Middelen tegen haaruitval, haargroeimiddel

Bestaan er echt middelen tegen haaruitval ( haargroeimiddel ) ? Deze vraag krijg ik steeds vaker van de mensen om mij heen. Of dit echt zo is en hoe dit allemaal werkt vertel ik je in onderstaande blog !

Allereerst zal ik je uitleggen hoe de middelen tegen haaruitval werken. Ik hoor in mijn praktijk namelijk steeds vaker dat er wordt gedacht dat het haar dood is, dit is niet waar ! De haren (haarcellen), bij mensen die last hebben van haaruitval, zijn lui hierdoor kan ik met diverse middelen deze haren (haarcellen) weer actief maken.

Hoe ik dat doe ? Lees snel verder; hier vertel ik je welke middelen tegen haaruitval er op de markt zijn, wat doen deze middelen tegen haaruitval, zijn deze middelen tegen haaruitval voor iedereen geschikt & waar moet je rekening mee houden tijdens het gebruik van deze middelen tegen haaruitval.

Middelen tegen haaruitval , welke zijn er en wat doen ze precies. Deze middelen kunt u zelf verkrijgen ( Let op ! in sommige gevallen dient een recept getoond te worden )

Er zijn diverse soorten middelen tegen haaruitval, het meest bekende (ook het oudste) haargroeimiddel is minoxidil (verkrijgbaar in 2% voor vrouwen of 5% voor mannen). Minoxidil is een lotion die je 2 maal daags op de hoofdhuid dient aan te brengen en vervolgens in moet laten trekken. Minoxidil stimuleert de haarcellen tot het aanmaken van nieuwe haren, echter moet je er rekening mee houden dat deze lotion in meerdere gevallen als zeer agressief wordt ervaren en de hoofdhuid kan gaan irriteren (dit komt door de hoeveelheden alcohol).

Andere middelen tegen haaruitval zijn Dutasteride en Finasteride, alleen te gebruiken voor mannen. Dit zijn pillen en deze blokkeren het hormoon Testosteron. Bij de Alopecia Androgenetica (klassieke mannelijke kaalheid) is het het hormoon DHT (Dihydrotestosteron) wat de haarcellen inactief maakt. Door deze hormoonblokkers in te nemen blokkeer je dus dat proces, let wel op dat het Testosteron in het hele lichaam wordt geblokkeerd en dit gaat gepaard met bijwerkingen. De bijwerkingen zijn o.a. impotentie, borstvorming etc. ook zijn deze bijwerkingen vaak onomkeerbaar let dus goed op voordat je iets inneemt en lees altijd de bijsluiter!

middelen tegen haaruitval, haargroeimiddel, bijwerkingen, borstvorming man, hormonen, hormoonblokkers, finasteride, dutasteride, haaruitval, haarverzorging

Dit is dé reden waarom wij, de Haarkliniek, het Biologisch HaarGroeiserum  hebben ontwikkeld. Het biologisch haargroeiserum is een middel tegen haaruitval welke te gebruiken is voor zowel mannen als vrouwen, dit is een natuurlijk product waardoor er geen bijwerkingen of irritatie / beschadiging optreedt. Het serum dien je 1 maal daags in te masseren op de hoofdhuid en vervolgens in laten trekken tot aan de haarcellen ( plm. 4h ). In het serum bevinden zich de bouw en voedingsstoffen om de hergroei van het haar te herstellen, maar ook zink wat een natuurlijke blokker is van het hormoon DHT waardoor er geen verdere haaruitval optreedt.

middelen tegen haaruitval, haaruitval, haarverzorging, haarproducten, kaalheid, haargroeimiddel

Biologisch haargroeiserum (mannen)

middelen tegen haaruitval, haaruitval vrouwen, haarverzorging, haarproducten, haargroeimiddel, haaruitval, haarstyling.

Biologisch haargroeiserum (vrouwen)
Middelen tegen haaruitval via een behandeling in onze kliniek.

Uiteraard bestaan er ook behandelingen tegen haaruitval, de behandelingen die wij hier in kliniek verrichtten zijn; LED Mesolichttherapie en Mesotherapie. Met de LED therapie   behandelen we de haarcellen middels licht, met onze speciale LED lamp bereiken wij de, wetenschappelijk bewezen & onderbouwde golflengte van 730 nm. Deze golflengte dringt door tot in de haarcellen waar vervolgens de energie van het licht wordt overgedragen aan de haarcellen, zodoende reactiveren wij jouw eigen haarcellen weer tot het maken van nieuwe haren. De mesotherapie   is een, heel kleine, vooraf ingestelde injectie in / rondom de haarcellen met hierin alle wetenschappelijk onderzocht en bewezen bouw en voedingsstoffen om de haaruitval de stoppen en de hergroei van jouw haar te stimuleren.

Alle behandelingen die in de kliniek worden verricht, zijn wetenschappelijk onderzocht; onderbouwd en bewezen. Al 30 jaar behandelt de haarkliniek allerlei vormen van haaruitval en maakt alleen gebruik van een haargroeimiddel dat wetenschappelijk bewezen is.

Wil jij weten of een haargroei middel of een behandeling voor jou van toegevoegde waarde kan zijn? Vraag het mij via vraag@haarkliniek.com of vul het direct het online aanvraagformulier voor advies aan welke je kan vinden op www.haarkliniek.com (klik hier)   tegen haaruitval,haargroeimiddel, haaruitval, haarverlies

31 Reacties

Avatar
Henk 13-01-2020, 17:27

Ik ben 33 en begin behoorlijk kaal te worden, zou het haargroeiserum voor mij helpen ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-01-2020, 13:56

ja, het zou goed kunnen helpen, maar het kan zijn dat daarnaast nog extra nodig is. Via aanvraag@haarkliniek.com kunt u verdere informatie vragen

Reageer
Avatar
Silvana 23-05-2019, 23:32

Goede dag

Ik heb al 8 maanden last van haaruitval per dag verlies ik ongeveer 30 a 50 haren per dag en me haar valt nu dun aan wat kun u mij adviseren

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-05-2019, 19:38

probeer ons biologisch haargroeiserum vrouw : https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Alexandra 19-03-2019, 23:41

Goedenavond,
mijn man begint een kale plek op zijn hoofd te krijgen die volgens hem is ontstaan door het gebruik van een straightening product genaamd ‘Dark and Lovely’. Ik heb ook gelezen dat anderen vermoeden dat hun kaalheid door dit product komt, er wordt een branderig gevoel gemeld tijdens het gebruik en pas na een tijd krijgt men last van haaruitval. Bij mijn man is het enkel op de kruin dat hij last heeft hiervan, voor de rest heeft hij een dikke bos krullen. Vrienden van hem die dit product ook hebben gebruikt melden een soortgelijk gevoel en haaruitval. Kunt u hier iets over zeggen? Wij zijn van plan om over een tijd een haaranalyse te laten den door uw kliniek. Vriendelijke groet,
Alexandra

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-03-2019, 09:46

als het alleen op de kruin is, is er meest waarschijnlijk meer aan de hand dan alleen het gebruik van de staightener

Reageer
Avatar
Mike 27-11-2018, 00:22

Beste Plinck,

Wat vind u van een PRP behandeling voor het haar? Ik heb gelezen dat dit ook kan helpen tegen dunner wordend haar?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-11-2018, 11:09

er is geen overtuigend bewijs dat dit helpt, zelf pas ik deze behandeling niet toe

Reageer
Avatar
Carla senior 18-11-2018, 17:10

Ik ben 59 jaar Mij haar is echt dun en weining en groei niet meer al jaren

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-11-2018, 10:53

gelieve het aanvraagformulier in te vullen zodat ik u het best kan adviseren: https://bit.ly/2vhH6NS

Reageer
Avatar
Jacomina Wassar 30-10-2018, 14:48

Iik gebruik 22 jaar heel veel medicijnen en is mijn haren zij gaan uitvallen in het midden van mijn hoofd vind heel erg vervelend als vrouw zíjn kunnen jullie een keer na willen kijken wat er aan de hand is mvg Jacomina Wassar

Reageer
Avatar
A Samson 27-10-2018, 23:28

Beste heer/ mevrouw

Graag zou ik een inteke gesprek willen over de behandeling(en) die jullie geven om mijn kalen dunne plekken op mijn hooft weer te laten groeien. Ik ben een vrouw van 50 jaar en heb reuma artritis en gebruik al jaren mtx/ methotrexaat voor de reuma en heb ook verschillende andere meditatie gehad hier voor. Maar moest hierbij ook nog de mtx gebruiken. Mijn reumatoloog erkend dit probleem met het gebruik van mtx ook staat het in de gebruiksaanwijzingen. Verder heb ik vele middelen geprobeerd ook vitamines in de hoop weer haren te krijgen op de kale plekken maar vergeefs.
Ik heb haar extensions in mijn haren om mijn onzekerheid te verbergen en goed voor de dag te komen.

Graag zou ik een uitnodiging ontvangen wat de mogelijkheden voor mijn zijn?

Bijzonderheden.
Ik krijg van mijn zorgverzekering een vergoeding voor haar extensions maar de haar extensions moeten wel vast kunnen blijven aan het haar wat ik  heb.
Als ik het goed ziet heb ik boven op mijn hooft minder haar als achter mijn hoofd.

Heeft u ook ervaring met vergoeding van de zorgverzekeringen zodat ik kan informeren bij mijn zorgverzekering?

Alvast bedankt en zie uw mail heel graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
A. Samson

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-10-2018, 10:42

gelieve het aanvraagformulier in te vullen ( zodat ik meer informatie heb ) https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/
het beste kunt u zelf informeren bij uw zorgverzekering, doorgaans is er geen vergoeding

Reageer
Avatar
Jolanda 08-10-2018, 09:04

Naar wie moet je toe om oorzaak vast te stellen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-10-2018, 17:46

dat doen wij ( dmv een haarwortelonderzoek en macrofoto’s)

Reageer
Avatar
Baram 05-10-2018, 17:49

Doctor Plinck, uit hoveel ampullen bestaat Biologisch haargroeiserum(prijs 44,50)

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-10-2018, 17:45

30 stuks (= voor 1 maand)

Reageer
Avatar
Luna 21-09-2018, 19:27

Beste drs Plinck,
Ik heb een shampoo dat goed voor het hoofdhuid en her groei van het haar schijnt te zijn met de volgende ingrediënten:
Aqua
Cocamidopropy
Betaine
Sodium Lauryl Sulfate
Sodium Laureth Sulfate
Laureth -11
Carboxylic
En een heleboel andere ingrediënten ( te veel om te typen)

Ik geloof dat ik ooit bij u heb gelezen dat SLS een niet zo een “ goed” ingerdient is
Klopt dat?

Mvg,

Luna

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-09-2018, 10:05

ja dat klopt met name Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate veroorzaken veel schade aan het haar en irritatie van de hoofdhuid

Reageer
Avatar
YD 06-09-2018, 07:03

Bij mijn zoon komen op diverse plaatsen op zijn hoofd en op zijn baard wondjes en op die plekken groeit geen haar meer. Het blijft een open plek. Heeft u een tip voor mijn zoon?
Alvast bedankt!!

Gr YD

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2018, 19:39

zijn er ontstekingen ?

Reageer
Avatar
Angie 31-08-2018, 07:50

Goedemorgen,
Mijn haar is sinds een tijdje erg slecht nu dacht ik dat quiq weave extensions door middel van touwtjes bij Jennifer Hoeve de oplossing was.. Helaas is mijn haar hier na nog veel slechter geworden en het is erg dun! De ferritine waarde in mijn bloed is ook erg laag zat een tijdje geleden op 6 ijzerkuur gehad daarna zat die op 31 en nu is hij weer gezakt naar 17! Kunt u mij meer vertellen over die waarde en het haar? Ik lees op verschillende sites dat je een minimale waarde moet hebben van 70 om je haar weer in goede conditie te hebben.. Ben al bij de arts geweest verschillende dermatologen maar uiteindelijk merk ik dat er veel te weinig bekend is over haar.. Mijn kapster denkt dat het van binnen uit komt dat het haar slechter is/wordt.. Ik ben hopeloos en ongelukkig met mijn haar!
Ik hoop dat u een tip heeft voor mij 🙂

Met vriendelijke groet,,
Angie

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 31-08-2018, 16:03

is er al een haarwortelonderzoek geweest ? dit is immers de meest directe manier om te achterhalen wat er aan de hand is,

Reageer
Avatar
Angie 31-08-2018, 17:02

Een langere tijd geleden is er wel met een scoop gekeken dit was bij een medische kapper in het ziekenhuis van Deventer. Toen bleek teveel talg daarna is mijn haar beter geworden door het gebruik van mediceucitals en kerastase.. Maar nu is mijn haar slechter dan het ooit is geweest ik vermoed dat dit ook komt door de hairexstensions en ik vraag me af wat die ferritine ermee te maken heeft.. Ik hèb via het andere formulier ook foto’s mee gestuurd. Maandag om 13:00 wordt ik gebeld..

Reageer
Avatar
Ik heb heel dun haar en gebruik al 4 maanden pillfood tabletten ervoor en kan die achteraf betalen gaat dat bij u ook mvg r grigoleit 24-08-2018, 15:08

ik gebruik pilfood haar vitaminen mijn haar is op de kruin en voorzijde en zijkanten erg dun deze tabletten kan ik achteraf betalen gaat dat bij u ook mvg r grigoleit

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-08-2018, 12:55

zelf schrijf ik geen pillfood voor omdat deze maar een beperkte range van vitamines bevatten, ook is achteraf betalen in onze webwinkel niet mogelijk

Reageer
Avatar
Ilona velthuizen 15-08-2018, 07:15

Goedemorgen ik heb een aantal jaren geleden de mesotherapie gehad..en dat is heel goed gegaan kreeg weer meer haar en had niet zo veel haar uit val meer ..nu merk ik toch weer dat het wat dunner word ik denk door veel stress ..graag zal ik nu willen weten wat de haargroeiserum kost voor vrouwen ..gr ilona

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-08-2018, 18:40

de kosten zijn eur 46,50 per doos ( 1 maand) https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
Marwa 29-08-2018, 18:58

Hallo,
Ik heb u artikel gelezen, ik vraag me af of het echt helpt.
Ik heb namlijk na mn zwangerschap inmiddels 3 jaar gelden veel haaruitval gehad en daarfoor heb ik lege plekken die niet herstellen wat adviseert u mij ?
Ik heb van alled geprobeerd maar niets helpt.
Ik ben ook al naar de domter geweest en die dij dat alle producten voor je haar onzin producten zijn en verspil je geld niet.
Is dat zo ??

Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-08-2018, 16:17

er is inmiddels genoeg wetenschappelijk onderzoek naar nut en effect van diverse haargroeimiddelen , helaas is niet iedere arts daarvan op de hoogte. wel raad ik af zelf iets te kopen/bestellen. want eerst moet de oorzaak worden vastgesteld en precies worden bepaald welk middel geschikt is

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck