Dun haar : hydrotherapie

Dun haar en haaruitval treft ongeveer éénderde van alle vrouwen. Een slechte bloedcirculatie van de hoofdhuid kan een rol spelen bij dun haar. Een simpele manier om de bloedcirculatie te verbeteren is hydrotherapie. Een bijkomend voordeel  is dat het haar minder uitgedroogd raakt met minder kans op schade en breken.

2-woman-showering-lgn-24719845
hydrotherapie voor dun haar

Haren groeien niet continu maar in een cyclus. Elke haar kent een eigen groeicyclus. Gemiddeld groeit een haar een centimeter per maand  maar er zijn individuele verschillen. Met hydrotherapie kun je de bloedsomloop in de hoofdhuid versterken. Dit is gunstig voor het haar. Ook droogt het haar minder uit en breekt het minder gemakkelijk af. Hydrotherapie is ontspannend en ook dat draagt een steentje bij.

Hoe voer je hydrotherapie uit? Laat gedurende plm 20 seconden  warm water over je hoofdhuid lopen, daarna gedurende plm 20 seconden koud water. Herhaal de afwisseling van warm en koud plm 3 à 4 keer. Eindig altijd met koud water. Je zult merken dat de bloedsomloop toeneemt.

Ook helpt het om je hoofdhuid te masseren. Het beste is ’s avonds voor het slapen gaan. Het is goed voor de bloedsomloop en het ontspant de hoofdhuid. Mocht je last hebben van haarpijn dan is dit zeker aan te bevelen.

Geef je haar de tijd , omdat een haar langzaam groeit duurt het plm 3-4 maanden voordat je verschil merkt.  Heb je dun haar en ben je erg ongerust, denk er dan over het te laten onderzoeken.

Wij kunnen je helpen.(klik)

Categorie

misschien ook interessant

Tags