Droog haar ? Tips voor gezond haar.

Droog haar ? Tips voor gezond haar
Droog haar dat futloos, bros en breekbaar is komt vaak voor en ik zie veel vrouwen met  dit probleem. Je ziet vast wel eens reclames met mooi glanzend haar. En misschien heb je al allerlei (dure) producten geprobeerd tegen droog haar. Ben je (nog steeds) teleurgesteld en wil je in plaats van droog haar, mooi en glanzend haar let eens op het volgende.

Gun droog haar eens rust.
Je hoeft je haar heus niet iedere dag te wassen. Bijna iedereen gebruikt te veel en te vaak shampoo terwijl dat helemaal niet nodig is *. Je haar kan daardoor uitgedroogd raken. Mis je het gevoel van gewassen haar, borstel het dan eens extra (maar wel met een borstel met echt haar) of masseer je hoofdhuid en neem daarna een beetje conditioner voor je haar. Om de dag of tweemaal per week wassen is voor de meeste mensen voldoende.
* Nb onze shampoos zijn wel veilig voor dagelijks gebruik en drogen niet uit.(klik)

Probeer eens argan olie
Argan olie is goed bekend om de herstellende werking van droog, bros en breekbaar haar. Het is een natuurlijk olie geperst uit de zaden van de argan boom. Het bevat daarnaast veel antioxidanten. Er zijn diverse merken verkrijgbaar maar je hoeft zeker niet de duurste te nemen. Gebruik een kleine hoeveelheid (zo groot al een 20ct munt in je handpalm) en breng het op nat haar aan. Verspreid met je vingers of een grove kam. Argan olie maakt je haar niet vet, het wordt volledig opgenomen.

Visolie pillen
Visolie pillen worden doorgaans gebruikt als voedingssupplement bij overgewicht en om algehele conditie te bevorderen. Maar visolie kan ook helpen je droge haar te herstellen. Visolie bevat namelijk omega-3 vetzuren wat helpt de vochtbalans van gewrichten, huid en haren te herstellen. Het duurt ongeveer twee maanden voordat je verschil gaat merken.

Puur natuur
Laat je haar eens natuurlijk en gun het rust. Dus geen verf, permanent, relax of andere chemische behandelingen. Het duurt 4 tot 6 maanden voordat je haar hersteld is. Het haar heeft een groot herstellend vermogen en grote kans dat je haar na zo’n rustperiode er verrassend gezond uitziet !

Categorie

misschien ook interessant

Tags