Haaruitval bij vrouwen oorzaken en behandeling

Haaruitval bij vrouwen oorzaken en behandeling

haaruitval bij vrouwen heeft een ander patroon
De meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen -alopecia androgenetica- is genetisch bepaald. Je kunt de aanleg voor deze haaruitval niet alleen via je vader maar ook via je moeder krijgen. Deze vorm van haaruitval bij vrouwen heeft een ander patroon dan bij mannen. Bij vrouwen schuift de haargrens niet op aan de voorkant en ontstaan de zogenaamde ‘inhammen’ niet.  Bij vrouwen wordt het haar bovenop dunner; van inplant , maar ook wordt iedere haar zelf dunner en fijner.

De erfelijke vorm van haaruitval bij vrouwen wordt net als bij mannen bepaald door het AR-gen. Dit gen bepaalt hoe gevoelig je haarwortel is voor het hormoon DHT (dihydrotestosteron).  DHT wordt in de huid en in de haarwortel cellen gemaakt via het enzym 5 α reductase. Het DHT remt de haarwortel cellen, de haren kunnen niet voldoende lang uitgroeien en vallen eerder uit dan normaal. Vervolgens groeien er minder haren aan dan er zijn uitgevallen met kaalheid of dun haar tot gevolg.

 haaruitval bij vrouwen oorzaken

Haaruitval bij vrouwen oorzaken : meerdere factoren spelen een rol.

Bij mannen is er een duidelijk verband tussen het DHT niveau en de mate van kaalheid of haaruitval. Bij vrouwen is dit verband veel minder direct en spelen meest waarschijnlijk ook andere factoren een rol. In mijn praktijk zie ik dat haaruitval bij vrouwen ook veel voorkomt na de zwangerschap, tijdens de overgang, na stress, gewichtsverlies (ook dieet) en bij gebruik van bepaalde anticonceptiepillen.

De haarwortels zijn niet dood  bij deze vorm van haaruitval bij vrouwen
Gelukkig is er bijna altijd wat aan te doen. Het goede nieuws is immers dat de haarwortels niet dood zijn bij deze vorm van haaruitval bij vrouwen. Na een haarwortelonderzoek kan ik precies zien hoe ernstig de situatie is en welke behandeling de meeste kans op succes heeft.

Wil je een een afspraak maken voor het haarwortelonderzoek ? klik hier

Een combinatie van de juiste vitaminen, de juiste shampoo (zonder SLS! -klik hier-)  het Biologisch HaarGroeiserum(-klik hier-)  en eventueel de mesotherapie(-klik hier-) helpt gelukkig bijna altijd.  Met deze behandeling kan haaruitval bij vrouwen gestopt worden en is er zelfs hergroei van nieuw haar. Je haar wordt gezonder en voller!

AMPULLEN_vrouw_klein

Benieuwd naar verdere tips? klik hier

Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt in haaruitval bij vrouwen oorzaken

Categorie

misschien ook interessant

Tags