Mannelijke kaalheid

Mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is de meest voorkomende oorzaak van haarverlies bij mannen.
Het wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische aanleg en testosteron. De haarwortels worden steeds minder actief, krimpen ineen en stoppen uiteindelijk helemaal. Je merkt dit door een toegenomen haaruitval. Je vindt meer haren ’s morgens op je kussen, je raakt meer haren kwijt met wassen en kammen. Je ziet dat je haargrens opschuift en dat je haar vooral bovenop van structuur verandert: het wordt dun, vlassig en dof.

beloop mannelijke kaalheid. stadium 1 tm 7
beloop mannelijke kaalheid. stadium 1 tm 7

Het goede nieuws is dat bij mannelijke kaalheid de haarwortels niet dood gaan, je kunt ze dus aanzetten tot nieuwe haargroei. Er zijn inmiddels een aantal geneesmiddelen beschikbaar om de mannelijke kaalheid tegen te gaan. Ook zijn er velen die liever kiezen voor een natuurlijke behandeling zoals vitamines en/of plantaardige producten.

Over  gingko, groene thee en de zaagpalm is het meest bekend. Gingko kan de bloedsomloop in de eindvaatjes stimuleren (de micro-circulatie). Zo kan de bloedsomloop in de hoofdhuid gestimuleerd worden wat sommigen kan helpen haaruitval te verminderen. Gingko is te verkrijgen als pillen of je kunt zelf een extract maken. Ook zaagpalm is te verkrijgen in capsules. Van de zaagpalm wordt gezegd dat het de aanmaak van het nadelige DHT remt.

mannelijke kaalheid
zaagpalm

Wel moet je er altijd rekening mee houden dat kruiden en plantaardige producten niet onderzocht zijn op werkzaamheid. Je kunt er dus niet zeker van zijn dat deze helpen. Ook kunnen er bijwerkingen zijn, ondanks het feit dat het plantaardige producten zijn.

mannelijke kaalheid
gingko blaadjes

Categorie

misschien ook interessant

Tags