Het belang van natuurlijke ingrediënten. Nieuws EADV Istanbul 2013

Veel cosmetische producten of geneesmiddelen voor huidaandoeningen bevatten chemische bestanddelen
Tijdens het congres van de EADV in Istanbul werd door prof. Dr. Serri een lezing gegeven over het belang van natuurlijke ingrediënten. Hierin werd de dermatologen opgeroepen bewuster te zijn van de producten die ze voorschrijven en dit niet geheel over te laten aan de industrie. Veel cosmetische producten of geneesmiddelen voor huidaandoeningen bevatten chemische bestanddelen waarvan duidelijk is dat deze bij langduriger gebruik nadelig zijn voor de huid. Terwijl deze producten bedoeld zijn voor een huidprobleem zie je bij langer gebruik juist uitdroging en irritatie van de huid. Ook is van veel bestanddelen nog niet geheel bekend wat deze op langere termijn in het lichaam teweeg brengen. Duidelijk is wel dat bepaalde stoffen de hormonen beïnvloeden.

  • Siliconen, een goedkoop chemisch bestanddeel van bijvoorbeeld shampoos om het haar te laten glanzen, staan zogenaamd te boek als veilig en inert terwijl steeds duidelijker wordt dat er wel degelijk interactie met de huid en in het lichaam plaatsvindt. Bijkomstig is dat siliconen niet afbreekbaar zijn in het milieu en uiteindelijk in het (zee)water terecht komen met alle schadelijke  milieu effecten van dien.
  • Petrolatum wat gemaakt wordt in de petrochemische industrie is een van de meest voorkomende ingrediënten in cosmetische producten. Het sluit de huid te veel af en verstoort de huidflora met huidirritatie, droogheid en schilfering tot gevolg.
plinck eadv istanbul
drs Plinck tijdens EADV Istanbul

belang  van natuurlijke en veilige ingrediënten

Ik zie bij een meerderheid van patiënten die bij ons komen voor haarproblemen en haaruitval droogheid, schilfering van de hoofdhuid en velen hebben last van jeuk. De lezing van prof dr Serri toont voor  mij het belang aan van natuurlijke en veilige ingrediënten, compatibel met de huid en afbreekbaar in het milieu. Het is precies daarom dat al onze producten (shampoos, conditioner en Biologisch Haarserum) volledig natuurlijk zijn, zonder parabenen, zonder SLS ( en niet getest op dieren!)

Categorie

misschien ook interessant

Tags