Droog haar ? Tips voor gezond haar.

Droog haar ? Tips voor gezond haar
Droog haar dat futloos, bros en breekbaar is komt vaak voor en ik zie veel vrouwen met  dit probleem. Je ziet vast wel eens reclames met mooi glanzend haar. En misschien heb je al allerlei (dure) producten geprobeerd tegen droog haar. Ben je (nog steeds) teleurgesteld en wil je in plaats van droog haar, mooi en glanzend haar let eens op het volgende.

Gun droog haar eens rust.
Je hoeft je haar heus niet iedere dag te wassen. Bijna iedereen gebruikt te veel en te vaak shampoo terwijl dat helemaal niet nodig is *. Je haar kan daardoor uitgedroogd raken. Mis je het gevoel van gewassen haar, borstel het dan eens extra (maar wel met een borstel met echt haar) of masseer je hoofdhuid en neem daarna een beetje conditioner voor je haar. Om de dag of tweemaal per week wassen is voor de meeste mensen voldoende. * Nb onze shampoos zijn wel veilig voor dagelijks gebruik en drogen niet uit.(klik)

Probeer eens argan olie
Argan olie is goed bekend om de herstellende werking van droog, bros en breekbaar haar. Het is een natuurlijk olie geperst uit de zaden van de argan boom. Het bevat daarnaast veel antioxidanten. Er zijn diverse merken verkrijgbaar maar je hoeft zeker niet de duurste te nemen. Gebruik een kleine hoeveelheid (zo groot al een 20ct munt in je handpalm) en breng het op nat haar aan. Verspreid met je vingers of een grove kam. Argan olie maakt je haar niet vet, het wordt volledig opgenomen.

Visolie pillen
Visolie pillen worden doorgaans gebruikt als voedingssupplement bij overgewicht en om algehele conditie te bevorderen. Maar visolie kan ook helpen je droge haar te herstellen. Visolie bevat namelijk omega-3 vetzuren wat helpt de vochtbalans van gewrichten, huid en haren te herstellen. Het duurt ongeveer twee maanden voordat je verschil gaat merken.

Puur natuur
Laat je haar eens natuurlijk en gun het rust. Dus geen verf, permanent, relax of andere chemische behandelingen. Het duurt 4 tot 6 maanden voordat je haar hersteld is. Het haar heeft een groot herstellend vermogen en grote kans dat je haar na zo’n rustperiode er verrassend gezond uitziet !

10 Reacties

Avatar
nina 12-12-2016, 22:05

Hoi,

Mijn haar was 2 jaar geleden mooi en dikker dan nu. Mijn haar is een tijdje erg gaan uitvallen, maar heb ik nu geen last meer van. Mijn haar zit nooit en als ik het in een staart doe ziet het er ook niet uit. Ik wil graag dat mij haar er weer gezond uit gaat zien, wat kan ik doen?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 19-12-2016, 11:38

begin in ieder geval met de juiste haarverzorgingsproducten zonder chemisch toevoegingen die je haar beschadigen. Onze Aloe Vera Haarwasgel is 100% natuurlijk, veilig en beschermend voor je haar; https://haarkliniekshop.com/vrouwen/aloe-vera-haarwasgel

Reageer
Avatar
Sanne Keiwer 15-03-2016, 16:37

Hallo, ik ben Sanne ik had vroeger zeer mooie dikke krullen, maar nu valt er zo veel haar uit als ik aan me haar zit. Ook is mijn haar super droog en breekbaar, ik steil mijn haar niet en ik fohn mijn haar met een difuser en altijd op het laagste stand dus ik weet echt niet waar mijn probleem ligt. Heb jij misschien nog tips voor mij ?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 15-03-2016, 17:00

het klinkt alsof het haar beschadigd is. het beste is er zo min mogelijk aan te zitten. neem onze Aloe Vera shampoo en HaarKuur conditioner. beide zijn geheel natuurlijke en het best beschermend en verzorgend voor je haar, succes.
https://haarkliniekshop.com/producten/shampoos-en-conditioners/

Reageer
Avatar
JA.Kruimink 02-09-2014, 12:57

l.S.
Leeftijd 78 jaar.
Droog en grijs haar! Is argaolie of keratine voor je haar een ondersteuning? Of een geklutst ei?
Vriendelijke groet

J.A.Kruimink

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 07-09-2014, 20:32

Arganolie is goed gechikt voor droog haar. Een keratinebehandeling is niet aan te raden. Ook zijn onze shamppos erg geschikt, mn de vitaalshampoo voor u.https://haarkliniekshop.com/shampoos-en-conditioners/vitaal-shampoo

Reageer
Avatar
Shim 15-06-2014, 21:42

ik heb dik, lang, kroes en krullend haar (turks), laatste tijd is mijn haren erg droog. ik wou kreatine proberen maar ik lees nu dat het niet geadviseerd wordt. ik heb argan olie geprobeerd (goeie gekocht),allerlei soorten maskers etc maar daar wordt mijn haar ook niet zacht erdoor.Argan olie niet geholpen helaas. wat adviseert u mij?

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-06-2014, 08:32

probeer als shampoo onze Aloe Vera Shampoo, was het om de dag. Gebruik weinig shampoo, niet te heet water, fohn het liever niet. succes

Reageer
Avatar
yvonnem meijer 22-03-2013, 21:17

Mooie site. Waar kan ik Argaolie kopen ?

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 25-03-2013, 09:07

argan olie kunt u krijgen bij sommige drogisten, winkels met natuurlijk en verzorgingsproduchten en heel gemakkelijk online

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck