LED Mesolichttherapie: waarom het werkt tegen haaruitval

Studies hebben aangetoond dat LED mesolichttherapie werkt tegen haaruitval bij mannen en vrouwen.

Verder haarverlies wordt voorkomen en de hergroei van nieuw haar wordt gestimuleerd. In onderzoekstaal is LED licht een anageen-inductor, wat betekent dat LED nieuwe haargroei- dus ook op voorheen kale plekken – op gang brengt. En dat is heel goed nieuws vooral ook omdat LED licht volkomen veilig is.

Het LED licht dat gebruikt wordt bij haaruitval heeft een speciale golflengte ( 670nm) waardoor het licht in de bovenlaag van de huid doordringt en de stamcellen bereikt. (plm 1 mm onder het huidoppervlakte)

Het licht wordt door de cellen opgevangen en omgezet in energie voor de cel. (licht bevat immers energie in de vorm van fotonen) De cellen worden letterlijk actiever, kunnen zich beter delen en nieuwe en sterkere haren maken. Daarnaast stimuleert de LED mesolichttherapie de microcirculatie in de hoofdhuid en een betere bloedsomloop betekent een betere zuurstofvoorziening en betere verwijdering van afvalstoffen.

Al de effecten zijn fotobiostimulatie.

led, led mesolichttherapie, led haaruitval, led behandeling haar

Bewijs geleverd LED meso lichttherapie

Het effect van licht op de huid en de medische toepassing ervan wordt al sinds tientallen jaren terdegen bestudeerd. De kennis voor de behandeling van haaruitval met LED licht is stap voor stap opgebouwd. Recent is een dubbelblinde studie gepubliceerd. De behandelde groep omvatte 240 mannen en vrouwen. Bij het begin van de studie en aan het einde werd een huidbiopsie verricht ( voor microscopisch onderzoek) en foto’s genomen.  Ook de haardikte werd gemeten. Met uitzondering van slechts één persoon trad bij iedereen een volledige stop van verder haarverlies op . Met uitzondering van 3 personen was bij iedereen een duidelijke hergroei van haar zichtbaar en werd het haar dikker en sterker. Resultaten werden bevestigd met micoscopisch onderzoek.

In Science van oktober 2013 wordt het effect van licht goed uitgelegd en  de arts die onderzoek verricht is onder de indruk van de studieresultaten : Light as Medicine? Researchers Explain How.

Veilig.

LED licht is geen laser en daardoor heeft LED licht geen hitte effecten, wordt er geen schade toegebracht aan de huid en zijn er geen bijwerkingen bekend. LED lichtbehandeling heeft de Amerikaanse FDA goedkeuring. Een behandeling duur plm 20 minuten, is volkomen pijnloos en is ontspannend.

Maak hier direct een afspraak.

Wilt u meer informatie ?  email: vraag@haarkliniek.com  

Kijk hier een korte introductiefilm van de fabrikant en onderzoeksinstituut:

Categorie

misschien ook interessant

Tags