Haaruitval overgang

haaruitval overgang, haaruitval vrouwen, haarverlies vrouwen, behandeling haaruitval vrouwen, behandeling haarverlies vrouwen, behandeling haaruival, behandeling haarverlies, overgang, mesopause, behandelingen haaruival, mesotherapie, led mesolichttherapie

Help, ik zit in de haaruitval overgang en mijn haar valt uit, wat nu ?

Steeds vaker krijg ik vragen over verandering van haargroei in en na de haaruitval overgang. Heeft dit te maken met hormonen? Zo ook zijn deze vragen door het tijdschrift Nouveau gesteld. Het antwoord hierop is; ‘Ja’. De logische vraag die vaak volgt is of er iets aan te doen is en/of het te voorkomen/genezen is. Het antwoord hierop is hetzelfde; ‘Ja’. In de haarkliniek kan ik vrouwen in of na de overgang goed helpen om het haar weer terug, gezond & sterk te krijgen/maken. De haarcellen zijn namelijk niet weg, alleen inactief. Door middel van mesotherapie en led mesolichttherapie kan ik de haarcellen weer activeren waardoor deze weer gezonde haren zullen gaan produceren, waardoor u tijdens de haaruitval overgang minder last van haarverlies ervaart.

Verandering van hormonen, dat zeggen er wel meer maar wat gebeurt er eigenlijk?
Door de haaruitval overgang vind er een verandering plaats in de hormoonhuishouding, namelijk wordt er minder oestrogeen geproduceerd door het lichaam (de eierstokken). Oestrogeen is het vrouwelijke hormoon, naarmate dit minder wordt zal het mannelijke hormoon (wat vrouwen ook bezitten) minder afgeremd worden. Hierdoor kan er in veel gevallen overmatig haaruitval optreden.

Eenmaal uitgevallen blijft uitgevallen, toch?
Nee, gelukkig, is dit niet waar. De haarcellen worden inactief gemaakt maar zullen niet verdwijnen. De haarcellen zijn gevoelig voor die bepaalde mannelijke hormonen, die vervolgens de haarcellen inactief maken (zoals we zien bij de klassieke mannelijke kaalheid). Ik vergelijk dit vaak met een lamp, het licht staat uit en dient weer aangezet te worden.

Zoals eerder beschreven in het artikel is er een goede behandeling voor vrouwen die last hebben van de haaruitval overgang. De mesotherapie zijn kleine injecties, met de juiste bouw- en voedingsstoffen, rondom de haarcellen. Door deze kleine injecties wordt de haaruitval gestabiliseerd en de hergroei gestimuleerd. De LED mesolichttherapie is een behandeling middels licht en licht is energie. Door op een specifieke golflengte en met de juiste sterkte de haarcellen te bereiken, nemen de haarcellen de energie over om weer actief haren te gaan produceren.

Wilt u weten of een behandeling voor u van toegevoegde waarde kan zijn en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor uw herstel? Maak dan, via onderstaande button, een afspraak voor het intakeconsult.


afspraak maken


haaruitval overgang, mesotherapie wetenschappelijk reslutaat, mesotherapie bij haaruitval


LED mesolicht therapie

Categorie

misschien ook interessant

Tags