Haarstamcel. Hergroei haar.

haarwortelonderzoek , trichogram, haaruitval, haarverlies

Haarstamcel, de oorsprong van je haar
Gemiddeld heeft iemand zo’n 5 miljoen haarwortels. In de haarwortel wordt het nieuwe haar gemaakt door de haarstamcel. Een hoofdhaar groeit plm een centimeter per maand. Een haar bestaat uit eiwitten: keratine. Eiwitten zijn de bouwstoffen niet alleen van het haar maar feitelijk van alle organen en weefsels van het lichaam. Ook in bloed vind je eiwitten.

haarstamcel
schema haarwortel en locatie haarstamcellen

De haarstamcel is de laatste tijd veel in het nieuws. Omdat we steeds meer weten en beginnen te begrijpen over stamcellen. Kun je de haarstamcel beïnvloeden dan kun je logischer wijze ook de haargroei en haaruitval beïnvloeden.

Hoe het ook zij, eiwit is voor de haar stamcel van essentieel belang. Bij een eiwit tekort zie je dat de haargroei stopt. Het lichaam gebruikt de eiwitten die nog over zijn voor belangrijker processen.

De haarstamcel is ook in het nieuws vanwege haartransplantaties. Kun je de haarstamcellen isoleren en buiten het lichaam vermenigvuldigen dan is dat een grote stap vooruit.  Het lijkt science fiction, maar op dit terrein wordt grote vooruitgang geboekt.  Toch blijft naar mijn mening een haartransplantatie second best.  Je voorkomt immers niet je eigen haaruitval.  En niemand kan nog zo mooi haar implanteren dat het net zo goed is als natuurlijk haar.  Omdat er niets zo mooi is als je eigen natuurlijke haar is preventie het belangrijkst.

haarstamcel
stimuleer de haarstamcel

Dus: hou je haar en haarwortels gezond ! Eet gezond. Let op gezonde eiwitten zoals in vis, soja, bonen en andere peulvruchten, noten en mager vlees zoals kip en hou gezond haar.

Maak je je zorgen ? Wil je een haarwortelonderzoek ? Wil je weten hoe wij je haarstamcellen kunnen stimuleren ? Wij helpen je .(klik hier)

Categorie

misschien ook interessant

Tags