Haarverlies per dag. Wat is normaal, wat niet ?

haarverlies per dag

Haarverlies per dag. Het is goed voor te stellen dat je bezorgd raakt of zelfs in paniek als je bij iedere douchebeurt handenvol haar verliest. Vooral als het lang duurt en het eind niet in zicht lijkt te komen. Het schrikbeeld ontstaat dat je kaal wordt en misschien ken je een oudere tante of oma die haar dunne of nauwelijks zichtbare bosje haar moest verbergen met een pruik. Dat wil je niet ! En je krijgt slapeloze nachten en durft je haar al helemaal niet meer te wassen.

Raak niet in paniek. Het is heel normaal zo’n honderd haren per dag te verliezen; dit haarverlies per dag is een gemiddelde het kan een periode minder zijn maar dan volgt automatisch een periode dat het meer is. Meestal is dit in voor- of najaar. De uitgevallen haren zijn aan het einde van hun groeicyclus en komen vanzelf weer terug. Ze worden vervangen door een nieuwe haar maar het kan wel 4 maanden duren voordat dit zichtbaar wordt.

Heb je langdurig te veel haarverlies per dag
of is het duidelijk anders dan je normaal gewend bent, ga na of het volgende aan de hand is.

Stress: langdurige stress kan haatuitval verergeren. Je lichaam is van slag en maakt de zogenaamde stresshormonen die op den duur de haargroei cyclus uit balans brengen. Je haaruitval kan wel 4 maanden na een stressvolle periode optreden. Het kan dus zo zijn dat het net weer wat beter met je gaat maar je dan pas haaruitval gaat merken. Maak je niet ongerust is de stress voorbij dan herstelt de hormoonbalans en daarmee je normale haargroei.

Ook al je (ernstig) ziek bent geweest, hoge koorts hebt gehad of een operatie (onder narcose). Kun je na dezelfde periode van 4 maanden haaruitval merken. En natuurlijk ook na de zwangerschap.

Is dit allemaal niet aan de hand en duurt je haaruitval langer dan 3 maanden dan wordt het tijd voor verder onderzoek. In onze kliniek kun je een haarwortel onderzoek laten verrichten. Dan kom je precies te weten wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen om je haar weer terug te krijgen.
aanvraag consult  
of stuur je vragen naar vraag@haarkliniek.com . Wij beantwoorden deze graag

85 Reacties

Avatar
Ria 11-04-2021, 22:47

Ik heb bijna 7 jaar geleden mijn zwangerschap gehad. Daarna is de haaruitval erger geworden. Ik herken in bepaalde verhalen hier heel veel. Ik heb mijn hele leven al dik haar en krullen van mijzelf gehad, krullen zijn ook min of meer verdwenen.. Dat is nu vrijwel weg en het haar wat uitvalt lijkt wel nylon garen. De haren vallen de hele dag uit, waar ik ook heen ga , waar ik ook zit, overal zie ik haren, op de stoelleuningen, op de vloer, op de toetsenbord computer etc. Mijn haar is ook dunner geworden dan wat ik altijd had. Maar ik heb geen kale plekken. Sinds 6 a 7 jaar heb ik deze hevige haaruitval. Als ik mijn haar borstel komt er best veel uit mijn haardos, ook tijdens wassen. Sinds een half jaar word ik grijs. Ik heb al dermatologische onderzoeken gehad en bloedtesten, maar alles was goed. Wat kan het zijn, en moet ik mij na zoveel jaren nog zorgen maken?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-04-2021, 10:48

Ik kan ons biologisch haargroeiserum vrouw aanraden en de natuurlijke multivitaminen, eventueel een haarwortelonderzoek om het meest nauwkeurig te kunnen bepalen wat er aan de hand is ,

Reageer
Avatar
Daan 19-03-2021, 22:18

Hallo. Ik ben daan en heb het gevoel dat mijn haar minderd. Ik heb nu al 4 maanden ongeveer het gevoel dat het minder wordt. Ik ben 15 jaar en ik denk dat ik niet veel verlies. Maar dat er gewoon niet genoeg bijgroeit.. wat is uw advies?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-03-2021, 09:11

ik adviseer onze natuurlijke multivitaminen : https://haarkliniekshop.com/vitamines/natuurlijke-multivitaminen

Reageer
Avatar
Rachelle 26-11-2020, 01:11

Hallo. Ik heb nu al zeker meer als een half jaar elke keer met de haren kammen of door me haren heen gaan of douchen hele plukken in mn handen of borstel. Ik heb geen stress.. en maak me er druk om wat kan dit zijn?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-12-2020, 16:33

het kan seizoenshaaruitval zijn, soms duurt het enkele maanden , maar is het het langdurig meer dan 100 haren per dag dan wordt het tijd voor een haarwortelonderzoek

Reageer
Avatar
Dirk 23-08-2020, 15:23

Hallo
Ik heb een vraag
Ik ben 16 jaar oud en heb kort haar met krullen, maar de laatste tijd begin ik me zorgen te maken om mijn haar. Als ik met mijn hand door mijn haar ga heb steeds weer 2 haren mee of meer. Mijn moeder zegt dat dit komt omdat ik mijn haar nooit kam. Maar dat heb ik net gedaan en toen had ik er gelijk een stuk of 30/40. Dit is wel de eerste keer dat ik het heb gekamd in lange tijd, dus ik vraag me af moet ik me zorgen maken of niet?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:47

nee je hoeft je nog geen zorgen te maken, pas als haarverlies langer dan 3 maanden meer dan 100 haren per dag is, is het tijd voor verder actie

Reageer
Avatar
olivier 21-06-2020, 21:30

Beste Drs Plinck,

Ik 4 maanden geleden gestart met Testosteron injecties voorgeschreven uit het ziekenhuis. Nu maak ik mij behoorlijk druk over of ik kaal ga worden of niet. Mijn moeders vader had ten tijde van overlijden nog een volle haar bos. Mijn vaders vader begon een beetje te kalen op de leeftijd 50/60, Mijn vader heeft nog een behoorlijk volle haarbos. Nu was mijn vraag, wordt het eventuele MPB proces versneld bij mij omdat ik testosteron injecties krijg?

Laatst schrok ik behoorlijk toen ik naar mijn vloer keek en zag hoeveel haren er van mij op de grond lagen.

MVG,

Olivier

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:18

het hangt erg af van de dosis de die je krijgt en de oorzaak waarom je de injecties krijgt, omdat je het via het ziekenhuis krijgt voorgeschreven dekt ik dat de werking op je haar mee zal vallen, plm 100 haren per dag mag je verliezen,

Reageer
Avatar
Lio 11-10-2018, 10:39

Hallo,

Ik ben ook radeloos. Ik heb altijd haarverlies gehad waar ik mij ook bij neer ben gaan leggen maar de afgelopen 3 tot 4 maanden mijn haarverlies is extreem toegenomen. Ik verlies met gemaak ongeveer 600 tot bijna 1000 haren p.d. Ik ben van alles gaan uitproberen om het haarverlies tegen te gaan of om te verminderen in elke geval maar niets helpt. Ik gebruik de wella lijn shampoo n conditioner. Ook de masker van hetzelfde lijn. Extreem overbelast haar door kleuren en onkleuren.
Ik weet mij geen raad meer. Elke dag is een strijd. Mijn haren zijn mij heilig en jammer genoeg geen God kan er iets tegen doen.

Alvast bedankt,
Lio

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-10-2018, 17:57

probeer ons biologisch haargroeiserum , dat is speciaal ontwikkeld om haaruitval te verminderen nieuwe haargroei te stimuleren . geef het 3-4 maanden de tijd

Reageer
Avatar
Martine 02-11-2018, 11:14

Deze periode heb ik ook gehad ik sliep er niet meer van. Nu was ik het nog maar 1x per week met een shampoo van callmare neutral en gebruik voedingssupplementen het is veel beter geworden al zit ik momenteel weer in een piek ( circa 400 per dag) maar het weer doet ook niet mee. Ik snap je onrust heel goed sterkte en hoop dat het snel minder zal worden.

Reageer
Avatar
Sophie 14-09-2018, 14:56

Dag, ik had een enorme bos haar,vol en dik.
Nu heb ik sinds een jaar enorme haaruitval. Mn elastiekjes zijn onzichtbaar door de hoeveelheid haren die eraan blijven zitten, na het kammen valken er hele plukken uit.
Ongeveer een plastic zakje vol na elke wasbeurt.
Ik was mijn haar 1 x per week, maar kam het nu plm 1 x in de maand. Ik ben bang dat er anders niks meer over blijft. Wat kan een reden zijn? Mijn tweelingzus heeft hetzelfde probleem.
Hoor graag van u wat het beste is om te doen.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2018, 19:41

hoe lang duurt het al ? met onze vitaal haarwasgel is het veilig om het om de dag te wassen , dat is ook beter voor haar en hoofdhuid,

Reageer
Avatar
Sophie 22-09-2018, 22:27

Dank voor uw reactie! De haarwasgel ga ik zeker proberen,welke vitamines zijn aan te raden? Mn zus en ik hebben sinds 1 jaar extreme haaruitval,bij ons allebei tegelijk begonnen. Na meerdere zwangerschappen begon het beetje bij beetje uit te valken…
Echt hele plukken vallen uit (is makkelijk een vlecht van te maken)

We willen zeker de haarwasgel proberen en gaan dan om de dag het haar wassen,uit angst doe ik het nu 1x per week.
Heel erg bedankt voor uw advies!

Reageer
Avatar
Jane steur 26-11-2018, 21:49

Hoi Sophie,

Graag wil ik informeren of de haargel heeft gegeven. Zelf heb ik ook haaruitval en probeer ook verschillende soorten schampoo en vitamines. Helaas tot op heden nog geen succes.

Reageer
Avatar
yvonne 02-11-2018, 12:19

ik heb het zelfde probleem word er niet goed van geef andwoord terug

Reageer
Avatar
Lio 13-12-2017, 21:05

Goedendag,

Ik ben een vrouw van 26 en heb sinds zo’n 3 weken last van extreme haaruitval. Na elke douchebeurt zit het doucheputje vol met haren, als ik mijn hand door mijn haar haal haal ik hele plukken eruit en ook in mn haarborstel heb ik een hele pluk zitten. Ik heb bloedonderzoek gehad en daar kwam uit dat mijn b12 gehalte te laag was. Nu slik in b12 tabletten maar kan ik er nog meer tegen doen? Ik blijf plukken haar verliezen en ik zie al hoofdhuid door mijn haar heen. Ik word er echt hopeloos van.
Mvg

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 14-12-2017, 15:50

het duurt lang (6-9 maanden) voordat B12 weer helemaal op peil is, en daarmee ook het herstel van haargroei weer kan optreden. In de tussentijd adviseer ik ons Biologisch haargroeiserum om haaruitval zo veel mogelijk te helpen verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
anoniem 29-11-2017, 18:48

Hallo, ik ben een meisje van 16 jaar
ik verlies al een paar maanden heftig haaruitval en heb veel dodepunten, mijn haar was best lang dus had ik 15 cm van mn haar afgeknipt maar al snel waren de puntjes weer dood. Ik heb veel mindee haar en ben bang dat ik kale plekken krijg op mn hoofd. Kan dit aan mijn gezondheid liggen? En welke vitamines kom ik dan tekort? En wat moet ik dan doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-12-2017, 14:23

wat doe je voor de rest met je haar: verf, blonderen, highlights, stijltang ?

Reageer
Avatar
Sam 22-11-2017, 19:10

Ik ben een 17 jarige jonge en ben 4 a 5 maanden geleden geopereerd met narcose en heb last van haaruitval en inhammen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-12-2017, 14:31

na een narcose kun je na enkele maanden haaruitval krijgen , dit houdt een tijdje aan en stopt dan weer. al met al kan het plm 9-12 maanden duren voordat alles weer is zoals het was

Reageer
Avatar
Serkan 08-11-2017, 23:42

Hoi,

Tijdens het wassen van me haar (om de dag) verlies ik rond de 150 haren.. is dit normaal? Ik gebruik revitashampoo en revita conditioner.. plus ik fohn me haren bijna elke dag, anders kan ik het niet in model brengen..

Ik hoor graag van u.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 20-11-2017, 09:19

gemiddeld mag je 100 haren per dag te verliezen, tijdelijk meer haren is niet erg maar als het langer duurt dan 3-4 maanden is het tijd om bijvoorbeeld een haarwortelonderzoek te laten plaatsvinden

Reageer
Avatar
lara 19-09-2017, 19:42

hallo, ik ben een meisje van 13 jaar en ik merk dat ik bij mijn kruin ( daarzo vooraan je hoofd ) haaruitval heb. ook merk ik dat er minder lage haren zijn ( maar er zitten nog wel babyhaartjes) en als ik daar aan mijn hand soort van trekt dan vallen er haren uit , natuurlijk niet allemaal tegelijk. ik maak me echt zorgen dat ik op die plek kaal ga worden, want er zijn niet veel haren daar wel paar baby haartjes zoals ik al zei… is dit normaal?

Reageer
Avatar
lara 19-09-2017, 19:57

en het is specifiek op die twee voorkanten vooraan boven je hoofd op de andere plekken volgens mij niet.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-09-2017, 11:04

je mag tot 100 haren per dag verliezen, deze groeien gelukkig vanzelf weer aan

Reageer
Avatar
malissa 15-09-2017, 09:57

Hallo,

Ik ben 22 jaar en mijn haar lijkt elk jaar wel dunner te worden. Ik heb een tijdje veel stress gehad, maar voel me alweer een jaar goed. Ik verzorg mijn haar optimaal, ik was mijn haar 3 keer in de week, ik kam het nauwelijks, ik gebruik biologische haarsupplementen, ik smeer mijn hoofdhuid in met kokosolie 1 keer in de week, ik eet veel voeding wat goed is voor je haar, ik slaap met een losse vlecht, ik gebruik geen fohn, ik draag mijn haar nooit strak.

ik weet het niet meer, maar verlies elke dag weer zoveel haren en het lijkt of het niet terugkomt of dat het snel afbreeekt.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-09-2017, 18:35

het beste kun je het aanvraag formulier invullen: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/
Ik heb dan foto’s om te beoordelen of ik kan je oproepen voor een haarwortelonderzoek

Reageer
Avatar
Karin 01-09-2017, 22:27

Ik verlies meer dan 100 haren per dag. Zit zeker aan 150-250 haren laatste 5 weken. Ik denk dat er misschien wel wat ernstigs aan de hand is, zoals diabetes of schildklierproblemen. Reden om onderzoek te doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:26

ja in dit geval wel. het beste kunt u het aanvraagformulier invullen :https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-haarwortelonderzoek-advies-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
elke 22-08-2017, 12:04

Hallo ik ben 12 jaar en ik doe vwo het is nu eind zomer dus het kan wel dat ik in de proefwerkweek enz stress heb gehad maar ik altijd wel dun haar gehad maar nu is het nog veel erger als ik mijn hand door mijn haar gaan er wel iets van 10 haren uit is dat normaal?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:08

ja dat mag nog, je kunt tot 100 haren per dag verliezen, deze groeien weer aan.

Reageer
Avatar
Jan 09-08-2017, 21:22

Hallo ik heb een vraag ik heb best veel haar verloren de eerste dag was het veel erger en nu is het wat minder maar mijn haren vallen eraf met de haarwortel is dat normaal ( ik ben 13 )

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-08-2017, 20:37

het witte puntje dat je ziet is niet de haarwortel zelf maar het uiteinde, geen zorgen maken uitgevallen haren groeien vanzelf weer aan

Reageer
Avatar
bowe 19-07-2017, 12:30

Hallo
Ik ben een jongen van 12 jaar en als ik door mijn haren schut verlies ik een paar haren.
Nu is mijn vraag is dit normaal??

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-07-2017, 18:15

a dat is nog normaal , je mag tot 100 haren per dag verliezen, deze groeien weer aan

Reageer
Avatar
Tsira 27-06-2017, 00:52

Hallo ! Ik ben Tsira, 26 jaar oud en mijn hele leven lang heb ik eigenlijk heel lang haar en redelijk dik. Ongeveer vorig jaar begon ik veel haar te verliezen, naar mijn mening meer dan 100. Omdat mijn haar ook lang is schrik ik er sneller van en lijkt het dubbel kwa aantal. Maar sinds ongeveer een maand of twee, als ik maar rustig aan me haarpunten trek, trek ik gelijk 10 haartjes en ik geloof vanaf wortels. Me haar blijft ook overal aan vastzitten; banken, stoelen, me kleren etc. Ik denk persoonlijk dat het niet stressgerelateerd is want ik heb me hele leven al stress en moeilijkheden.
Nu denk ik dat het met me gezondheid te maken heeft want me nagels scheuren ook makkelijk in. Ik heb me laten bloedprikken en volgens me huisarts was alles in orde. Het is gewoon heel vaag want het is hartje zomer en dan verwacht je dit niet (vitamine d). Wat moet ik hiermee ?!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-07-2017, 17:09

haaruitval wisselt, er zijn ook ruiperiodes. gemiddeld mag je 100 jaren per dag verliezen, dat is nog normaal en deze haren groeien gelukkig weer aan

Reageer
Avatar
Laurie 12-02-2019, 17:36

Wanneer zijn die ruiperiodes normaal? Ik ben eindelijk na 2.5 jaar een beetje af van overmatig haarverlies sinds vorig jaar okt/nov. Heftige rouw periode gehad ook 2018 en nu aan t opknappen na erg doen te zijn. Zie ik de zon weer schijnen en begint weer mijn haar meer uit te vallen. Ben er ondanks 52 jaar en menopauze perikelen klaar mee. Mijn dikke bos blonde lokken zijn echt al een stuk uitgedund. Is t nu dan een rui periode of wederom een reaktie na de emo dip? Schrik toch wel weer met t wassen vooral.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-02-2019, 09:42

in uw geval is dat moeilijk te zeggen , meest waarschijnlijk is het een combinatie van factoren, mijn voorstel is een haarwortelonderzoek te laten verrichten om meer duidelijkheid te krijgen: https://www.haarkliniek.com/uncategorized/aanvraag-consult-haarwortelonderzoek-assistent-tricholoog/

Reageer
Avatar
Laurie 11-03-2019, 23:36

Dank u wel voor uw reaktie. Ik zal er over nadenken om dit te laten doen. Ik lees wel steeds dat uitval tot 100 haren per dag gemiddeld als normaal wordt gezien. Als ik tel is het momenteel per dag wisselend tussen de 30 tot 50 maar 90 met wassen en alles daartussen. Maak ik mij wellicht dan toch te snel zorgen? Ben er zo klaar mee na dik 2 jaar haar probleem en dure kapper. Rest mij 1 vraag waarom.de hoofdhuid dan afwisselend zo jeukt en gevoelig is en soms totaal niet. Want dan verergerd ook de uitval vaak.

Avatar
amanda 23-04-2017, 13:20

ik ben 25 jaar en heb ook last van haaruitval veel
bovenop is het heel dun en ben bang dat je me hoofdhuid gaat zien..
is het verstandig om allebei de vitamine pillen te gaan gebruiken ?

wat raad u mij aan staan zoveel middelen op site maar geloof er niet meer in..

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-04-2017, 13:20

je hoeft het te geloven, als je je maar verdiept in de feiten. tegen haaruitval/haarverlies is ons Biologisch Haargroeiserum het meest geschikt. alle (achtergrond)info vindt u op de productpagina :https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
amanda 24-04-2017, 15:31

ik wil graag de vitamines gaan proberen van u welke zou ik dan kunnen gebuiken
allebei? de natuurlijke vitamines of de vitamine c haarplus ?

Reageer
Avatar
Jolanda 25-12-2016, 12:49

Goedemiddag drs. Pinck,
Is het zo dat bij AGA het aantal haren dat men verliest bij kammen en wassen niet zo extreem is dan bij chronisch telogeen effluvium?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-12-2016, 18:21

nee op grond van het aantal haren dat je verlies, kun je geen onderscheid maken tussen AGA en chronisch telogeen effluvium

Reageer
Avatar
Walda 30-11-2016, 12:26

Geachte dr. Plinck, ik (vrouw, 62 jaar) was altijd gezegend met een hele volle haardos (wel dun van draad). Sinds ong. driekwart jaar is de structuur van mijn haar veranderd in een soort heel zacht en pluizig bijna ‘babyhaar’ en sinds een maand of 5 is het gaan uitvallen. Niet het gebruikelijke haarverlies in voor- en najaar, maar aanzienlijk meer en constant. Een kuur met Vichy Dercos heeft niets opgeleverd. Is dit een normaal verouderingsproces of?? (aanvullende informatie: stressperiode in 2015, begin dit jaar 3 antibioticakuren, nog nauwelijks grijs dus kleur mijn haar niet) Dank voor uw reactie.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-12-2016, 16:29

het zou nog een reactie kunnen zijn op de antibiotica en de aandoening waarvoor deze destijds gegeven zijn, het kan een jaar duren voordat het haar weer de oude is

Reageer
Avatar
Hhh 22-11-2016, 23:02

Ik ben jongen van 15 en verlies paar haren per dag komt dat door de wac die ik elke dag gebruik of door elke dag dochen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 24-11-2016, 11:07

een paar haren per dag verliezen is niet erg, wel kan ik onze geheel natuurlijke haarwax adviseren. deze is het meest mild, veilig en verzorgend voor haar en hoofdhuid: https://haarkliniekshop.com/mannen/natuur-haarwax

Reageer
Avatar
Tamara 20-11-2016, 20:10

Hallo, ik ben een meisje van 20 jaar oud en ik maak mij erg zorgen over haaruitval. Sinds enkele weken sta ik regelmatig met mijn handen vol met haren. Mijn ouders, schoonouders en vriend hebben ook aangegeven dat doucheputjes verstopt waren geraakt door mijn lange blonde haren en de auto steeds opnieuw gestofzuigd moet worden als ik er even in heb gezeten. Elke keer als ik mijn haar borstel (met een schone borstel), dan zit deze achteraf zo vol dat je enkel nog de puntjes van de borstelhaartjes kan zien… Gister zat ik net twee minuten op een bureaustoel en toen merkte mijn schoonmoeder op dat er alweer twaalf haren op mijn schoot waren gevallen. Tien minuten later was dit weer het geval. Ik heb wel vaker periodes gehad dat ik wat meer haarverlies had dan normaal, maar nog nooit zó erg… Ik verlies echt veel en veel meer dan 100 haren per dag en de punten van mijn haar zijn worden zichtbaar droog en gespleten terwijl ze vorige maand nog zijn geknipt. Ik maak me echt oprecht zorgen over mijn gezondheid, wat moet ik doen? Ik ben al begonnen met vitaminesupplementen slikken, maar ik merk tot nu toe nog geen resultaat. 🙁

Reageer
Avatar
Kiki 21-12-2016, 22:08

Hoi Tamara! Ben je er inmiddels al achter wat het kan zijn? ik heb precies hetzelfde probleem!! ben de laatste tijd al heeel erg vaak naar de dokter geweest vanwege huidklachten, dus durf nu niet weer aan te kloppen voor haarverlies haha, hoor graag tips!

Reageer
Avatar
Cristiano 01-10-2016, 16:53

Hallo ik ben Cristiano 22 en een half jaar.
na een hyperventilatie stoornis en stres en vaak depressief geweest wat zeker 2 jaar heeft geduurd heb ik die tijd veel haaruitval gekregen en nu ben ik al 2 en halfjaar verder ermee en ik heb nog steeds dagelijks 50/100 haaruitval per dag ze vallen er makkelijk uit en vaak met het haarzakje ik merk nu pas dat het overal steeds dunner word ik heb ook op de gehelehoofd haaruitval erfelijk kan ik niet geloven dat dat een rol speelt..
Mijn vraag is dus kan het haar zich nog gaan herstellen en het haaruitval stoppen? Want ik heb nog echt elkedag flinke haaruitval..

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:46

Je mag gemiddeld 100 haren per dag verliezen, dat is nog normaal. Ik denk dat bij jou de stress en depressies een rol spelen, zodra het daarmee beter gaat verwacht dat ook je haar zal herstellen. Sterkte

Reageer
Avatar
jesper 25-09-2016, 12:11

Hallo. ik ben een jongen van 21 en sinds een jaar is mijn haarlijn begonnen met inhammen en is in korte tijd een best groot stuk naar achter getrokken. Nu was mijn vader al tond zijn 26ste zo goed als kaal en mijn broer die nu 28 is is al goed opweg met kaal worden. Nu zou ik graag een haartransplantatie nemen, niet alleen om mijn haarlijn weer mooi te maken maar ook om mijn haar wat voller te maken.

Mijn vraag dus eigenlijk is kom je ook in aanmerking voor een haartransplantatie op gedeeltes van je hoofd waar je nog wel haar hebt maar wat al dunner is? Of zou ik dan moeten betalen voor de gehele bovenkant van mijn hoofd en dat ik met meerdere behandelingen alle kalen stukken laat behandelen als die verschijnen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:24

Zelf voer ik geen haartransplantaties meer uit. Maar een haartransplantatie gaat bijna altijd in gedeeltes en telkens vul je op daar waar het op dat moment nodig is. Maar het voorkomt haaruitval natuurlijk niet. Daarom kies ik liever voor andere behandelingen, kijk eens op : https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Reageer
Avatar
Ippo 31-08-2016, 13:25

Hallo,

Ik ben een jongen van 18 jaar oud. Wat is het verschil tussen inhammen (Engels: receding hairline) en een mannelijke haarlijn (Engels: mature hairline)? Ik heb één van de twee. Kaalheid komt voor in mijn vader’s familie (al hoewel is niet iedereen aangetroffen). Is het hebben van inhammen normaal? Kan ik er wat aan doen? Ik heb het al sinds mijn 17e. Ik probeer minder te stressen, gezonder te eten en masseer mijn hoofdhuid met olijfolie (30 seconden). Ik heb echter geen kale plekjes, maar een volle kop met haar (ondanks de inhammen). Overigens, ik verlies haar wanneer ik in de douche mijn haar was met shampoo (ik krijg 7 tot 10 haartjes in mijn hand). Is dit normaal?

Bij voorbaat dank

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 02-09-2016, 14:14

de mannelijk haarlijn heeft van nature altijd al iets inhammen , dat is normaal en is niet (het begin van) kaalheid.
zijn de inhammen groter ( door de bank genomen meer dan twee vingers breed) kun je spreken van een receding hairline en dat is mogelijk wel een vorm van kaalheid
7-10 haren per wasbeurt verliezen is nog volkomen normaal

Reageer
Avatar
anoniem 22-08-2016, 00:27

hallo
ik ben een meishe van 12 jaar.
Ik verlies de laatste tijd tog best wel veel haar.Mijn haar is dunner geworden enz.
Het is nu zomer.Kan ik hier iets aan doen?
Moet ik me zorgen maken?Word ik kaal?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-08-2016, 09:55

ja mag 100 haren per dag verliezen, maar in de zomer is het altijd wat meer, daarna weer wat minder. je hoeft je nog niet meteen zorgen te maken,

Reageer
Avatar
Hassan 22-07-2016, 15:52

Hallo ik ben 16 bijna 17 jaar en verlies elke dag veel haren tijdens het douchen ik merk dat ik inhammen begin te krijgen en veel minder haar boven gewoon ik sliep ook elke dag met wax in maar nu doe ik dat niet meer maar zie niet veel verschil zou graag zo snel mogelijk een behandeling of iets willen zodat ik het kan voorkomen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-07-2016, 19:08

haarwax kan geen kwaad. Je mag gemiddeld 100 haren per dag verliezen , deze groeien gelukkig weer aan. ik lees niet zie hoeveel haren jij verliest

Reageer
Avatar
Peter 07-07-2016, 01:47

Hallo ik ben 17 jaar en verlies veel haar tijdens het douchen. Als ik in mijn haar zit neem ik soms wel altijd wel 1 tot 8 haartjes mee. Is dit normaal?

Met vriendelijke groet Peter

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-07-2016, 11:11

op jouw leeftijd mag dat nog, iedereen verliest een aantal haren per dag deze groeien gewoon weer aan

Reageer
Avatar
Peter 08-07-2016, 00:31

O oké want vanaf mijn geboorte tot mijn 15e heb ik er nooit echt last van gehad. Pas vanaf mijn 15e tot nu is het me echt opgevallen en het lijkt er ook op dat er meer haren van de bovenkant eraf valt dan vanaf de zijkant van mijn hoofd of achterkant ( misschien omdat de bovenkant langer haar heeft) is dit normaal?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Peter

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 08-07-2016, 11:11

klopt, dat komt door de puberteit waarin je hoogstwaarschijnlijk nu zit, je haar en haarstructuur kan dan veranderen

Reageer
Avatar
younas 26-06-2016, 23:40

Wat is de gemiddelde leeftijd van kaal worden bij mannen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-06-2016, 14:59

mannen kunnen al vanaf hun 16e jaar last krijgen van haarverlies, maar bij de meesten begint het plm vanaf 18-20e jaar ( als je er aanleg voor hebt)

Reageer
Avatar
peter 15-01-2016, 21:16

hallo ik ben peter ben 17 jaar,
ik verlies elke dag rond de 50 haartjes,
is dat normaal en als niet wat adviseert u mij.
groetjes peter,

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-01-2016, 22:34

50 haren per dag verliezen is nog normaal. haren die je verliest ben je niet definitief kwijt want van uit de haarwortel groeit normaliter weer een nieuwe

Reageer
Avatar
Jaimy 08-05-2016, 19:32

Ik vroeg mij af, hoeveel haren mag je verliezen op een dag dat je ook je haren wast?
ik heb namelijk vandaag met haren wassen en borstelen en föhnen in totaal 210 haren verloren.
Over de hele dag gezien zijn het er zo’n 45 maar met wassen en alles erbij dan verlies ik er echt veel. Is dit normaal???

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-05-2016, 08:59

gemiddeld mag je 100 haren per dag verliezen , deze worden weer vervangen ( vaak zit de nieuwe haar er al onder). omdat het een gemiddelde is, kan het best zijn dat het een tijd ( aantal weken of enkele maanden ) meer is en daarna weer een tijd minder. Zoals je het nu aangeeft hoe het is, hoef je je gelukkig geen zorgen te maken

Reageer
Avatar
meli 24-12-2015, 17:18

Dr plinck, ik heb last gehad van Telogeen Efl. In combinatie met AGA, heb ik veel haar verloren. Echter zijn er nu wat haren bijgegroeid, ik merk dat ik die nog steeds verlies (zo een 15 op een dag), wanneer ik schilvers loswrijf of voorzichtig loskrab, komen er een heleboel kleine haren mee. Ik heb geen last van jeuk, ik maar toch denk ik dat de haren sowieso zouden uitvallen. Klopt dat? Heeft u enig idee waarom die haren zo gemakkelijk loskomen? Ook bevatten die haren meestal een korreltje bij de wortels.

Mvg,
M

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 28-12-2015, 10:45

het is niet goed te wrijven of te krabben want dan irriteer je je hoofdhuid en wordt je probleem alleen maar groter. Neem onze Aloe Vera shampoo om je hoofdhuid te kalmeren . Haren die uitvallen ben je niet definitief kwijt want deze kunnen weer aangroeien. succes. https://haarkliniekshop.com/producten/ en kijk eens op: https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/

Reageer
Avatar
meli 28-12-2015, 13:57

Bedankt voor uw reactie. Echter heeft u helaas mijn vraag niet beantwoord, namelijk: is het normaal dat er tijdens wrijving over de hoofdhuid en krabben aan de hoofdhuid meer haar uitvalt? Of zouden die haren tijdens een douchebeurt toch zijn uitgevallen? Ik hoop op een reactie. Ik heb overigens de vitamines besteld, bedankt voor de tip.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-01-2016, 20:50

door wrijven en krabben valt haar niet uit, maar het breekt af. het resultaat is wel hetzelfde: kale plekken

Reageer
Avatar
erik 13-12-2015, 01:34

kost het vervolg haarwortelonderzoek na een jaar wederom 150 euro?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-12-2015, 21:20

ja dat klopt, is inclusief: consult, haarwortelonderzoek, foto’s en vervolg behandelplan

Reageer
Avatar
Wendy 24-11-2015, 11:40

Hoeveel meer haar verliest men (gemiddeld) bij haarverlies door stress? Ik verlies sinds een paar weken meer haar dan normaal en ik vroeg mij af of dat komt door een stressvolle periode, wellicht in combinatie met seizoensgebonden haaruitval.

Normaal verlies ik op een dag tussen de 20 en 50 haren. Op een “haarwasdag” (om de dag) 100 -120 haren. Medio juli heb ik een stressvolle periode gehad. Dit uitte zich door veel stress in mijn lichaam “voelen”, een week of vier nauwelijks eten en slecht slapen. Nu heb ik sinds een paar weken veel haaruitval. Dit valt met name op op de dagen dat ik mijn haar was: ik tel dan 200-300 haren.

Zijn dit aantallen die normaal zijn bij een haaruitval door stressvolle periode en/ of seizoensgebonden haaruitval?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-11-2015, 17:00

ja dan kan heel goed zo zijn. normaal verlies je gemiddeld 100 haren per dag ( zomer en winter minder, herfst en voorjaar wat meer). deze aantallen nu kunnen door stress veroorzaakt zijn, als het langer dan 4-6 maanden duurt kun je eventueel bij ons een afspraak maken. sterkte

Reageer
Avatar
Vera 04-09-2015, 16:18

Hallo,ik ben 30jaar en altijd al veel last gehad van dun haar en dat het bij mijn voorhoofd af knapt.
Onlangs ben ik gestopt met de pil en nu heb ik erg veel last van haarverlies en bijna kale plekken op mijn hoofd. Ik schaam mij hier erg voor en het maakt mij onzeker en erg verdrietig.
Wat raad u mij aan?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-09-2015, 16:11

vaak herstelt de haargroei weer na stoppen van de pil, maar dit duurt 6 tot 12 maanden. Geduld helaas. ook is het belangrijk dat je voorzichtig met je haar omgaat. Geen verf en gebruik de juiste verzorgingsproducten. Kijk eens op ; https://haarkliniekshop.com/.
succes

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck