Haaruitval: Wat kun je zelf doen. Haaruitval tegengaan

haaruitval tegengaan , haarverrlies,

Als je last krijgt van haarverlies is het belangrijk niet te wachten totdat het opvalt en het invloed krijgt op hoe je eruit ziet en hoe je je voelt.  Zowel bij mannen als bij vrouwen er zijn maar weinig zaken die je zelfbeeld en zelfvertrouwen zo beïnvloeden als opvallende kaalheid.

Als je je haar verliest ga je je vaak anders gedragen, je ziet er voor je gevoel ouder uit en misschien minder aantrekkelijk en je gaat je ouder gedragen. Je gaat wellicht minder vaak uit en vindt het minder leuk om onder de mensen te komen.

Ik hoor dat heel vaak, met name van jonge mensen. Vaak bestaat al een schrikbeeld van een (veel) ouder familielid die kaal is , waar je bang voor bent dat je er op gaat lijken.

Blijf niet afwachtend maar onderneem actie als je merkt dat het slecht gaat met je haar.

Ga naar de dokter. Haaruitval kan soms een gevolg zijn van een ziekte, een gebrek of aandoening: denk bijvoorbeeld aan schildklierstoornissen, ijzertekort, suikerziekte, maar ook door bepaalde geneesmiddelen.

Let op je dieet. Een gezond dieet is niet allen beter voor  je lichaam, maar zeker ook voor je haar. Zorg voor een gevarieerd en afwisselend dieet. Zorg voor voldoende eiwitten, vitaminen en vooral mineralen. (zink)

Let op stress. Stress is een veel voorkomende oorzaak van haarverlies. Juist als je veel stress hebt of gewoon te druk moet je letten op voldoende ontspanning. Sport regelmatig of denk bijvoorbeeld aan yoga.

haaruitval behandeling
herstel van je haargroei is mogelijk !

Let op je haarprodukten en haarverzorging. Veel haarprodukten bevatten agressieve chemicaliën. Er zijn tegenwoordig goede haarverzorgingsprodukten met natuurlijke ingrediënten, deze zijn veel veiliger voor je haar. Verf, permanent en ontkroezen kan schade en afbrekend haar veroorzaken. Wees voorzichtig met de föhn en de stijltang.

Als je deze tips ter harte neemt kun je al een heel eind komen in de verbering van je haar en vermindering van haarverlies. En gelukkig zijn er tegenwoordig heel goede behandelingen tegen haaruitval die zelfs ook hergroei van je haar bewerkstelligen. Wacht niet te lang!

Categorie

misschien ook interessant

Tags