Beste verzorging droog en fijn haar

tips haaruitval bij vrouwen

De beste verzorging droog en fijn haar kan erg frusterend zijn.
Vooral als je last hebt van droog, bros, futloos haar dat ook nog gemakkelijk breekt of vol zit met dode puntjes.  Deze problemen zie ik vooral bij haar met een dunne diameter; iedere haar op zich is dan dun, zoals bij blond haar.  Terwijl donker haar (vooral zwart steil haar) vaak een grote diameter heeft en iedere haar is dan dikker.

Als je fijn haar hebt, heb je vaker problemen met haarvolume. Is je haar droog dan kun je er moeilijk een model in aanbrengen. (je haar ‘zit’ niet) Zorg dan in ieder geval dat je haar weer gezond wordt. Hier vind je tips voor de beste verzorging droog en fijn haar.

 • Stap 1 Gebruik geen chemische producten.
  Deze bevatten agressieve ingrediënten die je haar en je hoofdhuid uitdrogen. Je cuticula (de beschermlaag) van je haar raakt beschadigt  dit is een slechte verzorging droog en fijn haar : je vergroot je haarprobleem van alleen maar.  Dus blijf weg van haarverf, highlights en permanent.

 • Stap 2 Gebruik een shampoo zonder natriumlaurylsulfaat (SLS)
  Een veilige shampoo vind je bijvoorbeeld in de reformwinkel of neem de shampoos die special door ons ontwikkeld zijn en volkomen veilig zijn als verzorging droog en fijn haar,  met keurmerk: (klik hier ).  Gebruik na het haarwassen een leave-in conditioner; breng een klein beetje aan van de conditoner (maar iets meer in de uiteinden van je haar) en spoel deze niet uit.  Je moet er op letten dat het doogste gedeelte van je haar behandeld wordt en de rest niet of een stuk minder zodat de conditioner niet te zwaar wordt. Gebruik bij het wassen niet te veel shampoo (1x wassen is genoeg) en was het niet te vaak: 2 – 3 maal per week. Gebruik een conditioner ook op dagen dat je haar niet wast. Op nat haar aanbrengen is dan voldoende.

  Maak zelf je glans spray. Neem een halve liter gekookt water (dan is de kalk er uit) , voeg een halve eetlepel kamille en halve eetlepel citroengras toe. Laat het afkoelen. Zeef het eventueel en giet het in een (planten)verstuiver. Zo kun je je haar iedere ochtend even opfrissen en extra glans geven.

 • Stap 3 Masseer je hoofdhuid en haar met arganolie of olijfolie.
  Als je een paar druppels gebruikt hoef je het niet uit te spoelen, vind je het te vet laat het dan plm 10 min intrekken en spoel het dan uit.

 • Stap 4 Hou met je kapsel rekening met de condititie van je haar
  Een goede kapper kan je advies geven welke coupe het beste bij jouw type haar past. Vaak valt je haar beter als je het vooraan wat korter houdt, de rest rond je gezicht laat vallen en je haar niet te lang is. (zoals een bob) Hou je dode puntjes bij. Meestal eens per 6 weken.

  • Succes met je verzorging droog en fijn haar.

Categorie

misschien ook interessant

Tags