Haaruitval overgang

haaruitval overgang, haaruitval vrouwen, haarverlies vrouwen, behandeling haaruitval vrouwen, behandeling haarverlies vrouwen, behandeling haaruival, behandeling haarverlies, overgang, mesopause, behandelingen haaruival, mesotherapie, led mesolichttherapie

Help, ik zit in de haaruitval overgang en mijn haar valt uit, wat nu ?

Steeds vaker krijg ik vragen over verandering van haargroei in en na de haaruitval overgang. Heeft dit te maken met hormonen? Zo ook zijn deze vragen door het tijdschrift Nouveau gesteld. Het antwoord hierop is; ‘Ja’. De logische vraag die vaak volgt is of er iets aan te doen is en/of het te voorkomen/genezen is. Het antwoord hierop is hetzelfde; ‘Ja’. In de haarkliniek kan ik vrouwen in of na de overgang goed helpen om het haar weer terug, gezond & sterk te krijgen/maken. De haarcellen zijn namelijk niet weg, alleen inactief. Door middel van mesotherapie en led mesolichttherapie kan ik de haarcellen weer activeren waardoor deze weer gezonde haren zullen gaan produceren, waardoor u tijdens de haaruitval overgang minder last van haarverlies ervaart.

Verandering van hormonen, dat zeggen er wel meer maar wat gebeurt er eigenlijk?
Door de haaruitval overgang vind er een verandering plaats in de hormoonhuishouding, namelijk wordt er minder oestrogeen geproduceerd door het lichaam (de eierstokken). Oestrogeen is het vrouwelijke hormoon, naarmate dit minder wordt zal het mannelijke hormoon (wat vrouwen ook bezitten) minder afgeremd worden. Hierdoor kan er in veel gevallen overmatig haaruitval optreden.

Eenmaal uitgevallen blijft uitgevallen, toch?
Nee, gelukkig, is dit niet waar. De haarcellen worden inactief gemaakt maar zullen niet verdwijnen. De haarcellen zijn gevoelig voor die bepaalde mannelijke hormonen, die vervolgens de haarcellen inactief maken (zoals we zien bij de klassieke mannelijke kaalheid). Ik vergelijk dit vaak met een lamp, het licht staat uit en dient weer aangezet te worden.

Zoals eerder beschreven in het artikel is er een goede behandeling voor vrouwen die last hebben van de haaruitval overgang. De mesotherapie zijn kleine injecties, met de juiste bouw- en voedingsstoffen, rondom de haarcellen. Door deze kleine injecties wordt de haaruitval gestabiliseerd en de hergroei gestimuleerd. De LED mesolichttherapie is een behandeling middels licht en licht is energie. Door op een specifieke golflengte en met de juiste sterkte de haarcellen te bereiken, nemen de haarcellen de energie over om weer actief haren te gaan produceren.

Wilt u weten of een behandeling voor u van toegevoegde waarde kan zijn en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor uw herstel? Maak dan, via onderstaande button, een afspraak voor het intakeconsult.

afspraak maken haaruitval overgang, mesotherapie wetenschappelijk reslutaat, mesotherapie bij haaruitval LED mesolicht therapie

2 Reacties

Avatar
Sha Margarittha 24-06-2020, 08:44

Hallo, ik ben 59 jaar oud. Rond mijn 54 jaar begon mijn haar dunner te worden maar dan alleen aan de voorkant. Ik wil graag onderzoeken of behandeling voor mij nog kan en of zin heeft.

Vriendelijke groet,
Sha Margarittha

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:22
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck d kok tricholoog, specialist haaruitval
dokter Plinck en D Kok, tricholoog zijn lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck