haar fohn of aan de lucht drogen: wat is het beste?

Natuurlijk hangt het af van je persoonlijke voorkeur. Sommigen hebben niet zo veel tijd om het haar te laten drogen, anderen willen juist tijd veel besteden aan het kapsel en gebruiken de fohn om het haar te stylen.
Veel mensen vinden het gebruik van de fohn onnodig , een verspilling van energie en een gevaar voor het haar.

Maar wat is beter?
Beide methoden hebben voor- en nadelen en beide methoden kunnen op een goede en slechte manier worden uitgevoerd.

  • Aan de  lucht drogen.
    Dit is gemakkelijk als je kort haar hebt , een gemakkelijk kapsel of krullend haar. Maar ook mensen met lang haar kiezen er voor het aan de lucht te laten drogen om het zo niet bloot te stellen aan te veel warmte.

    Maar onthoudt wel dat nat haar meer kwetsbaar is. Dus pas op met het droogwrijven met de handdoek. Door het wrijven kan het haar beschadigen en afbreken. In plaats van droogwrijven is het beter het haar te deppen met de handdoek. Maak het haar los met je vingers en trek niet aan nat  haar ( ook niet met kam of borstel)

  • Haarfohn
    Dit is de gemakkelijkste manier om het haar te drogen en vooral als je weinig tijd hebt. Ook kun je met de haarfohn extra volume aan het haar geven. Maar de haarfohn is niet alleen makkelijk en snel, het kan het haar ook bros en breekbaar mken. Als je je haar fohnt zorg er voor dat het haar niet nog kletsnat is. Dep je haar eerst met de handdoek. Houdt de fohn op 10-15 cm afstand en beweeg met de fohn

    Of je het haar fohnt of aan de lucht laat drogen is een persoonlijke keuze.Maar onthoudt dat het haar kwetsbaar is en behandel het met zorg.

Categorie

misschien ook interessant

Tags