Haaruitval bij vrouwen oorzaken en behandeling

Haaruitval bij vrouwen oorzaken en behandeling

haaruitval bij vrouwen heeft een ander patroon De meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen -alopecia androgenetica- is genetisch bepaald. Je kunt de aanleg voor deze haaruitval niet alleen via je vader maar ook via je moeder krijgen. Deze vorm van haaruitval bij vrouwen heeft een ander patroon dan bij mannen. Bij vrouwen schuift de haargrens niet op aan de voorkant en ontstaan de zogenaamde ‘inhammen’ niet.  Bij vrouwen wordt het haar bovenop dunner; van inplant , maar ook wordt iedere haar zelf dunner en fijner.

De erfelijke vorm van haaruitval bij vrouwen wordt net als bij mannen bepaald door het AR-gen. Dit gen bepaalt hoe gevoelig je haarwortel is voor het hormoon DHT (dihydrotestosteron).  DHT wordt in de huid en in de haarwortel cellen gemaakt via het enzym 5 α reductase. Het DHT remt de haarwortel cellen, de haren kunnen niet voldoende lang uitgroeien en vallen eerder uit dan normaal. Vervolgens groeien er minder haren aan dan er zijn uitgevallen met kaalheid of dun haar tot gevolg.

 haaruitval bij vrouwen oorzaken

Haaruitval bij vrouwen oorzaken : meerdere factoren spelen een rol.

Bij mannen is er een duidelijk verband tussen het DHT niveau en de mate van kaalheid of haaruitval. Bij vrouwen is dit verband veel minder direct en spelen meest waarschijnlijk ook andere factoren een rol. In mijn praktijk zie ik dat haaruitval bij vrouwen ook veel voorkomt na de zwangerschap, tijdens de overgang, na stress, gewichtsverlies (ook dieet) en bij gebruik van bepaalde anticonceptiepillen.

De haarwortels zijn niet dood  bij deze vorm van haaruitval bij vrouwen
Gelukkig is er bijna altijd wat aan te doen. Het goede nieuws is immers dat de haarwortels niet dood zijn bij deze vorm van haaruitval bij vrouwen. Na een haarwortelonderzoek kan ik precies zien hoe ernstig de situatie is en welke behandeling de meeste kans op succes heeft.

Wil je een een afspraak maken voor het haarwortelonderzoek ? klik hier

Een combinatie van de juiste vitaminen, de juiste shampoo (zonder SLS! -klik hier-)  het Biologisch HaarGroeiserum(-klik hier-)  en eventueel de mesotherapie(-klik hier-) helpt gelukkig bijna altijd.  Met deze behandeling kan haaruitval bij vrouwen gestopt worden en is er zelfs hergroei van nieuw haar. Je haar wordt gezonder en voller!

AMPULLEN_vrouw_klein
Benieuwd naar verdere tips? klik hier
Ik hoop dat je nu wat meer inzicht hebt in haaruitval bij vrouwen oorzaken

10 Reacties

Avatar
Nes 04-12-2020, 15:22

Hallo

Ik heb erg veel last van haar uitval. Kale plekken bij mijn inhammen en kruin.
Ik ben een vrouw van 35. Waarschijnlijk teveel mannelijke hormonen icm hoofdhuid problemen.
Kan hier iets aan gedaan worden?

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 21-12-2020, 16:31

ik adviseer ons biologisch haargroeiserum voor herstel van de haargroei: https://haarkliniekshop.com/vrouwen/biologisch-haarserum-vrouw

Reageer
Avatar
Nathalie 14-03-2015, 20:19

Bij mij is helaas alopecia androgenetica geconstateerd en volgens de artsen is hier weinig aan te doen en zal ik het moeten accepteren. Maar hier lees ik een heel ander verhaal en ben ik dus wel benieuwd naar verdere uitleg waarom een behandeling bij u, wél zou helpen.

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 17-03-2015, 14:33

u kunt alle informatie vinden op onze site: https://www.haarkliniek.com/haaruitval/haaruitval-bij-vrouwen/ en https://www.haarkliniek.com/haaruitval_behandeling/haaruitval-behandeling/ omdat ik arts & tricholoog ben ben ik veel meer op de hoogte van alopecia androgenetica dan iedere andere arts

Reageer
Avatar
Odile 03-08-2014, 02:52

Beste Dokter,

Ik ben radeloos..ik ben 19maand en geleden bevallen en na 3 tot 4 maanden begonnen mijn haren uit te vallen..van dik haar ging ik naar heel dun haar..Ik heb een bloedonderzoek laten doen en bleek dat mijn schildklier te snel werkte…liep daarvoor bij een arts en die vertelde mij dat het door mijn zwangersschap kwam..en vandaar dat mijn haar uitviel.nu zijn we weer een jaar verder en heb niet zoveel haaruitval maar boven op mijn hoofd zie je wel mijn hoofdhuid als ik in de zon sta of onder een lamp is het goed te zien,het maakt mij helemaal depressief..Ik ben toen naar een dermatoloog gegaan en die zei mij dat ik alopecia heb maar de genetische variant,vind het wel raar..want mijn moeder hft veel haar mijn vader ook..Dus vanwaar het zou moeten komen weet ik niet..Ik heb nog een 2de bloedonderzoek laten doen en de uitslag hoor ik 26 augustus…Ik denk dat mesotherapie mij hoofdhuid en mijn haargroei goed zou doen vandaar mijn mail naar uw…wat is het beste om te doen..

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 18-08-2014, 09:16

het beste kunt u een afspraak maken voor het spreekuur

Reageer
Avatar
Soenita 27-01-2014, 10:25

Goedemorgen,
Ik ben een vrouw v 40+, die veel last heeft van haaruitval sinds er bij ontdekt is schildklier problemen. Ik heb in de afgelopen jaren mijn haar dunner zien worden en inmiddels kale plekken zien ontstaan. Ben ooit doorverwezen geweest naar dermatoloog en uitslag was alopecia androgenetica. Mijn wereld stortte in en ik zag geen uitweg meer. Niets hielp. En ik heb de hoop opgegeven. Nu lees ik dit, maar twijfels blijven..en ergens wil ik hopen op een succes behandeling of een kuur voor vrouwen. Wat adviseert u mij?

Mvg,
Soenita

Reageer
drs E Plinck
drs E Plinck 27-01-2014, 15:49

wat vervelend voor u dat u zo’n last heeft van haaruitval. Ik begrijp dat u last heeft van alopecia androgenetica en schilfdklierstoornissen. Toch kan ook in uw geval een behandeling aanslaan, wel is het noodzakelijk eerst op spreekuur te komen en een haarworteloderzoek te laten verrichten

Reageer
Avatar
Naam (verplicht) 12-03-2018, 11:32

Goedemorgen.
Ook bij mij is er alopecia androgenetica geconstateerd. Volgens de dermataloog is alleen een hormoonbehandeling effectief. Had minoxidiel gekregen . Dit hielp prima masr helaas reageer ik super allergisch hierop. Hoe kijkt u tegen een hormoonbehandeling.
Vind het best eng.

Reageer
Drs E. Plinck
Drs E. Plinck 23-03-2018, 14:20

meestal zijn hormoonbehandelingen niet erg zinvol, en ze hebben een relatief grote kans op bijwerkingen

Reageer
certificaat World Trichology Society certificaat World Trichology Society drs. Plinck
dokter Plinck is lid van World Trichology Society
World Trichology Society
BIG registratie drs Plinck BIG registratie drs Plinck