Hoe kunnen mannen haaruitval verminderen

Haaruitval bij mannen kan heel vervelend zijn en de angst om kaal te worden leeft bij veel mannen, hoewel het niet gemakkelijk is dit toe te geven. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen als je merkt dat je haar dunner wordt.

 • Stap 1.
  Eet gezond. Een voedingspatroon met weinig eiwit of ijzer kan haaruitval versterken. Voedzame maaltijden die veel groenten, fruit, vezels, maar ook mager vlees bevatten zijn niet alleen voor hele gezondheid van belang maar zeker ook voor de gezondheid van je haar. Vis, zuivelproducten en groenten zijn onmisbaar.

 • Stap 2.
  Slik je geneesmiddelen die nadelig zijn voor je haar?  Als je geneesmiddelen gebruikt, lees goed de bijsluiter of er de bijwerking haaruitval genoemd wordt. Bijvoorbeeld middelen tegen hoge bloeddruk, tegen cholesterol, bepaalde pijnstillers, bloedverdunners, tegen acne, tegen hartproblemen, tegen depressie, kunnen nadelig zijn voor het haar. Als dat zo is, overleg met de (huis)arts of de dosis kan worden aangepast of dat er een vervangend middel is zonder kans op haaruitval.

 • Stap 3.
  Wees voorzichtig met je haar. Als je het haar vaak kleurt of bleekt raakt het haar beschadigd waardoor het afbreekt. Ook is het beter het haar te laten drogen zonder gebruik van de föhn. Producten zoals gel, wax en schuim kunnen geen kwaad.

 • Stap 4
  hoe kunnen mannen haaruitval verminderen Start met een haargroeimiddel de belangrijkste manier hoe kunnen mannen haaruitval verminderen. De medische wetenschap staat niet stil. Lange tijd was het niet of nauwelijks mogelijk de haarwortel te stimuleren en aan te zetten tot nieuwe haargroei. Nu wordt dat steeds beter mogelijk. Er zijn inmiddels een aantal haargroeimiddelen. Wees niet bang dat je haarwortels zomaar dood zijn, dit gebeurt maar heel zelden. Bij haaruitval zijn de haarwortels steeds minder actief: zie het als een winterslaap. De bestaande haargroeimiddelen zijn niet de producten die je zomaar bij de drogist kunt halen, maar deze middelen worden voorgeschreven door een arts. Onze kliniek is geheel gespecialiseerd in haaruitval en heeft de modernste behandelingen.

  Maak een afspraak als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

 • Stap 5
  Wees geduldig. Haar groeit maar langzaam.  Na een ziekte, stress, bepaalde geneesmiddelen duurt het gemiddeld een jaar voordat je haar weer de oude is.

8 Reacties

Avatar
Stefan 24-06-2020, 22:01

Ik heb nog een vol bos haar alleen heb ik wel inhammen en ben ik bang dat m’n haren uit vallen werkt het haarserum ook op een vol bos haar en of inhammen zo ja kan ik dit gewoon over m’n haren gooien en dan verdelen met m’n vingers?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-07-2020, 18:23

ja dan werkt het ook, maar druppel het serum op de hoofdhuid ( zo veel tussen het haar door) en verdeel het met je vingertoppen,

Reageer
Avatar
Ben 25-01-2013, 10:09

Hoi Jaap,
Ik heb net als jij toppik gebruikt en inderdaad zag je er dan beter uit.
Vorig jaar begonnen mijn haren uit te vallen. Ik ben naar dr.Plinck gegaan en kreeg
haarserum voorgeschreven met vitaminen. Ik gebruik het nu drie maaanden en
de haren beginnen terug te komen.Als je meer wilt weten laat het dan weten

Reageer
Avatar
Ay 10-01-2018, 23:56

Hoi ben, mag ik vragen welke serum je voorgeschreven kreeg? En of je nog steeds resultaat hebt

Reageer
Avatar
Jaap e. 23-01-2013, 13:55

Hoi,

Ik heb al tijden last van haaruitval. Eerst wist ik dit te camoufleren met een haarpoeder dat super million hair heet. Dat werkte erg goed. Niemand die het zag en mijn haar zag er weer vol uit. Nu merk ik echter dat het een gevecht is dat ik niet kan winnen. De lichte plekken worden groter en ook de voor haargrens schuift steeds verder op. Op de website cosmeticlabs.nl (waar ik de haarpoeder vandaan haal) zag ik een product dat haargroei stimuleert. Revivogen. Nu wil ik graag eens weten of dit me kan helpen mijn haardos weer terug te krijgen (hoewel erbij staat dat het vooral preventief is…). Kan iemand mij hierin adviseren?

Alvast bedankt!

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 23-01-2013, 17:07

ik ken het middel revivogen. Helaas staat er niet beschreven wat er precies in zit en hoe de zogenaamde werking is aangetoond. Ook heeft het middel geen keurmerk, zoals onze producten. Het lijkt mij verstandig eerst een haarwortelonderzoek te laten doen (dat kunnen wij) zodat de oorzaak duidelijk wordt. En dan de behandeling te kiezen die het meest geschikt is. Een behandeling of haargroeimiddel met een wetenschappelijk bewezen werking heeft vanzelfsprekend de voorkeur. (wij werken uitsluitend met dergelijk bewezen producten en behandelingen)

Reageer
Avatar
Mickey 10-09-2019, 23:36

Waar kan ik die onderzoek laten doen naar mijn haarwortels?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-09-2019, 16:53

alleen bij ons in de kliniek in Rotterdam

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck