarverlies meer heb het korter laten knippen omdat het extreem dun werd maar heb gigantisch veel spijt dat ik het korter heb geknipt want het wil gewoon weg niet groeien wat kan ik hieraan doen ben nog maar 28 zou graag weer lang haar willen hebben ik fohn het bijna niet styltang doe ik ook niet ben gestopt met haar verven want weet dat dat slecht is voor je haar

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-01-2017, 11:37

waarschijnlijk breekt je haar af en komt het daardoor niet op lengte. het is daarom goed niet meer te verven. helaas kan het tot 6 jaar (!) duren voordat alle schade eruit gegroeid is. Neem onze Aloe Vera HaarWasGel en de Natuurkuurcondtioner: 100% natuurlijk en het meest mild en beschermend voor haar en hoofdhuid: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Elly 05-12-2016, 19:40

Is Plantur 39 echt alleen voor vrouwen boven de 40 of kunnen jongeren (16 jaar) die last hebben van haaruitval het ook gebruiken? Of zit er iets in dat niet goed is voor het haar van jongeren?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-12-2016, 11:15

als in de bijsluiter staat niet geschikt voor jongeren dan is dat zo ( dan bevat het inderdaad iets dat minder geschikt is voor jongeren)

Reageer
Avatar
Nerea 27-10-2016, 19:12

Hallo,

Ik heb sinds een paar maanden last van haaruitval. Het viel mij niet op totdat mijn moeder zei dat ze wel veel haren van mij vond.
Inmiddels is mijn haar nog maar half zo dik als dat het was. Ik ben pas 19.

Het stijlen van mijn haar met een krul-/stijltang doe ik zelden (denk 2 a 3 keer in het jaar) en daarbij gebruik ik altijd een hittebeschermer.

Wel heb ik in het afgelopen jaar ongeveer 3 maanden geen shampoo gebruikt, omdat ik graag minder chemicaliën wilde gaan gebruiken op mijn gevoelige hoofdhuid.
Ik heb namelijk al zo lang ik me herinner een soort eczeem op mijn hoofdhuid. Ik heb hier nooit naar laten kijken, omdat mijn moeder het ook heeft en zegt dat ze haar zeiden er niets aan te kunnen doen. Het viel mij op dat bij verandering van shampoo het erger werd, dus wilde ik kijken hoe het zou gaan zonder shampoo.

Zou mijn hoofdhuid aandoening er toch iets mee te maken kunnen hebben, ondanks dat ik er eerder geen last van heb gehad? Of zou ik het even aan moeten kijken, omdat het misschien iets te maken zou kunnen hebben met het niet gebruiken van shampoo?

Ik zit een beetje met mijn handen in het haar.
Ik vind het hartstikke leuk om bezig te zijn met mijn haar; opsteken, vlechten, etc. Maar ben nu elke keer bang om nog meer haar te verliezen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-10-2016, 13:03

ik kan de styltang niet aanraden, het beschadigt het haar te veel ook als je de styltang maar weinig gebruikt. neem bij een gevoelige hoofdhuid onze antiroos shampoo, deze kalmeert de hoofdhuid het beste. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/anti-roos

Reageer
Avatar
Lisette 28-08-2016, 11:07

Hallo,

Ik ook ben erg ongerust. Ik ben 38 jaar 3 kids en 10 maanden geleden gescheiden wat erg veel stress opleverde. Ik had altijd een hele dikke bos bruin haar. Maar ik denk dat ik meer dan de helft verloren ben. Het voelt soms ook zo droog aan dat ik het gewoon voel breken. Ik weet niet wat ik moet doen. Over een paar weken ga ik naar een huid specialist. Ik hoop zo dat er et aan te doen is en mijn haar weer normaal wordt.

Groetjes lisette

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-08-2016, 09:56

verft u het haar ? of highlights, permanent of gebruikt u de stijltang ? in al deze gevallen wordt het haar bros en breekbaar

Reageer
Avatar
Kuub 17-06-2016, 15:57

Kunt u ook haaruitval krijgen door stress?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-06-2016, 14:47

ja dat kan, stress veroorzaakt een verstoring van de hormoonbalans en dat kan leiden tot haaruitval.

Reageer
Avatar
anoniem 05-06-2016, 14:23

Hoi,

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb redelijk dik haar.
Elke keer wanneer ik mijn haren was in de douche, komen er haren mee. Grote plukken en ik trek ze niet uit.
Ik stijl heel af en toe mijn haren, draag mijn haar in een paardenstaart wanneer het warm is en soms slaap ik ook met haren vast.
Als mijn haar dunner gaat worden, blijft dat dan voor altijd zo? Want ik wil echt geen dun haar…

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-06-2016, 16:55

ik kan de stijltang niet aanraden, het beschadigt je haar te veel, ook liever geen strakke paardestaart en je kunt het beste altijd met los haar slapen. ik denk dat dit alles voor jou al een stuk verbetering zal geven

Reageer
Avatar
Elisabeth 29-05-2016, 20:43

Mijn haren willen niet mee groeien ze staan stil wat moet ik eraan doe. Om ze weer te laten groeien ik wil graag langere haren heb ze al meer als tien jaar kort omdat ze niet meer groeien

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-05-2016, 09:47

waarschijnlijk breekt het haar, dit kan door verven, highlights, stijlen, permanent of ontkroezen. Onze Aloe Vera HaarWasgel (te gebruiken als shampoo) is het meest mild en beschermend voor het haar, ook tegen afbreken: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen

Reageer
Avatar
Tessa 10-04-2016, 09:06

Hoi ik ben Tessa 11 jaar en ik gebruik geen stijltang, krultang, verf enz. En ik heb een kaal plek op mijn hoofd weet u misschien waar dat vandaan komt?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-04-2016, 09:38

het kan diverse oorzaken hebben. Klaarblijkelijk doe je niets raars met je haar en is het meest waarschijnlijk dat de oorzaak van de kale plek van binnenuit komt ( wat gelukkig niet hoeft te beteken dat de kale plek dan blijvend is) Maar zonder iets gezien te hebben kan ik geen uitsluitsel geven, wil je meer weten en of we je verder kunnen helpen: neem contact op via info@haarkliniek.com

Reageer
Avatar
Lau 07-04-2016, 00:17

Hallo,

Ik hoop dat er een oplosiing voor mij is. Ik voel schaamte en enorme onzekerheid.
Ik ven 29 jaar, geen kinderen. Gebruik geen stijltang, geen verf, niks. Alleen shampoo en conditioner. Dus gewoon normaal.
Heb sinds een jaar of 10 dat mijn haar steeds meer uitgedund is. En nu is het zo dun aan het worden dat je de hoofdhuid ertussen ziet. Lijkt op diffuse kaalheid. Ik heb veel haaruitval, sommige periodes meer dan andere. Ook is de onderste laag van mijn haar heel pluizig en veel korter dan de rest, bijna kroezelig.
Zo’n 8 jaar geleden naar een hisarts egaan die vond dat ik mij aanstelde. Nu is het steeds erger geworden en ben ik toch maar weer bij een (andere) huisarts geweest, die heeft een bloedonderzoek gedaan, kwam niks uit. Geen bloedarmoede, niks mis met mijn schildklier geen vitamine tekort. Voor de zekerheid neem ik wel altijd extra vitaminepillen naast mijn gezonde voeding.
Verder ben ik al 3 maanden gestopt met de pil om te kijken of ik daardoor meer haar kreeg, heeft tot niks geleid.
Ik heb wel altijd eczeem gehad, al is het met de jaren steeds minder geweest, en nooit op mijn hoofd. Daar heb ik nu ook geen eczeem. Wel jeukt de hoofdhuid een beetje, maar zijn mijn haren wel vaak vettig.
Weet u of het voor mij op te lossen is? Ben zoooo bang dat ik uiteindelijk kaal zal qorden als ik er niet op tijd iets aan doe.
Groetjes
Lau

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-04-2016, 12:11

ik kan mij goed voorstellen dat u zich ongerust maakt. probeer ons Biologisch HaarGroeiserum. dit remt haarverlies en stimuleert aangroei van nieuw haar. resultaat kunt u in de loop van 4-6 maanden verwachten. succes! https://haarkliniekshop.com/haargroei/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
secil 04-04-2016, 14:45

Goedemiddag,

Ik ben secil 21 jaar en ben sinds een tijd weer begonnen aan mijn nieuwe medicijnen (methotrexaat). Een van de bijwerkingen is extreme haaruitval, dokters zeggen dat zij hier niks aan kunnen doen. heeft u misschien tips voor mij?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-04-2016, 13:31

helaas is haaruitval een bijwerking van methotrexaat. hoe erg de haaruitval wordt is op voorhand niet te voorspellen, soms valt het nog mee. het beste kunt u onze aloe vera shampoo gebruiken . succes https://haarkliniekshop.com/producten/

Reageer
Avatar
Priscilla 03-03-2016, 13:28

Goedemiddag,

Ik ben priscilla 27 jaar en mama van een meisje van 4 jaar.
Sinds 2 jaar heb ik enorme haaruitval en dat me haar afbreekt bovenop en aan de zijkanten hoe het komt ik ben er nog niet achter, het zit niet in de familie en stress heb ik gehad dat is nu vele vele vele malen minder dan voorheen ik ben wel afgevallen (35 kilo) maar normaal afgevallen geen crashdieet of iets.
Ik eet normaal en gevarieerd.
Ze hebben me bijnier gecontroleerd omdat uit het bloedonderzoek wees dat er te weinig hormoon aangemaakt werd maar dit blijkt na onderzoek toch niet zo te zijn (al vond ik dat het na het inspuiten van de hormoon ik me wel beter voelde)
Ik ben radeloos en slik nu vitamine d en b was me haar met plantur 39 maar of het echt helpt niet echt. Wat kan ik doen en wat zou het kunnen zijn?

Mvg

Priscilla

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-03-2016, 17:15

Wat voor producten gebruikt u voor het haar ? Verft u het, blonderen, highlights, de styltang ? Het kan heel goed zijn dat uw haarstructuur beschadigd is en dat het haar afbreekt

Reageer
Avatar
Bouchra 01-12-2015, 22:39

Goedenavond,

Ik ben 21 jaar. En ik heb nu al een hele lange tijd dat ik hele erge haaruitval heb. Ik ben ook van heel dik haar naar heel dun haar gegaan. Je ziet het bij mij ook voornamelijk aan de zijkanten en voorkant van mijn hoofd.

Ik heb in het verleden de stijltang heel veel gebruikt. En als ik het niet gestijld had/heb dan heb ik het in een strakke knot. Ik slaap meestal ook met haren vast.

Nu heb ik dus heel dun en lelijk haar. En ik voel me niet meer comfortabel ermee. (Gezien mijn jonge leeftijd)

Wat kan ik hieraan doen, of word ik uiteindelijk kaal?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-12-2015, 15:08

ik denk dat je haar beschadigd is geraakt door de styltang, het dragen in een knot en slapen met jaar vast. Je haar wordt bros en breekbaar. Gelukkig kan het weer heel goed herstellen, draag je haar zo los mogelijk, slaap met haar helemaal los, en liever geen styltang. Voor herstel van je haarstructuur kun je het beste onze Aloe Vera shampoo en de Haarkuurconditioner nemen. succes https://haarkliniekshop.com/

Reageer
Avatar
Antje Knoester 30-11-2015, 18:38

Is er ook een behandeling mogelijk voor Lichen Planopilaris? Mijn haar vanaf de kruin naar voren valt uit. Ik ben bij een dermatoloog geweest en heb een hormoonzalf gekregen. De laatste tijd is de kale plek alleen maar groter geworden. Als vrouw vind ik dit natuurlijk niet leuk. De dermatoloog zei dat de haren niet weer terug zullen komen en dat ze zo probeert het proces te stoppen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-12-2015, 16:50

nee helaas is er geen behandeling voor lichen planis omdat dit en onomkeerbare verlittekening van de haarwortels veroorzaakt, sterkte

Reageer
Avatar
jessica 22-06-2015, 21:47

Waar kan ik jullie kliniek vinden , en wat zijn de kosten als bijvoorbeeld voor een vooronderzoek.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-07-2015, 12:24

wij zijn in rotterdam kijk voor meer informatie op https://www.haarkliniek.com/

Reageer
Haaruitval bij vrouwen: oorzaken en oplossing 20-05-2015, 11:01

[…] en het Biologisch HaarGroeiserum om haaruitval te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren. Zie ook: oorzaken haaruitval bij vrouwen (haarkliniek blog).   kijk hier naar de registratie van het webinar; haaruitval oorzaak en behandeling: […]

Reageer
Avatar
Patricia 04-02-2015, 14:21

Bij mij is FFA geconstateerd, wat kan ik daar aan doen?

FFA: Sinds 10-20 jaar lijkt er en heel nieuwe variant te zijn gekomen die je vooral ziet bij wat oudere dames (vanaf plm. 40 jaar. ) Bij mannen zie je het vrijwel nooit. Frontal fibrosing alopecia: in dit geval schuift de haargrens aan de voorkant en de zijkant omhoog doordat de haarwortels verlittekend zijn, de huid is glad, ook in dit geval komt het haar helaas niet meer terug.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 05-02-2015, 12:37

helaas is er geen behandeling van FFA, er is immers beschadiging van de haarwortels zelf

Reageer
Avatar
jacinta zovko 10-11-2014, 16:18

hallo mijn naam is jacinta zovko ben 2r jaar en heb last van haar uitval vorig jaar had ik alopecia acreta kale ronde plekken nu is het weer heel erg aan het uitvallen met het douchen komen plukken haar mee niet stukjes nee plukken dus heel de lengte het ging zomers heel goed tot het kouder werd ik wil graag weten of daar wat aan te doen is.

m.v.g

Jacinta Zovko

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-11-2014, 16:37

helaas hebben wij geen behandeling voor alopecia areata

Reageer
Avatar
Riek 29-10-2014, 17:30

Ik vraag om hulp voor mijn dochter.
Ze heeft heel dun en afgeknapt haar ik zie dat ze eronder leidt.
Alle haar producten geprobeerd en pillen geslikt maar niets helpt.
Natuurlijk werkt dat verkeerd maar als je ten einde raad bent dan kan ik mij dat voorstellen.
Misschien komt er nu de oplossing alvast bedankt

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 02-11-2014, 20:38

hoe is oud is uw dochter ? onze behandelingen zijn geschikt voor personen ouder dan 18 jaar

Reageer
Avatar
Doortjr 24-10-2014, 13:56

Hallo,

Ik ben een vrouw van twintig en heb sinds twee jaar van een bos haar nu nog maar heel dun haar.
Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Mvg kim

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 27-10-2014, 09:12

gezien je leeftijd kan het heel goed zijn dat de hormoonwisseling tijdens de puberteit nu zijn invloed laat gelden op het haar. Omdat het haar langzaam groeit gebeurt dit pas later ( na de puberteit). Het kan tijdelijk zijn, duurt het langer dan is het goed je haar na te laten kijken (haarwortelonderzoek) om te bepalen of mogelijk genetische factoren zijn die een invloed hebben

Reageer
Avatar
silvia 19-10-2014, 10:26

Hallo,ik zit al jaren met een probleem. mij haren worden steeds dunner. En vooral boven op mijn hoofd.
Als vrouw zijnde is dit heel vervelend. Heb een donkere huidskleur,en je kan mijn hoofdhuid duidelijk zien.
Ben nu heel onzeker en ga niet meer naar feestjes etc. uit schaamte gevoel. Ik denk dat dit erfelijk is. Ben 43.
Wat kan ik hier aandoen?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 23-10-2014, 17:12

wat vervelend voor u , ik herken het probleem. wij behandelen veel vrouwen met een dergelijke vorm van haarverlies. lees meer over de behandelingsmogelijkheden: https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/

Reageer
Avatar
Flora 02-10-2014, 16:10

Hoi,

Sinds kort heb ik gehoord dat mijn haaruitval (sinds 2 jaar) geen TE oid is, maar volgens het mannelijk patroon. Het valt diffuus uit en in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen hebben ze geconstateerd dat het haaruitval volgens het mannelijk patroon is (nadat zij twee plukjes haar hebben weggenomen, boven- en onderop, en deze microscopisch onderzocht hebben). Wat zijn mijn opties mbt uw kliniek?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-10-2014, 16:56
Avatar
Salma 02-10-2014, 14:51

hallo,

Ik heb van mezelf altijd dik en vol haar gehad. Ik heb nu aan de voor kant een kleine plek waar je heel weinig haar ziet (lijkt bijna op een kale plek). Ik kan al een tijd lang geen middenscheiding meer maken omdat he aan de voor kant veel meer huid ziet dan wat ik gewend bent. En mijn haar is ook erg dun geworden. Wat kan het zijn? En wat kan ik eraan doen?

Alvast bedankt!

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-10-2014, 17:23

het kan de natuurlijke vorm van haaruitval zijn of een haarziekte zoals alopecia areata. je kunt een afspraak maken voor het spreekuur, wij kunnen dan alles nader onderzoeken

Reageer
Avatar
chantal 26-09-2014, 22:18

Hallo ik heb een vraag ik krijg allemaal kale plekken op me hoofd en nu heeft de dokter er iets ingespoten zodat me haar weer gaat groeien klopt dit

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 29-09-2014, 09:57

het gaat waarschijnlijk om alopecia areata. dit is een bijzondere vorm van haaruitval

Reageer
Avatar
Es 25-09-2014, 13:42

Hallo,

Ik ben 29 jaar en moeder van een zoon!
Ik verlies sinds na mijn bevalling echt heel veel haren per dag! Ik denk tussen de 50 en 100! Dit is nu 20 maanden geleden!!! Het valt uit en groeit ook wel
wel weer aan en heel soms een periode wat minder uitval! Maar dan begint het gewoon weer opnieuw! Het is ook nooit meer voller geworden! Dus ik heb nu behoorlijk dun haar! Wat zou hier aan gedaan gedaan kunnen worden???

Groetjes Esther

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-10-2014, 17:26

na de bevalling kun je een jaar last hebben van haaruitval. duurt het langer dan is het tijd eea te laten nakijken. het kan gaan om de natuurlijke vorm van haaruitval (alopecia androgenetica). als u wilt ,kunt u een afspraak maken voor het spreekuur.

Reageer
Avatar
Kroonen 24-09-2014, 18:14

Hallo, het haar van mijn dochter groeit bijna niet. Wat zou daarvan de oorzaak kunnen zijn en kan zij er iets tegen doen?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 30-09-2014, 16:59

hoe oud is uw dochter ? er kunnen zeer veel oorzaken zijn van slecht groeiend haar

Reageer
Avatar
Maris 12-09-2014, 10:55

Als aan de uitgevallen haar een haarwortel zit kan op deze plek dan wel een haar terug groeien?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 16-09-2014, 11:55

in principe valt een haar zonder wortel uit. wat wortel genoemd wordt is het haaruiteinde. hergroei is dus mogelijk

Reageer
Avatar
Sas 14-08-2014, 11:58

Goedemorgen,

Mij is verteld in de Hasci kliniek in Amsterdam dat ik waarschijnlijk Frontal Fibrosing Alopecia heb. Mijn vraag is of en wat daar aan te doen is. Ik ben een vrouw van 50 jaar en heb sinds ong. 10 jaar geen wenkbrauwen meer en mijn haargrens is ook omhoog gegaan. ook op mijn venusheuvel zit al lang een kaal plekje.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 18-08-2014, 09:14

helaas bestaat er geen behandeling voor frontal fibrosing alopecia

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck