Hoofdroos: Tips voor een natuurlijke remedie.

Hoofdroos is een lastig en storend probleem. Heb je geen zin allerlei chemische middelen te gebruiken let dan eens op onderstaande tips met natuurlijke oplossingen.

Neem de zaadjes van de fenegriek en laat deze een nacht weken. Vermaal ze met het  weekvocht de volgende ochtend . Breng het mengsel aan op de hoofdhuid en laat het plm een half uur intrekken. Spoel daarna goed uit.

Neem een theelepel verse limoensap om als laatste je haar mee te spoelen na het haarwassen. Helpt vooral bij vet haar en hoofdhuid. Doe dit eens per week.

Kook een biet in water en gebruik dit bietensap iedere avond voor het slapen gaan op de  hoofdhuid. Let wel op de rode vlekken die het kan maken. Neem gelijke delen appelazijn en water. Breng dit met een wattenstaafje aan op de hoofdhuid iedere avond.
(kijk hier voor een natuurlijke shampoo tegen hoofdroos)

Er bestaan veel mythen en misverstanden omtrent hoofdroos. Vaak wordt gedacht dat de schilfers de haren doen verstikken en haaruitval veroorzaakt. Dat is onjuist. Een haar (eigenlijk de haarwortel) wordt via het bloed van binnenuit gevoed en verstikt niet. Bovendien is hoofdroos een probleem van de opperhuid en de haarwortel bevindt zich in een huidlaag hier (ruim) onder.

hoofdoor, hoofdroos tips voor een natuurlijke remedie

Categorie

misschien ook interessant

Tags