Keratine behandeling. Liever niet

keratine behandeling

De laatste tijd is de zogenaamde keratine behandeling of Braziliaanse haarbehandeling erg in opkomst.  Je hoort er steeds meer over en velen zijn enthousiast. Het lijkt vooral een uitkomst voor haar dat moeilijk in model te brengen is, zoals krullend of kroezend haar en pluizig of beschadigd haar. Het maakt je haar glanzender en zachter. Je haar is gedurende enkele maanden veel makkelijker in model te brengen en te houden.

Maar wat is een keratine behandeling precies en is het wel zo onschuldig? Een keratine behandeling bestaat uit een mix van chemische stoffen met formaldehyde,  een conditioner en keratine.(het eiwit waaruit het haar is opgebouwd) Na wassen en föhnen wordt in je haar de mix gedeelte voor gedeelte aangebracht, er doorheen gekamd, gedroogd en met (strijkijzer)warmte gefixeerd. Na 2 to 4 uur wordt het uitgewassen. Het probleem is dat om de keratine behandeling effectief te maken, formaldehyde of formaline noodzakelijk is. Er is een kans op allergie. Het kan irritatie veroorzaken van de huid, ogen, en bovenste luchtwegen.

keratine behandeling chemische stoffen
Bovendien staan deze stoffen bekend als kankerverwekkend. De concentratie van deze chemische stoffen gebruikt bij de keratine behandeling is weliswaar laag en tijdens de behandeling moet er goed geventileerd worden. Maar toch, het is niet altijd even duidelijk wat de precieze concentratie is van de formaldehyde /formaline en niet altijd wordt voldoende geventileerd. Veelal is de concentratie een veelvoud van de maximaal toegestane 0, 2 %: tot wel 12 % aan toe !!  In potentie blijft het een duidelijk gezondheidsrisico. Juist omdat wel bekend is dat formaldehyde/formaline gevaarlijke stoffen zijn, zijn er zogenaamde ‘formaldehyde vrije’ keratine behandelingen. Maar deze bevatten dan een verwante stof, een ander aldehyde wat het probleem niet minder maakt, maar misschien alleen nog maar erger.

Wil je het veilig: kies iets anders! Wil je een volkomen veilige en natuurlijke haarstimulans voor gezonde haargroei, minder uitval, gezonde haarstructuur)  klik hier.

73 Reacties

Avatar
Manou 01-09-2020, 16:13

Goedendag,

Ik heb een aantal jaar geleden bij de kapper Curly laten zetten. De eerste keer was goed bevallen. Na ongeveer 3 maanden, omdat het uit was gegroeid willen laten zetten. Na een week kreeg ik volop haaruitval, echt plukken haar verloor ik. Ik heb nu volop kale plekken op mijn hoofd en haarpijn. Nu nog steeds last van haarpijn, en de kale plekken zitten er nog. Wat kunt u mij adviseren?

Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-09-2020, 10:44

gebruik onze vitaal haarwasgel en het biologisch haargroeiserum voor herstel : https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/
succes

Reageer
Avatar
Mevrouw H 02-05-2020, 11:59

Beste heer Plinck,

Inmiddels meer dan een jaar geleden (+/- 15 maanden) heb ik een keratinebehandeling laten uitvoeren bij de kapper. Ik merk dat mijn eigen haarstructuur nog steeds niet terug is (ik had van mezelf slag/krullen en heb nu heel piekerig haar). Daarnaast merk ik dat ik steeds meer last heb van haaruitval; als ik aan m’n haar zit komen er altijd wat haren mee en als ik m’n haar was neem ik erg veel haren mee en zit het putje daarna vol. Kan dit de oorzaak zijn van de keratinebehandeling (aangezien het dus al wel een poos geleden is)? En welke producten raad u mij aan om haaruitval zoveel mogelijk tegen te gaan en voor het herstel van het haar naar mijn eigen haarstructuur?

Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw H

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-05-2020, 10:00

ja, een keratine behandeling geeft doorgaans veel schade aan de structuur van het haar, ik raad de vitaal haarwasgel aan de de UV conditioner om het haar te beschermen, succes,

Reageer
Avatar
Priscilla 22-01-2020, 16:28

Hallo,
Ik heb onlangs mijn haren in een kapsalon lichter laten verven. Dit door veel blonderen en verven door een “kleurspecialist”. Nu kan ik mijn haren niet, föhnen, stijlen of normaal uitkammen zonder dat er enkel flosjes uitkomen ipv mijn normale dikke haren. Ze adviseerde een keratine behandeling, gezien slechte recensies of meer haaruitval en kale plekken vraag ik me af wat dan wel eventueel goed kan zijn voor mijn brosse afbrokkelende haar.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-01-2020, 14:14

nee ik kan keratine niet adviseren

Reageer
Avatar
Angrla 08-03-2019, 09:34

Goededag Ik las uw artikel en heb toch een vraagje.
Ik doe inmiddels al een jaartje of 4 bijna dagelijks keratine behandelingen.
Ik vraag me toch af of dit mijn gezondheid aan kan tasten.
Aangezien ik steeds meer lichamelijke klachten krijg.
Ik gebruik wel producten die formaldehyde vrij zijn.
Wat zo7den de symptomen kunnen zijn van langdurig de dampen inademen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-03-2019, 11:01

dagelijks keratine kan ik niet aanraden, om mogelijk schadelijke gevolgen van de dampen zo veel mogelijk te beperken toepassen in een goed geventileerde ruimte

Reageer
Avatar
ik wil de behandeling uit mijn haar 30-06-2019, 11:41

hallo ik ben Tamara en zou graag willen weten hoe ik een keratine behandeling uit mijn haar krijg zodat ik weer mijn krullen terug heb.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-07-2019, 20:00

het moet er vanzelf uitgroeien , helaas. Dit duurt plm 6-9 maanden

Reageer
Avatar
Bouchra halioua 26-07-2019, 06:38

Beste dokter,

Ik heb in het verleden wel eens keratine gebruikt en nu is het er helemaal uit. Ik heb een schildklier aandoening en heb last van kale plekken. Ik föhn mijn haar elke dag maar zou beter zijn keratine te gebruiken maar ik durf niet. Wat raad u mij aan? Zou een keratine behandeling dit verergeren?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-07-2019, 09:56

keratine behandelingen raad ik nooit aan, zeker als er een schildklieraandoening is, de kans is erg groot dat je haar alleen maar verder droog en beschadigd wordt. neem ons biologisch haargroeiserum en de vitaal haarwasgel om je haar voller en steviger te maken: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
Brahim 06-08-2019, 18:49

Beste Heer Plinck,

Ongeveer 3 maanden terug heb een keratine behandeling laten doen, echter ben ik sinds een maandje enorm haar aan het verliezen en zodanig ook dat er haast kale plekken aan het ontstaan zijn.

1- Zou het helpen om mijn haar zeer kort te laten knippen ?
2- Haaruitval door keratine, ben ik nu voor altijd de haren die zijn uitgevallen kwijt ?
3- Wat voor producten raad u aan om het een beetje tegen te vechten en eventueel voor een snellere herstel ?

Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 12-08-2019, 11:09

helaas raakt het haar door keratine beschadigt waardoor het afbreekt. je kunt het knippen maar daarmee verdwijnt de beschadiging niet automatisch. voor herstel adviseer ik onze vitaal haarwasgel en de natuukuurconditioner: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Avatar
Fatima 15-01-2019, 21:49

Dag,

Heb altijd de keratine van sunliss gebruikt die goed bij mijn haar paste. Nu heb ik bij een kapper een gedaan zonder chemische toevoegingen en mijn haar is niet alleen veel
Lichter geworden maar ook breekt het af en is broos en pluizig onderaan. Daarnaast heb ik ook schilfwra gekregen. Soort roos wat ik voorheen nooit heb gehad. Wat kan ik nu het beste doen behalve een flink stuk afknippen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-01-2019, 09:02

ik denk dat je haar toch beschadigd is geraakt waardoor het afbreekt en de hoofdhuid is waarschijnlijk iets geiiriteerd. ik adviseer onze vitaal haarwasgel voor het herstel van haargroei en de kalmering van de hoofdhuid. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
Riley 15-01-2019, 13:17

Goed artikel!

Reageer
Avatar
Soumaya 28-10-2018, 15:23

Ik heb laatst een keratine behandeling gehad.
Mijn haar valt enorm uit na de behandeling, maar ik heb ook een kale plek gekregen. De plek heb ik na de behandeling ontdekt (het is link onder aan de achter kant). De dame die de behandeling bij mij gedaan heeft beweert dat het niet door de keratine komt. Helaas was het aan de achterkant dus ik heb t zelf niet kunnen zien en k weet niet zeker wanneer het gebeurt is. Ik weet vrijwel zeker, als ik de kale plek eerder had, dat mijn omgeving me wel gewaarschuwd had.
Weten jullie meer over kale plekken ??

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-10-2018, 10:45

meestal raakt het haar verzwakt door keratine behandelingen en breekt het af waardoor kale plekken kunnen ontstaan, doe voorlopig geen keratine behandelingen meer zodat het haar kan herstellen en ik adviseer onze vitaal haarwasgel https://haarkliniekshop.com/vrouwen/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
saloua 11-08-2018, 22:21

Beste drs. Plinck,

Ik heb vorige week een keratinebehandeling laten doen (Ionar). Tijdens het aanbrengen van de keratine brandde mijn hoofdhuid enorm en dit heeft er ongeveer 30 minuten ingezeten. Is dit brandend gevoel normaal bij een keratine behandeling?

Vervolgens goed uitgespoeld. Ik heb mijn haar thuis na 2,5 dag gewassen met de Oloe Vera Shampoo en conditioner van dr. Organic. Mijn hoofdhuid voelt bij het aanraken pijnlijk aan en heb bergen schilfers op mijn hoofdhuid. Ik ben nu zo bang dat ik haaruitval krijg na alles wat ik hier gelezen heb en heb een ongelofelijke spijt dat ik deze behandeling heb laten doen.

Mijn vraag is nu hoe kan ik voorkomen dat ik haaruitval krijg en hoe kan ik de keratine er z.s.m. uitkrijgen? Is de shampoo die ik gebruik vergelijkbaar met de shampoo die u aanraad?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Groet,

Saloua

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-08-2018, 18:43

ik ben bang dat je haar en hoofdhuid er even doorheen moet voor er herstel kan plaatsvinden, ik heb geen ervaring met producten van dr organic wel weet ik dat onze aloe vera haarwasgel het meest mild en herstellend is voor haar en hoofdhuid

Reageer
Avatar
Wissal 27-03-2019, 04:42

Hallo, ik heb een klein vraagje?
Zaterdag heb ik mijn haar gewassen met een professionele shampoo van de kapper. Gisteren avond heb ik mijn haar gewassen met shampoo voor krullen, want ik heb altijd krullend haar. Na het wassing ruikt mijn haar enorm naar keratine en mijn haar is stijl. Kan ik deze probleem oplossen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 01-04-2019, 09:33

ik adviseer onze aloe verahaarwasgel om mee te wassen : https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
Fiona 09-07-2018, 19:26

Schilverige soort berg op de hoofdhuid, hoe krijg ik de wortelzakjes open en gevoed bvd

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 16-07-2018, 20:30

neem onze antiroos shampoo en gebruik deze afwisselend met de aloe vera haarwasgel. succes
https://haarkliniekshop.com/producten/shampoos-en-conditioners/

Reageer
Avatar
Sabine 14-05-2018, 14:41

Beste Drs E. Plinck,

Na 3 eerdere keratine-behandelingen ben ik bij mijn vierde keer behandeld met een italiaanse variant. Deze procedure duurde in zijn totaliteit nog geen uur. Echter vrijwel meteen na het begin van de behandeling begon mijn haar kleine krulletjes en tekenen van verschroeiing te vertonen.
Mijn kapster begon hierna direct mijn haar uit te spoelen en heeft geen fixatie meer toegepast.

Resultaat,
Mijn haar is zwaar beschadigd, extreem droog, zit vol met kleine krulletjes en is over de gehele lengte gebroken.

Kan iemand mij een goed en deskundig advies geven hoe ik dit probleem kan oplossen?

Bij voorbaat dank.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-05-2018, 16:42

ik denk dat het nu verstandig is je haar met rust te laten en de kans geven weer gezond uit te groeien. dit duurt 6-9 maanden. in deze tijd liefst niet verven, geen stijltang, ontkroezen, zeker geen keratinebehandelingen meer .
om het herstel te stimuleren adviseer ik de vitaal haarwasgel en de UV kuur conditioner: https://haarkliniekshop.com/producten/vrouwen/

Reageer
Avatar
E. De Vos 25-06-2018, 03:35

Beste,

Ik heb in september 2017 een keratine behandeling ondergaan, ik wou stijl haar, gedurende 3/4 maand was mijn haar mooi glanzend en stijl. Ik merkte wel op dat mijn haar moeilijk te verzorgen was, ik kreeg knopen en droog haar van de shampoo en conditioner, moeilijk doorkambaar. Ik kocht de shampoo enconditioner bij de kapper van het merk Inoar.

Ik heb recent terug een keratine behandeling laten uitvoeren, deze keer bij een andere kapper. Ze gebruikt de producten Natura Keratin, ze gaf me ook een shampoo zonder sulfaten die moest ik gebruiken om mijn haar te wassen, ik mocht wel gewone conditioner gebruiken.
Nu 2 weken later is mijn haar heel dun, verlies ik veel haar wanneer ik er door ga met kam of met mijn hand, ook na het wassen. Mijn haar jeukt ook, het is super zacht wel, bovenaan glanst het maar vanonder ziet het er droog en gespleten uit. Ik ben echt bang geworden, door de haaruitval.
Hoe behandel ik mijn haar het beste nu?

Eva

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 09-07-2018, 10:18

het best is inderdaad te wassen met een shampoo zonder SLS ( sulfaten ) Mijn advies is daarmee door te gaan. Door de keratine behandeling is het haar meest waarschijnlijk beschadigd; het duurt 6-9 maanden helaas voordat alles weer hersteld is. ik begrijp dat het al wat beter gaat, mijn advies is zo door te gaan en nog even geduld te hebben ( maar geen keratine behandelingen meer)

Reageer
Avatar
E.Vos 02-05-2018, 21:49

Help! Keratine behandeling laten doen, volgens hen, zonder chemicalien en formaldehyde. Maar mijn haar is nu na het wassen vol klitten en superdroog. Pas na het uitkammen en drogen met een föhn is het super zacht en krulvrij. Hoort dit? Of is er een product wat het na het wassen direct zacht maakt? Het kost me nu meer tijd als met met krullen voorheen!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 03-05-2018, 11:52

neem onze vitaal haarwasgel en de natuurkuurconditoner, deze zijn 100% natuurlijk , zonder chemische toevoegingen: voor herstel van de haarstructuur en de haarschubben . succes!( geef het plm 4 -6 weken de tijd) https://haarkliniekshop.com/producten/shampoos-en-conditioners/

Reageer
Avatar
Kelly 07-03-2018, 21:41

Hallo,

Vandaag kwam een vertegenwoordiger langs in mijn kapsalon. Ze kwam keratine behandelingen van NIKA promoten. Niet degene om je haar stijl te maken, maar wel om je “beschadigd haar te repareren”, of “kleuring met keratine” etc… Omdat we al veel slecht hoorden over keratine waren we wantrouwig. Maar volgens de vertegenwoordigster zou dit product natuurlijk zijn, komende van schapehaar en zonder toevoeging van formol. Ze beweerde dat dit het haar niet kapot maakt, in tegendeel dat het het haar zou repareren van binnenuit. Dat nadien met de shampoo en conditioner met lage ph de schubben dicht zouden blijven en dus minder beschadiging. Modellen zouden gezocht moeten worden. En iedereen zou tevreden zijn. Maar als ik hier die reacties zie heb ik daar mijn twijfels over. Is er zoiets als “natuurlijk product keratine” dat niet slecht is voor je haar? En dat in tegendeel je haar herstelt en glanzend en gehydrateerd houdt? Is er goede en slechte keratine? Wij vinden de beslissing alleszins moeilijk. Vooral omdat we ook vragen krijgen hieromtrent. Alvast bedankt

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 11-03-2018, 21:52

alles het te maken met de ingredienten in het product. Vaak bevat het formaline wat erg schadelijk is, bevat het geen formaline dan oppassen dat het niet is vervangen door iets wat net zo goed schadelijk kan zijn

Reageer
Avatar
n 03-04-2018, 17:26

Beste arts.
Ik wil binnenkort de behandeling keratine doen, om me haar te laten groeien! Helpt dat wel of en heeft u andere producten die me haar stimuleren om te laten groeien?
Graag hoor ik het van u!

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-04-2018, 15:36

ik ben geen voorstander van keratine behandelingen, ook kan ik niet inzien waarom deze nuttig zouden zijn om haar te laten groeien. Ons Biologisch Haargroeiserum is wel een haargroeimiddel: https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw. Probeer dit en geeft het plm 4-5 maanden tijd voor resultaat, succes

Reageer
Avatar
Fadwa 16-12-2017, 23:55

Hoi
Ik heb een mand keratine gebruikt het merk is purc 12% maar mij probleem jk heb heel veel jeuken in mij hoofd en ook mij haar valt uit ik weet niet wat ikmoet doen ?ik heb een champo gekocht voor antiroos maar nog steed jeuken.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 18-12-2017, 16:28

ik adviseer de Vital Haarwasgel, deze is volledig natuurlijk zonder SLS en biedt de beste bescherming voor je haar

Reageer
Avatar
Nina 28-08-2017, 12:54

Beste Arts,

Ik heb ongeveer twee maand geleden een keratine behandeling ondergaan op zich was ik tevreden.
Maar nu heb ik de laatste 3 weken extreem maar echt wel heel extreme haaruitval. Ik ben zo bang om men haar te wassen want dan is het gewoon iet normaal.
Nu vraag ik me af of dit door de keratine behandeling kan komen en of in iets kan doen om dit te stoppen?
Je ziet gewoon al op men hoofdhuid.

Mvg
Nina

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:20

ik ben bang dat het door de keratine behandeling komt . ik ben er geen voorstander van want het geeft veel haarschade en dat merk je helaas nu. neem onze vitaal haarwasgel om je haarstructuur te laten herstellen en geef het nog plm 4 maanden de tijd voor het herstel. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
Abba 24-02-2019, 01:59

Is de aloe Vera haarwasgel genoeg om het haar te herstellen of hebben jullie ook een andere product die jee dagelijks in jee haar kan inbrengen zodat het beschadigd haar er beter uitdoet en het sneller herstellen

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 26-02-2019, 11:52

naast de aloe vera haarwagel zorgt ook de natuurkuurconditioner voor herstel van de haarstuctuur

Reageer
Avatar
fab 25-05-2017, 09:14

Hi,
Kan je droogshampoo gebruiken met keratine in je haar?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-05-2017, 11:17

ik ben geen voorstander van droogshampoo en ook niet van keratine behandeling. dus mijn antwoord is nee.
neem onze aloe vera haarwasgel deze is het meest mild beschermend en herstellend,

Reageer
Avatar
farah 22-08-2017, 00:55

ik heb een keratine behandeling gehad in marokko bij een kapper. Ze heeft toen loreal paris producten gebruikt, maar ze had gezegd dat ik mijn haar 3 dagen niet mocht was maar dat heb ik toch gedaan is dat een probleem?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-09-2017, 22:07

nee ik verwacht d niet direct problemen wel kan ik onze aloe vera haarwasgel adviseren omdat deze 100% natuurlijk is. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
Suzan 20-05-2017, 20:31

Heb twee weken de behandling gedaan .
Ik vroeg mij af of t normaal is dat er vel van mijn hoofd af valt ? Mijn hele haar zit gewoon onder t van mijn hoofd
Is dat een normale reactie van Keriatine?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 27-05-2017, 11:18

mijn ervaring is dat keratine behandelingen in veel gevallen te agressief zijn voor haar en hoofdhuid, maak je je ongerust kun je het beste naar de huisarts gaan

Reageer
Avatar
Isil 08-04-2017, 14:47

Beste Drs E. Plinck,

Ik heb gisteren een keratine behandeling laten doen en toen ik het deed gaf de kapper aan dat me haren niet stijl zouden worden, dat na het wassen mijn krulhaar weer terug komt.

Ze heeft het op de volgende manier gedaan.
– Mijn haren gewassen
– Wat gesmeerd in me haren
– Mijn haren 30 min ofz laten drogen
– Gefohnt
– daarna met een stamppot stijltang gestild, zonder het eruit te wassen.

Ze heeft me ook shampoo en conditioner verkocht, zonder sulfate, dus een natuurlijke shampoo.

Ze gaf aan dat ik het 3 dagen niet mag wassen, maar ze zegt nu ineens dat me haar wel stijl blijft 3 a 4 maanden, dus ik ben een misleid.
Graag zou ik willen weten wat ik nu het beste kan doe. Ik heb mijn haren nog niet gewassen en het is ongeveer 24 uur geleden dat ik het heb gedaan. Zal ik het er nu al uit wassen? om mijn natuurlijke haarstructuur terug te krijgen, is dat dan wel goed voor me haar.

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.
Hoop zo spoedig mogelijk een antwoord te ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Isil

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 10-04-2017, 09:46

ik weet niet welke producten gebruikt zijn , dus daar kan ik verder niets over zeggen. wel kun je je haar wassen nu als je dat wilt , dat kan verder geen kwaad. helaas kan een keratine behandeling naderhand ( na weken, maanden) haarschade opleveren

Reageer
Avatar
Waar heb je het laten doen . 13-09-2017, 23:54

Mijn haar voelt net touw na keratine behandeling

Reageer
Avatar
anoniem 11-12-2020, 11:58

bij een biologische kapper zonder enige toestemming een rebuilding shampoo in m’n haar gekregen daar zit keratine in, totaal niet blij mee, m’n haar ziet er dof en futloos uit!

Reageer
Avatar
Isa 04-12-2016, 20:41

Hallo ,
ik heb een keratine behandeling gehad dit is mijn 2e keer. 1sste keer duurde het maar halfjaar keratine . de 2e keer duurt een jaar . Maar heb wel last van haaruitval , soms ben ik bang dat het een ziekte is , ik denk vaker zulke dingen .. maar ik hoop dat het snel voorbij gaat , weet u misschien hoelang keratine haaruitval duurd ? en je word niet kaal van dit toch ?? ben namelijk 13 jaar nog en ben een bang meisje , ook als ik bijvoorbeeld oogpyn heb denk ik aan blind . maaar ja dat oogpin was niks .. maar als u me zou vertellen wanneer haaruitval stopt zou het fijn zijn , heb het in het buitenland gedaan in Turkije , ze zeiden dat het goed is en dat ze de beste merken hadden . maar goed wanneer stopt haaruitval en is het een kans op dood of k aal?!?!?! hoop het niet ..

groetjes Isa

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 06-12-2016, 11:14

door keratine raak de haarstructuur beschadigd en breekt het haar af. dit kan een jaar duren nadat je bent gestopt gelukkig is het haar (= de haarwortel) zelf niet dood

Reageer
Avatar
Sara 24-10-2016, 21:05

Beste Drs Plinck,

Ongeveer 2,5 maand geleden heb ik voor het eerst een keratine behandeling gehad.
Tijdens de behandeling kreeg ik het ontzettend benauwd, ik kon bijna niet meer ademhalen en mijn ogen traande enorm… We hebben de behandeling ook een paar keer moeten ontbreken zodat ik letterlijk even op adem kon komen in de buitenlucht…
Ergens wist ik dat dit niet normaal was, maar ik meende dat ik het door moest zetten en dat het door mijn astma kwam waarom ik op dat moment zo heftig reageerde. Na de benadeling zou ik er van af zijn… Dacht ik.

Eerste maand was ik super tevreden, mijn haar was zacht en stijl en zag er gezond uit. Onderhouden hiervan was een eitje! Algauw merkte ik in de tweede maand dat ik veel haaruitval had, extreem veel.. Ik besloot om te stoppen met föhnen en stijlen en meer natuurlijke haarproducten te gebruiken. Dit helpt enigszins, ik merk dat het nog nier optimaal is omdat er nog keratine in mijn haar is.

Overigens heeft de kapster mij een shampoo en conditioner aangeraden (van het merk Hair Go Straight). Ook hier ben ik sceptisch over, ik vind ze erg ruiken naar dezelfde keratine behandeling die ik onderging.. Zou hier ook formaldehyde in zitten? De ingrediënten bestaat uit een waslijst met voor mij onbekende stoffen..

Nu ben ik bijna drie maanden verder en sinds de keratine behandeling ben ik niet meer ongesteld geworden. Ik heb zojuist even opgezocht naar symptomen en ik denk dat ik allergisch ben voor formaldehyde… Wat betekent dit precies ? Hoe komt het dat formaldehyde zelfs mijn menstruatie cyclus kan verstoren? Ik maak me zorgen (juist nu ik een kinderwens heb) wat kan ik doen? Hoe lang duurt het voordat de behandeling is uitgewerkt ?

Mvg,

Sara

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 25-10-2016, 10:48

het lijkt me meer en probleem voor je huisarts omdat er meer aan de hand kan zijn dan alleen je haar. wel kan ik je onze Aloe ver Haarwasgel aanraden ipv de shampooproducten die je nu gebruikt , omdat onze shampoo (haarwasgel) wel 100% natuurlijk is. sterkte. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
Lidwien 03-10-2016, 14:01

Hallo,

Ik zit een keratinebehandeling te overwegen, omdat mijn haar extreem dun en superpluizig is. Dat is het altijd al geweest, maar nu is het veel erger dan vroeger. Het lijkt onderaan heel erg dood. Mijn haar glanst niet en het lijkt soms net plastic haar.
Zijn keratinebehandelingen zonder formaldehyde ook slecht voor je haar?
Wat kan ik anders doen om mijn haar er gezond uit te laten zien?

Groetjes,
Lidwien

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 07-10-2016, 17:14

Ik ben geen voorstander van keratine behandelingen. Verft, permanent of straight u het haar ? Ook dit kan veel beschadiging en haarverlies veroorzaken.
Neem onze Aloe VeraHaarWasgel en de NatuurKuur conditioner om het haar weer zo gezond mogelijk te maken
http://www.haarkliniekshop.com
Geef het 3-6 maanden de tijd voor het herstel.
Succes

Reageer
Avatar
fatima 20-08-2016, 22:25

Hoi,
ik heb een haar verf gekocht (kératine color) en ik pas 2 weken mijn haar keratine in te laten doen kan ik nu wel verven zonder dat al het keratine uit mijn haar gaat die ik heb laten zetten?
En na hoeveel weken ongeveer kan ik mijn haar weer laten verven

gr

Gr

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 30-08-2016, 09:31

ik ben geen voorstander van haarverven en ook niet van keratine behandelingen, beide beschadigen de haarstructuur waardoor het haar kan afbreken, ik zou daarom zo lang mogelijk wachten met haarverven ( minstens 6 weken)

Reageer
Avatar
Eline 10-06-2016, 19:46

Hallo,
Ik heb meer dan een half jaar geleden een keratine behandeling gedaan. Helaas, voor mij was het ook een echte tegenvaller. Tijdens en na de behandeling is mijn haar namelijk aanzienlijk dunner geworden, dat dit van de keratine behandeling is gekomen is voor mij volkomen duidelijk. Alleen groeit dit ooit nog terug, want kunnen de haarzakjes zijn aangetast door de keratine behandeling? Ik had namelijk ergens gelezen dat als de haarzakjes waren aangetast, dat het niet meer terug groeit.

Met vriendelijke groet,
Eline de Kovel

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 13-06-2016, 11:20

helaas kan een keratine behandeling dusdanig agressief zijn dat de haarzakjes zo beschadigd raken dat het haar definitief weg is. Als je na 9-12 maanden nog geen nieuwe haargroei merkt, ben ik bang dat dit bij ook het geval is.
wel kan ik onze Aloe Vera HaarwasGel adviseren, deze is 100% natuurlijk, het meest mild verzorgend en herstellend voor het haar. https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
Elisa 12-05-2016, 23:13

Ik heb 2 jaar geleden een keratine behandeling laten doen, een jaar lang was mijn haar perfect zacht en glad (een droom die uitkomt, na jaren pluizig half slag, half krullen, haar weet niet wat het wil!) Ik heb mijn haar geblondeerd, dat heb ik al jaren en heeft geen effect gehad op de werking van de behandeling, want mijn haar wad echt mooi, glad, zacht en pluisvrij. Dit werd natuurlijk minder, het ging wat meer pluizen, maar was nog steeds mooi en geen krul te zien. Toch heb ik toen opnieuw een behandeling gedaan. In eerste instantie leek mijn haar aardig verschroeid en was het dus heel erg mislukt. Dit trok later bij en ik had weer even mooi glad haar. Maar nu, een half jaar (?) verder is mijn haar mega!!! pluizig onderaan….lijkt wel weer verschroeid/dood. Ik snap dat het aller onderste er gewoon af moet, maar wat moet ik nu met de rest doen? Ik kan er niks mee behalve stijlen, waar het nog erger van wordt natuurlijk!

Gr

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 17-05-2016, 09:50

ik denk dat de haarstructuur beschadigd is. keratine behandeling en blonderen kan ik niet aanraden, het is te agressief voor het haar. maar dit merk je pas na een aantal malen ( en niet in het begin zoals ook bij jou). gelukkig kan het haar herstellen maar dit duurt enkele maanden ( 4-6 maanden). neem onze aloe vera haarwasgel deze is het meest mild en beschermend voor het haar: https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
Wanda 28-11-2015, 17:42

Ik had gewild dat ik dit eerder had gelezen. Ik heb 6 weken gelden mijn haar laten high lighten. 4 dagen geleden heb ik het laten straighten met keratine (weet niet welke). Met als gevolg dat mijn mooie blonde haar oranje is geworden en het ‘oranje’ (blond) ontzettend droog en breekbaar. Ik baal ontzettend dat ik dit heb gedaan want ik kan mijn haar afknippen, ik denk niet dat dit nog te verhelpen is. De kapper zegt dat het normaal is en wel goed komt. Kan ik iets doen (behalve opnieuw kleuren) aan de oranje kleur en aan de droge breekbare gedeelten in mijn haar (zonder weer enorm veel geld uit te moeten geven)?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 29-11-2015, 21:23

het klinkt als schade op schade en aantasting van je haarstructuur. helaas zal je moeten wachten op nieuwe uitgroei. opnieuw kleuren is nu zeker niet aan te raden. neem wel onze Aloe Vera Shampoo deze is geheel veilig en zonder SLS (anders blijft je probleem aanhouden)
https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/aloe-vera-shampoo
sterkte !

Reageer
Avatar
Gulay 03-11-2015, 09:59

Hallo,

Ik heb krullend dik haar en veel af en toe..onlangs heb ik het ook heel kort laten knippen en moet nu wel vaker gaan föhnen. Ik heb over keratine behandeling gehoord en wil het graag laten doen maar is dat wel verstandig..of raad u mij iets anders aan?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 04-11-2015, 18:06

ik kan geen keratine behandeling aanraden, vaak is het te agressief en beschadigt het het haar. probeer eens onze aloe vera shampoo: https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
shantusha 30-09-2015, 17:59

Hallo,

ik heb 2 weken geleden Wella straighten it gebruikt. Sinds dien valt en breekt mijn haar uit. Wat moet ik nu doen?

mvg Shan

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 05-10-2015, 09:57

neem onze aloe vera shampoo en de natuurkuur conditioner (https://haarkliniekshop.com/producten/shampoos-en-conditioners/) dit herstelt je haar, want het is meest waarschijnlijk nu beschadigd, bros en kwetsbaar. succes ( ps heb 4-6 weken geduld, haar herstelt langzaam)

Reageer
Avatar
Sara 15-02-2014, 18:12

Halo
Ik gebruik ook keratine . Die ik gebruik het sibell. Het is een Braziliaanse kerantine met formaldehyde.
Ik heb het al 2 keer gedaan. Maar nu wil ik er mee stoppen want ik heb namelijk kroes haar en wil mijn krullen behouden. Maar nu ik het niet doe is mijn haar super droog heel erg zelfs. Vooral vooraan. Het is uitgroei denk ik. Maar mijn haar is dus dubbel zo droog geworden na de keratine. En breekt ook af heel vervelend. Ik wil mijn haar terug! Heeft iemand misschien tips hoe ik de droogheid van mijn haar kan laten stoppen en dat de keratine er zo snel mogelijk uit gaat?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 24-02-2014, 15:56

je haar is waarschijnlijk erg droog en kwetsbaar door de keratine behandeling. het is inderdaad verstandig dit niet meer te doen. Gebruik onze Aloe Vera shampoo en de Haarkuur conditioner om de schade te herstellen, succes ! https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/aloe-vera-shampoo

Reageer
Avatar
sheila 06-12-2013, 10:24

hallo
Ik gebruik keratine op mijn haar. Mijn afkomst is surinaams. ik ben hier geboren. De producten die ik gebruik is keratine juvexin.(Dat doe een kapper) Het is mij aanbevolen door een haardeskundigen die is gespecialiseerd is in afro zuidamerikaanse haar omdat ik veel las had van haar uitval. Water van nederland is niet goed omdat er veel kalk er in zit. Breek ook je haar. Nou vraag ik me af is keratine nou wel goed of is het slecht. Ik ben altijd opzoek naar goede info zoals keratine behandeling en andere behandeling. dit mijn eerst behandeling en ik wil dat mijn haar gezond kan groeien. ik hoop dat jullie mij meer kan informeren over gezonde behandeling enz.

groetjes sheila

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 06-12-2013, 15:56

doorgaans is een keratine behandeling niet aan te bevelen. Probeer eens onze haakuurconditioner, aloe vera shampoo en eventueel 3 maanden de natuurlijke multivitaminen ( zie: http://www.haarkliniekshop.com)

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck