Haaruitval na de zwangerschap

haaruitval na de zwangerschap, haarverlies na de zwangerschap, haaruitval, haarverlies, haaruitval vrouwen, haarverlies vrouwen, zwangerschap haaruitval, zwangerschap haarverlies, behandeling haaruitval, behandeling haarverlies, natuur producten

Haaruitval na de zwangerschap

Haaruitval na de zwangerschap is een welbekend probleem, maar hoe komt dit en belangrijker is hier iets aan te doen?

Tijdens de zwangerschap, zoals vaak opgemerkt, ziet het haar van de vrouw er goed uit. De haren zijn gezond, goed van structuur, glanzend en vallen niet uit. Maar dan na de zwangerschap (doorgaans 3-4 maanden) vallen de haren uit (haaruitval na de zwangerschap) het gaat vaak met plukken tegelijk. Schrik dan niet dit is een heel normaal proces ! Hieronder zal ik u uitleggen waarom.

Haaruitval na de zwangerschap wat is er aan de hand?

Haaruitval na de zwangerschap is een normaal proces. Tijdens de zwangerschap wordt er meer oestrogeen en progesteron aangemaakt en dit zorgt ervoor dat de haren niet in de uitvalfase terecht komen. Normaal gesproken mag u gemiddeld 100 haren per dag verliezen, tijdens de zwangerschapsperiode verliest u geen haar. Logischerwijs heeft de haaruitval na de zwangerschap hier voornamelijk mee te maken. Die haren die niet uitgevallen zijn zullen in deze periode allemaal tegelijk uitvallen. De haren kunnen verdeeld over het gehele hoofd uitvallen, of in plukken, dit is persoonafhankelijk. Niet iedereen heeft last van haaruitval na de zwangerschap. In sommige gevallen waar er meerdere zwangerschappen hebben plaatsgevonden, kan het bij de ene zwangerschap heftiger zijn dan de andere.

Haaruitval na de zwangerschap is hier iets aan te doen?

Nogmaals is haaruitval na de zwangerschap een normaal proces, hier is niet veel tegen te doen. Echter kunt u wel nadenken over hoe u uw haar laat knippen en wat voor producten u gebruikt voor uw haar. Wij raden altijd natuurlijke producten aan, deze verzorgen en beschermen het haar het best.

Wat ik vaak tegenkom in de kliniek, zijn vrouwen waar na hun zwangerschap het haar is uitgevallen maar niet meer terugkomt. Hierbij is er meer aan de hand dan de normale haaruitval na de zwangerschap (Alopecia Postpartum). Namelijk is in dit geval de haaruitval de trigger voor bijvoorbeeld een andere vorm haaruitval ( Alopecia Androgenetica ) waardoor de individuele haarcel en de haargroeicyclus zichzelf niet kan herstellen. In dit geval is herstel goed mogelijk middels mesotherapie en led mesolichttherapie, ik zie hiervan heel goede resultaten.

Wilt u weten of een behandeling voor u van toegevoegde waarde kan zijn en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor uw herstel? Maak dan,via onderstaande link, een afspraak voor het intakeconsult.


Afspraak maken

haaruitval na de zwangerschap, haar verlies zwangere, post partum haaruit val