Mesotherapie voor haaruitval. Studieresultaten (2)

Haaruitval en dunner wordend haar komt bij mannen en vrouwen vaak voor. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen is het resultaat hetzelfde: een afnemend zelfvertrouwen. Hoe eerder je begint met een behandeling hoe groter de kans op succes en het behouden van je haar. Mesotherapie speelt hierin een grote rol.  Met mesotherapie voor haaruitval heb je resultaat zonder operatie en heb je geen kans op littekens. Met behulp van de mesogun wordt een serie van micro injecties gegeven in de hoofdhuid op de plekken waar je haar uitvalt of dunner wordt. De steriele oplossing die geïnjecteerd wordt, bevat mineralen anti oxidanten en vitaminen. Er is eerst een opbouwkuur van 6 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen eens per 3 maanden. Door de injecties worden de haarfollikels versterkt, de bloedcirculatie neemt toe, de haren zelf worden sterker gezonder en glanzender. Niet alleen heb je minder last van haaruitval maar je krijgt ook nieuwe haren, zelfs op de plekken waar deze eerst niet waren.

Een recente studie toont het resultaat van mesotherapie aan. Excellent response to mesotherapy as adjunctive treatment in male androgenetic alopecia.Om het resultaat beter te meten werd er een groep patiënten die behandeld werd vergeleken met een controle groep (de controle groep ontving wel de injecties maar deze bevatten geen actieve stoffen). In de behandelde groep nam het  aantal uitvallende haren af, de haar diameter nam significant toe. Het zelfvertrouwen nam toe. Hoe langer de behandeling duurde hoe beter het resultaat. Er werden  minimale bijwerkingen gezien, maar niet meer dan in de controlegroep. Deze studie is uitgevoerd bij vrouwen, maar er zijn al studies mesotherapie voor haaruitval bij mannen die net zulke goede resultaten aantonen. Mesotherapy using dutasteride-containing preparation in treatment of female pattern hair loss: photographic, morphometric and ultrustructural evaluation. ( klik ) . Ook in dit onderzoek is het positieve effect aangetoond. Gevonden werd (logisch) een wat beter resultaat in de wat jongere groep vrouwelijke patienten. Resultaat was na 6-12 maanden goed zichtbaar. En mesotherapie voor haaruitval moet (logisch) lang worden volgehouden. Female androgenetic alopecia, a survey of causes and therapeutic options ( klik )

Mesotherapie voor haaruitvalHairCare200x150

In onze kliniek wordt de mesotherapie al meerdere jaren toegepast. Ook ik zie heel goede resultaten. Wel is het belangrijk eerst onderzoek te laten plaatsvinden om te bepalen of je haarprobleem geschikt is te behandelen met mesotherapie. Een dergelijk onderzoek voren wij altijd tevoren uit. Is je haarprobleem niet geschikt voor mesotherapie dan hebben wij bijna altijd een andere behandeling die wel geschikt is. Heb je kale plekken veroorzaakt door littekens of alopecia areata dan is een behandeling helaas een stuk moeilijker.

Wil je de mesotherapie?  vul het aanmeldformulier in ” in.

2 Reacties

Avatar
Nick 17-07-2014, 19:22

Hallo met Nick, ik heb sinds 2 maanden terug enorme haar verdunning bij de voorkant van me haarlijn, ik had t al bij de inhammen maar dat wat nog te verbergen ook aan de zijkant van me hoofd heb ik 2 ontiegelijke lichte plekken, ik gebruik nu ongeveer 8 maanden finasteride en minoxidil op inhammen en kruin, sinds 3 maanden ook haarlijn voor omdat t dunner leek te worden maar nu is t eeneens rampzalig. Mijn haar is ontiegelijk belangrijk voor mij zonder dat voel ik me echt vreselijk.

Wat is voor mij de beste oplossing? Ik gebruik ook ongeveer 3/4 maanden laser kam 3 x in de week.

Met vriendelijke groet nick

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 18-08-2014, 09:15

het kan wel een jaar duren voordat het resultaat zichtbaar is. Maak een afspraak voor het spreekuur zodat wij alles goed kunnen nakijken

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck