Kaalheid bij mannen

kaalheid bij mannen

Bijna niemand vind het leuk kaal te worden. En angst voor kaalheid bij mannen is een van de meest voorkomende (verborgen) angsten. Tegelijkertijd is mijn ervaring dat in Nederland mannen maar heel zelden willen of durven toe te geven dat ze bang zijn kaal te worden.

Ik merk dat er vaak heel lacherig over kaalheid bij mannen wordt gedaan, en dat er veel (flauwe) grappen over worden gemaakt.
Jammer dat er naar mijn idee zo onvolwassen met het probleem kaalheid bij mannen wordt om gegaan. Pak je het wel serieus aan dan is er gelukkig tegenwoordig een grote mogelijkheid je kaalheid te bestrijden.

Hoe weet je of je kaal zult worden ?

Veel mensen denken dat als je vader kaal is, je dan zelf ook kaal zult worden. Of andersom dat als je vader het niet is, er dan geen kans is op kaalheid. Helaas gaat dit in de werkelijkheid niet op. Ja, genen ( erfelijkheid) bepalen of je kaal zult worden, maar veel genen spelen een rol met remmende en stimulerende effecten. De kaalheid van je vader ( of opa of oom etc) zegt daarmee niet alles en andersom heeft je vader dik haar dan kan het toch bij jou anders gaan.
Kaalheid bij mannen begint vaak rond 18-20 jaar. Soms al van je 16e. Je leeftijd zegt dus wel iets. Meer bepalend voor kaalheid is hoeveel haar je verliest. Je mag gemiddeld 100 haren per dag verliezen. Vaak in de zomer is het wat minder , in de winter juist wat meer. Heb je langdurig last van veel haaruitval ( meer dan 100 haren per dag gedurende 4-6 maanden) dan zou het goed een teken van beginnende kaalheid kunnen zijn. Ook als je merkt dat je haar bovenop je hoofd pluiziger of droger wordt en je het niet meer zo goed als vroeger in model krijgt. Trekt je haarlijn op, krijg je grotere inhammen en wordt het dunner op je kruin, dan is het ( helaas) wel duidelijk dat kaalheid eraan zit te komen.

Wat kun je zelf doen om kaalheid bij mannen te voorkomen ?

Ik krijg de vraag heel vaak of je door anders te gaan leven, andere voeding, meer te gaan sporten, minder stress, kaalheid kan voorkomen of kan verhelpen. Natuurlijk kunnen alle gezonde dingen een steentje bijdragen, maar kaalheid kun je niet zomaar zelf voorkomen. Je zult echt onder ogen moeten zien dat er meer voor nodig is en gelukkig bestaan de behandelingen tegenwoordig. Wel is het zo dat je je behandeling heel serieus moet nemen voor een goed resultaat. Een kort simpel ‘kuurtje’ en daarna nooit meer naar omkijken bestaat niet.

Wat kun je het beste doen als je kaalheid bij mannen wilt behandelen ?

Je kunt natuurlijk zelf op internet op zoek gaan. Maar omdat alles nieuw is en je daarmee niet voldoende deskundig bent, vorm je zo je eigen experiment. Naast goede informatieve sites bestaan er ( nog veel meer ) sites met slechte, verwarrende en ondeskundige informatie. Pillen die je zo online kunt bestellen kan ik zeker niet aanraden. Keer op keer blijkt dat deze vaak niet de beloofde dosis bevatten, helemaal geen werkzaam bestanddeel of juist andere stoffen die schadelijk zijn.
Je kunt naar je huisarts gaan, ik kan me voorstellen dat je die drempel wel wat hoog vindt. En ik weet uit ervaring dat niet iedere huisarts kaalheid een groot genoeg probleem vindt om te behandelen.

In de Haarkliniek is het ons werk kaalheid serieus te nemen.

Ook vind ik het belangrijk aan het begin en na een jaar een haarwortelonderzoek uit te voeren. Dit om vast te leggen wat de beginsituatie is ( uitgangswaarde) en om na een jaar objectief te kunnen bepalen wat het resultaat is en de behandeling waar nodig te kunnen bijsturen.
De Haarkliniek maakt alleen gebruik van wetenschappelijk bewezen methodes.

Wil je meer lezen welke methodes de Haarkliniek toepast om kaalheid bij mannen te bestrijden klik hier.

Categorie

misschien ook interessant

Tags