Dermaroller tegen haaruitval.

dermaroller haaruitval

Is de dermaroller tegen haaruitval geschikt ?
De dermaroller is een houdertje met een roller waarop titanium naaldjes. Je rolt hiermee zachtjes over de huid waardoor er openingen gemaakt worden in de opperhuid (epidermis) en de dode huidcellen verwijderd worden. Maar ook werkt de dermaroller uitstekend tegen haaruitval en om nieuwe haargroei te stimuleren.

Hoe werkt de dermaroller tegen haaruitval ?
De dermaroller geeft een stimulans tot hergroei van het haar.De naaldjes van de dermaroller verwijderen de dode huidcellen. Daarnaast prikken de naaldjes in de bovenste huidlaag. De dermaroller is heel onschuldig maar de huid krijgt een signaal dat ze beschadigd wordt en dit zet een hele serie van herstelreacties in gang. De dermaroller geeft zo een stimulans tot hergroei van het haar. De haarwortelcellen in de huidlaag worden aangezet tot regeneratie en nieuwe groei. Ook wordt de microcirculatie in de huid gestimuleerd. Bouwstoffen worden gemakkelijker aangevoerd en afvalstoffen sneller verwijderd. Ook dit helpt een gezonde haargroei. Het is immers bekend dat een tekort aan voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld vitamine B haargroei afremt. Terwijl een ophoping van de verkeerde stoffen, denk aan bijvoorbeeld DHT, de haarwortelcellen tot stilstand brengt waardoor nieuwe haargroei niet op gang komt.

dermaroller
haarwortels worden gestimuleerd door de dermaroller

Klinisch onderzoek heeft het postieve effect van de dermaroller op haargroei aangetoond. Niet alle dermarollers zijn hetzelfde. Let op dat de naaldjes van titanium zijn en voor haargroei is de juiste diepte waarmee de naaldjes prikken noodzakelijk.

In onze webwinkel vind je de juiste dermaroller (klik)

Categorie

misschien ook interessant

Tags