Meting apparatuur voor haar en hoofdhuid

pH-waarde, lichaamseigen pH-waarde, pH-meting, natuurlijke shampoo, beste natuurlijke shampoo, natuurlijke haarverzorging, haarkliniek, beste haarverzorging, beste natuurlijke haarverzorging, natuurlijke verzorgingsporducten, beste natuurlijke verzorgingsproducten, beste pH-waarde

Nieuw bij de Haarkliniek; meting apparatuur voor haar en hoofdhuid.

In Nederland zijn wij de enige die deze nieuwe techniek als aanvulling gaan gebruiken om u van het juiste behandelplan te voorzien.

C+K Electronics nodigde ons mei 2019 uit omdat zij nieuwe meting apparatuur voor haar en hoofdhuid ontwikkeld hebben welke de Haarkliniek in gebruik zal nemen. Met deze metingen kunnen wij samen met u precies zien hoe gezond uw haar & hoofdhuid is en belangrijker: wat voor u het beste product is om te gebruiken.

Afgelopen week ben ik, samen met de assistenten van de Haarkliniek, op training geweest in Keulen bij C+K Electronics. Het was een bijzonder leuke en leerzame dag vol wetenschap, nieuwe technieken en alles over meting apparatuur voor haar en hoofdhuid en hoe deze te gebruiken is.

Onderstaand de metingen die wij gaan verrichten.

  • PH meter
  • Sebummeter
  • Indentometer
  • TEWL meter
  • Glossmeter


PH meter: Dit is één van de belangrijkste metingen. Met de PH meter wordt uw eigen PH-waarde op de hoofdhuid gemeten, dit heeft alles te maken met de zuurgraad. Voor mij is dit essentieel om te weten. Veel producten waaronder de shampoos zijn gebaseerd op zuurgraden. Aangezien ik in de kliniek veel mensen zie met een geïrriteerde hoofdhuid door verkeerd product gebruik, kan ik met de PH-waarde vaststellen waardoor de irritatie komt én belangrijker hoe ik dit op kan lossen.

Sebummeter: Met deze meting wordt gemeten hoe vettig uw haar/hoofdhuid is. Dit en geeft extra informatie waarmee ik advies kan geven over hoe vaak de persoon in kwestie het haar dient te wassen en welke producten de vetproductie kunnen stabiliseren.

Indentometer: De indentometer meet de flexibiliteit van uw huid. Met deze informatie kan ik bepalen hoe de behandeling (van uw haar/hoofdhuid) er uit dient te zien en hoe diep alles ingesteld moet zijn om uiteindelijk op de juiste plek- bij de haarcellen- terecht te komen.

TEWL meter: Dit is de meting voor uw transepidermal water loss (tewl). Of te wel meten we hiermee uw vochtigheid/vochtdoorlatendheid van uw hoofdhuid. Ik gebruik de uitkomst (samen met de uitkomst van de PH-meting) voornamelijk bij het geven van het voor u juiste productadvies.

Glossmeter: Hoeveel uw haar, van nature, glanst heeft alles te maken met het gebruik van de juiste producten in de juiste frequentie. Met de glossmeter kan ik vaststellen hoeveel uw haar glanst. Dit is bepalend voor het uiterlijk van uw haar en een maat voor de algemene gezondheid van uw haar.

Wilt u meer weten over meting apparatuur voor haar en hoofdhuid? Dit kan via de mail: aanvraag@haarkliniek.com of wilt u een afspraak maken? aanvraag consult  

meting apparatuur voor haar en hoofdhuid

10 Reacties

Avatar
lenny 15-03-2021, 09:10

Geachte dr Plinck,
Een geverfd haar is het een belemmering voor de behandeling van lichte haar uitval , dunne wordende haar op leeftijd van 75 jaar?
Na de behandeling kan ik mijn haar weer laten verven?
Dank voor uw moeite,

Groet lenny

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-03-2021, 09:50

verven geeft doorgaans schade aan het haar en raad ik daarom af, als het toch wilt verven, neem een zo natuurlijk mogelijke haarverf ( henna basis)

Reageer
Avatar
Ilias 14-09-2020, 13:00

Hebben jullie ook ervaring met lichen planopilaris?
Mijn Dermatoloog constateerde veel symptomen van deze ziekte en adviseerde mij om een biopt af te nemen, maar zie daar tegenop en vroeg mij af of het met deze apparaat ook zou kunnen vastgesteld worden?

Dank.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:40

nee, een biopt is het meest geschikt om de diagnose te stellen

Reageer
Avatar
Nicolette Poelen 08-08-2020, 09:53

Geachte heer Plinck, vorig jaar is frontale alopecia bij mij vastgesteld. Ik gebruik dermavote 2x per week. Bestaat er nog een behandeling/medicatie om de schade zo veel mogelijk te beperken? Het is nu nog niet zichtbaar voor anderen.
Mvg
Nicolette Poelen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 11:00

ik kan op voorhand geen resultaat garanderen maar ik zie goede resultaten van microneedling, we wilt u voor een behandeling in aamerking komen, gelieve aan te melden via :https://www.haarkliniek.com/haarkliniek/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Niek 31-07-2020, 10:20

Dag heer D Plinck,
Mijn zoon van 21 heeft behoorlijk wat haar verloren. Hij heeft diepe inhammen en je kijkt aan de bovenzijde al door het haar heen. Geen echte boost voor het zelfvertrouwen . Wat kan hij hiervoor ondernemen? Huisarts laat nu bloedonderzoek verrichten. Wij kezen graag uw reactie.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-08-2020, 09:47

in onze kliniek behandelen wij veel jonge mannen doorgaans met f goede resultaten. het beste is een afspraak te maken zodat ik eea kan nakijken: https://www.haarkliniek.com/haarkliniek/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Rehana 20-04-2020, 19:07

Goedendag,
Ik heb een zoon van 14 jaar bijna al 15 jaar
Maar heeft aan de voorkant dun haar
Hij heeft al 1 jaar last van
Vitamine B gebruikt
Ziekenhuis geweest in uit maar geen rare dingen gevonden mijn advies wat denkt je wat hij heeft
Ik hoort wel
Groetjes rehana

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-04-2020, 13:52

in de puberteit kan het haar veranderen, voor een echte diagnose is een haarwortelonderzoek nodig maar dat lijkt me gezien de leeftijd nu nog niet noodzakelijk. Ik adviseer onze multvitamine en de aloe vera haarwasgel.

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck