Haarverzorging tips voor mooi en gezond haar

Haarverzorging tips voor mooi en gezond haar, haaruitval

Wat zijn de beste haarverzorging tips?

Ben je bezorgd over haaruitval, de structuur van je haar, glanst het niet meer en is het bros en breekbaar ? Heb je al van alles geprobeerd tegen haaruitval maar zie je nog geen resultaat ? Bekijk eerst eens goed wat je allemaal met je haar doet en of je iets kunt verbeteren aan je haarverzorging. Uit onderzoek is gebleken dat velen zich onvoldoende realiseren wat het effect is op het haar van alles wat je met je haar doet. Hier volgen een aantal haarverzorging tips en trics.

Dagelijks föhnen ?
Gemakkelijk om je haar in model te krijgen en om (schijnbaar) meer volume te geven aan je haar. Maar door de warmte raakt de cuticula (de beschermende schublaag) van je haar beschadigt. Je haar wordt bros, breekbaar en je krijgt de zogenaamde ” dode puntjes”  Beter is de warmste stand van de föhn niet te gebruiken, neem een föhn met middenstand en eindig altijd met koude lucht.

Shampoo
Je kunt je haar dagelijks wassen maar besef wel dat vrijwel alle shampoos veel te veel agressieve zeep bevatten die je haar en hoofdhuid uitdrogen en jeuk en irritatie kunnen veroorzaken. En als reactie wordt je haar dan juist sneller vet. (de talgklieren raken geprikkeld) Veel veiliger voor je haar is een shampoo zonder natriumlaurylsulfaat (SLS in het Engels) deze zijn veel milder en laten de cuticula intact.

Haarconditioner
Maak er een gewoonte van om na het haar wassen een beetje conditioner te gebruiken. Dit werkt als een masker. Het beschermt je haar, je haar behoudt zijn glans en soepelheid.

Slapen met nat of los haar.

Als je gaat slapen met nat haar kan het door wrijving met je kussen (vooral bij een synthetische kussensloop) beschadigen. Ook is het beter als je lang haar hebt, dit vast te maken voor je gaat slapen om schuren en slijtage te voorkomen

Strak kapsel

In letterlijke zin je haar strak getrokken naar achter dragen (met paardenstaart) of strakke vlechten zoals dreadlocks veroorzaakt schade en afbreken, vaak al in de haarwortel. Je haar is niet bedoeld om aan getrokken te worden.

Haar producten
natuurlijke shampoo, beste shampoo, shampoo haaruitval, shampoo zonder sls, ph shampoo
Het schap met haar producten in de winkel wordt ieder jaar groter. Toch is niet aan te raden zo maar alles in je haar te smeren. Vooral als je iets voor het eerst gaat gebruiken is het raadzaam op de ingrediënten te letten, vooral de chemische en synthetische. Onze haar producten zijn volledig natuurlijk met de minste kans op huidreactie en allergie en bovendien geheel veilig voor het milieu en daarmee duurzaam.

lees verder:  https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/ ,   https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-mannen/

Categorie

misschien ook interessant

Tags