Hoe werkt de mesotherapie: Congresnieuws

Mesotherapie is een succesvolle oplossing van haaruitval.
En inmiddels is er veel ervaring met mesotherapie. Met behulp van een speciaal ontwikkeld apparaat (“mesogun”) wordt een serie van micro-injecties in de huid gebracht.Deze injecties bevatten een mix van natuurlijke ingrediënten:  bouwstoffen en anti-oxidanten. Deze stoffen stimuleren de haarstamcellen: er is minder uitval en er is meer haargroei, zelfs van nieuwe haren !

drs plinck mesotherapie bij haaruitval
drs Plinck in discussie over mesotherapie tijdens congres EADV Praag

Maar hoe wekt de mesotherapie nu precies? Dit werd uit de doeken gedaan tijdens het EADV congres in Praag. Natuurlijk zijn het de geinjecteerde stoffen die een positieve werking hebben op de haarstamcellen.  Maar ook blijkt de er een effect is van het injecteren op zich: een mechanisch effect. Door de herhaaldelijke prikken met mesotherapie worden een sterke groei-impuls aan de haarstamcellen gegeven:  het celmetabolisme wordt versterkt, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de de eitwitsynthese (waaronder collageen) wordt bevorderd.  Kortom een meer dan dubbel effect. Vandaar dat mesotherapie zo’n doeltreffende behandeling is tegen haarverlies en vooral nieuwe haargroei stimuleert.  Studies laten zien dat de kans op succes van mesotherapie bij haaruitval meer dan 90% is.  Ook in onze kliniek zien wij veel goede resultaten van mesotherapie en beschikken wij inmiddels over zes mesotherapie-apparaten.

mesotherapie wetenschappelijk resultaat, mesotherapie bij haaruitval
mesogun. het nieuwste model dat door ons wordt gebruikt: mesotherapie bij haaruitval
Voor een succesvolle behandeling van haaruitval is een opbouwkuur van zes behandelingen nodig , een maal per veertien dagen, daarna een onderhoudsbehandeling een maal per drie maanden. Na een jaar wordt het resultaat geevalueerd door oa een haarwortelonderzoek.

Categorie

misschien ook interessant

Tags