Veilige shampoo. Voor jou en voor je haar.

Helaas bevatten haarverzorgingsproducten vaak een lijst van chemische bestanddelen. Sommige toxische stoffen krijgen een dusdanige benaming dat het niet eens opvalt hoe schadelijk ze zijn. Moet je je ook nog eens in de samenstelling van je shampoo verdiepen en van andere producten voor je haar ? Ik kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt, maar vergeet niet dat je deze middelen vaak dagelijks gebruikt ! Een veilige shampoo is daarom heel belangrijk, vooral als je al een haarprobleem hebt.

  • Natruim lauryl sulfaat of  Sodium Lauryl Sulfate (SLS) 
    Dit is een oplosmiddel dat zorgt voor de schuim en de bubbels. Leuk om te zien maar erg schadelijk. Zeep droogt namelijk uit en zo ook natrium lauryl sulfaat. De  ingrediënten worden op volgorde van hoeveelheid genoemd. En natrium lauryl sulfaat staat altijd op plaats een of twee. Je shampoo bevat er dus heel veel van! Uiteindelijk raakt de haarstructuur helemaal beschadigd en de beschermende cuticula (de schublaag) verdwijnt. Je haar wordt stug, glanst minder en breekt af.

HAAR_gebroken1 bijgesneden
gebroken haar. de structuur is beschadigd
  • Parfums (Fragrance) 
    De meeste shampoos en haarverzorgingsproducten ruiken lekker. Maar vergeet niet dat natuurlijke geurstoffen (de onschadelijke) de duurste zijn. Het is veel eenvoudiger de chemische geurstoffen toe te voegen. Hoe sterker je shampoo naar bloemen, fruit of wat dan ook ruikt , hoe verdachter het is. Chemische geurstoffen zijn hoog toxische middelen, worden gemakkelijk opgenomen via de huid,  en kunnen allerlei problemen veroorzaken tot gedragsstoornissen aan toe.

  • Parabenen 

    Dit zijn synthetische conserveermiddelen.  De meest gebruikte parabenen zijn Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben en Butylparaben. Het zijn toxische stoffen. En er gaan stemmen op deze in het geheel te verbieden. Je kunt er allergisch voor zijn, huiduitslag en eczeem krijgen. Ernstiger is dat deze stoffen lijken op het vrouwelijk hormoon oestrogeen en door de huid dringen. Niemand weet nog exact (of wil het toegeven) of dit kwaad kan, maar er zijn genoeg aanwijzingen dat het erg onverstandig is te knoeien met synthetische hormonen die je eigen kwetsbare hormoonbalans verstoren.

Wat nu te doen ? Hoe vind je een veilige shampoo ? Let eerst op voordat je een haarverzorgingsproduct aanschaft en kijk wat je thuis al hebt staan. De ingredientenlijst (INCI) is verplicht en dat is niet voor niets.

Wij hebben de keuze voor je al gemaakt (klik hier) : onze shampoos en haarverzorgingsproducten bestaan uit geheel natuurlijke ingredienten. Ze bevatten geen natrium lauryl sulfaat, geen synthetische maar uitsluitend natuurlijke parfums, en geen parabenen (maar een natuurlijk conserveermiddel) . Veilig voor je haar en veilig voor jou!

Categorie

misschien ook interessant

Tags