Nagels. Bros, breekbaar: oorzaak & behandeling.

Nagels hebben een belangrijke rol. Ze beschermen de gevoelige uiteinden van vingers en tenen en zorgen voor de vorm en stevigheid. Immers, het vinger- en teenkootje loopt niet door tot het uiteinde. Dankzij onze vingernagels zijn we in staat allerlei precieze handelingen te verrichten: denk aan het oppakken van kleine voorwerpen, pellen, krabben en dergelijke. Zonder vingernagels worden vele dagelijkse handelingen een heel stuk moeilijker.

iStock_000008982239Small

Nagels worden gemakkelijk bros en breekbaar, dit kan worden veroorzaakt door het volgende:

  • Nagellak en remover. Door regelmatig gebruik van nagellak en vooral de remover kunnen je nagels uitdrogen. Het is beter een remover zonder aceton te gebruiken.
  • Mineralen en vitaminen. Ook je nagels hebben de juiste bouwstoffen nodig. Vooral zink en ijzer zijn belangrijk. Brosse, breekbare nagels kunnen worden veroorzaakt door een (relatief) tekort aan deze mineralen. Voeding rijk aan zink is vooral oesters en schaaldieren. IJzer krijg je bijvoorbeeld via groene groenten binnen ( liefst vers)
  • Handen wassen.  Als je vaak je handen wast en zeker als dit gebeurt met zeep, droogt de huid maar ook de nagel uit. Het lijkt vreemd dat je door water uitdroogt, maar onthoudt dat kortdurend contact met water vochtinbrengend is en langdurig contact met water juist vochtonttrekkend is.
  • Leeftijd. Als je ouder wordt, wordt ook je huid droger en kwetsbaarder. Je nagels drogen uit. De bloedvoorziening van de nagelwortel neemt relatief af, waardoor de nagelwortel minder bouwstoffen krijgt. Met de jaren worden de nagels dunner en breken gemakkelijker af.
  • Stress. Zelfs stress kan nagelproblemen veroorzaken. Als je langere tijd gestrest bent, veranderen er allerlei hormonen in je lichaam. Je huid en je nagels worden kwetsbaarder en gevoeliger voor omgevingsfactoren.

IMG_1614

Behandeling
Je kunt weer mooie en sterke nagels krijgen door de nagels ieder avond te weken in een bakje lauw water gedurende plm 10 minuten. Daarna breng je onze nagelcrème aan. Onze nagelcrème is geheel natuurlijk en zorgt voor herstel van de vochtbalans, een gezonde groei en glanzend sterke nagels.(klik)

Je kunt deze direct bestellen in onze webwinkel (klik)

Categorie

misschien ook interessant

Tags