Mesotherapie voor haaruitval. Studieresultaten (2)

Haaruitval en dunner wordend haar komt bij mannen en vrouwen vaak voor. Hoewel de oorzaken tussen mannen en vrouwen kunnen verschillen is het resultaat hetzelfde: een afnemend zelfvertrouwen. Hoe eerder je begint met een behandeling hoe groter de kans op succes en het behouden van je haar. Mesotherapie speelt hierin een grote rol.  Met mesotherapie voor haaruitval heb je resultaat zonder operatie en heb je geen kans op littekens. Met behulp van de mesogun wordt een serie van micro injecties gegeven in de hoofdhuid op de plekken waar je haar uitvalt of dunner wordt. De steriele oplossing die geïnjecteerd wordt, bevat mineralen anti oxidanten en vitaminen. Er is eerst een opbouwkuur van 6 behandelingen, daarna onderhoudsbehandelingen eens per 3 maanden. Door de injecties worden de haarfollikels versterkt, de bloedcirculatie neemt toe, de haren zelf worden sterker gezonder en glanzender. Niet alleen heb je minder last van haaruitval maar je krijgt ook nieuwe haren, zelfs op de plekken waar deze eerst niet waren.

Een recente studie toont het resultaat van mesotherapie aan. Excellent response to mesotherapy as adjunctive treatment in male androgenetic alopecia.Om het resultaat beter te meten werd er een groep patiënten die behandeld werd vergeleken met een controle groep (de controle groep ontving wel de injecties maar deze bevatten geen actieve stoffen). In de behandelde groep nam het  aantal uitvallende haren af, de haar diameter nam significant toe. Het zelfvertrouwen nam toe. Hoe langer de behandeling duurde hoe beter het resultaat. Er werden  minimale bijwerkingen gezien, maar niet meer dan in de controlegroep. Deze studie is uitgevoerd bij vrouwen, maar er zijn al studies mesotherapie voor haaruitval bij mannen die net zulke goede resultaten aantonen.

Mesotherapy using dutasteride-containing preparation in treatment of female pattern hair loss: photographic, morphometric and ultrustructural evaluation. ( klik ) . Ook in dit onderzoek is het positieve effect aangetoond. Gevonden werd (logisch) een wat beter resultaat in de wat jongere groep vrouwelijke patienten. Resultaat was na 6-12 maanden goed zichtbaar. En mesotherapie voor haaruitval moet (logisch) lang worden volgehouden.
Female androgenetic alopecia, a survey of causes and therapeutic options ( klik )

Mesotherapie voor haaruitvalHairCare200x150

In onze kliniek wordt de mesotherapie al meerdere jaren toegepast. Ook ik zie heel goede resultaten. Wel is het belangrijk eerst onderzoek te laten plaatsvinden om te bepalen of je haarprobleem geschikt is te behandelen met mesotherapie. Een dergelijk onderzoek voren wij altijd tevoren uit. Is je haarprobleem niet geschikt voor mesotherapie dan hebben wij bijna altijd een andere behandeling die wel geschikt is. Heb je kale plekken veroorzaakt door littekens of alopecia areata dan is een behandeling helaas een stuk moeilijker.

Wil je de mesotherapie?  vul het aanmeldformulier in ” in.

Categorie

misschien ook interessant

Tags