Vitamines. Natuurlijk of synthetisch?

misvattingen over haaruitval, haaruitval vrouwen, haaruitval mannen, haarpoblemen, haaruitval door genen, misvattingen haaruitval, haaruitval misvattingen, haarverlies, misvattingen haarverlies, haar, haarkliniek, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies

Iedereen weet dat ons lichaam vitamines nodig heeft en dat bij gebrek allerlei ziekteverschijnselen optreden. In principe krijgen we via een uitgebalanceerd dieet voldoende vitaminen binnen om dergelijke ziekteverschijnselen te voorkomen. Moeilijker wordt het al als je een streng dieet volgt om af te vallen: vooral de zogenaamde ‘crash’ diëten zijn berucht om het gebrek aan voldoende voedingsstoffen en vitaminen. Ook moeilijker is het als je lichaam veel meer behoefte heeft aan vitamines: tijdens en na een ziekteperiode, stress, roken etc.

Synthetische vitaminen zijn gemakkelijk in de fabriek te maken en zijn daarom goedkoop in grote hoeveelheden leverbaar. Dit zijn de pillen die je in de supermarkt en dergelijke in allerlei kleurtjes kunt krijgen. Maar synthetische vitamines hebben niet dezelfde moleculaire structuur als de natuurlijke. De cellen in ons lichaam herkennen deze niet – het is als een sleutel die precies moet passen.

Sommige van de synthetische vetoplosbare vitamines (deze plas je niet uit maar stapelen in vetweefsel en de lever) worden gemaakt uit petrochemische derivaten, nicotine en koolteer. En juist dit zijn stoffen die potentieel schadelijk zijn.

Ook zijn er studies die aantonen dat vitamines niet zinvol zijn en de antioxidant werking niet bestaat, uitgevoerd met de synthetische vitamines; bijvoorbeeld vitamine E waarvan inmiddels bewezen is dat de synthetische vitamine E volkomen anders is dan het natuurlijke.

Laat je dus niet van de wijs brengen.

Categorie

misschien ook interessant

Tags