Help ik word kaal , mijn verhaal.

Help ik word kaal. Haaruitval bij mannen zie ik steeds vaker, steeds jonger.
Je kunt er iets aan doen.

“Op mijn 19e begon mijn haar uit te vallen. Ik had altijd dik mooi haar maar nu dat ik 23 ben is er bijna niets meer van over. Niemand gelooft meer dat ik nog maar 23 ben want ik zie er veel ouder uit. Iedere keer als ik uit ga geeft me dat een rotgevoel  en zie ik niks anders dan mensen met een volle kop met haar. Als ik opsta kijk als eerste in de spiegel.  Ik kan er nog steeds niet aan wennen . Ik denk dat ik niet meer aantrekkelijk ben en het maakt me heel onzeker. Het houdt me bezig meer dan ik wil en ik denk er de hele dag aan. Veel mensen maken er geintjes over maar ik kan er absoluut niet om lachen.”

Herken je dit verhaal ?
Haaruitval op jonge leeftijd en kaalheid bij mannen komt nu vaker voor dan ooit  en veel mannen besluiten voor hun 30e daar iets aan te doen. Een recent onderzoek laat zien dat er een duidelijke piek te zien is in het aantal mannen dat last heeft van haaruitval tussen  21 en 30 jarige leeftijd. Daarna neemt het  geleidelijk af.

Ook in onze kliniek  zie ik een duidelijke toename van jonge mannen die last hebben van haaruitval. Ooit was aangetoond dat ongeveer tweederde van alle mannen last heeft van kaalheid rond hun 40e levensjaar maar nu wordt dat aantal al op veel jongere leeftijd gehaald. De  statistiek laat zien dat de leeftijd waarop haaruitval begint jonger wordt en het aantal mannen dat last heeft van kaalheid toeneemt.

Haaruitval heeft te maken met meerdere oorzaken. Erfelijke aanleg speelt een rol,maar ook lifestyle, milieufactoren en stress. Uiteindelijk leidt dit tot een verhoging van het DHT (dihydrotestosteron ) in de haarfollikel waardoor haaruitval en kaalheid veroorzaakt wordt. Gelukkig zijn de behandelingsmogelijkheden sterk verbeterd in de laatste tijd. Er zijn medisch bewezen haargroeimiddelen. En het stoppen van haaruitval en hergroei van haar  zelfs op plaatsen waar het nu kaal is, is zeer wel mogelijk.

Maak een afspraak voor een intake consult klik hier

Categorie

misschien ook interessant

Tags