Nieuwe behandeling haaruitval : LED lichttherapie. De kracht van licht.

Er is een nieuwe behandeling haaruitval : LED lichttherapie

Wilt u een veilige, effectieve en klinisch bewezen behandeling van uw haaruitval ? De haarkliniek is de eerste in Nederland.Een eenvoudige, pijnloze, veilige en doeltreffende behandeling van uw haarprobleem. Het LED licht doet het werk door middel van photobiostimulatie. Wetenschappelijk bewezen *,**. Geschikt voor mannen en vrouwen.

nieuwe behandeling haaruitval LED meso lichttherapie
LED licht therapie: veilig en effectief

Al in 1967 werd bij toeval ontdekt dat zichtbaar rood licht van een laser haargroei stimuleert. Onderzoekers bemerkten dit tijdens onderzoek naar het effect van laserlicht op huidaandoeningen. Nadat het was geschoren groeide het haar weer veel sneller aan dan normaal. Later werd gevonden dat rood licht met een golflengte van 630-670 nanometer wordt geabsorbeerd door cytochroom C in de haarwortelcellen. Dit is een bepaald molecuul in de haarwortelcel en speelt een rol in de celprocessen. Een fotobiologische reactie zorgt voor stimulatie van celgroei en verhoogde activiteit in de cel en uitstel van groeistop.(apoptosis)

Later, in 1989, werd ontdekt dat het niet uitsluitend licht van een laser hoeft te zijn. Het is het licht zelf wat het effect geeft en niet speciaal de eigenschappen van de laser (coherente lichtgolven van één dezelfde golflengte) Dit betekent dat ook LED  licht kan worden gebruikt, dit heeft alle voordelen op de haarwortelcel zonder de bijkomende nadelen van een laser. (zoals juist beschadiging van de cel en het weefsel)

LED kan voldoende licht energie aan de cel geven voor het stimulerend effect zonder dat de energie te veel is en de cel beschadigt . LED licht is veilig en niet agressief.

Het onderzoek van LED als nieuwe behandeling haaruitval
Een dubbel blind placebo gecontroleerd onderzoek bij mannen met haaruitval (alopecia androgenetica) toonde aan dat in de behandelde groep het aantal haren met 39 % was toegenomen na 16 weken. Er werden geen bijwerkingen gevonden. Er werd een significante verbetering gevonden. (* the growth of human scalp hair mediated by visible red light laser and LED sources in males)
Een open onderzoek bij mannen en vrouwen met haaruitval liet een verminderde haaruitval zien na 1 maand, start van nieuwe haargroei na 2 maanden, en herstel van de haargrens en de kale plekken **

Het resultaat van deze nieuwe behandeling haaruitval
LED therapie helpt het haarverlies te verminderen en nieuwe haargroei te stimuleren. LED lichttherapie voorkomt een voortijdige groeistop van de haarwortel en bestrijdt de fibrose  (verlittekening) rondom de haarwortels. LED lichttherapie stimuleert de microcirculatie , de zuurstofvoorziening (oxygenatie)  en stimuleert het celmetabolisme. Resultaat:  minder haarverlies; meer gezond groeiend haar.

nieuwe behandeling haaruitval LED lichttherapie,herstel haardichtheid
1. haarverlies en minitiaturisatie haarwortels 2. LED lichttherapie 3. gezonde haarwortels, herstel haargroei, herstel haardichtheid

LED heeft de Amerikaanse FDA goedkeuring. LED lichttherapie is pijnloos, duurt plm 20 minuten per behandeling en is volledig veilig.  Onze LED lamp heeft een speciaal  antihaaruitval programma: de intensiteit , de duur en de cyclus van de lichtpulsen is vastgelegd.  Eerst is een opbouwkuur van zes behandelingen iedere 2 weken,  gevolgd door onderhoudsbehandelingen. Het schema wordt door drs Plinck opgesteld passend bij uw haarprobleem.

Maak hier direct een afspraak.

**(benefits of combining mesotherapy and LEDs in the treatment of alopecia : S Beilin: J.Med. Esth et Chir. Derm. Vol XXXX 157 Mars 2013;13-16)

nieuwe behandeling haaruitval LED lichtherapie, drs plinck
drs plinck zelf onder de LED lamp op congres

Categorie

misschien ook interessant

Tags