Misvattingen over haaruitval

misvattingen over haaruitval, haaruitval mannen, haaruitval vrouwen, haaruitval door genen, haaruitval misvattingen, misvattingen, haarproblemen, haarverlies, haarverlies misvattingen, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies

Misvattingen over haaruitval

In mijn spreekuur hoor ik steeds vaker misvattingen over haaruitval. Hieronder een aantal misvattingen over haaruitval beschreven.

Door het dragen van petten wordt je kaal.

Dit item hoor ik vaak en het is een veel besproken misvattingen over haaruitval. Voor uw beeld : dit is zeker niet waar! Er wordt gedacht dat de pet het haar zal verstikken, echter de voeding & zuurstof komt van binnenuit en hier heeft een pet geen invloed op. Dus wilt u een pet dragen, doe dit vooral!

Roos.

In de kliniek krijg ik vaak de opmerking: ‘ik heb last van roos, hierdoor valt mijn haar uit’. Er is geen verband tussen roos en haaruitval. Roos is een probleem van de hoofdhuid, haaruitval vindt zijn oorzaak in een diepere laag van de huid, ter plaatse van de haarwortels. Roos ziet eruit als vettige, gele, plakkerige ‘vlokken’. Dit is wat anders dan zomaar huidschilfering (dit zijn witte droge vlokjes). Huidschilfering wordt vaak veroorzaakt door irritatie van de hoofdhuid. Hoofdroos heeft een heel andere oorzaak; hierover vertel ik u een andere keer meer. Wilt u weten of u last heeft van roos? Stuur ons een foto op per WhatsApp (0638219277) en ik zal u van het juiste advies voorzien!

Elke dag wassen.

Hier zit een kern van waarheid in. Ik zie vaak een geïrriteerde hoofdhuid bij mensen die het iedere dag wassen, echter dit komt niet door het wassen zelf maar door welke shampoo er wordt gebruikt. Doorgaans zitten er te veel chemische toevoegingen in shampoos waar de hoofdhuid geïrriteerd van raakt. Ikzelf was mijn haar ook iedere dag, maar ik gebruik alleen een natuurlijke shampoo zonder chemische toevoegingen. Hierdoor houd ik mijn hoofdhuid en haar rustig & gezond! Deze misvattingen over haaruitval is dus vaak verkeerd omschreven.

Kaal worden door de genen van je moeder of vader?

Vrouwen denken vaak dat de moeder de oorzaak is van het dunner wordend haar en mannen denken dat de vader de oorzaak is van de kaalheid. Dit is beide niet waar!
Ja ,haaruitval is vaak genetisch bepaald, maar dit heeft niets te maken met uitsluitend de genen van de moeder of die van de vader. Ook kan het zijn dat het de genen van de (over)grootouders van de moeder of vader zijn (of nog verder terug). De genetische haaruitval kan dus ook generaties overslaan!
De opvattingen over haaruitval door de genen zijn daarmee onterecht, meer informatie? Lees (voor mannen) hier en (voor vrouwen) hier meer over haaruitval door genen!

Plan uw consult!


misvattingen over haaruitval, haaruitval vrouwen, haaruitval mannen, haarpoblemen, haaruitval door genen, misvattingen haaruitval, haaruitval misvattingen, haarverlies, misvattingen haarverlies, haar, haarkliniek, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies

4 Reacties

Avatar
Jolanda 04-10-2020, 07:18

Mijn haren zijn doordat ik Corona heb gehad extreem uitgevallen.
Mijn haren gleden zo van mijn lijf in het douche putje.
Zo erg!
Heb nog maar de helft van wat ik had.
Het RIVM kon de link niet leggen ze hadden er nog niet over gehoord.
Ook de dermatoloog had het nog niet gehoord.
Intussen zijn we een paar maanden verder en hoor ik het steeds vaker.
Gelukkig zijn ze weer aan het groeien.

Gr. J

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-10-2020, 15:11

Dank voor uw bericht. Wij zijn inmiddels wel met dit fenomeen bekend, ook in de internationale literatuur wordt er melding van gemaakt

Reageer
Avatar
Mike 08-08-2019, 12:26

Ik heb vaak last van periodes met haaruitval. Dit gaat dan gepaard met een brandende hoofdhuid vooral aan de achterkant rondom de kruin. Hier wordt het haar dan vaak ook iets dunner zichtbaar. Het haar valt dan uit over het gehele hoofd. Dit is vooral te merken bij het douche en het kammen. Na een aantal maanden hersteld dit zich meestal. Ik gebruik al een aantal jaar een biologische shampoo en stijlproduct. Toch vraag ik me nog steeds, af wat voor type haaruitval ik heb? Ik ben in het verleden ook bij de huisarts geweest en dermatoloog. Zij zagen geen van beide afwijkingen op de hoofdhuid. De dermatoloog heeft finasteride voorgeschreven. Weet u misschien wat voor type haaruitval ik heb en waarom ik last krijg van een branderige hoofdhuid? Ik ben een jonge man van 25 jr. oud.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-08-2019, 11:06

zonder nader onderzoek is het moeilijk zeggen om welke vorm van haarverlies het gaat. ik adviseer een haarwortelonderzoek: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck