Haaruitval door geneesmiddelen

haaruitval door geneesmiddelen

Geneesmiddelen worden gebruikt voor hun nuttige werking, maar kunnen ook bijwerkingen hebben. Zoals haaruitval en beïnvloeding van de haargroei.

Lees hier hoe het zit met haaruitval door geneesmiddelen.

Door geneesmiddelen kan de haarstructuur veranderen en soms zelfs de kleur van het haar. Gelukkig zijn deze effecten in veruit de meeste gevallen niet blijvend. Ze verdwijnen als je stopt met het desbetreffende middel of het vervangt door een ander. Geneesmiddelen veroorzaken haaruitval door invloed op de normale haargroeicyclus.

Een hoofdhaar groeit gedurende gemiddeld vijf tot zes jaar (anagene fase) daarna stopt de groei. De haar komt in de rustfase en valt aan het eind van deze rustfase uit. (dit proces is de telogene fase) Een nieuwe haar om de uitgevallen te vervangen is dan al aangemaakt in de wortel. Afhankelijk van de ernst van de beïnvloeding en het geneesmiddel zijn er twee soorten haaruitval: anageen effluvium en telogeen effluvium.

Telogeen effluvium
Dit is de meest voorkomende vorm. De haar raakt versneld in de rustfase (telogene fase) en valt aan het eind daarvan uit. Meestal is dit na drie tot vier maanden merkbaar en je verliest meer dan 100 haren per dag. Als de haargroei stopt in de groeifase (anageen) dan valt deze plots uit. Dit treedt al snel op, na enkele dagen tot enkele weken. Dit wordt veroorzaakt door middelen met een sterkere werking zoals chemotherapie. Alle haren vallen dan uit.

Haaruitval door geneesmiddelen, welke zijn het ?

  • Anticonceptie pil (welke progestageen bevatten)
  • Cholesterol verlagers
  • Bloeddrukverlagende middelen
  • Bloedverdunners
  • Acne middelen
  • Anti epileptische middelen
  • Schildklier medicatie

Deze lijst is niet compleet, maar hier zijn de meest gangbare middelen genoemd die haaruitval (telogeen effluvium) kunnen veroorzaken. Iedereen reageert weer anders. Het is dus niet zo dat je per se last krijgt van haaruitval als je deze middelen gebruikt. Ook is de ernst en de omvang van het haarverlies individueel bepaald. Lees eerst bijsluiter wat er staat vermeld over haaruitval.

Hoe onderzoek je deze vorm van haaruitval ?

Gebruik je een deze middelen en merk je na verloop van tijd toegenomen aanhoudende haaruitval en wordt je haar dunner dan is het raadzam een arts te raadplegen. In onze kliniek zijn wij gespecialiseerd in haaruitval en zullen wij een haarwortelonderzoek verrichten. Hiermee kan de oorzaak goed worden vastgesteld. Huisartsen en dermatologen voeren doorgaans geen haarwortelonderzoek uit.


Maakt u zich ongerust over haaruitval door geneesmiddelen en wilt u advies ? aanvraag direct advies  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag.

Behandeling haaruitval door geneesmiddelen

Soms kun je stoppen met het gebruik van het middel dat de haaruitval veroorzaakt. Of je kunt een alternatief nemen dat niet de bijwerking haaruitval heeft. Wij hebben middelen en behandelmethodes om haaruitval te verminderen en via de haarwortel nieuwe haargroei te stimuleren.

Meer weten over onze behandelingen ? (klik)

125 Reacties

Avatar
Helena 13-03-2021, 14:48

Beste,

net zoals vele anderen neem ik roaccutane 40mg / dag. Ik heb altijd al wat problemen gehad met mijn haar, maar nu merk ik dat mijn ‘slechtere haar kant’ dunner is geworden. Ook lijkt het alsof ik een weerborstel heb gekregen.. Voor mij valt dit fel op.. ik probeer het telkens te ‘verbergen’. Kan het zijn dat door de roaccutane mijn hoofdhuid droger is, en hierdoor dunner is geworden en bijgevolg de weerborstel is ontstaan. Zo ja, zal deze weerborstel verdwijnen & zal mijn haar terug ‘normaal’ worden?
Ik moet normaal nog een +/- 30 dagen de roaccutane nemen en ben al 5 maanden bezig. Nu denk ik er aan om toch al vroegtijdig af te bouwen aangezien mijn acné niet zo ernstig is en mijn lichaam de medicatie echt beu is.
Ik ben echt ongerust over al deze bijwerkingen.. Ik neem momenteel het vitamine Aline voor mijn haar.

Alvast bedankt voor uw antwoord.
Mvg,

Reageer
Avatar
Helena 13-03-2021, 14:50

Ik wou dit er nog snel bij toevoegen, ter verduidelijking:
De plaats waar mijn haar dunner is, is het ook geïrriteerd en soms wat rood.. (niet altijd)

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-03-2021, 09:41

ja, het klopt dat door roaccutane de huid en het haar droger kan worden en er wat meer haaruitval is, gelukkig verdwijnen deze bijwerkingen doorgaans na staken van het gebruik van roaccutane. Wel duurt de herstelfase helaas plm 6-9 maanden

Reageer
Avatar
Jchm 18-12-2020, 23:06

Beste meneer.
Als haaruitval door medicijnen wordt veroorzaakt en je merkt dat je haar rap afneemt en uitvalt. Kunnen als je stopt dan je haren waar je ‘kaal’ bent geworden, terugkomen? Want alles valt tot de ‘wortel’ uit; zo lijkt het.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-12-2020, 16:23

nee dat lijkt zo , maar is niet de echte wortel. als geneesmiddelen de oorzaak zijn en je stopt ermee komt het haar doorgaans met enkele maanden weer terug

Reageer
Avatar
SENTE Karel 04-12-2020, 21:00

Kan het zijn dat ik haarverlies lijdt door het nemen van de bloeddrukverlagende middelen betablokker nebivolol en cozaar. Ik neem slechts 1,25 mg Nebivlolol en 25 mg cozaar.Vroeger nam ik 2,5 mg bisoprolol en de ace remmers 2,5 mg coversyl.
Ik neem verder wel aminozuren zoals arginine die eveneens de vaten verwijderen en haaruitval ook zou tegengaan.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-12-2020, 17:33

nee, ik vind het niet waarschijnlijk dat uw geneesmiddelen bij u de oorzaak zijn van haaruitval.

Reageer
Avatar
Denise 30-11-2020, 18:45

Geachte drs. Plinck,
Vanaf mei j.l. heb ik een prednisonkuur gehad. Ik ben daar net mee gestopt.
Nu heb ik enorme last van haaruitval, ik denk ongeveer de helft van mijn haar kwijt te zijn.
Ik ben gewoon bang mijn haar te wassen, verlies dan hele plukken.
Wanneer kan ik verwachten dat dit haaruitval stopt? Ik maak me behoorlijk zorgen.
Het komt toch wel weer terug?

Ik hoor het graag.

Groet Denise

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-12-2020, 16:29

het kan tot een jaar duren voordat haaruitval na staken geneesmiddelen hersteld is, let op de juiste vitaminen: https://haarkliniekshop.com/vitamines/natuurlijke-multivitaminen

Reageer
Avatar
Gwen 19-11-2020, 21:02

Beste,

Ik ben een jonge vrouw van 28 jaar en ik neem sinds begin 2019, atorvastatine teva 10mg voor mijn erfelijkheidscholesterol.
Nu merk ik, zeker de laatste tijd. Dat mijn hoofdhaar overal serieus aan het uitdunnen is, ik denk toch wel 40% minder dan vroeger.
Gelukkig valt het niet zo hard op als ik mijn haar los laat, tenzij ik een staart wil dragen. Dan zie je enorm hoe dun mijn haren zijn, terwijl vroeger ik altijd een mooie dikke haardos had. Ook heb ik de laatste maanden haarpijn en heb ik een pijnlijke/irriterende jeuk na het douchen. En het is een serieuze uitdaging om niet te krabben, want het gevoel wordt hierdoor erger.

Is het mogelijk dat dit komt door mijn medicatie?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,
Gwen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-11-2020, 10:25

cholesterolverlagers kunnen invloed hebben op het haar, maar in uw geval denk ik dat er mogelijk nog andere oorzaken zijn, Ik raad aan eerst het haar te laten onderzoek ( haarwortelonderzoek)

Reageer
Avatar
Rick 29-10-2020, 15:47

Beste drs Plinck,
Ik heb al een aantal weken last van jeuk en erge hoofdroos. Ik gebruik hiervoor ketoconazol shampoo, maar de jeuk gaat nog niet weg. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik tijdens deze weken veel haaruitval had, groeien deze haren weer terug?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-11-2020, 11:34

als het haarverlies enkel weken duurt, groeien deze meestal na verloop van tijd weer aan, pas als haaruitval langer dan plm 3 mnden aanhoudt is er reden voor verdere actie

Reageer
Avatar
Rick 14-10-2020, 18:21

Dag,

Na 1,5 jaar gebruik van Dexamfetamine ben ik ermee gestopt wegens (verdenking van) haartuival. Ik ben nu overgestapt op Methylfenidaat (waarbij het natuurlijk ook kan gebeuren). Wanneer zou ik verandering moeten merken als deze methode werkt?

Alvast bedankt!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 20-10-2020, 10:53

na plm 4 – 6 maanden

Reageer
Avatar
Lies 03-10-2020, 10:45

Hi!

Ik ben sinds een half jaar gestopt met de pil. Ik merk sinds een maand dat ik kale plekken heb aan de zijkanten van mijn hoofd. Ik heb al erg dun en weinig haar. Is het verstandig om weer te starten met de pil om verder verlies tegen te gaan?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2020, 15:09

niet alle anticonceptiepillen zijn even geschikt, sommige kunnen juist haarverlies verergeren

Reageer
Avatar
Mathijs 19-08-2020, 21:43

Beste,

Ik ben een jongen van 20 jaar en ben 3 jaar geleden begonnen met mijn eerste kuur roaccutane, deze eerste kuur duurde 9 maanden en heb deze compleet afgemaakt zonder enige bijwerking op droge lippen na. Na 2 maanden ben ik terug gegaan voor 1,5 jaar roaccutane omdat mijn ernstige acne net zo erg terug kwam als dat het eerst was. ik ben nu ongeveer 3 maanden van mijn roaccutane af en merk dat het haar op mijn hele hoofd dunner is als eerst en vooral de zijkanten van mijn inhammen, deze inhammen had ik al voor mijn eerste kuur. Ik heb dit met mijn kapper besproken en zij zei omdat ik veel in de zon ben geweest en blond haar heb dat het meer opvalt maar stemde in met dat mijn haar dunner was als mijn afspraak daarvoor. het lijkt alsof de haaruitval 2 maandjes geleden pas erger is geworden.
Kunt u uw mening geven over mijn geval van haar uitval?

Ook hebben mijn tante en oma een schildklier aandoening dat bij mij niet is onderzocht.

Met vriendelijke groet,

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:51

roaccutane kan nadelige invloed hebben op je haar. na staken duurt het 9-12 maanden voordat alles weer hersteld is, mijn advies is eerst deze periode af te wachten.
wel kan ik ondertussen de aloe vera haarwasgel aanraden https://haarkliniekshop.com/producten/mannen/

Reageer
Avatar
Manon 05-08-2020, 20:27

Roaccutane slikken mijn schildklier is verwijderd is dat mogelijk om roacutane te gaan slikken ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:37

roaccutane kan haaruitval als bijwerking hebben, was dat de vraag ?

Reageer
Avatar
Ruben 14-07-2020, 00:21

Beste,
Ik ben een jongen van 15 en heb zeer grote inhamen op mijn hoofd in een M vorm. Is dit een direct teken van kaalheid, of is mijn haarlijn aan het verplaatsen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-07-2020, 11:05

het hoeft niet direct het begin van kaalheid te zijn , wil je meer zekerheid kun je een haarwortelonderzoek laten verrichten

Reageer
Avatar
Linda 06-07-2020, 12:33

Hallo,
Ik heb een vraag, ik slikte, tot een paar maanden geleden Sertraline , maar ben nu over op paroxetine.
Nog steeds veel haaruitval, het is dun en vlassig.. Ik heb geen idee hoe lang het duurt voor er enig herstel te zien is..?
Ook slik ik lorazepam dagelijks en Quetiapine accord voor de nacht.. kunt u mij zeggen of deze medicijnen invloed hebben op mijn haar? Zo weet ik misschien welk middel dit veroorzaakt. .. bedankt alvast!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:30

alleen paroxetine kan mogelijk haaruitval veroorzaken, de rest van je middelen niet,

Reageer
Avatar
Lysanne 21-06-2020, 00:29

Hoi!

Ik heb 9 maanden lang roaccutane geslikt. Nu een maand gestopt en sinds een week extreme haaruitval. Blijven met plukken uitvallen.. komt dit nog goed?

Lysanne

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:16

ja, haaruitval tijdens en na roaccutane komt regelmatig voor, na staken van de roaccutane duurt het herstel 6-9 maanden, succes,

Reageer
Avatar
Sil 29-07-2020, 06:49

Hi. Zijn er middeltjes waardoor de medicatie (isotretinoine) sneller uit je lichaam gaat? Helpt detox? Zo ja, hoe? Of toch middeltjes tegen haaruitval? Zo ja, welke helpen daar goed bij? Alvast bedankt !

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-07-2020, 10:31

nee helaas e er zijn geen middeltjes om isotretinoine sneller uit je lichaam te verwijderen

Reageer
Avatar
Daphne 18-05-2020, 00:01

Drs Plinck, ik ben twee maanden geleden gestopt met de pil, microgynon. Ik heb daarna last gekregen van haaruitval. Kan dit door het stoppen komen? Wat kan ik hieraan doen en wat zijn de verwachtingen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-05-2020, 09:57

ja de kans is groot dat dit komt door het stoppen van de anticonceptiepil , haaruitval duurt 4-6 maanden helaas, maar herstelt zich daarna gelukkig en met 9-12 maanden zou het haar weer op het oude niveau moeten zijn

Reageer
Avatar
Renzo Van de kapelle 15-04-2020, 21:51

Ik ben zopas met minocycline gestart en ben sowieso al licht kalend. Zal dit medicijn het met 100% zekerheid het haarverlies versnellen, verergeren of gewoonweg veroorzaken? op de bijsluiter staat dat hiertoe slechts een 1/1000 kans is of wordt die kans groter doordat ik al wat last heb van haaruitval?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-04-2020, 13:46

nee de kans wordt niet per se groter

Reageer
Avatar
Claudia 13-04-2020, 19:48

Goedenavond,
Ik maak mij enorm veel zorgen! Ik heb 9 maanden prednison gebruikt waarvan ruim 6 maanden 60 mg per dag. Gelukkig heb ik de prednison inmiddels volledig afgebouwd. Ik heb momenteel verschrikkelijk veel haaruitval. Op zich heb ik normaal een dikke bos haar maar maak mij nu echt enorm veel zorgen.
Wat kunnen jullie mij adviseren?
Gr. Claudia.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-04-2020, 09:47

na stoppen van de prednison kan het enkele maanden duren voordat het haar herstelt. Maar in jouw geval is het misschien beter ook onderzoek te laten verrichten . je kunt dit aanvragen via : https://www.haarkliniek.com/haarkliniek/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Geoffrey 12-04-2020, 16:43

Heey , ik heb 1 maand isotretione gebruikt voor wat acne , maar mijn haar is wat dunner geworden , hoelang duurt het voor alles weer hersteld is, kheb het wel maar 1 maand gebruikt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-04-2020, 09:38

na een echte kuur isotretinoine kan het wel een jaar duren voordat alles hersteld is, in dit geval denk ik dat het 2-3 maanden duurt

Reageer
Avatar
Angela 30-03-2020, 10:11

Goedemorgen,

Nu 17 maanden van de roaccutane af (wel helaas 3x in mijn leven moeten slikken). De eerste 2x geen last gehad van haarproblemen. De 3e keer wel en dermate erg dat mijn haar nu zo vlassig/droog/afgebroken/uitgevallen is dat het doorzichtig is als het ware. Ik heb wel heel veel nieuwe korte haartjes maar ook deze lijken de laatste tijd wel weer uit te vallen. Is er nog kans op goed herstel voor mijn haar? Ik ben zo bang dat dit niet van tijdelijke aard is. Tevens misschien handig erbij te vermelden dat ik 3 jaar geleden ben gestopt met het slikken van de Jazz pil, geen idee of dit ook nog van invloed kan zijn op mijn haarissues.

Met vriendelijke groet,

Angela de Graaf

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-04-2020, 09:50

meestal heeft het haar een jaar nodig om te herstel na een kuur roaccutane. bij jou duurt het langer , in dat geval raad ik aan nader onderzoek te laten voor een mogelijke behandeling . je kunt dit aanvragen via : https://www.haarkliniek.com/haarkliniek/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Tijn 28-11-2019, 17:55

Beste dhr E Plinck,

Nu ruim 8 maanden Methrotrxaat aan het slikken. Hierbij de eerste 3 maanden ook prednison. Voordat ik deze behandeling ben begonnen, had ik 3 maanden naproxen geslikt. Na de periode van prednison met regelmaat naproxen geslikt. Helaas merk ik laatst twee maanden enorme haaruitval, heeft dat hier mee te maken? Ik ben 24 jaar oud.

Gr,
Tijn

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-01-2020, 11:16

meest waarschijnlijk heeft het te maken met het medicijn gebruik, als u deze medicijnen niet meer nodig heeft, herstelt de haargroei doorgaans in 6-9 maanden

Reageer
Avatar
Nerry 11-11-2019, 22:59

Beste,

Ik heb ook last van haaruitval, ik slik anti-epileptica.
Lamictal, tegretol en vimpat.
Kan het hierdoor komen.
Glazuur van mijn tanden zijn ook aangetast.
Ik krijg geen specifiek antwoord of het hierdoor kan komen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-11-2019, 13:10

bepaalde anti-epileptica a kunnen haarverlies veroorzaken ( het staat in de bijsluiter als het zo is), helaas is er vaak niet veel keuze voor een alternatief

Reageer
Avatar
Marjolein 05-09-2019, 10:04

Beste Drs. Plinck,

Eerder had ik haar uitval van het medicijn thiosix en infliximap voor de behandeling van chron en cu. Nu ik daar 3 maanden mee gestopt was, was ik ook van mijn haaruitval af.
Nu ben ik gestart met entyvio( vedoluzimap) en heb ik opnieuw erg veel haaruitval. Volgens internet en de mdl arts hoort dit niet bij de bewezen bijwerkingen maar toch ben ik vrij zeker dat het hier door komt.
Wat denkt u?
Groet, Marjolein

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-09-2019, 12:45

ook ik heb nog niet eerder gehoord dat vedoluzimap haaruitval kan veroorzaken, mogelijk is uw haaruitval nu tgv een optelsom van wat er allemaal aan de hand is of is het nog een na-effect

Reageer
Avatar
Christel 08-05-2019, 19:12

Beste, mijn dochtetrheeft nu een jaar haaruitval. Na isotritinoine 6 maanden in te nemen. Het begon ongeveer 2 maanden na stoppen met de medicatie. Ze heeft nu nog maar 1/5 van wat ze had. Nu is mijn vraag, er komen wel nieuwe haren uit maar die er vallen daar ook terug van uit van ongeveer 5 a 6 cm lang. Is dit normaal of moeten we dan verder zoeken of het met haar matig verhoogd dheas is. Ze heeft ondertussen ook heel vettig haar gekregen en van die talgbolletjes op haar hoofdhuid en haren. Ik dacht dat elk nieuw haar ongeveer 6 jaar op uw hoofd blijft. ( heb ik ergens gelezen ) daarom ben ik ongerust dat ze androgene haaruitval kan hebben. Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-05-2019, 14:16

haaruitval door het gebruik van isotretinoine is een bekend verschijnsel, het duurt helaas 6-9 maande na staken voordat de normale haargroei weer hersteld is, mijn advies deze periode af te wachten

Reageer
Avatar
Stefan Jansen 30-04-2019, 11:58

Beste meneer Plinck,

Ik had even een vraagje over het middel Roaccutane. Ik slik nu al 5 maanden lang 40 milligram per dag van dit medicijn. In deze periode is mijn haar sterk verdund en ook zijn er aan de zijkant van mijn hoofd wat kale plekken ontstaan. Nou had ik aan de zijkant van mijn hoofd altijd al wat dunner haar, maar de afgelopen maanden is mijn haar hier dus daadwerkelijk uitgevallen. Mijn vraag aan u is als volgt: gaat mijn haargroei en haarstrucutuur zich weer herstellen? Met andere woorden: krijg ik weer hetzelfde haar zoals ik had voor dat ik begon aan de roaccutane? Ik hoor graag van u. Bij voorbaat dank!!

Met vriendelijke groet,
Stefan

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-05-2019, 12:09

haaruitval tijdens roaccutane is inderdaad een bekend verschijnsel. gelukkig herstelt de haargroei weer na staken , maar het duurt 6-9 maanden voordat alles weer op peil is

Reageer
Avatar
Ybèl Zuiderveld 06-02-2019, 11:30

Geachte dr. Plinck,
Ik slikte 4 maanden 5 mg. Amlodipine per dag en merkte na korte tijd haaruitval op. Na flink wat nieuwe metingen bleek, dat ik helemaal geen bloeddrukverlagend middel nodig had. Sinds 16-12-2018 slik ik het niet meer. Maar nog steeds valt mijn haar dramatisch uit / breekt het af. Gaat dat een keer stoppen (na hoeveel tijd?) en zal mijn haar weer gaan groeien?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-02-2019, 12:26

doorgaans duurt het 4-6 maanden voordat het haar herstelt is na het stoppen

Reageer
Avatar
Thijs 15-01-2019, 23:46

Beste drs E Plick,

Allereerst fijn dat u zo duidelijk en veel vragen kan beantwoorden.
Ik had een vraag, ik zit namelijk aan de isotretionoine (tegen acne).
Nu merkte ik dat mijn haar dunner is dan normaal en ook om sommige plekjes een beetje uitvalt.
Nou weet ik dat dit een bijwerking kan zijn. Maar groeit dit haar ook volledig terug of kan dit toch nog gevolgen hebben voor in de toekomst?
alvast bedankt!

groet Thijs

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-01-2019, 08:55

ja, na staken van de roaccutane herstelt de haargroei weer, dat kan echter wel 6-9 maanden duren

Reageer
Avatar
Sabrina 12-03-2019, 17:38

Hoi Thijs,

Ik heb ook roaccutane geslikt 1,5 jaar…mijn haar is 3/4 uitgevallen dus echt extreem!
Pas na 2 jaar is mijn haar nu echt aan herstellen,ik zou als ik jou was dit met de dermatoloog bespreken om verdere schade te voorkomen!
Groetjes sabrina

Reageer
Avatar
Bettina 11-01-2019, 20:56

Hoi,

Kan prednison haaruitval veroorzaken?

Ik heb meer dan half jaar prednison gehad, toen ik stopte week erna eerst jeuk bultjes achter het oor en onderin de nek daarna veel haarverlies..
Nu heb ik 2 weken prednison gehad..en begon er zere bultjes in tatto en weer jeukende bultjes achter hoofd en heel droog en fut haar en begint weer uit te vallen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-01-2019, 20:17

nee het is niet waarschijnlijk dat de haaruitval is veroorzaakt door prednison, ook persoonlijk heb ik dit in de praktijk nog niet eerder gezien. meest waarschijnlijk heeft het haarverlies een andere oorzaak

Reageer
Avatar
Katrin 21-09-2018, 07:49

Beste dr. Plinck,
Ik gebruik sinds 3 maanden lucrin injecties en merk dat mijn haar erg droog is geworden waardoor ik het veel minder vaak hoef te wassen maar dat ik last krijg van haaruitval c.q. afbreken van het haar. Kan dit komen door de lucrin?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-10-2018, 18:05

op zich is het niet een bekende bijwerking van lucrin , wel denk ik dat als er verandering is in de normale hormoontoestand dit merkbaar is door oa haarverlies

Reageer
Avatar
Daphne 14-10-2018, 13:02

Goedemiddag heer Plinck,

Ik gebruik sinds augustus sertraline 150mg en heb sinds 4 weken ongeveer extreem last van haaruitval. Volgens de huisarts kan er niet zoveel aan gedaan worden, stoppen met het medicijn is nu geen optie en overstappen op een ander medicijn is ook de vraag omdat haaruitval bij alle antidepressiva als mogelijke bijwerking wordt genoemd. Heeft u misschien nog tips? Ik maak me best zorgen waar dit haarverlies heen gaat. Bedankt alvast voor het meedenken!

Mvg, Daphne

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-10-2018, 13:32

neem het biologisch haargroeiserum , dit is speciaal om haarverlies te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren,

Reageer
Avatar
Alina 25-10-2018, 20:50

Welke haar serum? Waar te koop? Ik gebruik entyvio en merk dat heb enorme haaruitval van deze dek ik, ben niet zeker

Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-10-2018, 10:37

u kunt het biologisch haargroeiserum hier bestellen : https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Avatar
nicole 29-10-2020, 08:52

Drs Plinck, ik heb een jaar Lucrin gehad, en na een jaar viel ook mijn haar uit, ongeveer 50 procent verlies. Mijn arts zei dat het regelmatig voorkomt na deze injecties

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-11-2020, 11:45

dat kan, haarverlies is een bekende bijwerking

Reageer
Avatar
Roy 05-09-2018, 00:01

Beste dhr Plinck

Ik gebruik sinds een jaar ritalin 60 Mg pd maar kreeg enorme haaruitval. Hoofdhuid werd zelfs
Zichtbaar. Ben inmiddels gestopt en mijn haar word steviger en voel de stoppels doorkomen. Gebruik nu valisper en kan op deze alternatieven wijze goed functioneren. Kan mijn haaruitval door
Ritalin zijn ontstaan en groeit alles
Weer terug
Mvg Roy

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-09-2018, 19:01

zelf zie ik geen haaruitval bij ritalin en is het geen bekende bijwerking. mogelijk is de haaruitval door iets anders veroorzaakt, gelukkig is er weer (deels) herstel. wil je een gerichter advies dan is het het beste het aanvraagformulier in te sturen:https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Anne 10-07-2018, 08:15

Goede morgen drs. E .plinck
Hellaas heb ik een nare deprssie gehad ,slik anti depresiefa naam Notrilen 50mg
Nu het nare kijkend naar mijnhaar zie ik dat het heel dun is geworden ,vreselijk vind ik het
Wat kan ik er aan doen
Groetend Anne

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-07-2018, 09:24

gelieve het aanvraagformulier in te vullen https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/ zodat ik meer informatie krijg om u het best te kunnen adviseren

Reageer
Avatar
Haaruitval van Omeprazol 40 mg 27-06-2018, 16:11

Ik slik Omeprazol 40 mg. en heb ook erge haaruitval. In de bijsluiter staat dat dit middel haaruitval kan veroorzaken wat trouwens bij veel soorten maagbeschermers het geval is.

Reageer
Avatar
Lotje 27-06-2018, 08:58

Hallo, ik heb 11 april 5 dagen Nitrofurantoïne geslikt tegen blaasontsteking, Mn haren gingen uitvallen en inmiddels ben ik meer dan de helft kwijt, kan dat door deze antibiotica en zi ja Hoelang duurt t voordat het stopt en Mn haar weer terug is?

Mvg lot

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-07-2018, 11:04

zelf heb ik door gebruik van nitrofurantoine nog geen haarverlies gezien, ik denk niet dat het daar van komt. Er kan een andere oorzaak zijn. In uw geval is het aan te raden eerst een haarwortelonderzoek te laten plaatsvinden. Dit kan eventueel bij ons : https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-07-2018, 10:20

ik verwacht niet dat het van de nitrofurantoine komt, ik heb dit als bijwerking ook nog niet gezien, mogelijk is er een andere oorzaak voor het haarverlies

Reageer
Avatar
Christe geuens 12-06-2018, 08:54

Beste, mijn dochter van 14 heeft 5 maanden isotretinoïne genomen voor haar acne. Die us helemaal weg. Haar enorme haardos is nu ook met de helft uitgevallen en het blijft uitvallen. Ligt dit aan de medicatie en wat zou ik kunnen doen om dat te stoppen voor ze niks meer heeft. Met vriendelijke groeten christel

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-06-2018, 16:58

haarverlies is helaas een bekende bijwerking van isotretinoine. in de praktijk betekent dit dat je helaas moet kiezen uit 2 kwaden ( acne of haarverlies) maar na stoppen van isotretinoine komt het haar gelukkig weer terug , dit duurt het plm 3-6 maanden

Reageer
Avatar
Christel Geuens 18-06-2018, 07:20

Beste,
Hartelijk dank voor uw reactie. Ik zou ook nog even willen vermelden dat de dermatoloog tijdens de maandelijkse bloedonderzoeken ook gezegd heeft dat haar bijnier een te hoog gehalte testosteron heeft. Nog niet alarmerend maar wel in het oog houden. Kan dit ook iets te maken hebben dat het zo extreem uitvalt? Haar haardos is op 2 maanden tijd 2/3 dunner. Gelukkig had ze veel haren.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 22-06-2018, 21:00

de dermatoloog gaf aan dat de afwijking van de bijnierfunctie nog niet verontrustend was dus ik denk dat de testosteroninvloed in dit geval niet groot is en dat hierop geen actie ondernomen hoeft te worden

Reageer
Avatar
Dana 11-06-2018, 21:35

Beste Dr.

Ik heb vorig jaar veel hoge dosis prednison gehad en infusen met infliximab. Nu over op entyvio infusen omdat voor mijn gevoel mijn heftige haar uitval door de prednison en infliximab kwam. Heeft u hier ervaring mee of vaker van gehoord?

Hartelijke groet,

Dana

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-06-2018, 16:55

ja het komt een enkele voor ik denk dat mn infliximab de oorzaak geweest is,

Reageer
Avatar
Patricia Bijloo 21-03-2018, 13:05

Geachte drs Planck, ik gebruik het antistollingsmiddel Edoxaban, Lixiana. In de bijsluiter staat niets gemeld over haaruitval. Is hierover iets bij u bekend? Ik hoor het graag.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-03-2018, 14:25

er zijn div antstollingsmiddelen die haaruitval als bijwerking hebben, maar inderdaad staat het niet vermeld bij edoxaban,. zelf heb ik die ervaring ook niet

Reageer
Avatar
Jolanda de Groen 15-03-2018, 23:50

Beste drs. E. Plinck

Voor mijn MS slik ik Gabapentine waarvan op de bijsluiter staat dat het haaruitval kan veroorzaken, zijn
er ook alternatieven voor dit medicijn?
Mvrgroet; Jolanda

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-03-2018, 14:34

helaas is er niet veel keuze in de behandeling van MS, dat maakt dat heel moeilijk is een alternatief te vinden denk ik

Reageer
Avatar
VdEynde 14-03-2018, 21:01

Beste,
Ik neem Eliquis bloedverdunner sinds 2 weken. Voorheen kreeg ik een maand lang 1 spuit per dag. Sinds enkele dagen ligt er elke morgen heel wat haar op m’n hoofdkussen. Ik heb ineens ook jeuk en roos. Wat kan ik hieraan doen? Dank

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-03-2018, 14:56

ik adviseer onze vitaal haarwasgel om roos en jeuk te verminderen en het biologisch haargroeiserum om haaruitval te verminderen. u kunt deze vinden via https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
ac 03-03-2018, 01:16

hallo

ik heb een vraagje ik slik omeprazol 40mg kan je hierdoor ook haaruitval en dunner worden haar van krijgen?mijn haren zijn vreselijk uitgedund:((
heb trouwens ook vitaminen D tekort veel.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-03-2018, 22:40

nee van omeprazol heb ik haaruitval als bijwerking nog nooit gezien, wel van vit D tekort,

Reageer
Avatar
gea 26-03-2018, 18:38

Ja ook omeprazol en pantoprazol doen dit. Waarschijnlijk om dat er bepaalde vitames en mineralen niet meer opgenomen worden door de maagbeschermer.

Reageer
Avatar
Tvs 09-01-2018, 16:43

Beste drs E Plinck,

Is haaruitval ook een bijwerking van (zwakke) opiaten?

mvg,

Thom

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-01-2018, 10:10

voorzover mij bekend is dat geen bijwerking

Reageer
Avatar
Chantal 19-10-2017, 16:50

Beste Drs. Plinck,

Als ik zou stoppen met de Lisinopril en de Hydrochloorthiazide die ik nu slik, groeit mijn haar dan weer aan? Ik ben in twee jaar tijd zo’n 1/3 aan haar verloren.

MVG en BVD

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-10-2017, 20:07

nee hoeft niet per se. want ik ben niet overtuigd dat uw haarverlies door deze middelen is veroorzaakt. waarschijnlijk zijn er nog ander factoren die een rol spelen

Reageer
Avatar
anna 25-09-2017, 20:55

beste dr plinck,
mijn haar is in september vorig haar extreem is uitgevallen waardoor ik zeker 1/3 van mijn haar kwijt ben ik heb het gevoel dat dit is gekomen door het acne middel roaccutante het haar zou zich na 6 maanden moeten herstellen ik merk zelf weinig verschil wel is mijn haaruitval minder geworden maar ik merk nog niks van nieuwe haargroei. kan het zijn dat het niet meer terugkomt of duurt het nog langer?
mvg anna

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 10:53

helaas komt dit bij roaccutane heel geregeld voor. het kan wel een (1) jaar duren voordat alles hersteld is. geduld nog even. sterkte

Reageer
Avatar
Aranka Buijs 19-09-2017, 13:53

Beste drs Plinck,

Sinds 1,5 jaar gebruik ik depakine. Het is soms net of ik aan de chemo ben. Mijn kapster durfde mij 6 mnd niet te knippen en stuurde mij naar de huisarts, apotheek, neuroloog en uiteindelijk dermatoloog vanwege afbrekend en uitvallend haar. Conclusie blijvende bijwerking. Nu is er sinds kort een hoge doses (echte) Concerta bij gekomen. Ze lijken elkaar te versterken. Vooral de voorkant breekt af maar niet door staartjes oid. Nu denken mensen vooral dat ik droog haar heb omdat het er van voren pluizerig uit ziet. Het is nog niet zo erg dat je mijn hoofdhuid ziet maar ik zou graag de mogelijkheden weten. Verwacht dat mijn anti-conseptie niet van invloed is. Ben overigens altijd heel gevoelig geweest voor bijwerkingen dus ja, wist dat dit kon gebeuren. Vond de dermatoloog welk makkelijk, medicijnen of soms verandert je haar.

Als mogelijkheden of advies heeft, graag!

Mvg,
Mw. Buijs

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 11:02

neem onze vitaal haarwasgel en de natuurkuurconditioner deze zijn geheel natuurlijk en het beste om de haarstructuur te verbeteren en haarverlies te helpen voorkomen. https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Corine 30-07-2017, 22:15

Goedendag,
Op 11 mei ben ik 5 dagen opgenomen geweest met een vetweefselontsteking op mijn hoofdhuid en gezicht, ontstekingswaarde was 280. Ik heb dmv een infuus antibiotica toegediend gekregen en toen ik ontslagen was uit het ziekenhuis nog 5/6 dagen 3 x daags antibiotica geslikt. Een flinke dosering. Nu heb ik sinds een week of 4 behoorlijke haaruitval. Kan dit nog komen door de antibioticakuur? (6/7 weken na de kuur). Zo ja, hoe lang gaat dit nog duren? Mijn haar is aanzienlijk dunner geworden over de gehele hoofdhuid, geen kale plekken.
Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-07-2017, 17:49

ik denk dat het te maken heeft met de oorspronkelijke aandoening (de weefselontsteking) en de antibiotica. meestal komt het haar weer vanzelf weer terug, dit kan wel 6-9 maanden duren, sterkte

Reageer
Avatar
Robert 26-07-2017, 18:14

Beste Drs Plinck,

Ik gebruik nu 9 dagen paroxetine en merk dat ik meer haaruitval heb.
Is het zo dat na het stoppen van de paroxetine ik de haren weer terug krijg.
Zeg maar het verlies van de haren door de paroxetine??

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-07-2017, 17:47

ja doorgaans komen de extra uitgevallen vanzelf weer terug dit kan enkele maanden duren

Reageer
Avatar
Gracia 11-02-2017, 13:53

geachte drs. Plinck,

8 jaar geleden heb ik Alopecia areata gehad, dit kwam ook nav stress, ziekte en overlijden man, ik liep bij een dermatoloog, kreeg lotion en shampoo (ketaconal en topicorte) mee en mijn haren kwamen gelukkig weer terug, niet meer zo dikke bos als wat ik gehad heb maar de kale plekken waren weg. In 2016 is suiker en hoge cholestrol bij mij geconstateerd en kreeg mijn zoon in 2016 ook kanker en ik had weer veel stress, en kreeg veel last van pijn op de borst, onderzoek bij de cardioloog gehad en ik had kalkplekken in div aderen. Kreeg zwaardere cholestrol tabletten en bloedverdunners. Mijn haar is in 1 jaar enorm dunner geworden. en kreeg erg last van jeuk en wondjes op mijn hoofdhuid. Ik ben naar de huisarts gegaan en kreeg een andere medicijn voor cholestrol mij werd aangeraden de shampoo te blijven gebruiken. ik ben zo bang dat het niet meer goed komt, je ziet nl overal al mijn hoofdhuid. Denk erover om haartransplantatie te ondergaan, is dit mogelijk?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-02-2017, 19:32

helaas is haartransplantatie bij alopecia areata niet mogelijk

Reageer
Avatar
Madelon 27-01-2017, 17:52

Goedemiddag drs, Plinck,

Ik verdenk dat mijn haaruitval komt door mijn antidepressiva fluoxetine (prozac) al enige tijd. Ik heb onlangs groen licht gekregen te mogen stoppen met mijn medicatie. Hoe lang werkt dit door? En wanneer ga ik resultaat merken na het stoppen? Mijn haar is behoorlijk dunner geworden en het is een hele fijne bijkomstigheid als dit gewoon weer terugkomt :).

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord 🙂

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-01-2017, 11:38

meestal duurt het 6-9 maanden nadat het middel gestopt is voordat het herstel merkbaar wordt. Sterkte & succes !

Reageer
Avatar
Madelon 10-02-2017, 10:47

Hartelijk dank voor uw antwoord :).

Reageer
Avatar
Elisabeth Heuterman 15-05-2018, 10:47

Zou het kunnen dat fluoxetine haaruitval veroorzaakt en dat het haar dunner wordt?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-05-2018, 16:38

nee, bij fluoxetine heb ik dat nog niet gezien

Reageer
Avatar
Karin 04-11-2016, 19:10

Beste dr Plinck,

Als haarverlies wordt veroorzaakt door medicatie, is het dan mogelijk dat tijdens het gebruik van de medicatie het haarverlies gedurende een aantal maanden stopt en vervolgens weer doorgaat?
Ik gebruik Vesicare 5mg. Na 8 maanden gebruik kreeg ik haaruitval, vervolgens is het 5 maanden normaal geweest en kreeg daarna weer uitval, daarna normaal en momenteel sinds oktober weer uitval.
Ik vraag me af of dit kan komen door de Vesicare.

dank u.
mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-11-2016, 11:10

zelf heb ik nog niet eerder gehoord van haaruitval door vesicare. ik verwacht niet dat het daardoor komt

Reageer
Avatar
Karin 17-11-2016, 12:25

Beste meneer Plinck,

Dank u wel voor uw reactie op mijn vraag.

Als haaruitval komt door medicatie stopt dit dan pas na stoppen met de medicatie?
Of zijn er tijdens het slikken van het desbetreffende geneesmiddel ook periodes dat er geen haaruitval is?
Bedoel gaat het haaruitval onveranderd door zolang je het geneesmiddel slikt of kan het tussentijds ook over zijn?

Dank u en vriendelijke groet.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-11-2016, 09:36

als haaruitval wordt veroorzaakt door geneesmiddelen gaat dit door zolang het desbetreffende middel gebruikt wordt; het stopt dan niet tijdens het gebruik

Reageer
Avatar
Eva Fonteyn 25-09-2016, 10:10

Ik verdenk het gebruik van minocycline van mijn haaruitval.. heb dit middel enkele jaren gebruikt tegen acne.. ben nu een week gestopt.. kan je me zeggen wanneer de haaruitval ongeveer zal minderen? Voorlopig blijft het namelijk gewoon uitvallen wslk omdat het medicijn nog in men lichaam zit

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:48

Klopt, de haaruitval kan helaas nog 4 maanden duren na stoppen, maar gelukkig is de kans groot dat het weer herstelt in 6-9 maanden.

Reageer
Avatar
rabido 02-09-2016, 22:15

beste Dr plinick.
Ik denk dat door Minocycline tegen acne.
haaruitval krijg en puisten op me hoofd is hier wat tegen te doen
ben nu 2 dagen gestopt ermee
gr Rab

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-09-2016, 11:50

het duurt plm 4 maanden nadat je gestopt bent voordat de haargroei weer hersteld is als je haaruitval is veroorzaakt door de minocycline

Reageer
Avatar
Adrie Broek 29-05-2016, 10:04

Geachte drs. Plinck,
Sinds ongeveer 2 maanden gebruik ik Apixaban, een antistollingsmedicijn.
Ongeveer 2 weken geleden merkte ik dat ik ontzettend last krijg van haaruitval.
Nu heb ik gelezen, met name op Duitse sites dat dit medicijn haaruitval kan veroorzaken.
Zal deze haaruitval stoppen wanneer ik met dit medicijn stop of een vervangend medicijn neem?
Is deze haaruitval blijvend?
Ik hoor graag van u.
Met vriendelijke groet,
A.Broek

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-05-2016, 09:49

nee de haaruitval is niet blijvend, haaruitval kan een bijwerking zijn van diverse antstollingsgeneesmiddelen (dus een vervanging voor een ander middel hoeft niet altijd dit probleem op te lossen) maar gelukkig herstelt de haargroei weer als het antislollingsmiddel niet meer noodzakelijk is. dit kan 3-6 maanden duren

Reageer
Avatar
D 12-05-2016, 12:18

Bent u bekend met patienten die anti afstotings medicatie gebruiken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-05-2016, 15:20

ik ben er bekend mee, maar er is niet altijd een behandeling voor. geneesmiddelen die afstotingsreacties moeten onderdrukken hebben haaruitval soms als bijwerking

Reageer
Avatar
Agaat Nouwen 20-03-2015, 13:30

Gelukkig dank u wel. Ja mijn schildklier werkt nu goed .

Reageer
Avatar
leyat 14-07-2016, 20:51

Goedendag,
Sinds ruim 4 maanden valt mijn haar in rap tempo uit , in flinke hoeveel heden. Mijn haar is zeker met 30 % afgenomen en op sommige plekken is het erg dun. Ik had een flink bos lang haar wat enigszins de uitdunnende plekken verdoezeld, maar ik ben bang dat dit niet meer lang kan. Het is van de een op de andere dag begonnen en is onveranderd.
Ik kan mijn haar eigenlijk niet aanraken zonder dat er haren mee komen, en dan heb ik het niet over 10 haren. Ik heb het een aantal keer geteld om een indruk te krijgen dit ligt dan meestal rond de 30 haren, bij borstelen en wassen schat ik in dat het 10 x hoger is. Ik doe dit dan ook zo min mogelijk.
Uit het nodige bloedonderzoek kwamen geen tekorten en of afwijkingen naar voren. De dermatoloog heeft een huidbiopt laten onderzoeken en hieruit kwam in ieder geval naar voren dat het geen AA is, wel vermoedelijk acute haaruitval. In het haarzakje zijn restverschijnselen van een infectie gevonden. De dermatoloog kon geen diagnose stellen, omdat andere symptomen zoals jeukerige, schilferige hoofdhuid zich bij mij niet hebben voorgedaan. Het huidbiopt gaat verder onderzocht worden.
Bent u bekend met dit soort haaruitval, , ik vraag mij af wat het is en moet nog een tijd wachten op de uitkomst van het vervolgonderzoek? Ik dacht zelf dat het haaruitval werd veroorzaakt door het gebruik van carabamazepine. Want hoe stel je vast dat medicatie haaruitval veroorzaakt? Daarnaast de vraag of u advies wat ik nu kan gebruiken om de haaruitval af te remmen, de dermatoloog adviseerde 5% minixoldil. Ik ben een vrouw. Ik sta er niet om te springen ik vroeg mij af of er andere alternatieven zijn, met hetzelfde effect.

Bij voorbaat dank.
mvg L.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-07-2016, 13:08

ik zou eerst de uitkomst afwachten want er is nu nog te veel onduidelijkheid

Reageer
Avatar
Agaat Nouwen 19-03-2015, 18:33

Beste drs plinck
zorgt het dierlijk schildkliermedicijn thyroideum ook voor haaruitval? Ik gebruik het nu bijna een jaar.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 20-03-2015, 09:49

nee in principe niet, juist als de schildklier goed geregeld wordt door thyrax of ander schildkierhormoon is dit gunstig voor het haar

Reageer
Avatar
Jessica Teeuwen 17-06-2020, 18:47

Beste
Ik neem fluoxetine 20mg in. Krijg ik daar haaruitval van?
Mvg Jessica Teeuwen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:35

nee, fluoxetine veroorzaakt geen haaruitval,

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck