Haaruitval bij jongeren : wat nu ?

Merk je dat je haar verandert , niet meer is zoals eerst, of erger,  dat je haar dun wordt of zelfs uitvalt ? Ik zie veel haaruitval bij jongeren.

Wees niet ongerust dat het komt door je brommerhelm, pet, hoofddoek etc want je haar kan niet verstikken. De haarwortel zit in de huid en wordt gevoed vandoor de bloedvoorziening van binnenuit.

Haarstyling produkten zoals mousse, lak, spray kunnen geen kwaad voor je haar. Wel moet je oppassen met verf en permanent; je haar kan beschadigen en afbreken. Verf en permanent bevatten vaak agressieve chemische stoffen die de haarstructuur en de haarschubben (cuticula) beschadigen. Je haar wordt bros en breekt af, vaak al in de huid dus het lijkt op haaruitval. En gebruik de fohn spaarzaam, ook te veel warmte beschadigt de haarschubben.

haaruitval bij jongeren
haaruitval bij jongeren, wat nu ?


Haargroei en haaruitval zijn geen gelijkmatig continu verschijnsel: het gaat in periodes. Dat betekent dat er periodes zijn van veel haargroei afgewisseld met periodes van haaruitval.(waarin in feite het oude haar wordt vervangen door nieuwe haren) Zo mag je gemiddeld 100 haren per dag verliezen zonder dat dit kwaad kan. Maar ben je ongerust over je haar, wordt je haar dun, krijg je al inhammen of is je haar niet meer zo vol,  maak dan een afspraak.  Tegenwoordig kunnen  we  haaruitval bij jongeren prima behandelen, vaak al heel gemakkelijk!

Ik krijg veel vragen over het gebruik van haarwax of haargel en of dat kwaad kan. Vaak gaat het goed en kan het niet zo veel kwaad, maar als je al een haarprobleem hebt, moet je wel extra oppassen. Veel haarwax en haargel soorten bevatten schadelijke (chemische) stoffen die nadelig zijn voor je haar en je haargroei en je hoofdhuid kunnen irriteren. Daarom hebben we een 100% natuurlijke haarwax en 100% natuurlijke haargel. Deze zijn volkomen veilig, beschermen je haar tegen haarverlies en houden je hoofdhuid gezond.

haaruitval bij jongeren, natuur haargel, beste haargel, haargel haaruitval
100% natuur haargel
haaruitval bij jongeren, haarwax, beste haarwax, haarwax haaruitval
100% natuur haarwax

Categorie

misschien ook interessant

Tags