Haarverlies per dag. Wat is normaal, wat niet ?

haarverlies per dag

Haarverlies per dag. Het is goed voor te stellen dat je bezorgd raakt of zelfs in paniek als je bij iedere douchebeurt handenvol haar verliest. Vooral als het lang duurt en het eind niet in zicht lijkt te komen. Het schrikbeeld ontstaat dat je kaal wordt en misschien ken je een oudere tante of oma die haar dunne of nauwelijks zichtbare bosje haar moest verbergen met een pruik. Dat wil je niet ! En je krijgt slapeloze nachten en durft je haar al helemaal niet meer te wassen.

Raak niet in paniek. Het is heel normaal zo’n honderd haren per dag te verliezen; dit haarverlies per dag is een gemiddelde het kan een periode minder zijn maar dan volgt automatisch een periode dat het meer is. Meestal is dit in voor- of najaar. De uitgevallen haren zijn aan het einde van hun groeicyclus en komen vanzelf weer terug. Ze worden vervangen door een nieuwe haar maar het kan wel 4 maanden duren voordat dit zichtbaar wordt.

Heb je langdurig te veel haarverlies per dag

of is het duidelijk anders dan je normaal gewend bent, ga na of het volgende aan de hand is.

Stress: langdurige stress kan haatuitval verergeren. Je lichaam is van slag en maakt de zogenaamde stresshormonen die op den duur de haargroei cyclus uit balans brengen. Je haaruitval kan wel 4 maanden na een stressvolle periode optreden. Het kan dus zo zijn dat het net weer wat beter met je gaat maar je dan pas haaruitval gaat merken. Maak je niet ongerust is de stress voorbij dan herstelt de hormoonbalans en daarmee je normale haargroei.

Ook al je (ernstig) ziek bent geweest, hoge koorts hebt gehad of een operatie (onder narcose). Kun je na dezelfde periode van 4 maanden haaruitval merken. En natuurlijk ook na de zwangerschap.

Is dit allemaal niet aan de hand en duurt je haaruitval langer dan 3 maanden dan wordt het tijd voor verder onderzoek. In onze kliniek kun je een haarwortel onderzoek laten verrichten. Dan kom je precies te weten wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen om je haar weer terug te krijgen.
aanvraag consult  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

Categorie

misschien ook interessant

Tags