Vet haar in de zomer.

Vet haar wordt veroorzaakt door een te grote talgproductie van de talgklieren.
Iedere haar heeft een talgkliertje. Als je fijn haar hebt, heb je meestal meer haren per oppervlak en dus een grotere kans op vet haar omdat je ook meer talgklieren hebt. Ook steil en sluik haar heeft een grotere kans om snel vet te worden omdat de talg gemakkelijker blijft plakken aan steil haar.

Als je je haar op de juiste manier verzorgt heb je minder kans op vet haar.

Was het vaker. Vooral als het warmer en vochtiger is zoals in de zomer kun je gerust je haar wat vaker wassen, zelfs tweemaal per dag. Ook na het sporten of als je veel gezweet hebt, is het beter extra te wassen. Zo verwijder je de talg van je haren en hoofdhuid. Kies wel de juiste shampoo, want een shampoo die te veel uitdroogt of  irriteert maakt het probleem juist weer erger. Als je je haar wast, wrijf dan ook zachtjes over je hoofdhuid om de talg te verwijderen en laat je shampoo even intrekken. (2 – 3 minuten). Gebruik geen conditioner.

Als je vet haar hebt, voorkom dan dat het in je gezicht hangt. Het vet en de talg van je haren kan ook de huid van je voorhoofd vet maken, de huidporien verstoppen en acne verergeren. Andersom kan de talg van je huid je haar ook vet maken. Reinig je gezichtshuid daarom dagelijks met producten voor een vette huid en gebruik geen verzorgende huidproducten op oliebasis.

Als je vet haar hebt en je laat je haar aan de lucht drogen (dus zonder fohn ) dan hangt het vaak slap en futloos. Fohn je haar na het wassen, maar niet op een hete stand, beter is de mediumstand en koud eindigen.

Borstel je haar niet te vaak want door het borstelen wordt de talg verspreid. Borstel het haar eenmaal per dag en borstel voorzichtig over de hoofdhuid.

Na het wassen van je haar kun je extra talg en vet verwijderen door na te spoelen met water en een scheutje natuurazijn of citroensap. ( een theelepel per kopje water)
Talgproductie en vet haar staan onder invloed van hormonen. Sommige anticonceptiepillen beinvloeden de talgproductie maar ook stress ( via stresshormonen). Ben je van pil veranderd of net begonnen en merk je dat je haar vetter wordt, overweeg dan dat de pil de oorzaak kan zijn.

Kies een haarstijl die beter past. Heb je al last van acne en een vette huid zorg dan dat je haar niet in je gezicht hangt. Overleg met je kapper over het beste kapsel voor body en volume.

Succes.

Onze aloe vera shampoo reinigt goed, irriteert niet en uitstekend geschikt bij vet haar (klik)

Categorie

misschien ook interessant

Tags