Misvattingen over haaruitval

misvattingen over haaruitval, haaruitval mannen, haaruitval vrouwen, haaruitval door genen, haaruitval misvattingen, misvattingen, haarproblemen, haarverlies, haarverlies misvattingen, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies

Misvattingen over haaruitval


In mijn spreekuur hoor ik steeds vaker misvattingen over haaruitval. Hieronder een aantal misvattingen over haaruitval beschreven.

Door het dragen van petten wordt je kaal.

Dit item hoor ik vaak en het is een veel besproken misvattingen over haaruitval. Voor uw beeld : dit is zeker niet waar! Er wordt gedacht dat de pet het haar zal verstikken, echter de voeding & zuurstof komt van binnenuit en hier heeft een pet geen invloed op. Dus wilt u een pet dragen, doe dit vooral!

Roos.

In de kliniek krijg ik vaak de opmerking: ‘ik heb last van roos, hierdoor valt mijn haar uit’. Er is geen verband tussen roos en haaruitval. Roos is een probleem van de hoofdhuid, haaruitval vindt zijn oorzaak in een diepere laag van de huid, ter plaatse van de haarwortels. Roos ziet eruit als vettige, gele, plakkerige ‘vlokken’. Dit is wat anders dan zomaar huidschilfering (dit zijn witte droge vlokjes). Huidschilfering wordt vaak veroorzaakt door irritatie van de hoofdhuid. Hoofdroos heeft een heel andere oorzaak; hierover vertel ik u een andere keer meer. Wilt u weten of u last heeft van roos? Stuur ons een foto op per WhatsApp (0638219277) en ik zal u van het juiste advies voorzien!

Elke dag wassen.

Hier zit een kern van waarheid in. Ik zie vaak een geïrriteerde hoofdhuid bij mensen die het iedere dag wassen, echter dit komt niet door het wassen zelf maar door welke shampoo er wordt gebruikt. Doorgaans zitten er te veel chemische toevoegingen in shampoos waar de hoofdhuid geïrriteerd van raakt. Ikzelf was mijn haar ook iedere dag, maar ik gebruik alleen een natuurlijke shampoo zonder chemische toevoegingen. Hierdoor houd ik mijn hoofdhuid en haar rustig & gezond! Deze misvattingen over haaruitval is dus vaak verkeerd omschreven.

Kaal worden door de genen van je moeder of vader?

Vrouwen denken vaak dat de moeder de oorzaak is van het dunner wordend haar en mannen denken dat de vader de oorzaak is van de kaalheid. Dit is beide niet waar!
Ja ,haaruitval is vaak genetisch bepaald, maar dit heeft niets te maken met uitsluitend de genen van de moeder of die van de vader. Ook kan het zijn dat het de genen van de (over)grootouders van de moeder of vader zijn (of nog verder terug). De genetische haaruitval kan dus ook generaties overslaan!
De opvattingen over haaruitval door de genen zijn daarmee onterecht, meer informatie? Lees (voor mannen) hier en (voor vrouwen) hier meer over haaruitval door genen!

Plan uw consult!

misvattingen over haaruitval, haaruitval vrouwen, haaruitval mannen, haarpoblemen, haaruitval door genen, misvattingen haaruitval, haaruitval misvattingen, haarverlies, misvattingen haarverlies, haar, haarkliniek, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies

Categorie

misschien ook interessant

Tags