Bijwerking haargroeimiddel. Paradox van er goed uit willen zien

bijwerking haargroeimiddel, finasteride, haarverlies, kaal ,kaalheid, behandeling haaruitval

Bijwerking haargroeimiddel.

In een BBC artikel van onlangs komen twee wetenschappers aan het woord die zich zorgen maken om een trend die ze de laatste tijd zien. Er zijn steeds meer mannen die hun aantrekkingskracht proberen te vergroten en hiermee hun voortplanting op het spel zetten. Het wordt de Mossman-Pacey paradox genoemd ( naar de wetenschappers die het fenomeen het eerst beschreven)

Toen imposant uitziende mannen hun vruchtbaarheid lieten testen, werden in de test vrijwel geen levende spermacellen gevonden!
Om zo gespierd mogelijk te worden zijn er veel mannen die anabole steroiden gebruiken. Gelukkig is er steeds meer besef dat dit grote gezondheidsrisico’ s met zich meebrengt. Je lever en je hart krijgen het zwaar te verduren en los daarvan versterken anabole steroïden acne en haarverlies als je hier aanleg voor hebt. Er is mogelijk minder besef dat je vruchtbaarheid achteruit holt. Anabole steroïden hebben een testosteron–achtige functie in het lichaam. De hersenen denken dat de eigen testosteron productie op hol geslagen is en sluiten de aansturing van de eigen productie van testosteron af ( via FSH en LH ) , met als neveneffect dat er geen spermacellen meer aangemaakt worden.

Dat is de paradox: je ziet er misschien extra mannelijk uit, maar als het erop aan komt kun je je niet meer voortplanten.

Los daarvan versterken anabole steroïden acne en haarverlies als je hier aanleg voor hebt.

Hetzelfde geldt voor haarverlies en kaalheid. Toegegeven: lang niet iedereen vindt het erg om kaal te worden, maar er zijn genoeg mensen die het toch liever niet hebben. Finasteride is een veelgebruikt middel om haarverlies en kaalheid tegen te gaan. Dit is een hormoonblokker en kan als bijwerking een verminderd libido en erectiestoornissen hebben. (Mogelijk zelfs blijvend! daarmee een vervelende bijwerking haargroeimiddel) Dit alles is niet bevordelijk als je (ooit) vader wilt worden.

Zelf ben ik daarom zeker geen voorstander van het gebruik van finasteride tegen haarverlies, vooral omdat er zoveel andere behandelingsmogelijkheden zijn zonder bijwerkingen op impotentie en dergelijke.

In onze kliniek worden zo natuurlijk mogelijke behandelmethodes toegepast. Mesotherapie, LED-mesolichttherapie en microneedling hebben hun nut bewezen en ik zie dagelijks goede resultaten.
Het is misschien iets omslachtiger dan simpelweg een pilletje innemen tegen je haarverlies, maar met je gezondheid, je potentie en je vruchtbaarheid wil je geen risico’s nemen!

bijwerking haargroeimiddel, haarverlies, finasteride, steroiden, kaal ,kaalheid
Spieren? Hou het gezond, voor je lijf en je haar

lees verder over testosteron en haaruitval  

met dank aan : https://www.bbc.co.uk/news/health-48396071

Categorie

misschien ook interessant

Tags