Dunner haar

Dunner haar

Dunner haar, we hebben er allemaal wel eens mee te maken maar hoe komt het eigenlijk en is dit te behandelen? Dit alles lees je in onderstaand artikel.

Wat is de oorzaak van dunner haar?

Het kan meerdere oorzaken hebben echter het komt vaak van binnenuit: de haarcellen zijn van binnen verzwakt waardoor deze niet meer de gezonde sterke haren produceren. De haarcellen produceren vooral verzwakte haren waardoor dit ervaren wordt als zijnde dun haar. De haarfollikel wordt steeds kleiner en de haargroeicyclus zal verkorten (of te wel het haar zal minder lang groeien en eerder uitvallen dan normaal). Dit alles kan te maken hebben met hormonen, stress, ongezonde leefstijl, chemische behandelingen, chemische haarverzorgingsproducten, geneesmiddelen etc. (lees hier meer over op onze de blog) wilt u weten of dit bij u aan de hand is? Maak hier direct een afspraak.

Wat is de behandeling van dunner haar?

In de kliniek zie ik dagelijks mensen die te maken hebben met dun haar en omdat de haarcellen bij dunner haar niet weg zijn (slechts verzwakt) is dit zeer goed te behandelen. In de kliniek gebruik ik diverse behandelmethoden zoals Mesotherapie, LED- Mesolichttherapie & Microneedling. Deze behandelmethoden stimuleren uw haarcellen van binnenuit met de juiste voedingsstoffen, energie en bouwstoffen. Wilt u weten of een dergelijke behandeling van u van toegevoegde waarde kan zijn om zo uw dunne haar te behandelen? Maak hier direct een afspraak.

Tip: wanneer u dun haar ervaart is het van belang direct hulp te zoeken, want hoe eerder u hierbij bent des te beter de behandeling aan zal slaan.
dunner haar, haaruitval, haarverlies, dun haar, haaruitval bij mannen, haaruitval bij vrouwen, behandelingen haaruitval, behandelingen haarverlies, natuurproducten, natuurlijke haarproducten

4 Reacties

Avatar
Jef 09-03-2021, 17:53

Beste,

Ik ben jef 25 jaar en 2,5 jaar geleden ben ik begonnen met volgende behandelingen: laserkam hairmax, minoxidil, finasteride 1mg, dermarolling (0,3mm en soms 0,5mm), haarvitaminen en ik gebruik speciale shampoo. Na 1,5 jaar a 2 jaar had ik zeer goede resultaten met al deze behandelingen. Aan het begin van de behandeling, had ik tevens zeer dun haar over heel de hoofdhuid. Nu sinds een 6-tal maanden, is mijn haar visueel terug een stuk minder vol geworden en verlies ik veel meer haar dan in het begin van de behandeling.

Mijn vraag: zal dit terug herstellen na 6-9 maanden of moet ik accepteren dat de behandeling niet meer aanslaat?

Alvast bedankt.

Jef

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-03-2021, 09:45

ja , het kan zijn dat je haar nu in een andere fase is gekomen en een aanpassing van de behandeling nodig is

Reageer
Avatar
Daan 06-01-2020, 12:05

Ik ben 29 jaar en mijn haar aan de voorkant van mijn hoofd wordt steeds dunner. Er zijn echter wel kleine haartjes te zien maar deze worden niet langer dan 5mm en lijken geen pigment te hebben. Hoort dit gewoon bij het kaal worden of zou ik dan geen haar meer moeten zien.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-01-2020, 09:58

het kan een voorstadium zijn, indien u wenst kan ik dit onderzoeken. u kunt een afspraak maken via : https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck