Mesotherapie als behandeling haarverlies

mesotherapie als behandeling haarverlies

Mesotherapie als behandeling haarverlies heeft aangetoond effectief te zijn. Het helpt bij mannen en vrouwen.

Als je last hebt van alopecia androgenetica wordt je gewone haar vervangen door haar dat telkens dunner en fijner is. De normale levensduur van het haar neemt af, het haar valt eerder uit, totdat er helemaal geen haar meer groeit. Gelukkig blijft de haarwortel intact.  De oorzaak van alopecia androgenetica is een combinatie van erfelijke aanleg, leefgewoonten, een verhoogd DHT(dihydrotestosteron) en een verminderde microcirculatie. Toch is er reden om hoopvol te zijn. Zo kan met mesotherapie het proces worden omgekeerd: de overmatige haaruitval stopt en nieuw haar groeit aan, zelfs op plekken waar het eerst kaal of dun was. Zeker ten opzicht van minoxidillotion (lastig, plakkerig en huidirritatie) en finasteride (bijwerkingen, potentiestoornissen, mogelijk borstvorming) biedt mesotherapie veel voordelen.

Hoe werkt mesotherapie als behandeling haarverlies ?
Bij mesotherapie wordt met behulp van de mesogun telkens een tevoren bepaalde kleine hoeveelheid vloeistof in de bovenste huidlaag geïnjecteerd. Dit gaat met een heel klein naaldje, 120 maal per minuut. De vloeistof die geïnjecteerd wordt is de juiste mix om de haarwortel stamcellen te stimuleren en bevat vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het zijn natuurlijke stoffen zonder kans op bijwerkingen. Het is niet alleen dat de haarwortel stamcellen gestimuleerd worden tot extra en nieuwe groei. Maar door de mesotherapie behandeling wordt ook de microcirculatie van het bloed bevordert wat leidt tot een verbeterde aanvoer van bijvoorbeeld zuurstof en en versnelde afvoer van schadelijke afvalstoffen.

mesotherapie als behandeling van haarverlies
Een behandeling duurt plm 20 minuten. Meestal wordt de huid licht verdoofd met coolspray waardoor de huid koud wordt en de prikken vrijwel pijnloos zijn. Na de behandeling wordt de huid gereinigd waardoor er niets zichtbaar meer is. Direct na de behandeling kun je vrijwel alles weer doen, alleen is het raadzaam niet direct te gaan sporten of zware lichamelijke inspanning te verrichten. Transpiratie van het hoofd belemmert een goede opname van de stoffen. Aan het begin is een opbouwkuur van 6 behandelingen nodig, iedere 2 weken. Daarna een onderhoudsbehandeling iedere 3 maanden. De arts bepaalt of uw haarprobleem geschikt is te worden behandeld met mesotherapie, wat de samenstelling is van de te injecteren mix van bouwstoffen en wat het juiste schema is. Resultaat is al na 3 a 4 maanden merkbaar: minder haarverlies en hergroei van nieuw haar.

Vraag uw consult nu aan

Categorie

misschien ook interessant

Tags