Haarverzorging in de zomer

Haarverzorging in de zomer
In de zomer krijgt zelfs het beste haar het zwaar te verduren. We houden geen rekening met de invloed van hitte en luchtvochtigheid op het haar met droog soms stro-achtig haar tot gevolg en  jeuk, irritatie en schilfers  van de  hoofdhuid. Voorkom dat dit gebeurt.

  • Pas je kapsel aan. Vooral in de zomer wil je een gemakkelijke coupe. Het haar kan wat korter, je geeft stof en vuil minder de kans en je zweet minder als het haar luchtig is. Omdat je haar droger wordt en splijt in de eindjes (“dode puntjes”),  regelmatig de eindjes knippen
  • Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten. Gebruik wat minder shampoo per wasbeurt maar juist wat meer haarconditioner. En let er op dat de shampoo geen agressieve zeep (natriumlauryl sulfaat) bevat. Beter is geen haarproducten zoals gel of mousse op alcoholbasis te gebruiken: het haar droogt dan nog harder uit. Probeer eens stylingsproducten op natuurlijke basis of gebruik vet of (arachide)olie (bij de drogist verkrijgbaar).  Dit is ook beter voor de hoofdhuid.
  • Voorzichtig met de fohn en overige. Beter is geen apparaten te gebruiken die veel warmte afgeven (fohn, stijltang etc). Probeer eens de koude stand van de fohn of laat je haar zonder drogen.
  • Hou het natuurlijk. Kleur je haar niet juist in de zomer. De chemische bestanddelen zijn schadelijk voor de schublaag (cuticula) en maken het haar doog en breekbaar. Gebruik liever een kleur op natuurlijke basis ( of beter : helemaal niet)
  • Bescherm jezelf. Je haar vangt de meeste zonstraling (UV)  dus vergeet de UV bescherming niet. Gebruik een UV conditioner, dit bevat UV blok of anders zonnebrandcreme. Vermijd felle zon , zeker midden op de dag.  Draag een hoed of pet (haar verstikt niet) of blijf onder de parasol.  Maar vergeet niet dat UV straling weerkaatst, ook in de schaduw kun je zonnebrand oplopen!

Gezond leven, gezond haar.  Drink (ruim) voldoende water, en eet gezond.  Let op eiwitten, vitaminen en mineralen, vooral zink (in oesters en schaaldieren).
Vooral bij (verre) reizen moet het haar zich aanpassen aan andere omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Geef je haar daarvoor de kans en gebruik deze tips.

Categorie

misschien ook interessant

Tags