Doping voor je haar ?

Kan dat : doping voor je haar ?
Volgens de reclame wel, maar daar is het immers reclame voor.   Heb je last van haaruitval of kaalheid en wil je (nog) geen medicatie of exotische producten die veel beloven, denk er dan eens over na om je voedingspatroon aan te passen.  Een goede voeding is belangrijk voor een goede celfunctie en daarmee kan een goede voeding bij haaruitval helpen. Doping voor je haar dus !  Maar dan op een manier die iedereen wel kan begrijpen.

 • B Vitaminen
  Iedereen weet dat de B vitaminen belangrijk zijn voor haargroei. Vooral thiamine, niacine, riboflavine en foliumzuur. Je kunt zorgen dat je meer vitamine B via de voeding krijgt door het eten van groene groenten en volkerenproducten.

 • Antioxidanten
  Antioxidanten beschermen de cellen. Vooral de haarwortelstamcellen wil je beschermen en actief houden. Antioxidanten vind je voornamelijk in fruit en de gekleurde (niet groene) groenten. Bijvoorbeeld: blauwe bessen, kersen, tomaten, paprika.

 • Pas op met alcohol en roken.
  Iedereen weet dat dit nadelig kan zijn. De normale celfunctie raakt verstoort en zeker bij roken zie je dat de bloedvaatjes verstopt raken en de bloedcirculatie afneemt, dit is nadelig voor de cellen ook de haarwortelcellen.

 • vcm_s_kf_max160_104x160

 • Verzadigde vetten.
  Beperk je inname van verzadigde vetten zoals in snacks, chips, gefrituurde producten. Eet liever kip kalkoen en vis en schaaldieren. Dit vlees is magerder en bevat meer van de ‘goede’ vetzuren.
  Bak in olijfolie of andere plantaardige olie. Een bron van goede eiwitten in plaats van vlees zijn bonen en tahoe (tofu).

Categorie

misschien ook interessant

Tags