Hoe kunnen mannen haaruitval verminderen

Haaruitval bij mannen kan heel vervelend zijn en de angst om kaal te worden leeft bij veel mannen, hoewel het niet gemakkelijk is dit toe te geven. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen als je merkt dat je haar dunner wordt.

 • Stap 1.
  Eet gezond. Een voedingspatroon met weinig eiwit of ijzer kan haaruitval versterken. Voedzame maaltijden die veel groenten, fruit, vezels, maar ook mager vlees bevatten zijn niet alleen voor hele gezondheid van belang maar zeker ook voor de gezondheid van je haar. Vis, zuivelproducten en groenten zijn onmisbaar.

 • Stap 2.
  Slik je geneesmiddelen die nadelig zijn voor je haar?  Als je geneesmiddelen gebruikt, lees goed de bijsluiter of er de bijwerking haaruitval genoemd wordt. Bijvoorbeeld middelen tegen hoge bloeddruk, tegen cholesterol, bepaalde pijnstillers, bloedverdunners, tegen acne, tegen hartproblemen, tegen depressie, kunnen nadelig zijn voor het haar. Als dat zo is, overleg met de (huis)arts of de dosis kan worden aangepast of dat er een vervangend middel is zonder kans op haaruitval.

 • Stap 3.
  Wees voorzichtig met je haar. Als je het haar vaak kleurt of bleekt raakt het haar beschadigd waardoor het afbreekt. Ook is het beter het haar te laten drogen zonder gebruik van de föhn. Producten zoals gel, wax en schuim kunnen geen kwaad.

 • Stap 4
  hoe kunnen mannen haaruitval verminderen
  Start met een haargroeimiddel de belangrijkste manier hoe kunnen mannen haaruitval verminderen. De medische wetenschap staat niet stil. Lange tijd was het niet of nauwelijks mogelijk de haarwortel te stimuleren en aan te zetten tot nieuwe haargroei. Nu wordt dat steeds beter mogelijk. Er zijn inmiddels een aantal haargroeimiddelen. Wees niet bang dat je haarwortels zomaar dood zijn, dit gebeurt maar heel zelden. Bij haaruitval zijn de haarwortels steeds minder actief: zie het als een winterslaap. De bestaande haargroeimiddelen zijn niet de producten die je zomaar bij de drogist kunt halen, maar deze middelen worden voorgeschreven door een arts. Onze kliniek is geheel gespecialiseerd in haaruitval en heeft de modernste behandelingen.

  Maak een afspraak als je hiervoor in aanmerking wilt komen.

 • Stap 5
  Wees geduldig. Haar groeit maar langzaam.  Na een ziekte, stress, bepaalde geneesmiddelen duurt het gemiddeld een jaar voordat je haar weer de oude is.

Categorie

misschien ook interessant

Tags