Bijwerkingen haargroeimiddel finasteride

bijwerkingen finasteride

Haaruitval behoort tot de meest voorkomende cosmetische problemen. Dit artikel gaat over bijwerkingen haargroeimiddel finasteride.

Haarverlies kan je zelfvertrouwen aantasten. Je haar bepaalt in hoge mate hoe je er uitziet en kaalheid is moeilijk te verbergen. Haaruitval en kaalheid maakt je doorgaans een stuk ouder en soms krijg je als man het gevoel een minder viriele uitstraling te hebben. Bij mannen kan haaruitval helaas al op jonge leeftijd optreden, soms al met 16 jaar. En met 50 jaar is gemiddeld de helft van alle mannen kaal of kalend.

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je je haar verliest dit graag wil tegengaan. Toch is het belangrijk niet over een nacht ijs te gaan en goed alle mogelijkheden te overwegen voordat je zomaar met een behandeling begint. Op internet kun je veel behandelingen vinden. Realiseer je dat er veel aanbieders zijn die veel beloven maar weinig kunnen waarmaken. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook te mooi om te waar te zijn. Haargroeimiddelen die bij iedereen haargroei garanderen, voor 100% werkzaam zijn en geen bijwerkingen hebben bestaan helaas niet.

Finasteride
Bijwerkingen haargroeimiddel finasteride. Inmiddels raakt finasteride steeds bekender als middel tegen haaruitval hoewel het al enige jaren op de markt is en in het begin zeker bij artsen enige schroom bestond dit zomaar voor te schrijven. Finasteride is een pil waarvan je er dagelijks een moet innemen. Het blokkeert de actieve vorm van mannelijk hormoon:DHT. Omdat je finasteride inneemt, wordt het opgenomen in je bloed en is het werkzaam in je hele lichaam. Dit moet je je wel realiseren dat om alleen omdat je haaruitval (plaatselijk) wil bestrijden je je hele lichaam blootstelt aan hormoonblokkade.

bijwerkingen haargroeimiddel finasteride, haargroei middel bijwerkingen, drs plinck, drplinck drsplinck
links; gyneacomastie. dit wil je niet

DHT veroorzakt bij mannen haaruitval. Finasteride is bij plm 80% van de gebruikers werkzaam . Dat is het goede nieuws. De keerzijde is dat we inmiddels weten dat je niet zomaar (mannelijk) hormoon kunt blokkeren. Toen finasteride geintroduceerd werd leken de bijwerkingen nog mee te vallen, bij een klein percentage voor te komen en te verdwijnen als je het middel niet meer neemt. Helaas heeft de ervaring inmiddels geleerd dat dit allemaal anders is. Je kunt last krijgen van potentiestoornissen (sexueel dysfunctioneren), borstvorming en recent komen er ook berichten over depressieve stoornissen (ook bij gebruik van dutasteride zijn meldingen over depressiviteit. Als je het allemaal optelt niet iets om vrolijk van te worden vooral ook omdat nog helemaal niet duidelijk is dat al deze bijwerkingen zomaar verdwijnen. Er komen steeds meer meldingen van gebruikers die vinden dat de bijwerkingen niet verdwijnen en dat ze dus blijvend last hebben.

In onze kliniek heb ik al enkele jaren gelden besloten finasteride niet meer voor te schrijven aan mannen met haaruitval juist op grond van dit voortschrijdend inzicht.
Gelukkig bestaan er andere goede behandelingsmogelijkheden, zonder dat het nodig is hormonen in je hele lichaam te blokkeren.

Categorie

misschien ook interessant

Tags