studie oorzaken van haaruitval bij vrouwen : congresnieuws

haaruitval bij jonge vrouwen : congresnieuws
Haarverlies komt veel voor en kan heel bedreigend zijn. Tijdens het EADV congres in Praag (sept 2012) werd een onderzoek gepresenteerd naar de oorzaken van haaruitval bij jonge vrouwen.

Stress speelt een belangrijke rol. Stress zorgt er voor dat haren te snel de normale groeicyclus afbreken en versneld uitvallen.

  • Voedingsgewoonten. Vers fuit en groenten bevatten flavinoiden, een belangrijke bron van antioxidanten. De flavinoiden spelen een rol in  de bescherming van de haarfollikel en stimuleren haargroei. Inname van te weinig vers fruit en groenten bevordert haarverlies.
  • Onregelmatig cyclus. Een onregelmatig cyclus kan een teken zijn van een hormonale disbalans wat gepaard gaat met haarverlies. Een te sterke menstruatie kan ijzergebrek veroorzaken wat nadelig is voor het haar.
  • Schildklierstoornissen. Deze komen niet heel voor maar bij stoornissen van de schildklier raakt ook de haargroei verstoort.
  • Haar styling en hoofdbedekking. Een hoofdbedekking op zich is niet nadelig voor het haar. Maar een hoofddoek, haarband e.d. die te strak zijn , meerdere lagen heeft of uit synthetisch materiaal bestaat kan het haar laten afbreken. Ook kan het haar afbreken als het te strak in een bijvoorbeeld een paardenstaart  gedragen wordt  of te veel gestyled .

Categorie

misschien ook interessant

Tags