Behandeling van haaruitval bij vrouwen

behandeling haaruitval vrouwen

Haaruitval bij vrouwen komt veel voor. Gelukkig is er steeds meer mogelijk in de behandeling van haaruitval bij vrouwen.

 Haaruitval kan al op jonge leeftijd beginnen, aan het eind van de puberteit, maar ook later en in feite is geen leeftijd uitgezonderd waarop het haarverlies kan beginnen. Haarverlies komt in periodes en is niet altijd even uitgesproken.  Zeker in het begin kun je er nog niet erg van bewust zijn en de omgeving ziet nog niets. Dat laatste komt omdat het doorgaans pas opvalt als je al erg veel haar verloren hebt. (tot wel 40% !)

In tegenstelling tot bij mannen spelen bij vrouwen veelal meerdere factoren een rol in de haaruitval. Er kan sprake zijn van een hormonale stoornis, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen (waaronder ook diverse anticonceptiepillen!), stress en gebreken in de voeding. Studies laten zien dat bij ruim 50% van de vrouwen met haarverlies er sprake is van meerdere factoren. Zie ook “haaruitval bij vrouwen” Haarkliniek.com

Haaruitval heeft veel impact.
Het kan je zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde aantasten. Vrouwen hebben meer moeite met haarverlies dan mannen.Gelukkig staat het onderzoek niet stil: de behandeling van haaruitval bij vrouwen is een stuk verbeterd. Niet alleen om haaruitval tegen te gaan, maar zeker ook om herstel van de oorspronkelijke haargroei te bewerkstelligen.

Een recente studie (dubbelblind placebo gecontroleerd: dus geheel volgends de meest betrouwbare regels) laat heel duidelijk het effect van voedingsupplementen zien : A Double-blind, Placebo-controlled Study Evaluating the Efficacy of an Oral Supplement in Women with Self-perceived Thinning Hair

behandeling van haaruitval bij vrouwen, voedt je haar van binnenuit. studies tonen resultaat aan van de juiste supplementen
voedt je haar van binnenuit. studies tonen resultaat aan van de juiste supplementen

Het gemiddeld aantal haren per oppervlak (4cm²) nam in de behandelde groep toe van 271 tot 609 na 180 dagen . Een forse toename. Deze vrouwen bemerkten zelf een verbetering in haarvolume, bedekking en dikte van het haar.

In de behandeling van haaruitval bij vrouwen zie ik zelf ook goede resultaten van voedingssupplementen en antioxidanten .  Eventueel moet dit voor het beste resultaat aangevuld worden met een haargroeimiddel.  Dit hangt af van de ernst en de duur van je haarverlies. En het is belangrijk de juiste haarverzorgingsproducten te gebruiken.

wilt u meer weten of wilt u een behandeling ? Maak hier direct een afspraak.

Categorie

misschien ook interessant

Tags