Help ik word kaal , mijn verhaal.

Help ik word kaal. Haaruitval bij mannen zie ik steeds vaker, steeds jonger.
Je kunt er iets aan doen.

“Op mijn 19e begon mijn haar uit te vallen. Ik had altijd dik mooi haar maar nu dat ik 23 ben is er bijna niets meer van over. Niemand gelooft meer dat ik nog maar 23 ben want ik zie er veel ouder uit. Iedere keer als ik uit ga geeft me dat een rotgevoel  en zie ik niks anders dan mensen met een volle kop met haar. Als ik opsta kijk als eerste in de spiegel.  Ik kan er nog steeds niet aan wennen . Ik denk dat ik niet meer aantrekkelijk ben en het maakt me heel onzeker. Het houdt me bezig meer dan ik wil en ik denk er de hele dag aan. Veel mensen maken er geintjes over maar ik kan er absoluut niet om lachen.”

Herken je dit verhaal ?
Haaruitval op jonge leeftijd en kaalheid bij mannen komt nu vaker voor dan ooit  en veel mannen besluiten voor hun 30e daar iets aan te doen. Een recent onderzoek laat zien dat er een duidelijke piek te zien is in het aantal mannen dat last heeft van haaruitval tussen  21 en 30 jarige leeftijd. Daarna neemt het  geleidelijk af.

Ook in onze kliniek  zie ik een duidelijke toename van jonge mannen die last hebben van haaruitval. Ooit was aangetoond dat ongeveer tweederde van alle mannen last heeft van kaalheid rond hun 40e levensjaar maar nu wordt dat aantal al op veel jongere leeftijd gehaald. De  statistiek laat zien dat de leeftijd waarop haaruitval begint jonger wordt en het aantal mannen dat last heeft van kaalheid toeneemt.

Haaruitval heeft te maken met meerdere oorzaken. Erfelijke aanleg speelt een rol,maar ook lifestyle, milieufactoren en stress. Uiteindelijk leidt dit tot een verhoging van het DHT (dihydrotestosteron ) in de haarfollikel waardoor haaruitval en kaalheid veroorzaakt wordt. Gelukkig zijn de behandelingsmogelijkheden sterk verbeterd in de laatste tijd. Er zijn medisch bewezen haargroeimiddelen. En het stoppen van haaruitval en hergroei van haar  zelfs op plaatsen waar het nu kaal is, is zeer wel mogelijk.
Maak een afspraak voor een intake consult klik hier

7 Reacties

Avatar
Herman 16-10-2015, 19:40

Ik heb veel gestelde vragen zien beantwoord.
Echter ik zou willen weten of deze behandeling ook werkt op oudere leeftijd.
Als je bv op deze leeftijd (60) een vollere haardos wilt kan bovenstaande dan een positieve bijdrage leveren
of is het zinloos.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-10-2015, 12:26

ook op oudere leeftijd kan de behandeling resultaat hebben, maar ook hier geldt dat we realistisch moeten zijn in onze verwachtingen. logischer wijze neemt de groeikracht af met toenemen van de leeftijd

Reageer
Avatar
Penelope 10-03-2015, 18:52

Ik heb een vraag. Ik ben een 17-jarige meisje. De laatste drie maanden heb ik ontzettend veel haaruitval. En ik weet niet precies wat ik er tegen moet doen. Of wat de oorzaak ervan is. Ik denk dat het komt, omdat ik bepaalde stoffen tekort heb. Maar wat kan ik hiertegen doen?

Reageer
Avatar
Dirk 07-10-2014, 21:54

Ik heb een vraag: ik heb nu bijna 2 jaar behoorlijke haaruitval en ik heb inmiddels diepe inhammen gekregen. Dit lijkt AGA te zijn, maar hoe kan het dan dat de haren uit mijn zogeheten “eeuwige haarkrans” ook uitvallen?? mvg

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-10-2014, 16:55

in principe wordt een man niet kaal aan de zijkant en achterkant als er sprake is van alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid), merk je daar toch haarverlies dan is er misschien meer aan de hand

Reageer
Avatar
Rob. Sewpal 22-01-2014, 15:10

Geen reactie maar een vraag .
Ik heb al enige tijd wat kale plekken op mijn hoofd huid .
Vroeg me af of er wat aan te doen is .
Ik hoor graag van u .

Met vriendelijke groeten.

Rob . Sewpal

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 23-01-2014, 11:41

als het gaat om de mannelijke kaalheid is er wel degelijk iets aan te doen, zijn het echt kale ronde plekken verspreidt over het hoofd dan is de behandeling een stuk moeilijker

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck