Haargroei stimuleren met natuurlijke producten

Anti verouderingsprodukten voor de huid: haargroei stimuleren en vermindering van haaruitval.
Antioxidanten spelen een belangrijke rol in onze gezondheid. Vooral tegen verouderingsprocessen. Middels oxidatie bestrijden antioxidanten het verouderingsproces veroorzaakt door vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die van nature in onze cellen gevormd worden. Om zich te stabiliseren gaan de vrije radicalen een reactie aan met andere moleculen. Zo ontstaat echter een domino-effect want een vrij radicaal dat zich bindt aan een ander molecuul koppelt dit los van een oorspronkelijk stabiele verbinding en zo ontstaat een nieuw vrij radicaal enz enz. Uiteindelijk ontstaat er schade aan het DNA van de cel. DNA is de centrale aansturing van de cel, als het niet goed meer functioneert, functioneert de cel niet meer goed en dit is de sleutel tot veroudering.

haargroei stimuleren

hoe anti-oxidanten de cel beschermen

In haaruitval speelt het evenwicht van vrije radicalen ( ongunstig voor haargroei) en anti-oxidanten (gunstig voor haargroei) een belangrijke rol, zo niet de belangrijkste om haargroei stimuleren. Dit  proces wordt gelukkig steeds verder opgehelderd. Het beste is dus om zo gezond mogelijk te eten met voldoende anti-oxidanten. (Lees hier recente studie over de gunstige effecten van anti-oxidanten op haargroei )

Haargroei stimuleren met Anti verouderings voedingsstoffen.

 • Avocado, avocado’s bevatten veel vitamine E  waardoor huidveroudering vertraagd wordt.  De onverzadigde vetzuren verminderen de hoeveelheid toxinen en verlagen het slechte cholesterol, een reden waarom avocado vaak verwerkt wordt in huidverzorgingsprodukten.
 • Bessen, Diverse bessen zoals bramen, blauwe bessen, frambozen en aardbeien bevatten veel flavinoiden. Dit zijn sterke anti-oxidanten die de huid en het lichaam beschermen tegen natuurlijke verouderingsprocessen.
 • Broccoli, broccoli bevat veel anti-oxidanten in de vorm van quercetine en isothycyanaat welke de schade van vrije radicalen beperken..
 • Bonen, bonen zoals sojabonen en bruine bonen bevatten veel anthocyanine (een wateroplosbaar pigment) wat verwant is aan de flavinoiden. Bonen helpen verouderingsprocessen en neurologische aandoeningen te bestrijden.
 • Koolsoorten,  koolsoorten zoals bloemkool en koolraap. (maar ook spruitjes en radijs)  bevatten veel vitaminen en vezels. Dit is gunstig voor het lichaam in de strijd tegen de schadelijke toxinen en helpt in de preventie van diverse soorten kanker. Deze groenten bevatten tevens een hoog gehalte vitamine C waardoor de aanmaak van huid- en haarherstellend collageen en elastine bevordert wordt.
 • Knoflook, knoflook bevat stoffen die het lichaam helpen schadelijke zware metalen kwijt te raken. Een ophoping van zware metalen is ongunstig voor haargroei en voor de huid.
 • Witte en groene thee, witte thee en in mindere mate groene thee, zijn de beste in dit rijtje. Witte en groene thee bevatten veel catecinen en tanninezuren die sterke anti-oxidanten zijn.
 • haargroei stimuleren
 • Noten, noten bevatten veel goede vetzuren, anti-oxidanten en mineralen. Dagelijks noten op het dieet is niet alleen goed voor de huid maar stimuleert ook het afweersysteem waarmee je het bestrijden van diverse ziekten helpt.  
 • Wortelen en aardappelen, wortelen en aardappelen bevatten veel beta-caroteen.  Beta-caroteen is een super anti-oxidant die goed is voor de huid en voor de ogen.
 • Zalm, zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en de eiwitten die nodig zijn voor de opbouw van de huid. Studies tonen aan dat twee maal per week zalm op het menu goed is voor de huid.
 • Spinazie, spinazie bevat veel luteine; een anti-oxidant. Het zorgt voor een goede vochtbalans in de huid.
 • Tomaat, tomaat is rijk aan lycopeen . Lycopeen vangt de vrije radicalen weg en beschermt tevens tegen de schadelijke verouderingsinvloed van UV.
 • Watermeloen, watermeloen bevat veel goede ingredienten waaronder vitamine A, B, C, en E, selenium, zink en essentiele vetzuren. Al deze stoffen zijn belangrijk voor een gezonde haargroei.
 • Wijn, wijn,met name rode wijn, bevat catecheninen en  resveratrol, belangrijke anti-oxidanten. De goede eigenschappen van een glaasje rode wijn per dag (alles met mate ! ) wordt steeds duidelijker.
 • Water, water tenslotte is het meest belangrijk in dit verband. Het is belangrijk altijd een goede vochtbalans te handhaven. Water helpt de slechte stoffen af te drijven. Probeer plm 8-10 glazen water per dag te drinken.

Kortom kies voeding rijk aan anti-oxidanten , eet vers en gevarieerd. Wees terughoudend met voedingsmiddelen die kunstmatig bewerkt zijn.

2 Reacties

Avatar
Majella Blijdenstijn 16-12-2012, 17:39

Bij toeval kom ik op deze site! Ik worstel al een paar jaar met ernstige haaruitval!
Eens (2007) had ik een mooie grote bos krullen…hier is nu niet veel meer van over…:-( Ik heb kale plekken bij mijn slapen en bij mijn voorhoofd…ik schaam me er erg voor…
Ik ben er ook depri van! Geen geld om een haarstukje te kopen..(ik hoorrde dat dit om en nabij de E 400,- kost).
Ik wijt het zelf aan de overgang, ik heb 5 jaar hormonen geslikt van 2003 tot 2008. (wegens veel problemen met de Overgang) Door de hormonen die ik kreeg ging dit ene stuk beter. Hormonen mag je echter niet langer dan 5 jaar slikken…Dus in Januari 2008 kwam ik met een klap in de Overgang! Sindsdien is mijn haar achteruit gegaan…(mijn huid is trouwens ook dunner geworden)
Ik heb van alles geprobeerd! (oa. Priorin,Silidin, een heleboel vitamine-B complexen, een duur middel (hear repair ) van Shisheido, en tenslotte uit Amerika een hormonen haargroeimiddeltje maar dat vertrouwde ik niet zo…ik kreeg er een sterkprikkende hoofdhuid van..en durfde het toen niet meer te gebruiken..!
Ik ben nu echt wanhopig ! Ik WIL NIET kaal worden! Wat moet ik doen? groten, Majella

Reageer
drs Plinck
drs Plinck 17-12-2012, 15:42

Geachte mevrouw, uw angst om kaal te worden is heel begrijpelijk. Rondom de overgang (menopauze) kan het haar veranderen: van structuur, van implant, van dikte etc. Als de veranderingen extreem zijn, is het goed het haar te laten nakijken door middel van een haarwortelonderzoek (trichogram). Dat geeft meer duidelijkheid ook hoe het beste te behandelen. Ik hoor vaak dat mensen van alles proberen, maar zonder onderzoek blijft het letterlijk bij proberen en is het inderdaad vaak teleurstellend.
Succes!

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck